Verzonnen offensieven en waar het Oekraïense graan in werkelijkheid naartoe gaat

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Het door de Oekraïne en de westelijke media verkondigde offensief met een miljoen militairen tegen Cherson was verzonnen en het uit de Oekraïne geëxporteerde graan gaat niet naar Afrika.

De propagandaleugens van de westelijke media zijn i deze dagen aan de hand van twee thema´s bijzonder gemakkelijk te weerleggen. Hoelang werd ons door de “kwaliteitsmedia” verteld dat Rusland de export van Oekraïense tarwe zou blokkeren, die zo dringend nodig zou zijn in Afrika om een hongersnood te verhinderen? En hoe hebben de “kwaliteitsmedia” gejubeld, omdat de Oekraïne zogenaamd een groot offensief met een miljoen soldaten zou uitvoeren en Cherson terug zou willen veroveren? Allebei gelogen, zoals ik nu zal bewijzen.

De graanleugen

Dat er nooit een Russische blokkade voor handelsschepen uit Oekraïense havens heeft plaatsgevonden, heb ik vaak genoeg bericht. Het probleem was dat Kiev graanexport tegengehouden heeft om het graan als pressiemiddel tegen het Westen in te zetten, om antischeepsraketten te krijgen. En het ging nooit om tarwe voor Afrika, zoals we nu kunnen zien. Het ging vooral om mais, dat in het Westen als dierenvoeding wordt gebruikt.

Dat is geen Russische propaganda, dat kun je op de homepage van de VN lezen, die pijnlijk nauwkeurig opsomt welk schip de Oekraïense havens met welke lading en met welke bestemming verlaten heeft. Actueel werden er sinds het akkoord over de graanexport 438.331 ton landbouwproducten uit de Oekraïne uitgevoerd. Het grootste deel daarvan was met ongeveer 360.000 ton mais, dat als dierenvoeding naar Iran, Turkije, Zuid-Korea, Ierland en Groot-Brittannië gaat. Bijna de hele rest is zonnebloemolie of zonnebloemmeel voor Turkije, China en Italië. Geen van de schepen is op weg naar Afrika en het enige schip dat tarwe uit de Oekraïne transporteert, brengt 3.050 ton tarwe naar Turkije.

Zoveel over de westelijke legende dat men Oekraïense tarwe nodig zou hebben om de komende – zogenaamd door Rusland geprovoceerde – honger-catastrofe in Afrika te verhinderen. He tging in werkelijkheid om de economische belangen van vooral westelijke firma´s en niet om honger in Afrika.

Het verzonnen grote offensief

Het grote offensief met een miljoen soldaten, dat door Kiev en de westelijke “kwaliteitsmedia” voor het gebied Cherson werd aangekondigd, werd in Rusland vanaf het begin een puur verzinsel genoemd. En dat bleek waar te zijn, want het werd inmiddels ook in Kiev toegegeven. Adviseurs van president Zelensky hebben verklaard dat het offensief een verzinsel was, waarmee men het moreel van het Russische leger wilde ondermijnen.

Kiev heeft het tegendeel bereikt, want in het Russische leger lacht men zich alleen nog maar kapot over de grove leugens uit Kiev, zoals ik in Donetsk gehoord heb van alle soldaten waarmee ik heb gesproken. Dat het Oekraïense offensief een verzinsel was, was voor iedereen duidelijk, want het Oekraïense leger heeft – ondanks wapenleveringen uit het Westen – geen kracht meer voor tegenoffensieven.

Terwijl de Duitse “kwaliteitsmedia” dit alles voor hun lezers verzwijgen, bericht de Russische televisie er uitvoerig over. Ik heb een bijdrage uit het wekelijks nieuwsoverzicht van de Russische televisie van zondagavond vertaald:

Zelensky staat op surrealisme

De buurtbewoners observeren vanaf hun balkons hoe de officieren van het leger deserteurs over het plein jagen. Dat gebeurt in Nikolajew, waar de SBU enige tijd geleden een compleet netwerk voor het smokkelen van deserteurs over de grens heeft opgerold. Dit levert de organisatoren veel geld op. En Zelensky bedankt in zijn toespraken tot de natie steeds weer de een of andere vrijwilligers, Oekraïense soldaten, voor hun verdiensten. Als tegenprestatie sturen de soldaten hem videogroeten, waarin ze, gegarneerd met woeste vervloekingen, dreigen hem uit zijn paleis te halen. Het is bijna een dialoog tussen de opperbevelhebber en zijn soldaten.

