Welkom bij Amerika’s eerste “Idiocracy”

(Vertaling: “Malpaso”)

De film Idiocracy uit 2006 was een komisch gebrachte Amerikaanse Dystopia. Alles wat op rede en logica leek, was er volledig verlaten. In de loop van de tijd waren álle fundamenten van logica en gezond verstand in elkaar gestort: boeren besproeiden er hun gewassen met frisdrank van de grootste frisdrankproducent in plaats van met water, studenten kregen hun universitaire graad van grote supermarktketens, de ooit gebouwde infrastructuur werd bijeen gehouden met stutten en kabels, omdat men niet meer wist hoe het te herstellen, alle rede verdwenen.

En nú zien we in de hele Westerse wereld en Amerika vol ongeloof hoe de ene na de andere idioterie de nieuwe standaard, regel, en norm wordt – zelfs op het gebied van wetten. Idiotie is tegenwoordig de ‘norm’, net als logica, rationeel nadenken vroeger. In inspanningen en debatten om onze problemen aan te pakken, is logica niet meer van toepassing, logica is waarschijnlijk ook ‘racistisch’ in onze huidige Idiocratie. De totale absurditeit is prima, als je emoties en gevoelens maar ‘juist’ zijn. We zien dat intussen in vrijwel alle landen van de Westerse wereld; alle grote problemen worden met stutten en kabels ‘gefikst’.

De machtigste natie op Aarde heeft nu zelfs een leider – ‘van de vrije wereld’ – met een steeds meer, als dat al niet uit zijn mond komt, zoekende, vreugdeloze gezichtsuitdrukking die lijkt te vragen: “Waar ben ik? Wat doe ik hier?” Dit zou eigenlijk totaal absurd moeten zijn, maar in een Idiocratie is absurditeit oké. Wanneer Biden dingen zegt, zoals “Wat je wilt dat ik doe” tegen ‘Nance’ Pelosi, drukt niemand, behalve nog conservatieve nieuwsuitzendingen, uit hoe kwalijk en slecht dit is, om daarmee aan te geven dat hij niet de leiding heeft. Niemand koos Pelosi tot president de laatste keer dat ik het controleerde.

De mainstream media prijzen echter bijna alles wat hij maar doet, maar hij doet niets en iedereen doet alsof dat er niet toe doet. Maar soms, met alle politieke toneelattributen die worden verschoven, met al het op- en neergaan van de gordijnen, met alle pogingen die er haast op lijken om in de kortst mogelijke tijd de meest mogelijke schade aan te richten, vangen we een glimp op van wat er echt aan de hand is.

Er was een initiatief van nota bene ‘zijn’ Democraten in het Congres dat Biden de nucleaire codes op moest geven, zodat hij niet de enige zou zijn die ze heeft. Is dit ooit gedaan toen Trump president was? Of bij Obama? Het lijkt de ultieme motie van wantrouwen van zijn eigen partij. Toch passeerde deze kwestie zonder dat iemand zich er zorgen over maakte.

Bron:
SouthernMarylandOnline

Vertaald uit het Engels door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Welkom bij Amerika’s eerste “Idiocracy”

  1. droevige mof zegt:

    Kinderziekenhuis in Boston prijst hysterectomie en andere verminkingen aan voor ‘trans’-minderjarigen. De ‘trans’-meisjes hebben hun baarmoeder en eierstokken verwijderd in twee operaties. Een lachende vrouwelijke gynaecologe legt in het ergste medisch-technocratische jargon
    uit hoe de vernietiging van een vrouwenlichaam wordt uitgevoerd. De video is inmiddels van Youtube verwijderd. Je kunt het nog steeds hier zien.
    https://thefederalist.com/2022/08/12/boston-childrens-hospital-touts-hysterectomies-and-other-mutilation-for-trans-minors/

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s