Onze “vrijheid” in de tweefronten-oorlog: “islamistisch” en postmodern fascisme van de politieke correctheid

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Huichelarij van de politieke correctheid

Twee dagen na de laffe – en waarschijnlijk “islamistisch”-racistisch gemotiveerde – mesaanval op Salman Rushdie zetten westelijke intellectuelen en politici zich met ontelbare blijken van ontsteltenis, verdriet en solidariteit in scene:

Zo verklaarde de Amerikaanse president Joe Biden dat Rushdie zich niet zou hebben laten intimideren. “En vandaag bekrachtigen we onze bekentenis tot deze diep Amerikaanse waarden in solidariteit met Rushdie en al diegenen die voor vrijheid van meningsuiting opkomen.” (ORF)

In werkelijkheid echter zijn deze uitlatingen van vertegenwoordigers van de linkse politieke correctheid niets anders dan huichelarij en de toepassing van George Orwell´s dystopie uit zijn roman “1984”: “Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht.”

Wat is vrijheid?

“Vrijheid betekent niets anders dan het recht de ander de mening te zeggen die hij NIET wil horen.” (George Orwell)

Rushdie´s “vrijheid” in de tweefrontenoorlog

Want in werkelijkheid is het Europese vrijheidsbegrip, zoals wij dit sinds de Verlichting kennen, niet meer bestaand. Het is uiterlijk sinds het uitroepen van de anti-Rushdie fatwa door de toenmalige religieuze Iraanse leider Khomeini in het jaar 1989 vermorzeld in een tweefronten-oorlog.

33 eindeloos lange jaren – na de publicatie van zijn, Rushdie´s, boek “De Duivelsverzen” – ondergronds, heeft het kwaad in de vorm van intolerante haat uiteindelijk de Indiaas- Amerikaans-Britse schrijver geveld.

Iraanse media bejubelden de mesaanslag onmiddellijk, waarvan sinds 2015 ontelbare vrijwillig in de westelijke multiculti-welkom-landen geïmporteerd werden: “Duizend bravo´s… voor de moedige en plichtbewuste persoon die de afvallige en slechte Salman Rushdie aangevallen heeft.” (de Iraanse krant “Kayhan”, geciteerd bij de ORF)

Islamistisch” en postmodern fascisme van de politieke correctheid

Rushdie´s “vrijheid” wordt echter ook bedreigd door een totalitaire politieke correctheid, die zich in niets onderscheidt van de “islamistische”: “De hand van de man die de vijand van Allah de nek heeft omgedraaid, moet gekust worden.” – zoals de Iraanse krant “Korasan” trots vermeldde: “Satan op weg naar de hel”. Want 33 eindeloos lange jaren heeft de afgeschoten “pijl” van de voormalige revolutieleider ayatollah Ruhollah Khomeini zijn doel getroffen – zoals de Iraanse nieuwssite “Asr” eveneens trots opmerkte.

Wat verstaat Rushdie onder vrijheid van spreken?

“De kunstenaars hebben het recht te spreken. En dit recht omvat de afwijking van religie, satire, vulgariteit, belediging. Als dit niet zo is, dan is er geen vrijheid van spreken.” (Rushdie 2015)

Je kunt er over redetwisten of iemand het recht (!) op belediging tegenover de ander heeft. Wat zeker geldt: dat men het recht op belediging tegenover beledigers heeft. Dit recht echter ontzegt de politieke correctheid alle anderen behalve zichzelf. Daarom is politieke correctheid totalitaristisch.

Vrijheid is altijd de vrijheid van de anderen.” (Rosa Luxemburg) – Het overtuiging totalitarisme van de politieke correctheid

Het jaar 1989 markeert ook met betrekking tot het vrijheidsbegrip een ingrijpende gebeurtenis. De westelijke politieke correctheid heeft het sindsdien in collaboratie met het “islamistisch” totalitarisme verwijderd:

Het postmoderne totalitarisme draagt een misleidende naam: Political Correctness. Hij beheerst de openbare politieke discussie en censureert het private. Hij deinst ook niet terug voor het volgens KGB-methodes in een kwaad daglicht stellen van mensen. Doordast hij angst verbreidt. Als multi-pluralistisch “tolerantie”-totalitarisme is hij verraderlijker dan voorgaande. Politieke correctheid verwoest en misbruikt het instrument van de taal om zodoende de objectieve werkelijkheid (in de Orwelliaanse zin een “NewSpeak”) te perverteren. En hij liquideert achterbaks de Verlichting, door voor te liegen dat alleen hij de aanspraak heeft om haar te vertegenwoordigen.

