Wil de NAVO een reusachtige atomaire besmetting riskeren?

De Oekraïense machthebber Zelensky komt kennelijk elk middel van oorlogsvoering uit – ook een atomair superongeluk.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Al vroeg in de Oekraïne-oorlog hebben Russische strijdkrachten de kerncentrale in Zaporizja onder hun controle gebracht. Langere tijd vonden er Oekraïense pogingen plaats om deze kerncentrale weer te bemachtigen. Om dat met militaire middelen te realiseren, is voor de sterk gedecimeerde, zich aan de verliezende kant bevindende Oekraïense strijdkrachten ook zo goed als onmogelijk. Er bestaat echter nog een duivelse mogelijkheid voor het Zelensky-regime: de beschieting van de kerncentrale met ver reikende artillerie en bij desbetreffende treffers het veroorzaken van een atomaire besmetting van grote delen van de Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland tot aan de Baltische staten, Roemenië, Bulgarije en het noorden van Turkije toe – een catastrofe van apocalyptische omvang.

Sinds enkele dagen ligt deze catastrofe binnen het bereik van het mogelijke, ja zelfs van het waarschijnlijke: Oekraïense eenheden beschieten, blijkbaar met nieuw geleverde westelijke wapens, de kerncentrale Zaporizja. Tot nu toe liep dat nog met een sisser af, maar een voltreffer volstaat om grote landstreken in het oosten onbewoonbaar te maken. Op een bijna misdadig leugenachtige manier verbreiden westelijke media dat het niet duidelijk zou zijn of de beschieting van de Oekraïne of van de Russen zou uitgaan. Daarbij trekt de Russische kant alle registers open om de wereld te bewijzen wie voor deze dreigende Apocalyps verantwoordelijk is, namelijk Kiev. Daarom werden internationale autoriteiten gealarmeerd, de VN werd opgeroepen zich ter plaatse een beeld van de situatie te verschaffen, bewijzen voor de herkomst van de beschieting werden overtuigend gepresenteerd.

Intussen heeft de Duitse regering een standpunt over het gebeuren ingenomen, doet echter net alsof het nog steeds open zou zijn wie voor de beschieting verantwoordelijk is. Terwijl het toch glashelder is: welk belang zouden de Russen erbij moeten hebben om de kerncentrale op het door hen bezette territorium te beschieten en daarmee ook de hele, onder grote offers veroverde, Donbas evenals grote delen van Zuid-Rusland onbewoonbaar te maken? Wat drijft de Duitse regering ertoe om niet de verantwoordelijken te benoemen voor een gevaar, dat ook grote schade kan toebrengen aan Duitsland? Waarom grijpen de Amerikaanse financiers en wapenleveranciers van Kiev niet in?

De Russen moeten zich echter ook afvragen waarom zij – terecht – deze oorlogsmisdaad internationaal aanklagen, maar blijkbaar niet hun verantwoordelijkheid voor de veroverde kerncentrale nakomen en consequent iedereen naar de hel bombarderen die bewust deze catastrofe riskeert. Dat verandert echter niets aan het smerige, uitermate gevaarlijke spel van de NAVO, de EU en de westelijke regeringen, die zich in het geval van Zaporizje gewoon van de domme houden, hoewel ze heel goed weten wie de kerncentrale beschiet. Dat bevordert de monsterachtige verdenking dat de atomaire ramp geriskeerd wordt om exact die gebieden in de Oekraïne voor lange tijd onbewoonbaar te maken die onder Russische controle gekomen zijn. Mocht dat gebeuren, dan zal er echter niet alleen daar een inferno zijn. Wie stopt deze waanzin?

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wil de NAVO een reusachtige atomaire besmetting riskeren?

 1. Laat Ik duuidelijk stellen. de Navo interesserd het geen ene flikker of er een Nucliaire besmetting komt.
  Tegen de tijd dat het zo ver is en de wolk over Europa zich verspreidt zijn die schooiers allang met hun prive vliegtigen vertrokken naar veiliger oorden.
  Dat het Europeseklootjesvolk naar de verrekkenis gaat zal hun echt aan hun reet roesten.
  Maar ja wie ben Ik.
  Ik heb niet bepaald de wijsheid in pacht maar wel een gezond verstand.

  Geliked door 4 people

 2. Frits zegt:

  Voor de USA is Europa alleen maar een concurrent en probleem. En een “ver van mijn bed” show. Willen ze van af om de globale macht nog verder uit te breiden. Ik zie de toekomst somber in met “vluchten kan niet meer” voortdurend in mijn hoofd. Game over. Almost😣

  Geliked door 3 people

 3. Boike zegt:

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen. En Zelensky zit in het nauw. Dat hij dergelijke rare sprongen gaat ondernemen , is niet uit te sluioten.

  Maar wat gaat Rusland doen, als Zelensky werkelijk een dergelijke nucleaire ramp gaat forceren ??? Ik vermoed, dat daarna Kiev van de kaart wordt geveegd.

  En degene, die het wapemtuig aan Oekraïne heeft gelevrd kon wel eens een echte atoombom op zijn dak krijgen. DEat is dan natuurlijk wel het startsein voor WO-3 atoomoorlog.

  Dat is dan de totale vernietiging van de aarde. De planeet zal veranderen in een grote radioactieve woestijn en voor honderdduizenden jaren onbewoonbaar zijn.

  Zelensky kan maar beter beseffen, dat hij deze oorlog verloren heeft. Zijn vrienden hebben hem wel wat schiettuig gestuurd, maar laten wel hem zelf de kooltjes uit het vuur halen.

  Joh, verder vechten is zinloos. Dat wordt je totale ondergang. Doe geen domme dingen meer. Kies eieren voor je geld. Leg de wapens neer en ga met Poetin praten. Misschien kun je er nog iets uitslepen.

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Boike Zelensky mag niet praten met Poetin want dan kunnen de westerse globalisten het wel schudden. Het is en blijft het ideaal om Europa ten onder te laten gaan ten behoeve van de great reset.

   Like

 4. BosscheBol zegt:

  De fascisten willen ons wijsmaken dat de Russen dat doen. De Russen zitten in en rond die kerncentrale maar zij beschieten zogenaamd zichzelf om een atomaire ramp te veroorzaken.
  Propaganda voor kleuters want alleen kleuters en debielen geloven zoiets. Maar het is zoals Goebbels al zei: ““Een leugen die eenmaal uitgesproken wordt, blijft een leugen maar een leugen die duizend keer verteld wordt, wordt de waarheid.””.
  Goebbels zou zijn vinger aflikken bij de fascistische propaganda van deze tijd.

  Geliked door 3 people

 5. Sjors zegt:

  Gaan de rAshisten/pUtinisten (vroeger bekend als mOskovieten/ruSSen)
  een reusachtige atomaire besmetting riskeren/ creëren ?

  Like

 6. jungleelephant zegt:

  Iedereen die Zelensky helpt/steunt heeft bloed aan de handen!Dat dat serpent al 8 jaar bezig is mensen uit te moorden had voldoende reden moeten zijn hem in zijn zelfgekozen sop gaar te laten koken!

  Geliked door 2 people

 7. duinsnip zegt:

  Die geweldige “Russische strijdmacht” blijkt een wassen neus te zijn. Ze vorderen geen millimeter meer en zitten opgesloten in het gebied wat ze hebben kunnen bemachtigen. Einde verhaal ook daar, en het wachten is op een compromis als er voldoende economische schade aangericht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s