Hypermoraal en grootheidswaanzin: Vandaag redden we Duitsland en morgen de hele wereld

(Vertaling: E.J. Bron)

Op school, in het geschiedenisonderwijs en bij alle mogelijke andere gelegenheden wordt ons verteld dat Adolf Hitler gek was en aan grootheidswaanzin leed en daarom de Tweede Wereldoorlog was begonnen. Nooit meer zou een aan grootheidswaanzin lijdende gek aan de macht moeten komen en het Duitse volk naar de ondergang leiden. Desalniettemin hebben opnieuw fascisten en oorlogshitsers de macht gegrepen, die echter niet in een bruin, maar deze keer in een groen gewaad zijn gekomen.

Moraal-imperialisme en slachtofferrol

Deze keer zijn het aan grootheidswaanzin lijdende, de realiteit weigerende gekken, die deze keer de wereld niet militair, maar moreel willen beheersen door te beweren de wereld van de klimaat-catastrofe te redden. Net als bij religies is de klimaatreligie afgeleid van de morele aanspraak op hegemonie en heerschappij. Het gaat om een soort imperialisme. Om echter geloofwaardig te zijn, moet men zelf in de slachtofferrol kruipen, zichzelf kastijden, zichzelf geselen, honger en kou lijden, niet wassen, kortom leven als een monnik in een kloostercel.

De door het Westen gewenste Oekraïne-oorlog biedt nu aan de hoogste klimaatprofeet van het land in de rol van “minister van Economische Zaken” de mogelijkheid om Duitsland bijzonder te laten lijden door de Duitse economie via de energieverzorging naar de Filistijnen te helpen.

Gastekort en dreigende black-out

Wat er op Duitsland afkomt, is apocalyptisch: enerzijds een gewenst gastekort, veroorzaakt door het niet in bedrijf nemen van de voltooide gaspijpleiding Nord Stream 2, en anderzijds het gewenste stroomtekort door de uitschakeling van de laatste drie kerncentrales aan het eind van het jaar. Nu al wordt de stroomvoorziening voor bedrijven in Duitsland enkele uren uitgeschakeld om zo een black-out te voorkomen. Voor de industriële vestigingsplaats Duitsland is dit catastrofaal. Niet alleen dat door de onzinnige “energietransitie” Duitsland mag “genieten” van de hoogste stroomprijzen ter wereld, maar de stroomvoorziening wordt weldra net als in ontwikkelingslanden onzeker. Ondernemers en investeerders zullen Duitsland vluchtend de rug toekeren. En en passant moet ook de landbouw geruïneerd worden.

Grootheidswaanzinnige, de realiteit weigerende gekken waren er altijd al. Je moet je echter afvragen hoe het kan dat zulke mensen vandaag in Duitsland uitgerekend in de regering zitten in plaats van dat men ze op tijd naar een gesloten inrichting heeft gebracht? Dit is alleen maar te verklaren door de decennia lange propaganda en hersenspoeling door de overwegend door linksen en Groenen aangestuurde media, die ertoe leidden dat de meerderheid van de Duitsers de klimaat-apocalyptici geloven. En deze hele onzin werd en wordt weer door de VS aangestuurd, omdat de Duitse media door Atlantisch samenwerkende politieke machtsgroeperingen gecontroleerd worden!

Deze hebben Duitsland blijkbaar uitverkoren om in het “waarden Westen” een voortrekkersrol te spelen, ongeveer volgens het motto “aan het Duitse wezen moet de wereld genezen”!

Bij de “waarden” die het Westen graag wil verdedigen, gaat het niet alleen maar om het onzinnige klimaatsprookje van de door de mensen veroorzaakte klimaatverandering, maar ook nog om andere dwaasheden zoals Gender Mainstreaming, verheerlijking en bevordering van de homoseksualiteit, tientallen verschillende geslachten, extreem egoïsme, transhumanisme, kortom, alles wat een samenleving in de ondergang drijft, respectievelijk alles wat in een ondergaande samenleving “hip” is.