250 jaar na Kant staan we weer aan het begin van de Verlichting

De tot totalitaristen verworden oud-linksen vrezen hun politieke hegemonie te verliezen. Het nagestreefde doel: “En wanneer alle anderen de door de partij verbreide leugens geloofden – wanneer alle opnames gelijk klonken – dan ging de leugen de geschiedenis in en werd waarheid.” (Orwell).

Onder het vorderen van fascisme-angsten moet elke kritisch-democratische discussie gesmoord worden, moet er een crypto-dictatuur geïnstalleerd worden. Geschiedenis mag zich echter ook onder omgekeerde voortekenen nooit herhalen. “Verzet je tegen het begin!”

Bestraf er een. Voed honderden op.” (Mao-Tse-Tung)


“Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht.”
(George Orwell)


“Verlichting is het einde van de mens uit zijn zelf veroorzaakte onmondigheid. … Luiheid en lafheid zijn de oorzaken waarom de mensen onmondig blijven; en waarom het voor anderen zo gemakkelijk is om zich op te werpen als hun voogden.”
(Immanuel Kant)

Het werkelijk beangstigende aan totalitarisme is niet dat het bloedbaden pleegt, maar dat het het concept van de objectieve waarheid aanvalt: het beweert zowel het verleden als de toekomst te controleren.” (George Orwell in “1984”)

Alleen de leugen heeft de steun van de staatsmacht nodig. De waarheid staat van zichzelf rechtop.” (Thomas Jefferson)

Wie voordeel heeft van de misdaad, die heeft hem begaan.” (Seneca)

Toen de nazi´s de communisten haalden, heb ik gezwegen; ik was immers geen communist. Toen ze de sociaaldemocraten opsloten, heb ik gezwegen; ik was immers geen sociaaldemocraat. Toen ze de vakbondsmensen haalden, heb ik gezwegen; ik was immers geen vakbondsman. Toen ze mij haalden, was er niemand meer die kon protesteren.” (Martin Niemöller, evangelisch theoloog en voormalige gevangene in een concentratiekamp)

Iemand moest kwaadgesproken hebben van Josef K., want zonder dat hij iets slechts gedaan zou hebben, werd hij op een morgen gearresteerd.” (Franz Kafka: “Het Proces”)

“Heb de moed om je van je eigen verstand te bedienen.” (Kant)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Onze “vrijheid” in de tweefronten-oorlog: “islamistisch” en postmodern fascisme van de politieke correctheid

 1. Boike zegt:

  Ik was zaterdag even terug in de omgeving, waar ik in de 50-er en 60-er jaren ben opgegroeid. Ik herkende bijna niets meer, Het is duidelijk, dat links daar nu de dienst uit maakt.

  De naaoorlogse nieuwbouw, waar we destijds zo trots op waren is grotendeels afgebroken. Het is er nu veel hoogbouw met hele klein appartementjes. Alles hutje mutje op en bij elkaar. Onvoldoende levensruimte. Het barst er nu van verkeersborden mert een rode rand. Alles lijkt wel verboden. Je moet overal voor betalen. Mijn God wat een truttige betutteling. In plaats van er iets moois en aantrekkelijks te creèren, maken ze er een onoverzichtelijke chaos van. Men is bezig zichzef weg te pesten. Weg met ons. Ik vond het vreselijk eng.

  Wat was ik blij ´savonds weer thuis te zijn, waar nog ruimte is, wwaar nog behoorlijk wat groen is, waar de auto nog voor de deur kan staan, waar ik nog lucht heb om te ademen.

  Wat is gezien heb, was dus een glimp van de megacities, waarin de globalisten ons willen opbergen. Cities, waar wij niets meer zullen hebben en waar wij gelukkig zullen moeten zijn. Het is ergers dan de vinex-wijken.

  Als wij voor ons geluk afhankelijk worden van die NAZI-clauss en zijn cornuiten kunnen we het helemaal vergeten. Zou zijn raadgeefster, Maxima, hem het idee aan de hand hebben gedaan over deze piepkleine appartementjes zonder levensruimte in een megacity ??? Ja zij heeft makkelijk kletsen, met al die paleizen, domeinen, vakantiehuizen en boten, waar zij over kan beschikken.

