Hongaarse parlementsvoorzitter: Sancties tegen Rusland “absoluut fout”

Parlementsgebouw in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

(Vertaling: E.J. Bron)

De economische oorlog van de Europese Unie tegen Rusland zal de economie van het blok verlammen, waarschuwde László Kövér, de Hongaarse parlementsvoorzitter. De koninklijke weg voor zijn land zou in ieder geval gelijkerwijze in de samenwerking met Oost en West liggen.

De voorzitter van het Hongaarse parlement, László Kövér, heeft de economische sancties van de EU tegen Rusland als “absoluut fout” beoordeeld en als hun resultaat economisch precaire toestanden in de EU-lidstaten voorspeld. Kövér, zelf een langjarig criticus van de EU, voegde er aan toe dat het succes van Hongarije van de samenwerking met Oost en West zou afhangen.

In zijn toespraak in de Hongaarse stad Bugac omschreef Kövér de beslissing van de EU tot hevige economische sancties tegen Rusland, terwijl men nog steeds zou zijn aangewezen op diens energie-export, met een Hongaars spreekwoord:

De Brusselse politici hebben hun been over geen enkel paard gezwaaid.”

Dit eenvoudige besef openbaarde hij aan de bezoekers van het Kurultaj-festival, een jaarlijkse manifestatie ter viering van de Eurazische en Turkse steppen-nomaden-paardencultuur. Kövér voegde er aan toe dat de sancties, die in zeven opeenvolgende rondes opgelegd werden sinds Rusland in februari zijn militaire operatie in de Oekraïne begon, “helemaal fout” zouden zijn en Europa in de economische ineenstorting zouden drijven.

Kövér is lid van de partij Fidesz van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, en ook Orbán had zich in het verleden meermaals op dezelfde wijze over de Brusselse sanctiepolitiek uitgelaten. Zo stelde de Hongaarse minister-president vorige week maandag in een toespraak vast:

De sancties brengen Moskou niet zoals bedoeld uit balans.”

In plaats daarvan zou er iets anders zijn ingetreden:

Europa is in moeilijkheden.”

De EU, die ongeveer 40% van haar aardgas en een derde deel van haar aardolie uit Rusland betrekt, ziet zich nu tegenover stijgende energiekosten en een recordinflatie geplaatst – dit alles, nadat ze een gedeeltelijk verbod op de import van Russische olie oplegde en een stapsgewijze reductie van de Russische gasimport aankondigde. Terwijl echter meerdere EU-landen al stroom-rantsoenering moesten opleggen en de situatie zich met het invallen van de winter nog duidelijk zal verscherpen – volgens de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, zelfs zeer drastisch – is het Hongarije gelukt om er voor zichzelf een uitzondering op het olie-embargo uit te slepen, en het leidde onlangs tot succesvolle gesprekken met Moskou met het doel de gasimport uit Rusland te verhogen.

Met deze houding en deze speciale condities is Hongarije een wegloper in de buitenlandse handelspolitiek van de EU. Ook is het vasthouden van Orbán aan het feit dat de NAVO-politiek van bewapening van de Oekraïne tegen Rusland een verloren zaak zou zijn een grote uitzondering in het Europese economische blok. Dit wordt door de Hongaarse minister-president echter zonder grote bedenkingen voor lief genomen: zo reageerde hij in het begin van de maand op desbetreffende kritiek met de uitspraak dat Brussel “niet onze chef” zou zijn en dat de “onafhankelijke, soevereine Hongaarse natie” eraan zou werken om de “EU-politiek te verhinderen” voor zover ze niet in Hongaars nationaal belang zou zijn.

Desondanks neemt Hongarije als EU-lid deel aan de meeste Brusselse sancties tegen Rusland. Ook zou Hongarije er als NAVO-land toe verplicht zijn om aan de kant van de door de VS aangevoerde alliantie te gaan staan als deze in een open oorlog met Rusland verwikkeld zou worden.

Deze combinatie van samenhangen zou het dan waarschijnlijk ook wel eens geweest kunnen zijn die parlementsvoorzitter Kövér ertoe bewoog om in zijn toespraak Hongarije´s geschiedenis en geografie als die van een “brug” tussen Oost en West te omschrijven – en de volgende vrome wens te kennen te geven:

Toen het Oosten en Westen vijandig tegenover elkaar stonden, bracht dat ons de neergang. Als ze echter zouden samenwerken, dan zou ook Hongarije kansen hebben om op te komen.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hongaarse parlementsvoorzitter: Sancties tegen Rusland “absoluut fout”

 1. Frits zegt:

  Hongaarse wijsheid. Niks aan toe te voegen.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Gas crisis,
  het kost 9 centen per kuub in rusland.
  Als je de pijpen open HAD gelaten was het hier ook zo.

  GOOD MORNING AND KALIMERA …

  OOM GAZZZZZPROMMMMM

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  Wat zal er in Hongarije in het drinkwater zitten dat ze daar nog gezond verstand hebben?
  Een premier die voor zijn volk opkomt, zich niet gek laat maken dit Brussel, Poetin niet ziet als vijand nr1 etc.

  Zij zien het in het juiste perspectief.

