Giorgia Meloni en de “Fratelli d´Italia” ver bovenaan in de peilingen

Giorgia Meloni en Matteo Salvini.

(Vertaling: E.J. Bron)

Parlementsverkiezingen in Italië op 25 september

De nieuwe Italiaanse regering zou patriottisch kunnen zijn, blank, blond, jong en vrouwelijk. Want hoewel de partij “Fratelli d´Italia” (Broeders van Italië) heet, wordt ze aangevoerd door een vrouw: Giorgia Meloni. Ze is – niet alleen politiek – het antiontwerp tegenover de linkse mainstream.

Giorgia Meloni en haar partij “Fratelli d´Italia” zullen op 25 september de parlementsverkiezingen in Italië winnen. Daarover zijn de opinieonderzoeksinstituten van het land het relatief met elkaar over eens. Over de hoogte van het aantal stemmen wordt echter gespeculeerd. Optimistische prognoses beschouwen een sprong naar meer dan 25% wel degelijk als mogelijk. Dat zou meer zijn dan alleen maar een politieke aardbeving in Italië, dat zou een vulkaanuitbarsting zijn zoals destijds de Vesuvius. Alleen da tin het actuele geval niet Pompeii onder puin en as wordt begraven, maar het politieke oude, stoffige en vastgeroeste Italië inclusief zijn verzameling linkse en ultralinkse partijen, groeperingen en groepjes. Die is het altijd weer gelukt om, ondanks hun bijna al betekenisloosheid, de politiek van het land te beïnvloeden, bijna al te bepalen, en heeft voor ettelijke aftredingen van desbetreffende regeringen gezorgd.

Dat kan nu anders worden en wanneer je de peilingen mag geloven, dan wordt het ook anders. Giorgia Meloni met de “Fratelli d´Italia” samen in een bondgenootschap met Matteo Salvini en diens “Lega”. Dat zijn samen al ongeveer 40% van de stemmen. Daarbij nog Berlusconi´s “Forza Italia” en de parlementaire meerderheid is er al. Mocht de “Italexit”-partij het zo goed blijven doen, dan zou die de sprong over de kiesdrempel van 4% kunnen lukken en ze zou zeker aan de kant van Meloni gaan staan. Deze politieke aardbeving zou ook in Brussel te voelen zijn.

Giorgia Meloni is zo´n beetje op alle punten het anti-ontwerp van de politiek linkse mainstream. Ze is klein (1.63 m), sierlijk en komt op het eerste gezicht eerder terughoudend over. Maar op het podium of in politieke discussies os alle energie te zien die er in Meloni zit. Dan komt de 45-jarige Romeinse, die vloeiend vier talen spreekt, in topvorm en veegt haar politieke tegenstanders weg.

Giorgia Meloni en Matteo Salvini – het politieke droompaar en de nachtmerrie voor Brussel.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Giorgia Meloni en de “Fratelli d´Italia” ver bovenaan in de peilingen

 1. boorzalf zegt:

  Maar gelukkig is de hitte en droogte weer voorbij, dankzij mijn regendans. “Oh regen geest wordt wakker, besproei die droge akker”.😇😆😉

  Like

  • karton zegt:

   @ boorzalf op 17-8-2022 om 20.48 u. Prachtig, boorzalf ! Hier heeft ‘t geregend maar niet echt veel. Zou u binnenkort deel II van uw dans willen uitvoeren ? ☔️☔️

   Like

 2. de barbaar zegt:

  Al sal regkom….
  Politiek en italie….mwaahhh, elk jaar bijna weer de dans om de geldboom….zou tijd worden om nu eens de zwakke buik van europa dicht te naaien en vooral de marine opdracht te geven om illegale(!) visserij (!)te torpederen cq te laten zinken…..

  Like

 3. hw.rademaker zegt:

  italie de ver van mijn bed show wat gaat er gebeuren in lekker landje dat momenteel een sprinhanen plaag heeft kolonisten nieuwe stijl .
  ze staan te vechten voor de poort terapel wat wil je alles gratis een dikke smoes ophangen en straks de hele familie over laten komen.
  laat lotje maar zorgen cordon sanitair dat is een ander woord voor discriminatie.
  van een groot deel van de nederlanders
  we worden geregeerd door jan klaasen en katrijntje de trekpoppen
  voor de rest zoek het maar uit geitebrijers met je face book.

  Like

 4. Ronald zegt:

  Make Italy GREAT AGAIN!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s