Men kan de soldaten van het Oekraïense leger begrijpen. Op alle tv-zenders en Telegram-kanalen wordt over het begin van het tegenoffensief op Cherson en over zijn successen gesproken, en dan blijkt – en de politieke technologen van het kantoor van de president zeggen dat openlijk – dat het allemaal alleen maar sprookjes zijn om de tegenstander te intimideren en de eigen ondersteuners aan te moedigen.

“Was dat een psychologische operatie?”, vroeg een journalist aan de adviseur van de president, Michail Podoljak. “In ieder geval. Alle verklaringen zijn deel van de psychologische operatie. We moeten het Russische leger demoraliseren. We hebben een andere oorlog, een creatieve oorlog, en onze partners zien dat”, was zijn antwoord.

De partners zien veel meer dan Kiev denkt. Zo voorspelt een lang artikel in het Amerikaanse conservatieve tijdschrift “The National Interest” dat er nog voor het eind van het jaar een moeheid bij de mensen wat betreft het thema Oekraïne in z´n geheel en wat betreft Zelensky in het bijzonder zou kunnen optreden: “Zelensky heeft duidelijk gemaakt dat de Oekraïne $ 5 miljard per maand van zijn partners zal verlangen. Zelensky (en met hem de Oekraïne) zouden kunnen meemaken dat zijn heldendom in de ogen van zijn bondgenoten in de komende maanden, laat staan jaren, aan effect zal verliezen. Zijn koppigheid zal waarschijnlijk in toenemende mate enigengerechtigd, eisend, veroordelend, ja zelfs onverzadigbaar en begerig overkomen. De Oekraïne is niet het enige probleem van de geallieerden, zelfs niet eens het grootste probleem.”

Als tegenprestatie voor wapens en geld verwacht het Westen terecht echte overwinningen, maar er gebeurt niets.

“Wanneer verschillende adviseurs van het kantoor van de president ons dagenlang vertellen dat we nu een tegenoffensief in de regio Cherson starten… Ze gaan er elke dag op uit en misleiden de mensen. Ze beliegen ze. We starten een tegenoffensief. In drie tot zes weken zullen we Cherson bevrijden. Dat is een leugen. De mensen moet de waarheid verteld worden”, zegt Gennady Korban, hoofd van het hoofdkwartier voor territoriale verdediging in de regio Dnjepropetrovsk.

De waarheid is dat van Korban al het Oekraïense staatsburgerschap werd afgenomen. De populair Oekraïense televisiejournalist Savik Schuster heeft volgens Oekraïense mediaberichten een inreisverbod van drie jaar gekregen, zogenaamd op grond van het oorlogsrecht, dat het heersende regime definitief de handen vrijgemaakt heeft. In de tussentijd verdwijnen de door de partners geleverde wapens, natuurlijk niet allemaal, maar een groot deel daarvan, in het zwarte gat van de Oekraïense corruptie. De Amerikaanse zender CBS bracht er een grote reportage over. Daarin werd gezegd: “Al het spul gaat de grens over en dan gebeurt er iets en maar ongeveer 30% bereikt zijn doel.” (Opmerking van de vertaler, Thomas Röper: Over de reportage van CBS heb ik hier bericht, ze werd overigens slechts een dag na haar publicatie weer van internet afgehaald).

