Interview: Amerikaanse voormalige minister van Financiën Paul Craig Roberts over het antiblank racisme in Amerika

(Door: Bernhard Tomaschitz – Vertaling: E.J. Bron)

Welke invloed heeft de Kritische Rassentheorie (CRT) op het dagelijks leven van de gemiddelde Amerikaan? In Europa duiken steeds opnieuw berichten op dat in enkele ondernemingen (blanke) medewerkers CRT-cursussen moeten bezoeken?

Paul Craig Roberts: Daar waar de Democraten de lokale schoolautoriteiten controleren, wordt de kinderen CRT bijgebracht. De aanname is dat blanke mensen racistisch zijn en dat het racisme al op vroege leeftijd door onderwijs uitgeroeid moet worden, wat in werkelijkheid een vorm van hersenspoeling of indoctrinatie is. Diezelfde blanke schoolkinderen, die door hun zwarte medeleerlingen in elkaar geslagen en beroofd worden, wordt geleerd dat blanken de zwarten iets ergs aangedaan hebben en dat blanken tolerantie tegenover anderen moeten leren. Het doel lijkt te zijn om de blanke kinderen volgzaam te maken tegenover de zwarten. Als de leraren de paradox in deze situatie opmerken, vestigen ze er niet de aandacht op. Blanke medewerkers van ondernemingen, instanties en het leger moeten een “sensibiliteitstraining” volgen, waarbij het juiste gedrag tegenover “kleurlingen”, vrouwen, homoseksuelen en transgenders op de voorgrond staat. Dit heeft tot gevolg dat een blanke manager gevaar loopt van vooringenomenheid, belediging of seksuele intimidatie beschuldigd te worden wanneer hij een zwarte, een vrouw of iemand van een andere beschermde groep disciplineert. Als een blanke man een zwarte of vrouwelijke chef als meerdere heeft, moet hij de consequenties dragen. Hij behoort niet tot de beschermde categorie en kan zich niet beroepen op misbruik.

Wat wil links met de CRT bereiken? Gaat het werkelijk om de zogenaamde strijd tegen racisme?

Mensen die zich bezighouden met de leer, de geschiedenis en de toepassing van de CRT zeggen dat haar functie erin bestaat de maatschappij open te breken, opdat deze gerevolutioneerd kan worden.

Ziet u in de CRT en andere vormen van politieke correctheid een gevaar voor de sociale vrede in de VS, in het bijzonder dat verschillende etnische groepen tegen elkaar uitgespeeld worden?

De CRT is een wapen van de identiteitspolitiek. In de identiteitspolitiek van de Democratische Partij heeft de blanke man de rol van de kapitalistische uitbuiter in het klassieke Marxisme, en alle anderen hebben de slachtofferrol van de arbeider. Daarmee wordt het klassieke Marxisme op de kop gezet, want de blanke mannelijke arbeiders worden van slachtoffers tot uitbuiters gemaakt. De identiteitspolitiek splijt de burgers door vijandigheden en wantrouwen tussen mannen en vrouwen en tussen rassen te creëren. Voor een diverse, multiculturele samenleving is dit een fatale politiek. De identiteitspolitiek splijt de burgers, omdat ze wantrouwen tussen de burgers creëert.

Zoals het er nu naar uitziet, zullen de Republikeinen de tussentijdse verkiezingen winnen. Zou een Republikeinse meerderheid in het Congres ertoe kunnen leiden dat de CRT of de politieke correctheid in z´n geheel worden teruggedrongen?

Een Republikeinse president zou een einde kunnen maken aan de sensibiliteitstraining in het leger, zoals Donald Trump dat gedaan heeft. Republikeinse gouverneurs kunnen de CRT in de openbare scholen waarschijnlijk stoppen. Ik geloof dat het Florida´s Republikeinse gouverneur Ron DeSantis is gelukt om de CRT te stoppen en ook, geloof ik, de transgender-training voor kleine kinderen, die als rekruteringsstrategie werd ingezet. Ik weet niet wat men tegen de ondernemingen kan doen, behalve dat heteroseksuele blanke mannen weigeren voor ze te werken.

Bron:
zurzeit.at
Door: Bernhard Tomaschitz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Interview: Amerikaanse voormalige minister van Financiën Paul Craig Roberts over het antiblank racisme in Amerika

 1. Groene Leeuw zegt:

  De welvaart heeft de zwarte aan de blanke te danken

  Like

  • Victor33 zegt:

   Bent u werkelijk zo dom Groene Leeuw ?

   Like

  • Harry zegt:

   Precies Leeuw , zelf hebben ze het niet verder geschopt dan hutjes bouwen van stro en klei met koeienstront .
   Als het regent , “ smelt “ je hut .
   Eten koken doe je in één pot van roestig ijzer op een takkenvuurtje .
   Een paar keer per dag is het hele land blauw van de rook !
   Hoe ze daar het stikstofprobleem oplossen , is me een raadsel .
   Niks gebouwen die honderden jaren blijven staan , behalve het opstapelen van grote stenen .
   Wat er aan gebouwen nog stond in de tijd dat ik daar werkzaam was , was meestal door
   “ de kolonialisten “ gebouwd , Portugezen , Spanjaarden , Engelsen vooral en hier en daar ook iets Nederlands .
   Zelfs een paar honderd jaar nadat we er een stel uit Afrika naar Suriname hebben geëxporteerd en na generaties van blanke hersenspoeling , zijn ze wel enigszins aangepast , maar het zijn haast nooit de lui die ergens “ de kar trekken “ .
   Snap dan ook niet waarom het zo gevoelig ligt voor die lui dat ze OOIT voor een blanke hebben moeten werken .
   Maar ach , misschien zijn ze over 200 jaar weer wat wijzer .
   We gaan het niet meer meemaken ben ik bang !

   Like

   • Victor33 zegt:

    Het grappige is dat verwende schreeuwertjes blijkbaar denken dat die vooruitgang/welvaart ook door henzelf bewerkstelligd had kunnen worden. Terwijl ze slechts als babies hun luiertjes verschoont krijgen, en dat als eigen accomplishment zien ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s