Het ouder wordende imperium staat voor zijn aflossing door nieuwe, dynamische krachten in deze wereld en probeert zijn dominantie door een moreel imperialisme te behouden, wat natuurlijk niet betekent dat de VS van militaire dominantie afziet. Integendeel, de aanspraak op morele superioriteit moet ondersteuning en legitimering aan de afbrokkelende militaire dominantie verlenen.

Geen enkele partij kan zich een nederlaag in het Oekraïne-conflict veroorloven

Juist in de huidige Oekraïne-oorlog gaat het voor de VS om alles. Als de VS deze oorlog verliezen, dan is het met de aanspraak op wereldheerschappij van het imperium gedaan, met verstrekkende consequenties. Het einde van de hegemonie van de dollar is dan ook alleen nog maar een kwestie van tijd. In de hele wereld rollen ongeveer 19 biljoen dollar rond, die weldra niemand meer nodig zal hebben. Het terugstromen van deze hoeveelheid geld zal in de VS een hyperinflatie op gang brengen, gevolgd door een complete economisch ineenstorting.

Duitsland zal zich dan pas van de goedmenschen tirannie kunnen bevrijden. Tot het eindelijk zo ver is, houdt Duitsland in Nibelungen-trouw vast aan het bondgenootschap met de VS in het kader van de NAVO en is daarbij zelfs niet te dom om de Oekraïense fascisten met wapenleveringen te ondersteunen. Zelfs daarbij is echter te zien hoe ver de Duitse regering van de realiteit verwijderd is: het blijkt dat de Duitse wapens niet functioneren. Of dat een slecht voorteken voor de oorlog van het Westen in de Oekraïne betekent?

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hypermoraal en grootheidswaanzin: Vandaag redden we Duitsland en morgen de hele wereld

 1. Frits zegt:

  1 schrale troost: niet alleen Du marcheert vrijwillig de afgrond in, NL doet gezellig mee. Net als de meeste EU-landen. Realisme is nog wel te ontdekken in de V4-groep. Tijd om te verhuizen? Het is het overdenken waard.

  Geliked door 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Hypermoraliteit en grootheidswaanzin in het dagelijks leven:
  Als ik in bussen en treinen aan mijn gemaskerde medeburgers vraag waarom wij Duitsers dit nog steeds doen, terwijl al onze buren het niet meer doen, is het antwoord in de meeste gevallen. “Omdat het mij en de anderen beschermt”. Als ik vraag of de Nederlanders, Denen en Zwitsers bijgevolg onverantwoordelijk zijn, is het antwoord: “Dat zou je kunnen zeggen.”
  Ze denken echt dat ze slimmer en moreler zijn dan hun buren. Het tegendeel is waar, het zijn domme volgelingen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Er is gewoon geen enkel volk zo kapot geïndoctrineerd als het Duitse volk.
   Het nationaal socialisme heeft gewoon een enorme morele wond geslagen, waarna de weer opkrabbelende Duitsers als geen anderen rijp waren voor een flinke dosis indoctrinatie.
   Daar heeft het internationale socialisme dan vervolgens schaamteloos misbruik van gemaakt, en driekwart eeuw later is dit het resultaat.

   Geliked door 1 persoon

 3. Dewaere zegt:

  Dit is het leidende trekje bij de Duitse (of beter gezegd Pruisische-) elite, zo goed verwoord door Nietsche met zijn übermensch, een woord dat alles samenvat. Nog aan het begin van de 19e eeuw bestond het land uit een lappendeken van aparte staatjes, tot Pruisen kwam… Zij veroverden of dwongen steeds meer staatjes tot een ‘bond’ met hen, vielen Denemarken binnen en hielden voor het gemak een flink stuk daarvan maar voor zichzelf (Sleeswijk-Holstein) en dwongen tenslotte álle staatjes samen te gaan tot een Reich, dat meteen een oorlog begon met Frankrijk (1870), 45 jaar later stonden ze weer in Noord-Frankrijk in de 1e wereldoorlog, 22 jaar later weer in de 2e wereldoorlog, een halve eeuw later waren ze de baas in de EU. De gewone man in Duitsland is de meeloper bij uitstek, een ‘führer’ wordt áltijd gevolgd, heel erg vreemd eigenlijk én heel gevaarlijk. Het land had daarom ook nóóit weer verenigt mogen worden, zowel GB als Frankrijk vonden dat eerst, de laatste na in 70 jaar tijd dríe keer erdoor binnengevallen te zijn.