De klappen tegen Zelensky en zijn mediale imago – een vermoeide, maar ongebroken held – komen van schijnbaar loyale westelijke structuren. Amnesty International is er ver van verwijderd een Ruslandvriendelijke organisatie te zijn. Haar grote bericht over de misdaden van het Oekraïense leger heeft de Oekraïense president heel boos gemaakt. De “Welt” heeft in een lang artikel, dat ook aan de schandaalfilm “Offshore 95” herinnerde en op de verwikkeling van Zelensky in het witwassen van geld van Kolomoisky wees, over de corruptie van de voormalige komiek bericht.

“Al in 2019 werd bekend dat Zelensky offshore-rekeningen in Cyprus heeft. Uit de onderzoekingen van “Slidstvo.info” bleek dat de komiek samen met de gebroeders Schefir en een andere medewerker van Studio Kwartal 95 ook firma´s op de Britse Maagdeneilanden en in Belize bezit. In het middelpunt van deze complexe ondernemingsstructuur staat een tot nu toe onbekende maatschappij, de Maltex Multicapital Corp. Met zetel op de Maagdeneilanden. Het gaat om veel geld. De onderneming heeft sinds 2012 in totaal $ 40 miljoen van structuren gekregen, die in het bezit zijn van Igor Kolomoisky. De onderneming bezit ook woningen in het centrum van Londen ter waarde van $ 7,5 miljoen”, schreef de “Welt”.

Met het oog op de jongste uitlatingen van de steeds populairder wordende Arestowitsj hebben veel mensen de indruk dat zijn handlangers Zelensky overbodig vinden en dat er een opvolger voor Zelensky wordt voorbereid. In een interview meldde Zelensky´s adviseur Arestowitsj zelfs eigen ambities en verkondigde als presidentskandidaat aan te treden wanneer Zelensky afziet van een herverkiezing. (Opmerking van de vertaler, Thomas Röper: dat men de naam Arestowitsj zou moeten onthouden, benadruk ik steeds opnieuw. Hier vindt u meer informatie over de belangrijke Oekraïense man achter de schermen).

Ook de First Lady van de Oekraïne is mee van de partij. In de afgelopen tijd is zij in de westelijke pers vaker te zien dan haar man. Ze ontmoette Jill en joe Biden, stond op de voorpagina van de invloedrijke “Time” en het glamourtijdschrift “Vogue”. Deze week had ze een gesprek met journalisten van de Franse tv-zender LCI. En dit hele spektakel heeft de Oekraïense samenleving en economie al in zijn greep.

Waarom niet aan de tragedie verdienen en het beeld van de verkrachting van de Oekraïne tegen een hogere prijs verkopen? Men kan serieus een bezichtiging boeken “van de echte kelder”, waarin Russische soldaten zogenaamd 20 vrouwen in één keer verkracht hebben, waarvan er vier zwanger waren. Deze onzin wordt aangeboden: € 50,- per persoon voor een groepsrondleiding. Inclusief zijn ook de ruïnes van de verwoeste gebouwen in Nikolajew, Charkov, Boetsja en Irpen.

En Zelensky doet er nog een schepje bovenop door te beloven de Krim terug te halen: “Rusland heeft ons schiereiland. Dat altijd een van de beste plekken van Europa was en zal zijn, in een van de gevaarlijkste plekken veranderd. Maar wij zullen de Oekraïense Krim terughalen.”

De Krim is niet meer dan een mantra. Zoiets als onlangs ook bij het graan, zonder dat de Afrikaans elanden zogenaamd honger lijden. Kiev, Amerika en Europa verlangden allemaal de vrijgave van de havens. En wat blijkt? Geen enkel schip da tin zee gestoken is – het zijn al 14 handelsschepen – is naar Afrika gevaren. De website van de VN laat alles zien. Groot-Brittannië, Ierland en Turkije wachten op mais, Italië op een lading zonnebloemolie en sojabonen, een andere maislevering is op weg naar Zuid-Korea.

“De Oekraïne speelt geen serieuze rol op de levensmiddelenmarkt. Ja, het is een serieus te nemen speler op de maismarkt. Maar op de belangrijkste tarwemarkten is de Oekraïne met het oog op het volume van de verscheping van tarwe in levensmiddelenkwaliteit te klein. En dat heeft geen noemenswaardige effecten op de wereldmarkten”, zei Arkady Slotsjecsky, president van de Russische tarwemaatschappij.