  Maxima, de raadgeefster, op bezoek bij haar grote baas.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dijkstra zegt:

  Dat vrijheid van meningsuiting ook het recht om te beledigen inhoudt, is niet echt logisch.
  Beter zou zijn : het houdt in dat sommigen het gevoel hebben beledigd te zijn.
  Belediging is subjectieve beleving.
  Het recht op vrijheid van meningsuiting is objectief. Niet iedereen voelt zich beledigd als er getwijfeld wordt aan het bestaan van god of een profeet.
  De moslims maken ook gebruik van hun recht op meningsuiting. Alleen gebruiken ze hun recht om hetzelfde een ander te ontnemen. Misschien zouden wij nu eens beledigd moeten zijn en iets terug moeten doen om duidelijk te maken dat ze moeten ophouden met dit soort bedreigingen.

  Like

  • LUCIA zegt:

   1) We leven in een maatschappij waarin geen enkel recht aanwezig is zonder tegen die van anderen in te botsen, mensen zijn ontzettende zeikerds geworden. Je kan tegenwoordig geen muziekje meer opzetten en niet keihard zonder dat ene zure Truus gaat klagen over bassen omdat zij alleen maar klassieke muziek mooi vind dus ik heel vervelend “dat is dan een gebrek in je muzikale opvoeding”, maar ik heb het hele gamma al gehad mensen die…. en dit is echt gebeurd “last hadden van mijn antwoordapparaat , die in een la van mijn bureau zat en ik hoorde zelfs dat ding soms niet.. tot mijn huidige probleem; mijn bovenbuurman stelt last te hebben van mijn dure beeldschone amerikaanse plafondventilator.

   2)Het “huis,” waarin de bladen zich bevinden van mijn ventilator, ligt 30 cm onder het plafond, ik heb het al 30 jaar hangen en het wordt een keer in de zoveel jaren nagekeken, werkt perfect maakt geen lawaai een klein zoefje, mijn bovenbuurman die er ook al jaren woont heeft nooit eerder geklaagd noch de buren voor hem, de man heeft zowel vorig jaar als dit jaar een verbouwing gehad eerst de badkamer en toen de keuken en voila ineens heeft de man last van een gebrom en het is mijn plafondventilator.

   3) Bij mij is niets veranderd. Ik heb geen rare apparaten die resoneren of iets veranderd of verschoven en daar zit je dan met een zeikerige Mama’s Boy, ma maakte zijn huis schoon en kookte voor hem ..YAK maar je zit er mooi mee.
   Helaas hebben mensen tegenwoordig geen vermogen meer tot logisch denken, het kan er bij de man niet in >>> dat de klunzen die hij ingehuurd heeft (vorig jaar de klunzen doorgeboord naar mij toe, hij wanhopig van die klunzen) en nu weer een verbouwing van de keuken die fiks uitliep >>> dat er daar iets niet goed gegaan is… en dat dat wellicht de oorzaak is van het gebrom… **of dat mijn ventilator een soort resonantie aangaat met iets wat daar niet goed bevestigd is en gaat meetrillen.

   Tegen Mama’s boy gezegd; “ik heb dat ding hooguit 12 dagen( alle uurtjes bij mekaar opgeteld aan) in het jaar aan, alleen als het extreem heet is, want die dingen vreten stroom, dus als je echt last hebt, je hebt tapes met geluiden die afleiden en je kunt ook oordoppen in doen ( de man klaagt dat hij er niet van kan slapen), tussen slaapkamer en woonkamer zitten 2 muren, dus erg vreemd, want het geluid zou zich, als het sec van de ventilator afkomt, via de vloer moeten voortplanten en daar steunen dus 2 muren op voor je in de slaapkamer komt … .
   Zijn reactie was kenmerkend voor het huidige narcisme in de mensheid; “Ik ga geen oordoppen in doen, ik zit in mijn eigen huis” .
   Mijn reactie “ik zit ook in mijn eigen huis” zijn reactie weer, ” ja maar jij bezorgd overlast”, mijn antwoord; “nee, jij ervaart overlast” .
   De man schijnt echt last van een brom te hebben maar het gaat mij te ver de oorzaak bij mijn al jaren hangende ventilator te zoeken, terwijl mijn huis in comfortabele staat van stasis verkeert, want ik hou niet zo van veranderingen.

