De oorlog tegen fossiele brandstoffen betekent: Olieverkopen aan China – Kinder- en slavenarbeid

(Door: Paul Driessen – Vertaling: E.J. Bron)

Als presidentskandidaat beloofde Joe Biden een einde te maken aan het beruik van fossiele brandstoffen in de VS. Hij zei dat er “niet meer boringen” en “niet meer pijpleidingen” zouden komen. Al enkele uren na zijn ambtsaanvaarding stopte president Biden de bouw van de Keystone-XL-pijpleiding en begon een moratorium voor pachtcontracten en boringen op te leggen, toestemmingen te vertragen, druk op banken uit te oefenen, opdat deze geen oliezaken financieren, en andere stappen te ondernemen om zijn beloftes waar te maken.

Met een beetje ondersteuning door president Vladimir Poetin´s oorlog tegen de Oekraïne bracht president Biden´s oorlog tegen fossiele brandstoffen echter lastige problemen met zich mee – met bovenaan de in de hoogte schietende brandstofkosten.

De prijzen voor benzine en diesel zijn sinds november 2020 meer dan verdubbeld; midden juni bereikten ze in delen van Californië $ 9,50 per gallon.

Boeren, gezinnen, forenzen en vrachtwagenchauffeurs scholden. Stijgende levensmiddelenprijzen verslechterden hun stemming. De instemming voor Biden daalde terecht.

Omdat de toestemming voor meer boringen bondgenoten echter boos zou maken, die zich op het catechismus van de klimaat-catastrofe concentreren, riep het team Biden Saoedi-Arabië, Venezuela en Iran op hun olieproductie en hun export naar de VS en Europa te verhogen. Bovendien besloot hij om miljoenen barrels olie uit de noodvoorraden van de strategische aardoliereserve vrij te geven.

De regering verklaarde dat dit “zou bijdragen aan de verlaging van de energiekosten”, “de pijn die de Amerikanen bij de pomp voelen, zou verminderen” en de “prijsstijging onder Poetin” zou bestrijden.

Het team Biden stuurde echter 5.000.000 barrels van deze olie overzee. Nog ongelooflijker is dat het 950.000 vaten (ter waarde van $ 104.500.000,-) aan de China Petrochemical Corporation verkocht. Met China word de Communistische Partij van China bedoeld.

Niet Taiwan. Die optiek is niet goed.

Maar voor een regering (en de Democratische Partij), die zich op “rassen gerechtigheid” en Amerika´s vreselijke erfgoed van de slavernij concentreert, zal het public relations werk alleen nog maar erger worden wanneer de realiteiten van de “groene energietransitie” duidelijk worden.

Ten eerste is deze energie noch schoon, noch groen, noch hernieuwbaar, noch duurzaam. Het aantal windmolens, zonnecellen, voertuig- en noodstroomaccu´s overstijgt elk voorstellingsvermogen. Zo zouden voor het voorstel van president Biden voor 30.000 Megawatt offshore-windkracht 2500 reusachtige, 240 meter hoge 12-Megawatt-windmolens nodig zijn.

Zelfs wanneer die de klok rond met volle capaciteit zouden draaien, dan zouden ze de stroombehoefte van de staat New York in de zomer niet kunnen dekken, om maar te zwijgen van de hele Verenigde Staten. Maar ze zouden miljoenen tonnen grondstoffen – staal, aluminium, koper, glasvezel, beton enz. – nodig hebben, waarvan de winning, verwerking en raffinage intensief en milieubelastend is.

Voor miljarden zonnecellen zouden enorme hoeveelheden polysilicium en andere materialen nodig zijn. Voor miljarden accucellen zouden enorme hoeveelheden kobalt, nikkel, zeldzame aarde, koper en andere metalen nodig zijn. Nieuwe overbrengingsleidingen – nog meer.

Ten tweede wijzen Amerikaanse milieubeschermers (inclusief overtuigde klimaatbeschermers) deze activiteiten overal in de VS beslist af.

De leveringsketens voor de meeste van deze materialen lopen via China, dat de winning (in Mongolië, Afrika, Zuid-Amerika en elders), de verwerking (in China en in Mongolië) en in toenemende mate ook de productie (in China) controleert.

