Waarom Anne Frank de antiracisme ideologen een doorn in het oog is

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In de tegenwoordig opinie vormende strijd tegen het racisme is geen plaats voor Anne Frank of de miljoenen andere Joden die een blanke huidskleur hadden en desondanks slachtoffer van een gemotiveerde volkerenmoord werden. Want dat zou de theorie dat alleen blanke mensen geen slachtoffer kunnen zijn van racisme ad absurdum voeren.

Anne Frank geldt wereldwijd als een van de beroemdste slachtoffers van de Nazi Holocaust. Op Twitter woedt nu een soort shitstorm tegen haar. De reden waarom ze twee jaar in een schuilplaats overleefde en haar dagboek “Het dagboek van Anne Frank” een legende werd, zou haar “blanke privilege” zijn – aldus de Twitter-gebruikers onder de hashtag #whiteprivilege.

Een bepaald deel van de kritische rassentheorie, die ook graag kritiek op de islam als racisme zwart maakt, komt niet klaar met de Holocaust en doet net alsof de gedode Joden onderdrukkers geweest zouden zijn.

Primitieve logica over de rug van joodse slachtoffers

Op Twitter was het zogenaamde “white privilege” van Anne Frank een trend – dat wil zeggen dat het door duizenden mensen werd bediscussieerd. Bovenaan de discussie stond de bewering dat joodse slachtoffers “geluk” gehad zouden hebben. En waarom? Ze konden zich voor de nazi´s verbergen, omdat ze een blanke huidskleur hadden. Het feit dat dit niet voldoende was om zes miljoen van hen te redden, wordt daarbij compleet geïgnoreerd.

Het antisemitisme heeft Anne Frank gedood. Er is geen plaats voor Anne of de miljoenen anderen, die een blanke huidskleur hadden en desondanks slachtoffer van een racistisch gemotiveerde volkerenmoord werden. Want dat ruïneert de theorie dat blanke mensen geen slachtoffer van racisme kunnen zijn. Zonder twijfel zijn de meeste voorstanders van deze nonsens linksen en moslims, die zelf als de nazi´s en islamo-nazi´s van de 21e eeuw beschouwd zouden moeten worden – aldus het blog “Bare Naked Islam”.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Waarom Anne Frank de antiracisme ideologen een doorn in het oog is

 1. Léon van Duren zegt:

  Nederland en grote delen van de wereld dreigt wederom in de klauwen van de pharma maffia klimaatfascistische vaccinazi’s te vallen!!! CIA-FBI = geïnstitutionaliseerde criminele neonazistische
  organisaties!!!

  https://www.blckbx.tv/buitenland/ex-baas-cia-hint-op-doodstraf-donald-trump-voor-spionage

  Ook het Nederlandse megalomane koninklijke huis is een schaamteloze gewetenloze WEF pharma maffia bende!!

  Nederland heeft met zekerheid niets geleerd van de Holocaust!!

  Huichelarij ten top!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Deze woke terroristen verdienen geen aandacht.