   Er moet dus geluid gemeten worden, dat is niet zo’n groot probleem( er bestaan meters die decibellen uitmeten) als het een resonantieprobleem is (Zie ook hierboven bij 3 een voor de laatste regel**) wordt het ingewikkelder, je hebt hier div . mensen op dit platform, mijn vraag is heb je een soort stethoscoop-achtig apparaat waarmee je de harteklop van het geluid zou kunnen volgen, dit om de bron te vinden die resoneert/meeresoneert ..

   Juridisch sta ik sterk maar er is een vervelend tussenstadium tussen gelijk hebben en gelijk krijgen en tegenwoordig krijg je makkelijk gelijk als je maar lang genoeg zeikt dus ben op zoek naar objective manieren om het zelf uit te zoeken, een rechtszaak heeft niet mijn voorkeur voor mij is dit een storm in een glas water maar ja…..

   Like

 3. BosscheBol zegt:

  Geweldige spotprent!

  En nee, de politiek correcten zijn niet islamofoob. Maar uiteindelijk gaan zij er ook aan.
  En ja, de politiek correcten staan als éen man achter onze Führer. Maar uiteindelijk gaan zij er ook aan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  “En vandaag bekrachtigen we onze bekentenis tot deze diep Amerikaanse waarden in solidariteit met Rushdie en al diegenen die voor vrijheid van meningsuiting opkomen.”

  Mooie woorden uit de mond van een middels fraude aan de macht gekomen trekpop die onlangs nog een “ministerie van waarheid” wou oprichten…

  Geliked door 2 people

 5. LUCIA zegt:

  Morgen alle religiën afschaffen, alleen prive-uitingen ervan toestaan met een zeer beperkt aantal mensen hooguit 3 en de doodstraf invoeren bij reli-fanaten die een ander pogen om te brengen.
  De poging gelukt of niet an-sich, zou de doodstraf moeten opleveren, terechtstellin- gen het openbaar en dan kijken hoeveel radicale aanslagen we nog overhouden. Uiteraard zal het niet van de ene op de andere dag gaan, zal een generatie of 2 over heen gaan… maar dan zijn we eindelijk hiervan af.

  Tevens alle jongeren geen nutteloze gymnastieklessen geven maar ze scholen in martial arts en discipline, de jongens hooguit 2 jaar en de meisjes 4 jaar, dit laatste om verschil in kracht een beetje te elimineren en het aantal verkrachtingen binnen en buiten het huwelijk naar beneden te brengen.

  Ondertussen voorkomen dat de religie-focus omgezet /gekanaliseerd wordt naar andere gebieden zoals b.v. de aan de basis gecorrumpeerde wetenschappen, zelfs de exacte, allerlei moderne decadente uitwassen, die ineens een hype status krijgen met semi- religieuze tendensen, ook torpederen en zeker geen half alfabet toekennen.

  Leer kinderen reeds op de lagere school nuttige zaken DHZ/reparaties aan huis en belangrijke apparaten, kleding verstellen en koken, opvoeding van kinderen etc.
  Trek daar 2 uur per dag aan uit, het betaald zichzelf terug op zoveel manieren en verban die f..g nutteloze mobiele telefoons, die QUT -generatie loopt super te zeiken over mensen die roken in de buitenlucht nota bene, terwijl ze door het leven gaan met een verslaving die ons allen bestraald, ongelukken veroorzaakt , tumoren veroorzaakt en mensen veranderd in gelobotomiseerde/zombies mensen, het is de ergste verslaving ever.
  Computers geen probleem laat die maar door bestaan maar hele generaties veranderen in mensen die maar een hand vrij hebben en in een continue staat van hypnose verkeren …geen goede zaak.
  .
  We moeten weer een compleet nieuwe generatie gaan opbouwen van mensen, die weer dingen kunnen en niet die hulpeloze/nutteloze randdebielen die er nu rondlopen… en die dat niet eens beseffen… dus zelfcorrectie is dan ook niet aan de orde .
  Denk dat ik dit door ga sturen naar het FvD voor hun renaissance scholen zodat er ook praktische zaken onderwezen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s