WIJ LEVEN ONDER EEN TIRANNIEK BEWIND…

(Door: “Driek”)

Aan het gejubel en de juichkreten van het Nederlandse volk leek in de meidagen van 1945 geen einde te komen. Er heerste een ongebreidelde vreugde na al die jaren van onrecht, wreedheid en onderdrukking. De Nederlandse burger dacht de tirannie te hebben verdreven en Nederland te verheffen in de vaart der volken. Wij zouden van Nederland een leefbaar land creëren door arbeidzaamheid en plichtgetrouwheid.

Dikwijls denk ik terug aan die vredige jaren toen ons Vaderland nog niet was overwoekerd door een inferieur volk uit een achterlijke cultuur. We zijn nu opgescheept met lieden die een diep gewortelde haat hebben tegen Nederlanders die niet gecharmeerd zijn van Mohammed.

Nederlanders; eens waren wij de zonen en dochters van heldhaftige Nederlanders die in de Gouden Eeuw met heldenmoed de vijand versloegen. De veiligheid op zee en de bescherming tegen vijandelijk invasies werd gewaarborgd door onze oorlogsvloot. Nu zijn wij een verslagen volk dat angstig terneer zit en gedwee de bevelen opvolgt van de boven ons geplaatsten. Maar, geachte lezer, buigen wij niet te diep ons hoofd voor de Nederlandse regering – voor ministers die ons delegeren naar een onderdanig opvolgen van vernederende wetten en regels? Onze toekomst is niet bemoedigend, het lijkt alsof wij alreeds het houten schavot bestijgen.

Wij leven tussen de vijandelijke islam en de fanatieke aanhangers van het WEF. De vijandige gespannen sfeer tussen de Nederlandse burgers en de strijders van de Halve Maan doen mij denken aan de Duitse bezetting. Reeds luisteren wij gespannen naar het dof geruis der naderende vijand. Hun wildgeraas en hun roemruchte kreet dat Allah oppermachtig is, teistert voortdurend ons gehoororgaan. Niet alleen worden wij straks onderworpen aan een Satanische religie, doch ook worden wij geprest tot gehoorzaamheid aan het Haagse schorremorrie. Onze menselijke waardigheid wordt door die Haagse klerelijers ondermijnd. Moet er niet eens een eind komen aan die onderdanigheid?

Wij worden geslachtofferd op het altaar van corrupte figuren, die de macht bezitten, die ons willen degraderen tot een willoos volk met een ingeplante chip. Waar is onze weerbaarheid en ons verstand? Waar is onze vrijheid gebleven? Daar moet toch een einde aan komen? Zijn ze in Den Haag soms gek geworden van hun macht en willekeur?

Maar, lezer, de vraag die mij dagelijks kwelt, mij soms van mijn nachtrust berooft: Hoe kunnen wij die volgzame figuren die knikkend buigen voor een Duitse Nationaal Socialist – hoe kunnen wij, Nederlanders, dat schorem met hun snode plannen, weerstaan? Want, lezer van deze opstandige site, eens moet toch de lijdzaamheid van het Nederlandse volk zijn bereikt?

Onze altijd lachende minister-president, Mark Rutte, die met onverstoorbare kalmte de gemoederen van het klootjesvolk tracht te sussen, probeert zijn leugens te camoufleren met een geruststellende woordenbrij. Daar is de man een meester in. Doch het volk laat zich steeds weer meesleuren in de draaikolk van valse beloften en besluiten die kant noch wal raken.

De oplossing van al dit ongerief is de PVV van Geert Wilders. En de daadkrachtige strijders van het Forum voor Democratie. Want de schrijnende armoe en woningnood en de belachelijke stikstofmaatregelen zijn het gevolg van onze lamlendige regering. Het is een historische fout van het Nederlandse volk zijn stem uit te brengen op deze ondeskundige lieden. Wij dienen ons te bevrijden van die Haagse tirannie.

Ik wens U allen nog een gezegende zomerdag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2022. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op WIJ LEVEN ONDER EEN TIRANNIEK BEWIND…

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ik sta voor de volle 100 % achter dit stuk, dank Driek!!!

