Europese banken pakken de handel met Russische leningen weer op

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens berichten hebben UBS, Barclays en de Deutsche Bank het weer toegestaan aan hun klanten om met Russische leningen te handelen. De melding komt, nadat meerdere grote Wall Street-banken er deze week mee waren begonnen dit eveneens aan hun klanten toe te staan.

Meerdere grote Europese banken zijn Wall Street gevolgd en hebben hun klanten de handel met Russische leningen weer toegestaan, berichtte de “Financial Times” vandaag onder verwijzing naar haar bronnen.

In het bericht wordt geaccentueerd dat UBS, Barclays en de Deutsche Bank het hun klanten weer toegestaan hebben om hun bestanden aan Russische staatsleningen te verkopen. In de VS hebben JPMorgan, Bank of America, Jefferies en Citigroup gelijksoortige stappen ondernomen.

Andere Europese banken, waaronder Credit Suisse en HSBC, hebben zich op grond van hun geringe risicotolerantie tot nu toe ingehouden om weer in de Russische leningmarkt te stappen, aldus mensen, die met hun activiteiten vertrouwd zijn, tegenover de “Financial Times”.

De bronnen verklaarden dat de beslissingen om de handel met Russische leningen weer op te pakken er niet op gericht waren om van de heropening van de markt te profiteren, maar de klanten de mogelijkheid te geven hun betrokkenheid in overeenstemming met de sanctievoorschriften af te bouwen.

“Dit is vooral vooral bedoeld voor klanten die hun betrokkenheid willen afbouwen”, zei een niet nader genoemde medewerker van een van de banken die de handel met Russische leningen weer opgepakt hebben, tegenover de “Financial Times”. De volumes zijn niet zo opmerkelijk”voegde hij er aan toe.

In juli had het Amerikaanse ministerie van Financiën richtlijnen gepubliceerd die het Amerikaanse banken toestaan om transacties met Russische waardepapieren te vergemakkelijken, te verrekenen en af te wikkelen wanneer dit de Amerikaanse bezitters helpt om zich stapsgewijs van hen te scheiden.

Daarvoor was de meerderheid van de Amerikaanse en Europese banken gestopt met het werken met Russische waardepapieren, nadat het ministerie van Financiën in het kader van de economische sancties tegen Moskou een verbod op transacties met Russische vermogenswaarden had opgelegd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Europese banken pakken de handel met Russische leningen weer op

 1. Boike zegt:

  Als ze op hun sancties terugkomen, moet de nood wel heel erg hoog zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Zat Ik ook aan te denken @ Bioke.
   En geloof me maar die hele shit wordt in stilte opgeheven, want het kost nogal iets die flauwe kul.
   Daarbij komt dat als de mensen straks in het najaar en winter in de kou komen zitten eenvoudig de pleuris uit kan breken.
   Tot nog toe namelijk is het iets van in de toekomst maar wordt het werkelijk steenkoud in huis moet je eens opletten hoeveel mensen dan wel bereid zijnom actie te ondernemen

   Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Ach, een kat in het nauw maakt rare sprongen.

   Like

 2. hannah zegt:

  business as usual ….

  Like

 3. saddy zegt:

  Dus de roebel/euro problematiek is nu ook weer weg?

  Wat opvalt: Het is iedere keer weer blackrock, vanguard etc. die als eerste de afspraken aan hun laars lappen. De europese ruggengraatlozen volgen dan. Maar de echte winst is dan natuurlijk al lang weg.

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Het westen heeft 300 miljard dollar gestolen van rusland onder de noemer sancties.Zo spoedig mogelijk terugbetalen want het is ordinaire diefstal.Nu europeese banken weer zaken doen met rusland kan het gas ook in roebels betaald worden.Dan kunnen de absurde gasprijzen omlaag en zit niemand in de kou deze winter.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s