  Like

 3. Sobieski zegt:

  We moeten er echt voor waken dat etnische discriminatie en daaruit volgende misdrijven zoals genocid,e uitsluitend in termen van “huidskleur” gezien gaan worden. Die fixatie op huidskleut is een specifiek Amerikaans fenomeen, waar helaas ook vele jonge Europeanen, die hun eigen geschiedenis niet meer kennen, voor gevallen zijn. En helaas geldt dat niet alleen voor de wokies. Die laatsten zijn alleen nog een graadje erger danm de rest. Dat er vervolgens gretig op ingehaakt wordt door moslims in het Westen, die onze normen en waarden niet willen accepteren en “disciminatoe” roepen als je hun vraagt dezelfde regels te volgen die voor ons allen gelden, maakt het er niet beter op.
  Een schoolvoorbeeld was de domme opmerking van Whoopie Goldberg (die n.b. een Joodse achternaam als pseudonym aangenomen heeft) dat de Holocaust niet racistische gemotiveerd kan zijn, omdat alle betrokkenen blanken waren, spreekt hier boekdelen, Wat het nog onverkwikkelijker maakt, is dat ze daarmee indirect wil suggereren dat het daarom “dus” ook “niet zo erg” geweest kan zijn. Alsof misdrijven minder erg zouden zijn als een andere motivaie dan racisme de drijfveer is. De opvallend milde reacties van de MSM op die toch zeer onbehaaglijke opmerking, laten zien in wat vor een zieke tijdsgeest we beland zijn.
  Sttel je eens de shitstorm voor, wanneer een blanke Europeaan of Amerikaan zou zeggen dat de massacres in Rwanda niet racistisch gemotiveerd zouden zijn, omdat alle betrokkenen zwart waren, en “daarom” dus ook “niet zo erg”. De wereld zou te klein zijn. Natuurlijk waren die moorden racistische gemotiveerd, ook al zien wij geen verschil tussen een Hutu en een Tutsi.
  Het idee dat Joden zich konden verbergen vor de nazi;s kan alleen van een nitwit komen die de Europese geschiedenis niet kent. Vele SS’ser waren erin “getraind” om Joode Duitsers op subtiele uiterlijke kenmerken en omgangsvormen te herkennen, en in Nederland hielp het bevolkingsregister, waar door de verzuiling zichtbaar was bij welke religieuuze gemeenschap iedere burger aangesloten was. In Polen (waar voor 1945 ook grote delen van Wit-Rusland en Ukraine bij hoorden) leefden Joodse, Rooms-Katholieke, Lutherse, Uniatische en Orthodoxe gemeenschappen gescheiden op het platteland, en spraken ieder hun eigen talen. Koud kunstje om daar de Joden te vinden.
  Daarbij hebben de nazi’s ook miljoenen Slavische en andere Europese mensen vermoord, Russen, Polen, Tsjechen, Ukrainers, Witrussen, Serviers, Grieken, die allen Christelijk waren, maar als “minderwaardige rassen” gezien werden, hoewel vele Polen, Russen, Ukrainers en Witrussen qua uiterlijk op het “Arische” ideaalbeeld van de nazi’s leken, mits ze het “geluk” hadden gehad een Germaanse taal te spreken i.p.v. een Slavische.
  Stalin kon er ook wat van, met zijn genocide op de Ukrainers tijdens de Golodomor, en de vervolging van Polen, Esten, Letten, Litauers, Wolga Duitsers, Tataren, Kalmuken, Tsjetsjenen en, na 1945, toen ze ineens niet meer “nodig” waren in de strijd tegen de nazi’s, ook Joden (Stain was net zo’n rabiate anti-semiet als de mislukte kunstenaar uit Braunau).
  De communistische ideologie was daar dus slechts een smokescreen.
  De Britten beschouwden de rooomblanke Ieren en Boeren in Zuid-Afrika als “minderwaardig”.
  De Zweden keken decennialang op de hoogblonde Finnen neer, de Denen verachtten de Noordse Ijslanders.
  En in Azie zien we de Japanse racisme en genocide t.a.v. de Chinezen en Koreanen in WO II. die wij niet van elkaar kunnen onderscheiden. Blanke Europeanen en Amerikanen die door de Japanners gevangen genomen werden, werden overigens ook als “minderwaardig” geclassificeerd.
  Tegenwoordig zien we de Chinese genocide op de Tibetanen en Uyguren.
  Nooit heb ik zoveel etnische vooroordelen gehoord als tijdens mijn lange reis door India, waarbij bijna iedere tweede Indier met wie ik in gesprek kwam me waarschuwde voor de mensen van een ander naburig (Indiaas) volk, omdat dezen zgn. “agressief”, “primitief”, “gewiekst”, “zwart-magisce” etc zouden zijn. Zelf kostte het me moeite eventuele opvallende verschillen te zien.
  Dichterbij huis zien we smeulende etnische conflicten in voormalig Joegoslavie en Noord-Ierland, die weliswaar onder de noemer “religie” vallen, maar omdat bekering naar de religie van een/de andere partij nog lang geen toegang tot lidmaatschap in die groep geeft, kunnen we het als “etnische” conflichten zien. Maar niemand ziet of hoort het verschil tuissen een katholieke of protestantse Noord-Ier, of tussen een Servier, Kroaat of Bosnier. Aleen de achternaam en het woongebied “verraden” de (opgelegde) identiteit.
  Om het nog actueler te houden, kunnen we het huidige conflict in Ukraine onder de loep nemen. Enerzijds is het een proxy oorlog van de USA tegen Rusland, met Ukraine als proxy en “kop van jut”. Hier worden echter diep-liggende intra-Ukrainishce etnische sentimenten uitgebuit tussen Uniatische Ukrainiers in het westen van het land, rond L’viv, die vaak Ukrainisch spreken en een eigen “etnisch reine” staat nastreven, mogelijk onafhankelijk van Kiev. Aan de andere kant staan Orthodoxe Russisch taligen rond Charkow, die culturele (niet politieke) aansluiting bij Rusland zoeken. De daadwerkelijke Russen op de Krim, en in de Lugansk en Donetsk regio’s, die ook politiek bij Rusland willen horen, vormen nog weer een andere groep.
  Daartussen zitten de officiele Ukrainers in Kiev, die gemengd zijn en waar velen Surzhik (een mengelmoes tussen Russische en Ukrainisch) spreken. Punt is dat het allemaal Oostslavische volkeren zijn, die qua verschijning niet van elkaar te onderscheiden zijn, maar ondanks dat leven met name onder veel West-Ukrainiers gigantische racistische vooroordelen tegen Russen in het algemeen.
  Over de racistische stammenoorlogen in Afrika en met Midden-Oosten zal ik het maar niet hebben, want dan wordt het een boekwerk.
  De wereldgeschiedenis staat bol van “etnisch” gemotiveerde misdrijven, waar butenstaanders geen verschil zien tussen de strijdende groepen. Dat kan gedeeltelijk verklaard worden door wat Freud “Der Narzissmus der kleinen Unterschiede” noemde, maar ook door tegenstrijdige belangen of historisch gegroeide resentimenten. Met “genen” heeft dit niets te maken, en evenmin met huidskleur of anderzijds uiterlijke kenmerken. Binnen dezelfde familie kunnen zelfs broers en zussen tegenover elkaar komen te staan.
  Het gaat dus alles bij elkaar ZELDEN over huidskleur.
  En diegenen die zich toch op huidskleur willen fixeren, zou ik anraden zich eens te verdiepen in de plaatsmoorden in Zuid-Afrika., Hoeveel blanke Boeren er al vermoord zijn door zwarte racisten, enkel en alleen omdat ze blank zijn, waarbij ook verkrachtignen en moorden op vrouwen en kinderen niet geschuwd worden. En het gaat maar door, en niemand in de UNO die het op de agenda zet. Dat wordt alleen daarom niet gedaan, omdat de moordenaars zwart ziun, en de slachtoffers blank.
  Wie discrimineert er dus wie?

  Geliked door 1 persoon

 4. janszn zegt:

  Op 4 mei staan ze weer vooraan: “dat nooit meer”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s