  Geliked door 6 people

 2. johandederde zegt:

  Alle PVV politici, aanhangers en stemmers wens ik een fijne zomer en veel sterkte in deze voor ons zo moeilijk tijd. Waar wij door VVD CDA D666 GL CU media en overige linkse wappies worden uitgemaakt voor alles wat lelijk is, terwijl wij gewoon uitkomen voor onze Hollandse cultuur.

  Een marokkaan, turk, afgaan, arabier, afrikaan en overige moslims hun cultuur en idiologie mogen behouden, terwijl als wij dat willen we uit worden gemaakt als zijnde islamofobie en of rascist.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niek zegt:

  Beste Driek, ik ben ook verbaasd hoe Nederlanders zich hier niet tegen verzetten. Waarschijnlijk murf geluld en het verzet opgegeven wegens draconische straffen en het meten met 2 maten want als je als kaaskop wordt gediscrimineerd moet je niet zeiken en vind je nergens gehoor. Of als je bij Kaag boos met een fakkel alleen maar door de straat loopt krijg je een half jaar cel. Geert Wilders vind ik persoonlijk niet de man om ons te redden hoewel hij echt een punt heeft maar het ontbreekt aan andere initiatieven. Onze overheid heeft jarenlang de universiteiten zodanig gecorrumpeerd en de wetenschappers misbruikt of voor hun karretje te spannen dat zij de milieulobby hebben verkracht met links gedachtegoed en denken zo de aarde te redden. Zij schreeuwen “dus jij ontkent de wetenschap” als je het met ze oneens bent en kunnen zich daarachter verschuilen en denken hun gelijk bewijzen. Helaas hebben zij ongelijk en dit voorbeeld is al vaker gezien in de politiek bij Stalin, dus jij bent geen communist? Mao Zedong het zelfde laken een pak. Bij de nazi’s was het ook niet anders en allemaal de afgelopen 100 jaar gebeurt dus waarom zou dat nu ook niet zo zijn in het westen? Putin heeft gelijk als hij het westen voor gehomoficeerde nep natie uitmaakt met schijnwaarheden die zichzelf verloochenen door niet te kiezen voor man, vrouw en kinderen. Het zal nog wel een tijdje doorgaan en daarna instorten maar de aanval moet van binnenuit komen anders heeft het geen zin en betalen de burgers de prijs. Je mag niets meer zeggen en monddood gemaakt, ik overweeg te vluchten naar een ander land buiten Europa en zal waarschijnlijk Rusland worden.

  Geliked door 5 people

  • Dewaere zegt:

   Mooi stuk weer van Driek, ik ‘ben’ van iets later dan hij maar herinner me ook nog goed een jeugd buiten de Randstad waar het leven zijn gang ging en de overheid voor kennisgeving werd aangenomen. Heel veel zaken gingen nog ‘zwart’, gewoon onder elkaar en behalve wat ellende bij sommigen die er toen óók was ging het de meesten vrij goed. Halverwege de jaren ’90 zag ik het al; ook buiten de grote stad; veranderen, de laatste pakweg 10 jaar heb ik steeds vaker een teiltje nodig, zeker als ik TV kijk, de krant lees ik al 15 jaar niet meer. Ik ben bang dat het te laat is. Als half Nl. nu dacht zoals o zo velen hier en op nog wat andere sites dan hield ik de moed er nog wel in. Maar de decadentie, ‘verwijfdheid’, lafheid, leugenachtige correctheid en ga maar door is intussen tot alle poriën doorgedrongen en onze kids en jongeren worden nóg meer geïndoctrineerd, zelfs op school. Eerdere opstanden, omwentelingen en revoluties werden vooral door jongeren en studenten aangewakkert, nú doen júist dezen echter helemaal niets. Zelfs niet op sites als deze, waar te zien aan reacties geen of nauwelijks jongeren zitten. Het overwegen te vluchten naar een ander land is daarom nog niet eens zo’n slechte gedachte. Ik weet van een andere site dat rechtse intellectuelen dat al vaak dóen, maar die hebben dan het geld ervoor, je moet wel zorgen dat je inkomsten hebt en het kunt blijven betalen, dat is het grootste probleem voor velen, anders zou er wel een kleine exodus komen, de laffen, correcten en groenen achterlatend in dit Gomorra.