  Like

 4. karton zegt:

  Dat de EUSSR-leiding uit een stelletje mafkezen bestaat is bij de meeste inwoners inmiddels wel bekend.

  Like

 5. Andre zegt:

  Bruxxel heeft inderdaad geen enkel been over het paard gezwaaid ze hangen er liever als……. onder.

  Like

 6. Hendrik de Zwijger zegt:

  Als het westen niet als een dwaze achter Amerika aan zou lopen, en Rutte de uitslag van het referendum in Nederland en Frankrijk zou hebben gerespecteerd, dan was alle ellende voorkomen zijn geweest in Oekraïne. Want Amerika wil ons geld, en we kopen hun oorlogsgeweld, dus Amerika lacht. Ja, ze verkopen ons hun dure schalie gas. Die wordt vervoerd over de Oceaan en dat is pas goed voor het milieu !!

  Geliked door 2 people

  • Het mooie daarvan @ Hendrik is eigenlijk het volgende.
   Er zijn al veel mensen geweest die aan de kaak stelden dat het schaliegas dus ook verschrikkelijk vervuilend is en niet alleen door het transport maar ook door de winning.
   Nou wil de nepregering uiteraard alles horen als het in hun straatje past maar een reactie uit Den Haag over het smerige schaliegas nog nooit gehoord.
   Zoals we dat dus kennen hypocritie tot over de top.

   Like

 7. Ravian zegt:

  “De koninklijke weg voor zijn land zou in ieder geval gelijkerwijze in de samenwerking met Oost en West liggen.”

  Het wordt tijd dat we eens inzien dat Europa niet aan de grens met Rusland eindigt maar aan de Oeral.
  Russen zijn geen oosterlingen, ze zijn westers, en net zoveel Europeaan als jij en ik.
  Laten we dus eens stoppen met ons Russische broedervolk aan te vallen, en tegen ons in het harnas te jagen, ze hebben ons namelijk nog nooit kwaad gedaan, integendeel zelfs, en er zijn echte vijanden genoeg in de wereld.
  De islam bedreigt ons, China bedreigt ons, en de socialisten bedreigen ons binnen onze eigen grenzen.
  Laten we daar eens wat aan doen, in plaats van dat we onszelf nog verder beschadigen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  Daar genieten de burgers in Nederland ontzettend van het levensonderhoud is niet meer te betalen vooral in Nederland waar relatief hoge BTW tarieven worden doorberekend en de asociale hoge accijnzen op brandstof en dubbele heffingen op energie. Wat wil het kabinet nu zij roepen werkgevers op lonen te verhogen hoe zit het dan met de gepensioneerden of mensen die door o.a. ziekte afhankelijk zijn van een uitkering. Wat denkt u als werkgevers de lonen verhogen???? Nou stel hersenloze stommelingen in Den Haag dat zich kabinet durft te noemen en zelf schuld zijn aan de torenhoge inflatie dat werkgevers de hogere lonen niet door gaan berekenen aan de consument!!!!! https://www.telegraaf.nl/nieuws/285570220/kabinet-legt-bal-bij-sociale-partners-niet-alles-kan-van-de-overheid-komen Kan alles nog duurder worden. Durven nog te stellen dat de koopkracht ook een verantwoordelijkheid is van de werkgevers. Wat zullen die Haagse klootzakken er eens van denken om eens te beginnen met de BTW drastisch te verlagen, de dubbele heffingen op energie af te schaffen, de accijnzen flink te verlagen en vooral de inkomstenbelasting te verlagen. Dit kan allemaal makkelijk als er een stop wordt gezet op de import van de dagelijkse invasie van profiteurs en o.a. het koningshuis eens flink te belasten net als de multinationals. Nogmaals al die sancties tegen Rusland is de killer voor Europa waar burgers de hoogste prijs voor dienen te betalen. Arrogantie ten top en zware misdaad tegen de menselijkheid door voor miljoenen dodelijk wapens te blijven leveren aan een corrupt land de Oekraïne. Europa heeft zich inmiddels de strop om de nek flink aangetrokken om een tot heilig verklaarde oorlogsmisdadiger Zelensky te behagen en gevolg te geven aan de dagelijkse ophitsing tegen Rusland. Stel stommelingen nog even hebben ze nog een wereldmacht tegen zich namelijk China. Het is nu al knijp omdat de levering van vele onderdelen uitblijft en op deze manier veel industrieën geheel tot stilstand komen waardoor er talloze mensen op straat komen te staan. Daar bovenop nog de smerige WEF dictatuur door o.a. bewust de boeren de nek om te draaien waardoor voedselschaarste niet kan uitblijven en voor velen onbetaalbaar wordt, zorg niet meer naar behoren kan worden geleverd en als klap op de vuurpijl zelfs ons drinkwater duurder wordt door een paar dagen zomer. Samengevat over nog geen jaar kan ondergang definitief worden ondertekend omdat vele mensen zullen worden geconfronteerd met bittere armoede en een lange koude winter. .

  Like

 9. Qvic zegt:

  Het verschil tussen Hongarije en de rest van de EU is dat Hongarije niet wordt geleid door een narcist. Want narcisten kunnen niet logisch nadenken en vooral niet wat in de toekomst ligt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s