Protest tegen “Euro Pride”: In Belgrado demonstreerden duizenden tegen LGBTI

(Vertaling: E.J. Bron)

Daar berichtten de westelijke mainstream-media niet over: zondagmiddag demonstreerden in het centrum van Belgrado duizenden mensen om tegen een internationale LGBTI-manifestatie te protesteren, die van 12 tot 18 september in de Servische hoofdstad moet plaatsvinden.

Volgens lokale mediaberichten namen er tot 10.000 mensen aan de protestdemonstratie deel. De optocht begon voor het kantoor van het patriarchaat van de Servisch-orthodoxe kerk en eindigde voor de St.-Markuskerk.

Het protest oriënteerde zich inhoudelijk ongeveer op dat in Hongarije – de menigte droeg borden met het opschrift “Wij willen geen homoparade en bezetting door het Westen!”, “Wij geven heilige plaatsen niet op” en “Handen af van onze kinderen!”

Plaatselijke media berichtten dat de organisator van de manifestatie een informele vereniging onder het vaandel “Ter bescherming van het gezin” was. Genoemd werden echter ook een “Vereniging tot behoud van het cyrillisch alfabet, Dobrica Eric” evenals meerdere orthodoxe groeperingen.

Bosko Obradovic, voorzitter van de rechtse Servische oppositiepartij Dveri, sprak van “het grootste oppositieprotest van de afgelopen jaren in Belgrado, dat door niemand van de SNS (Servische Vooruitgangspartij) of de vroegere regering gecontroleerd wordt”. “En niet alleen maar tegen de Euro-NAVO-pride, maar ook voor Rusland en het behoud van Kosovo en Metiochië als deel van Servië. Een nieuwe Servische (op)positie is geboren en zal nog komen”, twitterde Obradovic maandag.

“Euro Pride” is een Europese internationale LGBTI-manifestatie, die elk jaar door een andere Europese stad wordt georganiseerd. Dit jaar dient ze van 12 tot 18 september in Belgrado plaats te vinden.

Alle rechtse en rechts-conservatieve partijen in Servië veroordeelden de manifestatie en eisten een verbod. In een video, die vorige week op YouTube geüpload werd, ziet men de plaatselijke bisschop Nikanor van de Servisch-orthodoxe kerk voor een kerk staan en tot meerdere gelovigen spreken. Hij waarschuwde ervoor dat er Euro Pride-deelnemers “naar Belgrado komen en de stad Belgrado, de heilige Servische stad, tentoon zullen stellen en zullen ontwijden”, en riep ertoe op “dat we onze stem tegen zulke mensen verheffen”.

“Ik zal iedereen vervloeken die zoiets organiseert en er aan deelneemt”, kondigde Nikanor in de video aan en voegde er aan toe: “Ik kan zo veel doen. Als ik een wapen zou hebben, zou ik deze gebruiken, ik zou deze kracht inzetten, als ik hem maar zou hebben, maar ik heb hem niet.”

De Servisch-orthodoxe kerk liet zich niet uit over de uitlatingen van de bisschop, terwijl de Servische president Aleksandar Vučić zich genoopt zag om zich van bisschop Nikanor te distantiëren.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Protest tegen “Euro Pride”: In Belgrado demonstreerden duizenden tegen LGBTI

 1. Léon van Duren zegt:

  Totale verdorvenheid aanbevolen door het ultieme gidsland in het kwade namelijk Nederland!!

  Geliked door 3 people

 2. Frits zegt:

  Mooi👍👍

  Geliked door 1 persoon

 3. Ad zegt:

  Daar wonen nog mensen met gezond verstand

  Geliked door 3 people

 4. Ravian zegt:

  “dat we onze stem tegen zulke mensen verheffen”

  Ik ben bang dat “zulke mensen” met de vingers in de oren gepropt “Lala lalalala” staan te zingen.
  Er zal dus iets anders dan de stem geheven moeten worden om dit gedegenereerde zooitje duidelijk te maken dat het in de openbare ruimte anderen hun seksuele afwijkingen opdringen ongewenst is…

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s