Poetin: VS hebben kanonnenvoer van het Oekraïense volk gemaakt

(Vertaling: E.J. Bron)

In zijn welkomstrede ter gelegenheid van de 10e Moskouse Conferentie over Internationale Veiligheid spreekt de Russische president Vladimir Poetin over de door het Westen aangewakkerde conflicten, over het einde van de hegemonie van de VS evenals over ontwerpen van een nieuwe wereldorde.

Vandaag heeft de Russische president de Moskouse Conferentie over Internationale Veiligheid (MCIS) geopend. Deze conferentie vindt voor de tiende keer plaats, waarop de president in zijn welkomstrede wees. Onder de huidige omstandigheden zou een “open discussie” over actuele militaire en politieke problemen bijzonder actueel zijn. De internationale situatie zou snel veranderen. Poetin accentueerde dat er op dit moment nieuwe contouren van een multipolaire wereld gevormd worden:

Steeds meer landen en volkeren kiezen de weg van een vrije, soevereine ontwikkeling en steunen daarbij op hun zelfstandigheid, tradities en waarden.”

De Russische president karakteriseerde deze ontwikkeling als een objectief proces, waartegen “westelijke globalistische elites” zich echter zouden verzetten. De zogenaamde westelijke politiek van indamming zou in werkelijkheid effectief alle alternatieve ontwikkelingsstrategieën belemmeren en een globaal gevaar vormen:

Hun hegemonie betekent stagnatie voor de hele wereld, voor de hele civilisatie, het betekent obscurantisme en Cancel Culture, een neoliberaal totalitarisme.”

Poetin beschuldigde de VS en hun vazallen ervan om, ter behoud van hun “tanende hegemonie”, alle middelen te gebruiken, waaronder provocaties, staatsgrepen en burgeroorlogen. Het westelijke model zou zijn opgebouwd op een parasitaire uitbuiting van de rest van de wereld en zou daarom alleen maar met geweld ten val gebracht kunnen worden. Vanuit deze these concludeerde de Russische president dat het “collectieve Westen” zelf oude en nieuwe conflicten in de wereld zou provoceren om de eigen hegemonie te behouden en de schuld aan eigen interne problemen op andere landen te schuiven. Als een van de voorbeelden haalde Poetin de vernietiging van het systeem van de Europese veiligheid, het van Russische veiligheidsbelangen evenals de opbouw van de Oekraïne tot een “anti-Rusland” aan:

Juist daarom hebben ze de Oekraïne het lot van kanonnenvoer toebedeeld, het project ´anti-Rusland´ gerealiseerd, de ogen gesloten voor de uitbreiding van de neonazistische ideologie, voor massamoorden op de bewoners van de Donbas.”

Ruslands militaire operatie in de Oekraïne zou tegen deze achtergrond gerechtvaardigd zijn en de beslissing over zijn begin zou overeenstemmen met de statuten van de Verenigde Naties, aldus Poetin verder. In z´n geheel zou echter het Oekraïne-conflict alleen maar een van meerdere door de VS ter behoud van de eigen hegemonie geprovoceerde conflicten kunnen zijn en zodoende in een groter verband ondergebracht moeten worden. “De VS handelen net zo door conflicten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika aan te wakkeren”, verklaarde Poetin. Daarbij accentueerde hij in het bijzonder de Amerikaanse provocaties rondom Taiwan:

Het Amerikaanse Taiwan-avontuur is meer dan alleen maar een bezoek van een onverantwoordelijke politica, maar deel van een doelgerichte, bewuste strategie van de VS ter destabilisering en chaos stichten in de regio en de hele wereld. […] We zien hoe het collectieve Westen zijn bloksysteem analoog tot de NAVO in Europa ook wil uitbreiden naar de Aziatisch-Pacifische regio.”

Als een strategie ter verhindering van de door het Westen bedreven internationale destabilisering stelde de Russische president de opbouw van een multipolaire wereldorde voor. Omdat actuele internationale bedreigingen zoals terrorisme een globaal karakter dragen, zou er een gezamenlijke inspanning van alle staten nodig zijn om deze te overwinnen. Poetin benadrukte:

De unipolaire wereldorde behoort tot het verleden.”

De Moskouse Conferentie over Internationale Veiligheid zou zowel een bewijs voor het objectieve proces van het ontstaan van een multipolaire wereld zijn als een bijdrage aan diens opbouw. Verder zou het belangrijk zijn om het respect voor het volkerenrecht en voor internationaal erkende dialoogplatformen zoals de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering van de VN te versterken, concludeerde Poetin.

De Moskouse Conferentie over Internationale Veiligheid had in het jaar 2012 voor het eerst plaatsgevonden en vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Zoals het nieuwsagentschap Interfax berichtte, zijn voor de lopende conferentie o.a. vier plenaire zittingen evenals meerdere bilaterale ontmoetingen tussen de Russische minister van Defensie, Sergej Sjoigu, en zijn buitenlandse collega´s voorzien. In totaal nemen er dit jaar meer dan 700 gasten aan de conferentie deel, waaronder ministers van Defensie en stafchefs uit meerdere staten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Poetin: VS hebben kanonnenvoer van het Oekraïense volk gemaakt

 1. Marijke zegt:

  Ik woon vlakbij een opvangcentrum voor Oekraïners. Alleen vrouwen en kinderen…. Hahaha, we zijn wederom voorgelogen! Het zijn voornamelijk jongemannen! Ik ken heel veel Polen, Hongaren e.d. dus weet echt wel hoe die klinken; dit zijn Oekraïners! We worden wederom besodemieterd!

  Geliked door 4 people

 2. vangie1206j zegt:

  Volgens mij is er nog maar 1 mogelijkheid tegen dit schoften kabinet is een totale volksopstand.
  Dit schoften kabinet heeft (geld Euro’s) zat voor het buitenland en asiel monsters en de NL. bevolking moet voor dit wanbeleid betalen en verder kan de NL. bevolking barsten.
  De hoogste gasprijzen benzineprijzen elektraprijzen idem boodschappen.
  KOM IN OPSTAND NU JE HEBT NIETS MEER TE VERLIEZEN WANT ALLES WORDT JE AFGENOMEN (KLAUS SCHWAB).

  Geliked door 2 people

 3. Pingback: Russische minister van Defensie Sjoigu: NAVO twijfelt er niet aan dat Rusland zijn doelen behaald | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s