China en de Communistische Partij van China kunnen dit doen, omdat ze overal in de wereld mijnbouwgrondstukken hebben verworven, over reusachtige kolencentrales beschikken om goedkope stroom te produceren, en zich niet hoeven bezighouden met de controle van de water- en luchtvervuiling, het terugbrengen in de oorspronkelijke staat van het bewerkt eland of de in westelijke landen voorgeschreven veiligheidsstandaards op de werkplek. Bovendien kunnen ze teruggrijpen naar goedkope slaven- en kinderarbeid, vooral in Afrika en de Oeigoerse gebieden.

In de kobaltmijnen van de Democratische Republiek Congo zwoegen al 40.000 kinderen samen met hun ouders voor een paar dollar per dag, onder het gevaar van instorting en onder constante invloed van giftige lucht, modder, stof en water – alleen maar om de huidige kobaltbehoefte te dekken.

Deze behoefte zou bij een “Green New Deal” in de VS met sprongen toenemen, en bij een internationale “energietransitie” nog veel meer.

De kobalterts wordt in China verwerkt, en wel onder net zulke miserabele veiligheids- en milieuomstandigheden. De lucht- en watervervuiling en een reusachtige berg giftig vuil voor zeldzame aarde in het binnenland van Mongolië hebben tot ernstige gezondheidsproblemen bij de arbeiders van de fabriek en de buurtbewoners geleid.

China zet ook Oeigoerse slavenarbeiders voor de productie van zonnepanelen in, die het in de VS verkoopt. En Biden wil de invoerrechten op Chinese zonnepanelen opschorten om hun invoer nog eenvoudiger en goedkoper te maken.

In de afgelopen tien jaar hebben de VS hun kooldioxide uitstoot aanzienlijk gereduceerd, vooral door de vervanging van de stroom uit kolen door aardgas.

Alleen al in het jaar 2020 heeft China 38.000 Megawatt aan nieuwe kolencentrales in bedrijf genomen. Bovendien bouwt, plant of financiert Peking meer dan 300 kolencentrales in Turkije, Vietnam, Indonesië, Afrikaans elanden en elders.

De VS, die twee jaar geleden nog een netto-exporteur van olie en gas waren, zouden zich gemakkelijk in een bijna volledige afhankelijkheid van vaak onvriendelijk gezinde buitenlandse bronnen voor de materialen kunnen veranderen, die we voor onze “hernieuwbare” energie, onze economie, onze productie, onze levensstandaard, ons gezondheidswezen, onze communicatie, ons transport en onze nationale defensie nodig hebben.

Wellicht nog erger is dat de VS zich met elke stijging van de “groene” energie in slavernij, eco-kolonialisme en milieu-verwoesting laten verwikkelen.

Iedere stijging maakt ons afhankelijker van China, dat, net als Rusland, zijn energiemacht, mineralenmacht en economische macht in toenemende mate als wapen inzet om zijn klantenlanden inschikkelijk, afhankelijk en onderdanig te houden.

Dat is niet de richting die wij in het land van de vrijen zouden moeten inslaan, deze natie, die over haar voorbije zonden nadenkt, streeft naar een betere Unie en zich inspant om wat betreft milieubescherming en mensenrechten leidend te zijn in de wereld.

Het wordt tijd dat president Biden, het Congres en Amerika de realiteit inzien en een nieuwe koers inslaan.

Bron:
freiewelt.net
Vertaling: Christian Feuer

Bron oorspronkelijk artikel:
cornwallalliance.org
Door: Paul Driessen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op De oorlog tegen fossiele brandstoffen betekent: Olieverkopen aan China – Kinder- en slavenarbeid

 1. Ton Ruygrok zegt:

  Biden en co.., dus practisch het hele westen is nu onderweg richting afvoer put… in hun groene deugers woked zelfvoldaanheid .. zijn ze van alle realiteitszin beroofd…en ze nemen ons en die met ons zijn mee de afgrond in…, je gaat nog wat beleven, als je tijd van ademen krijgt, met die zwakzinnigen..,
  Ton Ruygrok, Monster.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  De Bidens, meervoud, zitten gewoon in de zak van Xi Jinping.
  De aanwijzingen daarvoor zijn er al lang, maar daar wordt, net als met de recente US verkiezingsfraude annex staatsgreep, Hillary’s e-mail server, de corruptie van de Clinton’s in het algemeen, de werkelijke herkomst van Obama, en Hunter’s laptop from hell, door de FBI niets mee gedaan.
  Voor de bühne wordt er een hele show opgevoerd, maar achter de bühne is alle beleid ten voordele van China.
  Het is simpel als altijd; follow the money, oftewel, wie varen er wel bij…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s