Laag water in de Rijn was er altijd al

(Vertaling: E.J. Bron)

Sensatie: In de zomer wordt het heet

De klimaat-apocalyptici van de ARD en het ZDF worden het niet moe om de hele normale zomer van 2022 als klimaat-catastrofe en de huidige lage waterstand in de Rijn als record neer te zetten. Afgestudeerde meteorologen weten echter: zomers waren er altijd al.

In deze video uit 2018 laat Verena Leyendecker van “Wetter Online” zien waarom de waterstanden geen betrouwbaar meetinstrument voor de hoeveelheid water in de Rijn vormt – en waarom de hoeveelheid water in de Rijn in de zomer al eeuwenlang steeds nieuwe dieptepunten bereikt.

Zo bedroeg de hoeveelheid water in 2018 in Kaub, in de deelstaat Rheinland-Pfalz, 565 m³/sec, ruim 100 m³ meer dan de laagst bekende stand in in 1947, 451 m³/sec.

Op dit moment bedraagt de hoeveelheid water in de Rijn bij Kaub 574 m³/sec. Het jaar 2022 staat zodoende niet eens in de top-10 van de bekende lage waterstanden in de Rijn.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Laag water in de Rijn was er altijd al

 1. Frits zegt:

  Zo lang Atlantis onder water blijft, maak ik me geen zorgen.

  Geliked door 7 people

 2. Andre zegt:

  Moet je je mond is open en dicht doen……..zit er ineens 574 m3 water in maar de klimaat jankerts kijken dan even naar een tabelletje en naar hun bankreking die kennelijk harder volstroomt.

  In Nederland hebben we Lobith als meetpunt en dit is wat nep en fop Google geeft.

  https://www.google.com/search?q=waterstanden+lobith+historie&ei=a9X5YqfVGojssAfFh7TABg&oq=lobith+waterstanden&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYAjIFCAAQgAQyBggAEB4QFjIGCAAQHhAWMgYIABAeEBYyBggAEB4QFjIGCAAQHhAWMgYIABAeEBYyBggAEB4QFjoHCAAQRxCwA0oECEEYAEoECEYYAFDJB1iWEWDfKWgBcAB4AIABjwGIAYMHkgEDMC43mAEAoAEByAEIwAEB&sclient=gws-wiz

  en dan even de tekst knip plak………

  Lage waterstanden bij Lobith
  Van Zeijl: ‘De laagste waterstand bij Lobith ooit gemeten was op 30 oktober 2018. De waterstand was toen 650 cm +NAP. Wat de afvoer betreft gaan er nu ongeveer 35 olympische zwembaden per minuut bij Lobith door de Rijn. Eind oktober 2018 waren dat ongeveer 18 zwembaden.

  18 zwembaden is 2500 m3 per minuut x18 = 45.000 m3 per minuut delen door 60 seconden = 750 m3 per seconden. Paardelul en Rusland hater Scholz snapt er niets van en hier 2 middelvingers voor de ARD en ZDF van Klaus Schwab.

  Geliked door 4 people

 3. Rick zegt:

  Warmte en droogte zijn natuurlijk van invloed, maar als je het stopje uit de gootsteen trekt loopt het water ook weg. Kwestie van goed waterbeheer?

  Geliked door 3 people

 4. Dus alle sluizen en stuwen open zodat het water in Nederland nog wat verder kan zakken in de Rijn en hoera we hebben een Rijncrisis.
  En de bankhangers hebben er een nieuwe angst bij.

  Geliked door 4 people

 5. Boike zegt:

  Ik herinner me uit mijn kinderjaren (50-er jaren), dat het in augustus altijd wel erg heet was. Wij gingen toen ook niet op vakantie. Hooguit bij papa en mama achter op de fiets een dagje naar een speeltuin.

  De “woke” jeugd van tegenwoordig weet dat natuurlijk niet meer. Die gaan in augustus op vakantie naar warme landen, feesten en beesten bij de airco’s in marabella, en komen terug als het hier weer is afgekoeld. Dan gaan ze met drugs uit hun dak in de disco. En die domme wokes weten helaas niet beter meer. Hun onderwijzers trouwens ook niet. Ze gaan uit van propaganda en aannames en rekenmodellen en en leugenachtige rekenkunsten van het RIVM, maar niet van feiten.

  En al doende krijgt de duivel steeds meer greep op de mensheid.

  Geliked door 5 people

 6. wim23387 zegt:

  Geldt ook voor de hoge waterstanden….
  Dit, voor het geval men daar straks weer paniekerig over doet.

  Geliked door 4 people

 7. Marc zegt:

  1976. Ongelooflijk hete, lange zomer zonder regen. Rijn en Maas stonden droog. Alleen dat deel dat onder invloed van de Noordzee stond had water.

  Geliked door 4 people

 8. Htskday zegt:

  In laag water is het goed spijkers zoeken..

  Geliked door 4 people

 9. Blaffertje zegt:

  @Marc.
  Precies.
  Maar dat word verzwegen omdat het niet in het plaatje past van de klimaatdrammers.

  Geliked door 1 persoon

 10. ronjaspers zegt:

  De klimaat hoax is bedoeld om mensen angst aan te jagen angst is een machtig wapen,en voor macht en controle over de wereldbevolking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s