   Geliked door 4 people

  • wim23387 zegt:

   Beste Niek. Geert Wilders niet de man? Hij is zo ongeveer de enige die de moeder van alle problemen onophoudelijk aankaart. U en ik weten dat het de massa immigratie is van mensen die weinig of niets zullen bijdragen en in het slechtste geval het niet goed met NL voorhebben.
   Waar denkt u, anders dan door de bevolkingsexplosie, dat in dit toch al dichtbevolkte land de problemen vandaan komen? Hoe zou het zijn met een miljoen minder niet productieven?
   – Met de woningnood
   – Met de gezondheidszorg
   – Met de verstopte wegen
   – Met het onderwijs
   – Met de veiligheid
   – Met de belastingen
   En dan nog een punt. De EU. (Misschien wel de moeder van de moeder…) Ook daar kunnen we dezelfde vraag stellen hoe het zou zijn om weer zelf over onze nationale portemonnee te gaan, over immigratie, over opgedrongen gekke klimaatmaatregelen, over onze rechtsspraak.
   En weer is het Wilders die het initiatief heeft genomen om aan te kaarten (en aan te nonen) dat we beter af zijn buiten de EU.
   Het lijkt er op dat u toch (nog) te veel ‘de krant’ leest en TV kijkt, want anders zou u kunnen weten dat de PVV goede initiatieven en goede woordvoerders heeft. En initiatieven worden ook aangenomen. Ja. Alleen veel later. Gekopieerd door andere partijen.
   Het spijt mij om het te moeten zeggen, maar u lijkt mij iemand die wel klaagt, maar in het stemhokje echte verandering tegen houdt.

   Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Niek In het door het westen verguisde Rusland zijn vooral Nederlandse boeren nog altijd van harte welkom zeer zeker vanwege hun know how. In de dictatuur voormalig Nederland worden ze kapot gemaakt. Mocht het artikel over Willem Alexander’s watermanagement misschien nog enigszins satirisch op u overgekomen zijn, dan zal het wellicht opgevallen zijn dat we overal ter wereld dezelfde droogte propaganda de ronde zien doen. Foto’s van droogte blijken echter op plekken genomen te zijn zoals zijtakken van rivieren die elk jaar droog staan, lezers berichten dat dammen worden ingezet om water te stuwen of af te kanaliseren naar reservoirs en dan hebben we nog niet gekeken naar de weersbeïnvloedingstechnieken en mogelijk zelfs beeldmanipulatie. Maar is het dan niet echt gewoon heel erg warm en droog? Het is wel vaker warm en droog, maar het wordt nu extra geaccentueerd en cijfers zijn aangepast omdat het KNMI op een nieuw type weerstation is overgestapt. De oude cijfers zijn gewijzigd naar wat ze zouden zijn geweest bij toepassing van het nieuwe type weerstation-hokje, waardoor ineens tientallen hittegolven uit het verleden uit de boeken verdwenen. En omdat de factcheckers dat gewoon mooi uitleggen, is het natuurlijk onomstotelijk waar.
   Dachten we eerder nog dat gas, brandstof en voedsel als eerste op de bon zouden komen, lijkt nu water toch de kortste klap. Je hoeft daarmee niet de (toch wel enigszins twijfelachtige) oorlog in Oekraïne de schuld te geven, maar kan het veel sympathieker op het klimaat gooien en er het ‘global warming’ labeltje op plakken. Dat verkoopt veel gemakkelijker en omdat heel Nederland toch al aan de waterleiding hangt, kun je met een smartmeter precies het verbruik meten. Water kun je heel eenvoudig rantsoeneren. Je kunt metingen van de smartmeter op de waterleiding aan een appje doorgeven en zo kun je mensen laten zien of ze in het groen of rood staan met hun verbruik. Het gaat misschien te ver om de kraan echt dicht te gooien, want dan moet je een smart-klep op de leiding zetten. Wat echter wel mogelijk is, is dat je mensen heel snel een eenvoudig kunt laten wennen aan een budget, zoals in het voorstel van Barbara Baarsma (Rabobank) voor het verplichte CO2 budget. Misschien kun je dan zelfs wat budget van je buren kopen.In het Verenigd Koninkrijk is water al op rantsoen. Eerst natuurlijk de flesjes water in de supermarkten, dan volgt waarschijnlijk het water via de leidingen. Dat is een duidelijk teken aan de wand en wat is er nou mooier dan datgene wat iedereen echt dagelijks nodig heeft als eerste te benutten voor de gewenning aan rantsoenering? Uit publicatie Martin Vrijland. Maar de volkomen waarheid water wordt gerantsoeneerd zodat onze gewassen uitsterven allemaal een onderdeel van het WEF namelijk het doel voedselschaarste. Mocht u zelfvoorzienend willen zijn dat wordt verboden uw gewassen nog te besproeien. Het WEF spel is zo intens smerig.

