Rijp voor de regeringsovername: Italiaanse rechtse partijen presenteren programma

(Vertaling: E.J. Bron)

Ongeveer zes weken voor de vervroegde parlementsverkiezingen in Italië hebben de drie rechtse partijen een gezamenlijk programma gepresenteerd. In 15 punten onder de titel “Voor Italië” beloofden de Fratelli d´Italia van Giorgia Meloni, de Lega van Matteo Salvini en de rechts-conservatieve Forza Italia van Silvio Berlusconi o.a. belastingverlagingen, ze benadrukken echter ook hun trouw aan de NAVO.

“Dit is het regeringsprogramma dat de coalitie na de verkiezingen op 25 september zal uitvoeren, wanneer Italië eindelijk een harmonische en hechte regering zal hebben, die in staat is om het land concrete antwoorden te geven”, verkondigden de belangrijkste vertegenwoordigers van de drie partijen volgens het persbureau ANSA.

In het eerste punt van haar beginselprogramma doet de rechtse alliantie haar best om de internationale partners gerust te stellen. “Italië maakt in volle omvang deel uit van Europa, de Atlantische alliantie en het Westen”, zegt men. Concreet wordt de naleving van de “in het Atlantisch bondgenootschap aangegane verplichtingen”, in het bijzonder wat betreft de ondersteuning van de Oekraïne, genoemd.

Op energiegebied wordt als doel de zelfvoorziening door een duurzame energietransitie, de ondersteuning van een maximumprijs op Europees niveau en een terugkeer naar kernenergie aangegeven. Bovendien worden de invoering van een directe verkiezing van de staatspresident evenals belastingverlagingen voor gezinnen, ondernemingen en zelfstandigen geëist. Verder worden een verhoging van de ondersteuning voor gezinnen beloofd om het geboortecijfer te verhogen en de invoering van een gratis crèche voor kleine kinderen.

In het programma spelen de veiligheid en de strijd tegen de illegale migratie een belangrijke rol. Van een zeeblokkade voor Noord-Afrika, zoals die door de baas van de Fratelli d´Italia, Giorgia Meloni, werd geëist, is echter geen sprake meer. In het algemeen wordt een “blokkade van landingen beloofd, om in samenwerking met de Noord-Afrikaanse autoriteiten de mensenhandel te stoppen.” Bovendien worden door de EU beheerde hotspots buiten Europa geëist.

Het document werd ondertekend door Meloni, Salvini en Berlusconi, evenals door vertegenwoordigers van meerdere kleinere partijen in het midden-rechtse kamp. Volgens het gezamenlijke beginselprogramma wil iedere bij de parlementsverkiezingen gezamenlijk aantredende rechtse partij ook nog haar eigen verkiezingsprogramma presenteren.

Aan de Italiaanse rechtse partijen wordt een goede kans toegekend de parlementsverkiezingen op 25 september te winnen. Binnen de midden-rechtse alliantie geldt Giorgia Meloni als de meest kansrijke kandidate voor de functie van minister-presidente, mocht haar in de peilingen leidende partij als grootste individuele partij uit de verkiezingen tevoorschijn komen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rijp voor de regeringsovername: Italiaanse rechtse partijen presenteren programma

 1. Frits zegt:

  Tis te hopen. Ook als je niet rechts ben: wat valt er te verliezen? Door blijven kloten zoals nu is zelfmoord.

  Geliked door 3 people

 2. Ronald zegt:

  GEEN eigenzakkenvullende linkse spaghettivreters meer!!! Nu is het te hopen dat alle illegalen worden teruggestuurd, alle asielverzoeken worden herzien en men hen aar eerst veilige land terugstuurt (en dat is BUITEN Europa) en dat criminele dubbelepaspoorthouders na hun straf permanent uit Europa worden verwijderd!!!
  Een verbod op het bouwen van moskeeën zou er idem moeten komen via referenda (Zwitsers model)!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. scherpschutter1943 zegt:

  1 ding zal altijd blijven, bij welke italiaanse regering ook, namelijk hun afhankelijkheid van het gratis geldprincipe van europa, m.a.w. geld van nederland naar italie. Rutte, c.s. vindt dat ook een prima idee en heeft al bij voorbaat een blanco volmacht uitgeschreven om de nederlanders van hun spaargeld en pensioengeld te beroven. Italië is en blijft een corrupte maffiaclub.

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Regeringen en politici hebben geen macht of zeggenschap en bepalen het beleid niet.Politici worden omgekocht of gechanteerd of zijn vrijmetselaar,de werkelijke machthebbers in europa zijn de (nazi) bilderberg groep en het WEF (schaduwregering)

  Like

 5. Rien E zegt:

  Ben geen nazi en mag het denk ik niet zeggen maar een historische analogie dringt zich op: ene benito, zo’n kleine 100 jaar terug was volgens mij toen ook de eerste die de bijl in het toen ook al verrotte systeem in europa plaatste of zou ik er erg veel naast zitten.

  Like

 6. antiislamnu zegt:

  Geweldig maar Oekraïne steunen en zelf van de steun leven?? Ik zeg oprotten met die maffia shit door de Italiaanse enorme staatsschuld kan Europa de inflatie niet aanpakken anders valt de bij onze dictators o zo geliefde euro.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s