  Like

 4. Ravian zegt:

  Ik heb nooit begrepen waarom het blijkbaar zo moeilijk is om in te zien dat het communisme gewoon het internationale broertje van het nationaal socialisme is.
  Het zijn verwante ideologieën, net als het katholicisme en het protestantisme, en het soennisme en het sjiisme.

  Vervolgens gaat dan zo rond 1990 dat communisme totaal failliet, en komen de volgelingen van die gefaalde ideologie met de groene ideologie op de proppen, waarbij het voor eenieder met nog vijf gram werkend verstand duidelijk zou moeten wezen dat de wolf net schaapskleren aangetrokken heeft.
  Maar ook dat blijkt vervolgens te hoog gegrepen voor de dom gehouden kudde.

  Dit hele probleem is ontstaan toen de beruchte salon socialisten zich ergens gedurende de dertiger jaren realiseerden dat er dankzij de uit de voortdenderende industriële revolutie voortkomende welvaart en educatie binnenkort geen arme domme arbeiders meer gingen wezen.
  Gezien die arme domme arbeiders de basis onder hun macht vormden was het toen dus “alle hens aan dek” in het kamp van Marx.

  Vervolgens werd er dus een plannetje bekokstoofd dat “de opmars door de instituten” genoemd werd. Simpel gezegd, als de arbeider dan niet meer arm en dom gehouden kon worden dan moest deze middels het controleren van welke kennis deze verwierf toch tenminste op het “juiste” linkse pad gehouden worden. De tweede wereld oorlog zorgde daarna voor het slopen van de bestaande structuren en het bouwrijp opleveren van het kavel.

  Na de oorlog, zo tegen 1950, kwam dus de infiltratie van educatie en media op gang, wat een generatie later, zo rond 1975 dus, al een behoorlijk links georiënteerde opleiding en voorlichting structuur begon voort te brengen.
  Nog een generatie later, in de negentiger jaren dus, was de overname dan compleet en was het enkel nog maar links wat bepaalde met welke kennis het volk in aanraking kwam.

  Dat was dan vervolgens precies op tijd om “groen” het nationaal socialistische vaandeltje van “rood” over te laten nemen en de hele zaak zo te kunnen “duiden” dat de inmiddels in welvaart zwelgende dom gehouden kudde niets in de gaten had.
  Nu, alweer bijna een generatie later, zit het linkse geteisem dan dankzij een volledig links geïndoctrineerde kudde stemvee rotsvast in het zadel, en gaan ze enkel nog maar met bruut geweld uit dat zadel te verwijderen wezen.

  Maar er gloort hoop aan de horizon, de wereld buiten de volledig door hen gecontroleerde westerse bubbel is hun dominante linkse gedrag namelijk meer dan zat, en zaagt nu aan de euro en dollar poten van hun stoel.
  Het communisme mag dan na de totale ondergang van de Sovjet Unie in het westen als een feniks uit haar as verrezen zijn, maar een erg lang leven gaat dit wedergeboren communistische gedrocht niet beschoren wezen.

  De vraag die rest is of de westerse bevolking nog wakker genoeg is om zo meteen te redden wat er nog te redden valt, of dat het communistische gedrocht alle de afgelopen eeuwen opgebouwde welvaart met zich mee de ondergang in gaat slepen.
  We zitten op de Titanic, de ijsberg is geramd, en de vraag is of we in de balzaal blijven doorfeesten totdat het ijswater ons om de voeten klotst of dat we nog wat gaan ondernemen om het schip, of minimaal het vege lijf, te redden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Anneke zegt:

  Hoogmoed komt voor de VAL…

  Like

 6. Anneke zegt:

  Vervolg:
  De economische val zal KEIhard zijn !
  De beschavingsafbraak is hyperactief !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s