   Geliked door 2 people

 4. Frits zegt:

  Er zijn talloze manieren om van landverziekers af te komen. Voorbeelden genoeg in de geschiedenis. En geschiedenis heeft de gewoonte zich te herhalen. Duurt wel lang deze keer.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @ Frits; Duurt wel lang dit keer en zal nog langer duren, weet u waarom …omdat mensen tegenwoordig, narcistische, domme, leeghoofden zijn !!! Kunnen niet eens een beetje logisch denken, nog te dom om te poepen.

   Like

 5. wim23387 zegt:

  Helemaal eens Driek. Maar ik verwacht niet veel. Er is meer in gang gezet in de 60er jaren dan we toen vermoedden. En diezelfde idealisten uit 1945 stonden erbij en keken er naar. Ze waren net als velen nu bang om tegengas te geven, mompelden wat over ‘ook jong geweest’ en heulden mee, zoals de dommeriken nu die zich lacherig vergapen aan een gay parade…En zo raakte een volk los van zijn ankers. Ondertussen werd de lange mars door de instituties ingezet. En met de gevolgen daarvan zitten we nu ‘mooi’ mee opgescheept.

  Geliked door 2 people

 6. Hovawart zegt:

  Met al onze vrijheid en informatie van nu zijn onze rechten meer gekneveld dan ooit tevoren, zelfs in ons denken worden we beknopt……..zelfs in ons bestaan.

  Geliked door 2 people

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Als het collectief niet gevormd kan worden om tegenstand te bieden tegen de overheersing van de boven ons gestelde kwaadwilligen, dan dient ieder voor zich iets te doen om daar verandering in te brengen. Hoe dat moet? Kijk niet naar een ander maar bedenk zelf iets. Ondanks dat ik van mijn geloof ben gevallen is mij nog een spreuk bij gebleven en die luidt: “Niet klagen maar dragen en bidden om kracht”. Die kracht zal dan wel uit u zelf moeten komen en niet van een ander. Uw overtuiging is ook een kracht. U bent zelf verantwoordelijk voor allles wat u doet en hoe u omgaat met wat u overkomt. Conclusie? Aan de slag. Wees creatief en heb lak aan anders denkenden want die hebben het slecht met u voor. Ik bedoel alle linksen en daaraan verwante politici.

  Geliked door 2 people

  • Skarsgärd zegt:

   Ora et Labora, bid en werk, linksom of rechtsom je moet iets doen en niet alleen maar klagen en verder gewoon NPO blijven kijken, kranten blijven kopen, je smartphone vol apps blijven proppen, op social media flut blijven gebruiken etc. etc. Als 15% vd mensen die wel e.e.a. inzien (uitgaande van stemmers op PVV,FvD e.d.) dat allemaal zouden doen zouden de kijkcijfers van NPO 15% dalen, krantenverkopen idem, gebruikers ‘gewone’ social media idem ( je kunt ook naar truthsocial etc.) en zo kan ieder nog véél meer bedenken. Maar ik weet dat dat niet zal gebeuren, ‘want het is zo gemakkelijk allemaal’.

   Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Een tirannie of oppressie, waarbij iemand zich op onwettige wijze van de regering meester heeft gemaakt, tegen de wil van een volk,…..maar dit huidige bewind heeft meer weg van een sadomasochistische dominantie, de meerderheid in Europa vind het wel spannend om als dominante cultuur overgeleverd en gebonden te zijn aan een strenge onderwerping, een pijnlijke ervaring…….weet er niemand het ‘safe word’.

  Like

 9. Ad Bos zegt:

  Keurig geschreven Driekus !!!! Jij raakt altijd gevoelige snaren voor iemand die nog uit een inkt potje heeft leren schrijven op school . Waarbij de meester in de klas z’n sigaretje zat te roken . WAT een leuke tijd was dat om in op te groeien !!!! En WAT een smeerpijperij is de tijd nu , waarin m’n 24 kleinkinderen nu in op moeten groeien !!!!!!! KOLERE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s