INSA-peiling: Meerderheid in Oostenrijk voor einde van de Ruslandsancties

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een onlangs gepubliceerde INSA-peiling zijn op dit moment 52% van de geënquêteerden in Oostenrijk voor een einde van de sancties tegen Rusland. Alleen de aanhangers van de Groenen en NEOS willen de maatregelen handhaven.

De winter is nog enkele maanden verwijderd – desondanks is de politieke stemming in Oostenrijk, als het om de Ruslandsancties gaat, op dit moment al gekanteld. Zoals blijkt uit een op vrijdag 12 augustus gepubliceerde INSA-peiling in opdracht van “exxpress.at” blijkt, spreekt zich inmiddels een absolute meerderheid van 52% van de representatief ondervraagde Oostenrijkers zich voor een einde van de maatregelen uit.

Oostenrijk tegen EU-koers – behalve linksen en rijken

Slechts iets meer dan een derde deel van de ondervraagden (33%) wil aan de sancties blijven vasthouden, die door de EU als reactie op het in het Westen “aanvalsoorlog” genoemde Russische militaire offensief waren opgelegd. Ze beloven zichzelf daarvan een sneller einde van de gevechtshandleningen.

Alleen onder de aanhangers van de Groenen (71%) en de links-liberale NEOS (51%) zijn absolute meerderheden te vinden onder de ondervraagden die voorstander zijn van een handhaving van de sancties. Een relatieve meerderheid van 47% voor de handhaving van de boycotmaatregelen is te vinden onder de leden van de hoogste inkomensgroep. Met 42% tegenover 40% ten gunste van de sanctie voorstanders zijn de aanhangers van de ÖVP in deze kwestie gespleten.

Ook 52% van de SPÖ-aanhangers is voor het einde van de Ruslandsancties

Daartegenover wijzen sympathisanten van de FPÖ (83%), de vaccinatie-kritische MFG (80%) en ook de sociaaldemocratische SPÖ (52%) een voortzetting van de EU-sancties af. Met 53% is de afwijzing van de maatregelen onder de ondervraagde vrouwen zelfs nog hoger dan onder mannen, die voor 50% weer normale economische betrekkingen met de Russische Federatie willen herstellen.

De Oostenrijkse regering wil in september een pakket maatregelen besluiten om de door de sancties veroorzaakte prijsexplosie bijzonder zwaar gedupeerde huishoudens te ontlasten. Zoals “oe24.at” bericht, dient daartoe een “stroomprijsrem” te behoren, die een bepaalde hoeveelheid stroom voor elk huishouden tegen een bepaalde prijs ter beschikking stelt en alleen maar voor daar bovenuit komend verbruik de marktprijs berekent.

Bovendien dienen er speciale betalingen op het gebied van de gezinshulp, van de gezinsbonus, van het schoolstartgeld, van de klimaat- en antiduurtebonus en een verhoogd bedrag voor kinderen te komen.

Bron:
epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op INSA-peiling: Meerderheid in Oostenrijk voor einde van de Ruslandsancties

 1. Frits zegt:

  1001 maatregelen bedenken, terwijl 1 volstaat: einde Rusland sancties. Je moet wel minimaal 2 hersencellen hebben om dat te bedenken.

  Geliked door 1 persoon

 2. hans zegt:

  Als die betrekkingen inderdaad weer hersteld worden dan zo inrichten (ook technisch) dat alle linkse etters (die normaal een mond vol hebben over tegen oorlogen zijn) en die eveneens linkse graaiers met een topsalaris waar ze geen pest voor doen, behalve anderen aan het werk zetten met zaken waar zij voor worden betaald zonder gas, stroom, telefoon en internet zetten!! Gaan wij eens selectief doen en UITSLUITEN!

  Like

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Als ik hen was zou ik kappen met al die sancties want je treft hiermee alleen maar de eigen Oosterijkers !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s