Er ligt meer ijs op de Noordpool dan tien jaar geleden

(Door: Ferdinand Meeus)

Metingen geven ander beeld dan modellen klimaatalarmisten

Meerdere wetenschappers hebben de afgelopen jaren voorspeld dat het ijs op de Noordpool nu verdwenen zou zijn. Satelliet-metingen geven echter aan dat daar momenteel meer ijs ligt dan tien jaar geleden. Ook de zogenaamd bedreigde ijsbeer gedijt in de Arctische regio. De klimaatangst-propaganda verzwijgt deze feiten echter zorgvuldig. Metingen blijven toch zwaarwegender dan theoretische voorspellingen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Er ligt meer ijs op de Noordpool dan tien jaar geleden

 1. Franz zegt:

  Wat zijn dat voor papiersnijders die professoren en z.g. Wetenschappers nu eigenlijk waard. Niks en in dienst van…… stelletje prutsers

  Geliked door 5 people

 2. jungleelephant zegt:

  Zoals met alles wordt je ook door de zogenaamde klimatologen besodemieterd waar je bij staat!

  Geliked door 5 people

  • Blaffertje zegt:

   @Junglee.

   Natuurlijk.
   Het is een verdienmodel.
   Al die zedenpredikers met hun mooie praatjes, vliegen van hot naar her de hele wereld over, rijden in dikke auto’s om hun onzin te verkopen en dan nog is de massa te blind om in te zien hoe ze verneukt worden.

   Geliked door 3 people

 3. bobzelf zegt:

  EN HOE ZIT HET MET DIE GATEN IN DE OZON LAAG ??
  EN
  MET DE ZURE HARING … SORRY DIE ZURE REGEN
  EN
  DE SMELTENDE IJSKAPPEN

  EN DIE STIJGENDE OCEANEN . WHAHAHAHAHAHAHAHAH

  IK M OEST ER VANMIDDAG NOG EFFE AAN DENKEN WHAHAHA

  RESTAURANT EDEM 1949 . DE 1E FOTO’S HANGEN NOG BINNEN

  14 AUGUSTUS 2022 EN ??

  GEEN FUCK VERANDERT. WHAHAHAHAHAHA

  DUS WANNEER STOPPENDIE LULVERHALEN NOU EEN KEER ???

  OOM ZELENSKI HEEFT OOK ALLEMAAL SPROOKJES …

  EN ??

  NOU ZO TE ZIEN GELOOFT U DIE OOK WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  OOM BEETJE HEET

  Geliked door 7 people

 4. Frits zegt:

  Roeptoeteren en aandacht brengt geld in de knip. Daar draait het om bij deze Willie Wortels.

  Geliked door 4 people

 5. Blaffertje zegt:

  Bekijk dit filmpje en de onderstaande link eens.

  Ook het gejeremier over droogte worden wij verneukt.
  Droogte is van alle tijden.
  In 1504 stond het water in de Elbe en de Rijn zo vreselijk laag dat oogsten mislukten en er honger werd geleden.
  Er waren, als ik het goed heb toen des tijds wereldwijd 2 miljoen mensen.

  DE HONGERSTENEN.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/08/12/hongerstenen/

  Geliked door 6 people

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 14-8-2022 om 18.40 u. Ja, mevr. Blaf, dat kunt u wel zeggen “in 1504 was er honger tgv laag water in de Elbe” , maar hoe weet u dat , was u erbij ? (cynisch). Dát zullen pseudo-wetenschappers tegen u zeggen want zij zien hun broodwinning verloren gaan! ! Ik hoop op verschrikkelijk veel regen in de komende dagen, zóveel dat al dat vluchtelingen-gajes in Ter Apel via het Ter Apelerkanaal richting Noordzee spoelen.

   Geliked door 6 people

   • Blaffertje zegt:

    🤣👍🏻

    Geliked door 2 people

   • vangie1206j zegt:

    Karton@ u bedoeld waarschijnlijk het hele AZC ter Apel inclusief dat walgelijk COA personeel.

    Geliked door 3 people

   • karton zegt:

    @ vangie1206j op 15-8-2022 om 00.32 u. Ik had daar, eerlijk gezegd, niet aan gedacht, maar u heeft volkomen gelijk ! Gelukkig hoorde ik juist vanmorgen dat er bij het AZC in Ter Apel vannacht schermutselingen hebben plaatsgevonden. Of daar dorpelingen bij betrokken waren werd er niet bij verteld, dus het zullen wel gevechten tussen dat vluchtelingenschorem zijn geweest………..hoe meer hoe liever en hoe heftiger des te beter.

    Geliked door 5 people

   • LUCIA zegt:

    @ Karton; zo hard gelachen om jouw zondvloedversie dat bij de buren vast geluidsoverlast ontstond maar ik weet waardoor er nu meer ijs ligt op de noordpool dan 10 jaar geleden…komt door de jarenlange onwetenschappelijke ijzige ontkenning van feiten.
    FEITEN… iets wat links-globa niet ligt want het verzamelen en interpreteren daarvan is werk en vereist hersenen, 2 zaken die ze niet in huis hebben.
    We hebben het bewijs gezien linkse professors worden tegenwoordig minister ooit ondenkbaar !!!!