Geen enkele schip gaat naar Jemen, naar Somalië, Ethiopië of naar andere door honger geplaagde landen. Ze varen naar kopers, het zijn handelsschepen. Dat schrijft de “New York Times”. Met andere woorden, het ging om de zakelijke belangen van mensen en het ging erom de Oekraïne weer eens als onschuldig slachtoffer neer te zetten.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Verzonnen offensieven en waar het Oekraïense graan in werkelijkheid naartoe gaat

 1. Olie bol zegt:

  Klopt deze video doet op Facebook de ronde.

  Like

  • Julia zegt:

   Olie bol Het gaat alleen maar om geld en macht. Geldt ook voor Zelenski waar zal hij zijn vermogen van miljoenen hebben gestald en hoe komt een ex clown en acteur aan al die miljoenen aan privé vermogen???? De Oekraïners lijken nu als een man achter Zelenski te staan, maar dat was kortgeleden nog wel anders. Zijn populariteit begon te dalen toen Rusland vorig jaar begon met de opbouw van troepen. Begin dit jaar waren de peilingen over zijn populariteit ronduit dramatisch. “Zijn binnenlandse beleid was geen succes. Zijn verkiezingsbelofte om een einde te maken aan corruptie en betere betrekkingen met Rusland te onderhouden werden niet ingelost. Zijn regering was een puinhoop.”, zegt Smeets.

   Geliked door 1 persoon

  • Olie bol zegt:

   Ik zie dat die link niet geplaatst is

   Like

 2. Julia zegt:

  Helemaal mee eens. Het is een groot misdadig spel dat vele slachtoffers kost. Zelensky welk weldenkend mens wil deze clown nog aanhoren laten we maar hopen dat hij zijn langste tijd heeft gehad het is ongehoord hoe hij mede zijn best doet heel Europa naar de ondergang te brengen en wie betalen de prijs u en ik. Uiteraard handelt hij in opdracht van de westerse globalisten vandaar dat aan al zijn wensen wordt voldaan en hem miljarden zijn toegezegd alsmede snelle toetreding tot de EU. Als hij niet was bijgestaan met moordwapens uit het westen was de Oekraïne allang ten dode opgeschreven daarbij moeten wij al de propaganda nog maar geloven.

  Geliked door 3 people

 3. de barbaar zegt:

  Zelensky heeft net duitsland de oorlog verklaard….zijn leger van nazie,s staan al voor Istanbul……..

  Like

 4. Julia zegt:

  Zelensky te vergelijken met Hitler van destijds Europa moet worden overmeesterd door zijn NAZI gedachte en machtswellust zoals door de WEF is opgedragen vandaar dat wij dagelijks worden bestookt uitsluitend met Oekraïne propaganda. Propaganda komt aan zijn slechte naam doordat het misleidend en manipulatief is. Met propaganda worden er prioriteiten gesteld, verbanden gelegd en wordt vooraf besloten welke informatie wel en welke niet voor het publiek interessant is om kennis van te nemen. Informatie die in strijd is met de ideologie of de situatie onnodig ingewikkeld maakt, wordt achtergehouden. Propaganda is daarmee iets anders dan reclame. Reclame heeft een duidelijk commerciële boodschap en moet altijd als zodanig aangeduid worden. Terwijl het venijnige van propaganda is dat het niet altijd als propaganda te onderscheiden is. Kortom Zelensky is een acteur en clown die door de westerse globalisten waaronder het WEF goed voor kan worden gebruikt maar ondertussen zich wel schuldig maakt aan oorlogsmisdaden waarvoor hij eigen burgers waaronder ook kinderen opoffert en zijn soldaten als kanonnenvoer gebruikt. Niet voor niets heeft hij al miljoenen aan eigen vermogen kunnen opbouwen en weg kunnen sluizen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s