Sancties sorteren effect: De enige aluminiumfabriek van Slowakije wordt stilgelegd

(Vertaling: E.J. Bron)

Na 70 jaar is het afgelopen – het gaat om 1300 arbeidsplaatsen

Stijgende energieprijzen en onvoldoende compensatiebetalingen van de staat hebben de aluminiumfabriek Slovalco in Žiar nad Hronom, een van de modernste in Europa, er bijna toe gedwongen de productie definitief stop te zetten. 300 medewerkers van het bedrijf zijn rechtstreeks gedupeerd, nog eens 1000 anderen bij de toeleveranciers. Slovalco is een van de grootste werkgevers in de regio Banská Bystrica. Diens aluminiumproductie kijkt terug op een 70-jarige geschiedenis.

Hoge energieprijzen, ontbrekende compensatiebetalingen door de staat, emissievoorschriften

Volgens Slovalco zou vanwege de hoge energieprijzen de productie economisch onmogelijk en niet duurzaam zijn geworden. Het probleem werd verscherpt door uitblijvende compensatiebetalingen door de staat, hoge uitgaven voor de emissietoestemming en de op dit moment lage marktprijzen voor aluminium.

Volgens directeur-generaal Milan Veselý zouden ontslagen niet te vermijden zijn wanneer de energieprijzen binnenkort niet zouden dalen. Eerder had Veselý nog gehoopt dat de onderneming na een productiestilstand zou kunnen omschakelen naar het recyclen van aluminiumschroot en belangrijke medewerkers wilde houden – voor het mogelijk opstarten van de productie.

Negatieve effecten op heel Europa – Profiteurs: China en Rusland

“Omdat de aluminiumfabriek Slovalco ook aan de Europese markt leverde, is Europa nu gedwongen om aluminium uit landen zoals China en Rusland te importeren”, zei Veselý.

Slovalco produceert jaarlijks 175.000 ton aluminium en heeft een smeltcapaciteit van 250.000 ton. Volgens informatie van de onderneming wordt 30% van de aluminiumproducten in Slowakije verkocht, de resterende 70% wordt geëxporteerd, hoofdzakelijk naar Italië, Oostenrijk en de Tsjechische Republiek.

Ruzies in de regering – Ecologische ideologie

“Het probleem werd verscherpt door het feit dat de minister van Financiën, Igor Matovič, de gelden uit het milieufonds heeft geblokkeerd.” En wel hoewel ook de zware industrie daar bijdragen aan het fonds betaalt. De in totaal € 1 miljard zou echter grotendeels verkeerdelijk gebruikt worden om de staatsbegroting te consolideren. Het fonds zou echter na een “beslissing van de Europese Commissie over maatregelen ter decarbonisering van de industrie gebruikt hebben kunnen worden” – zoals minister van Economische Zaken, Richard Sulík, in de zomer bekendmaakte. Om ecologisch-ideologische redenen zou echter de Slowaakse minister van Milieu, Ján Budaj, energie-intensieve ondernemingen zoals Slovalco naar het buitenland hebben willen verplaatsen.

Echter: “De door de minister genoemde wetswijziging over het gebruik van de inkomsten zou vorig jaar al aangenomen hebben moeten zijn”, aldus Veselý.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Sancties sorteren effect: De enige aluminiumfabriek van Slowakije wordt stilgelegd

 1. Ja dat heb je als je een milieuactivist minister van milieu maakt.
  Kun je nagaan waar dat tuig allemaal in geinfiltreerd is.
  Wel zeker is dat ze met hun hele infltratie hele economieen omzeep helpen.

  Geliked door 3 people

  • koosv8 zegt:

   Bij de eerstvolgende “eerlijke verkiezingen”
   Zouden al deze lieden eruit gescreend moeten worden, en nergens een baantje moeten krijgen. Misschien nog een plekje in één van de corona kampen misschien?

   Like

 2. Boike zegt:

  De Europese economie stort door het satanische gedoe gestaag in elkaar. Hier wat, daar wat, ginds wat, overal wat. Het een sleept het ander met zich mee. En dit is nog maar het begin. Er gaat nog veel meer komen.

  Het is als een bal, die een berg afrolt. Die gaat alsmaar harder en harder, is echt niet meer bij te benen en komt als een lawine onder in het dal tot stilstand.

  Die bal terug de berg op te rollen is een heel moeizaam proces. Dat vergt heel veel tijd, geld en inspanning.

  De schade die door het satanische gedoe in korte tijd wordt veroorzaakt is dermate groot, dat herstel in een mensenleven tijds schier onmogelijk is.

  De economie verkeert reeds in zwaar weer. De opgelopen schade is al heel erg groot. Doorgaan op de ingeslagen weg, is uitzichtloos.

  Werkeloosheid, armoe, honger, kou, ziekte, ellende, dood en verdriet liggen in het verschiet. Een en ander zal leiden tot rellen, opstand, revolutie en burgeroorlog.

  De enige uitweg uit de problemen is het roer resoluut omgooien en overstag gaan. Inzien dat de sancties averecht uitpakken. En een knieval maken bij Poetin.

  Maar dat zal wel niet gebeuren. Dat mag niet van de grote NAZI-afgod in Davos. Dat zou het failliet betekenen van “Ze Greet Reset”. De “Nieuwe WerelOrde” is nu eenmaal een heilig doel voor die duivelse schurk. De “Young Global Leaders” hebben de opdracht, om koste wat het koste op koers te blijven.

  Als we niet heel snel zelf de knuppel in het hoederhok gooien is de “Ordo ab Chao” een voldongen feit.

  Geliked door 2 people

 3. Andre zegt:

  Dit is weer eens een strak voorbeeld hoe destructief het Westen is. Hoe kan je je eigen bed en huis in de fik steken……Dan heeft Klaus Schwab toch een andere angeda met zn huis bed en belangen dus toch ergens anders!

  Geliked door 1 persoon

 4. antiislamnu zegt:

  Het vernietigen van de Europese industrie is met opzet gedaan het zal wel de zoveelste stap zijn naar Klaus slabbetje zijn greate reset .
  Chaos dat zijn ze nu aan het maken covid19 Oekraïne asielparasieten crisis inflatie boeren weg zwiepen. Dit kan nóóit toeval zijn zoveel ongein dit is Wef agenda wat ze uitvoeren

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s