    Geliked door 1 persoon

 6. Svalbard zegt:

  Leuk hoor, zo’n expeditie naar Edgeøya. Kan inderdaad alleen maar in de zomer, want in de winter kan je er helemaal niet komen. Dan is het volledig van de buitenwereld afgesloten door het pakijs. De archipel Svalbard bestaat uit meerdere eilanden, waarvan Edgeøya volledig onbewoond is.
  Het grootste eiland is Spitsbergen, en dat is in de zomer goed bereikbaar, zowel per vliegtuig als per schip. In de winter ligt dat anders, dan is Svalbard niet meer per schip te bereiken vanwege het pakijs.
  Het hoofdeiland Spitsbergen heeft een luchthaven bij Longyearbyen, de “hoofdstad” van Svalbard.
  De luchthaven heeft één baan, en het vliegtuig verlaten gaat via een trap die ze voorrijden. Dan wandel je over het platvorm naar het stationsgebouwtje, waar je je bagage in ontvangst neemt.
  De expeditie had last van ijsberen? Dat valt tegen voor de heersende opvatting dat ijsberen bedreigd worden met uitsterven. De afgelopen jaren ging het tamelijk goed met de ijsberen, want hun aantal is toegenomen. Oeps!
  Deze expeditie zou in de winter onmogelijk zijn geweest, want dan liggen de zaken toch echt anders.
  In februari 2018 verbleef ik een weekje te Longyearbyen, alwaar ik o.a. een tocht per sneeuwscooter maakte. Een volledig witte wereld ontvouwt zich, met vele mysterieuze pasteltinten, en een temperatuur van -18°.
  Het is een wondermooie wereld daar, waar de natuur en het weer de dienst uitmaken. Tijdens mijn verblijf daar barstte er een fikse sneeuwstorm los. De luchthaven was toen gesloten en een vlucht uit Oslo kon toen niet landen en moest halverwege omkeren.
  De expeditie waar de NOS meeging kan nooit representatief zijn voor wat men beoogde, n.l. bewijzen over de klimaatverandering verzamelen.
  Ga er in de winter heen en je krijgt een totaal ander plaatje.
  Een serieus onderzoek maakt een verblijf van meerdere jaren noodzakelijk.
  Wie overweegt om daar eens te gaan kijken kan ik adviseren om juist in de winter te gaan rond half februari, dan is er een prachtige schakering van pasteltinten rond de middag, wanneer het schemerig is, want de poolnacht is dan net voorbij.
  Ook is er een goede kans om het Noorderlicht te zien dat je dan naar het Zuiden zichtbaar is omdat Svalbard ten Noorden van de Aurorazone ligt.
  Kortom, geen gewone doorsnee reis.

  Geliked door 4 people

  • jetse47 zegt:

   Don Spitsbergen?

   Like

  • delamontagne zegt:

   Interessant maar voor mij beetje te koud aldaar.
   Het noordelijkst ik ooit geweest ben, ten Noorden poolcirkel, noord Noorwegen en Moermansk.
   Maar nu schrijft U ; “Ga er in de winter heen….etc” .
   Wat ik me van toen herinner [ was in de zomer ] dat ik midden in de nacht wakker werd en dacht me verslapen te hebben, er was zon.
   Maar ’t was ergens middernacht, in de zomer gaat de zon er dan niet onder.
   Je ziet de zon iets boven horizon van Oost naar West draaien, heel vreemde gewaarwording. Eigenlijk een cirkelvormige beweging………
   Maar s’winters is ’t net andersom, de zon komt helemaal niet op.
   Maar dan moet het daar toch pikkedonker zijn in de winter ?.
   Nu sprak ik poosje terug iemand die in winter ergens in Norwaygen was geweest en hij zei dat in de winter de zon maar heel kort te zien was.
   In de tropen, precies op de evenaar is het precies 12 uur dag, maar ook nacht.

   Like

   • karton zegt:

    @ delamontagne op 15-8-2022 om 12.40 u. U bent een bereisd man, hr. delamontagne ! Ik besef nu dat ik eigenlijk niet vreselijk veel v.d. wereld heb gezien, wél veel beleefd. Het meest noordelijk was ik op Schiermonnikoog, meest westelijk was voor mij Cadzand (Zeeland), zuidelijk Cambrils (Spanje) en in ‘t oosten kwam ik tot Kraków. Wat u hebt gezien lijkt mij allemaal prachtig, maar daar heb ik geen tijd meer voor.

    Like

 7. Zijlstra zegt:

  Af en toe circuleerde hier een zogenaamde voorspelling van een Russische klimatologe die beweerde dat we in 2030 een kleine ijstijd kunnen verwachten, is gewoon onzin.

  Like

  • karton zegt:

   @ Zijlstra op16-8-2022 om 17.17 u.
   Heeft zo’n zg, “kleine ijstijd” niet een bepaalde aanlooptijd nodig om in volle hevigheid los te basrten., ik bedoel dus: dat we eigenlijk nú al zouden voelen dat het wekelijks een beetje kouder wordt ?
   Als ik nu zo uit m’n raampje naar buiten kijk en ik zie dan meisjes , met BIJNA géén kleertje aan, langs fietsen en oudere mannetjes in “wat lang uitgevallen” korte broeken met witte spillebeentje rondhupsen, dan krijg ik beslist niet het idee dat ’t steeds een beetje kouder gaat worden.
   Maar wacht, Zijlstra, misschien bedoelt die Russische mevrouw met “ijstijd” wel, dat het tegen 2030 de hoogste tijd is om ons te storten op ijsco-karretjes, ijssalons; ik weet ’t ook allemaal niet meer hoor, Zijlstra en probeer er meestal maar een “draai” aan te geven anders loop ik van verdriet nog onder de trein !
   (Een klerine ijstijd was toch enkele eeuwen geleden óók al in Nederland ? Daar zijn prachtige schilderijen van gemaakt ! Dus een nieuwe kleine ijstijd is niks nieuws !)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s