Gazprom levert 700 miljoen m³ extra gas aan Hongarije

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Europa in zware energieverzorgingscrisis”

Dit maakte de Hongaarse staatssecretaris voor de bilaterale ontwikkeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Tamás Menczer, bekend. Hij wees erop: op grond van de aanhoudende Oekraïne-oorlog en de daaruit ontstane sancties zou Europa met een zware energieverzorgingscrisis geconfronteerd worden. En verder: “Ondanks de dramatische stijging van de gasprijzen is het nu niet meer de vraag hoeveel gas zal kosten, maar of er genoeg zal zijn voor de winterperiode.”

Bovendien zou Hongarije bij het vullen van de gasreservoirs bovenaan staan: “Een niveau boven 32% zou in normale tijden voldoende zijn – temeer daar het Europese gemiddelde onder de 20% ligt. Maar helaas leven we niet in normale tijden, dus moeten we absoluut zeker zijn”, zei hij.

De rest van Europa lijdt voor oorlogsophitsing – Hongarije handelt in nationaal belang

Hongarije vertegenwoordigde vanaf het begin een pragmatische oplossing in de zin van nationale belangen: “Daarom heeft de regering daarvoor besloten dat er bovenop de al contractueel overeengekomen hoevelheden ongeveer 700 miljoen m³ aardgas aangeschaft moeten worden”, voegde de staatssecretaris er aan toe. Desbetreffend benadrukte hij de bilaterale coöperatie met Rusland: “Met het oog op de huidige marktomstandigheden in Europa is het duidelijk dat het onmogelijk is om zo´n grote hoeveelheid zonder Rusland te verkrijgen.”

Daaraan waren intensieve onderhandelingen tussen de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en Moskou voorafgegaan. In de eerste fase moet Hongarije tot eind augustus dagelijks 2,6 miljoen m³ gas extra via de zuidelijke pijpleiding Turkish Stream krijgen. Over de roadmap voor september wordt al onderhandeld”, verklaarde Menczer.

Maakt Hongaars alternatief opgang?

Hongarije heeft met deze gasdeal bewezen dat pragmatische oplossingen in de zin van een neutrale oorlogspolitiek voor nationale belangen succesvol zijn. En dat Rusland, in tegenspraak met de westelijke Russofobe propaganda, een betrouwbare economische partner is gebleven.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Gazprom levert 700 miljoen m³ extra gas aan Hongarije

 1. BosscheBol zegt:

  En zo sluipt ook Hongarije uit de eu-dictatuur.

  Geliked door 3 people

 2. Quote: Hongarije heeft met deze gasdeal bewezen dat pragmatische oplossingen in de zin van een neutrale oorlogspolitiek voor nationale belangen succesvol zijn. En dat Rusland, in tegenspraak met de westelijke Russofobe propaganda, een betrouwbare economische partner is gebleven.

  Ondertussen is duidelijk genoeg dat met name Europa een tot op het bot onbetrouwbare partner is die aan het handje loopt van de USA die nu Europa duur gas verkoopt om hun eigen faillisement te proberen te ontlopen

  Geliked door 4 people

 3. JooJootje zegt:

  Nou Orban kan zijn borst nat maken voor het propaganda offensief dat diverse EU landen met de Nederlandse MSM voorop op hem los zullen laten, dat het niet solidair is dat hij zijn bevolking niet net als Nederland en Duitsland in de kou laat zitten, wat een misselijke man toch.

  Like

 4. Fred zegt:

  Dat is klein bier. Op locatie de Paauwen in Groningen ligt een put die 5 miljoen kuub gas per dag produceert. 1 enkele put. Hoezo heeft Nederland een gas probleem?

  Like

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  Poetin zal met veel genoegen elke dag genieten van de ondergang van Europa.

  Like

 6. Svalbard zegt:

  Ik denk dat Hongarije wel een verstandige koers vaart. Brussel wil teveel andere lidstaten de les lezen. Zoals de koers van de EU nu is, wordt er afgestevend op steeds meer macht in Brussel (en Straatsburg), en wordt de soevereiniteid van de lidstaten steeds verder uitgehold. Zo worden we met steeds meer maatregelen opgezadeld, waarmee we niet akkoord zijn gegaan, en waar we wegens het ontbreken van stemrecht geen invloed op hebben.
  In het begin was de E.E.G. nog een goed beginsel. Er was economische samenwerking, en dat werkte prima. Maar nu is de EU een wangedrocht waar we niets meer aan hebben.
  Dit betekent niet dat we nu operns positief morten gaan denken over Putin, want die is erg fout!
  Behalve de aanval op Oekraïne, id hij ook behoorlijk bevrirnd met zeer foute regimes en zelfs terreurorganisaties. Onlangs was een delegatir van de Hamas op bezoek in Moskou! Vorig jaar waren er vsnuit Iran 3 vrachtvluchten vanuit Teheran naar Moskou. Dit jaar zijn er echter al 43 vrachtvluchten van Teheran naar Moskou geweest. Momenteel levert Iran drones aan Rusland en worden Russische militairen in Teheran opgeleid in het gebruik ervan.
  Maar daar hoor je niets over in het nieuws.
  Ook het Joods Agentschap, een organisatie die Russische Joden helpt om naar Israël te emigteren wordt nu het werken onmogelijk gemaakt in Rusland, en, alweer geen enkele asndacht bij de nieuwsmedia!

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  @JooJootje.
  Daar heeft Orban nou mooi schijt aan.

  Like

 8. Harry zegt:

  Vind dit wel een prima actie van Putin !
  Hij heeft dus meer hart en fatsoen dan ál dat tuig bij elkaar dat aan “ onze “ kant aan de touwtjes trekt .
  En blijkbaar is ie ook een stuk minder rancuneus dan die stomme idioten aan déze kant .
  ( Inclusief die dementerende in de USA , met heel zijn linkse aanhang ) .

  Én een stuk slimmer dan die dombo’s die voortdurend in hun eigen voet schieten , hier in de EU .
  De energiecrisis is volledig aan dié lui te danken .

  Als je tegen Putin normaal doet is er blijkbaar prima met hem te onderhandelen !
  Als Putin de EU zou leiden zouden we er vast en zeker een stuk beter voor staan .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s