WEF-fanatici . . .

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op WEF-fanatici . . .

 1. Izzy zegt:

  De Politiek is per definitie nooit écht betrouwbaar geweest. Nu, in deze “Covid” jaren zijn ze het meest gevaarlijk en Volk onvriendelijk gebleken, omdat ze ons met Huis en haar verkocht hebben aan de WEF terroristen. Hoogverraders, zelfs de Tweede Kamerleden! Politieke Partijen zijn passé. Het Volk heeft geen vertrouwen meer en zal de Macht, vroeg of laat, terugnemen en de schuldigen straffen. Het is de hoogste tijd voor Volksbewegingen waar men lid van kan worden en die via referenda en fora democratisch zeggenschap heeft. Het Forum zie ik niet als Politieke Partij, maar als zo’n Beweging.

  Geliked door 2 people

 2. BosscheBol zegt:

  Column van Leon de Winter in de Telegraaf:

  Boeren ontwaren ’vooropgezet plan’ Remkes. Daarin lezen we: ’Kritische stikstofhoogleraren als Han Lindeboom of Johan Sanders [staan] niet op de lijst genodigden.’ In dat ene zinnetje wordt even het theater zichtbaar, een spektakelmusical, maar het is niet de bedoeling dat tot ons doordringt dat we naar fictie kijken.

  Dat is de reden dat Han Lindeboom en Johan Sanders niet worden uitgenodigd om in Den Haag de bovenonsgestelden op de hoogte te brengen van de oplossingen die zij hebben: voor een relatief gering bedrag – gering naast de bergen die het kabinet bereid is uit te geven – kunnen ze worden uitgevoerd.

  Ik ben op deze plek al weken bezig met de vraag waarom de oplossingen die de landbouw in essentie kunnen behouden door de elites worden gemeden. Zal ik het antwoord geven? Die oplossingen worden gemeden – let op – omdat de elites de landbouw niet wíllen behouden. Dus zwijgen ze over de innovatieve oplossingen van Lindeboom en Sanders. We voelen allemaal aan dat we de waarheid die zich achter de coulissen ophoudt niet mogen zien; daar zouden we de werkelijkheid van pruiken, make-up, acteurs kunnen betrappen. Dus houden de elites de decors gesloten. Maar wij, verontruste burgers, geloven niet meer in de liedjes die ons moeten verleiden tot ’uitstel van ongeloof’ (oorspronkelijke term in het Engels: ’suspension of disbelief’).

  Onzekerheid
  We doorgronden inmiddels wat dat theaterstuk beoogt: het stikstofprobleem wordt gebruikt voor andere doeleinden dan het ’gezond maken van de natuur’ – het gaat om doeleinden die de elites niet benoemen uit onzekerheid over onze weerstand. Geen twijfel, in bijeenkomsten achter gesloten deuren worden die doeleinden uit den treure besproken, en wat daarvan naar buiten komt moet worden gevat in omschrijvingen die niet helemaal onredelijk klinken: we hebben een zieke natuur, en dat valt te wijten aan stikstof-producerende boeren, dus weg met de boeren. Maar o wee diegenen die daarbij vragen stellen: is de natuur dan ziek? Zijn de boeren de ergste stikstofvervuilers? Is er een andere oplossing dan het opheffen van de landbouw?

  We hebben dezelfde houding gezien bij Covid-19. De elites drukten alles de kop in wat hun programma ontkrachtte. In plaats van het bevorderen van onderzoek naar bestaande middelen werden alternatieven, met name die van het vroegtijdig inzetten van middelen als Ivermectine, gedemoniseerd.

  Bedreigen
  Artsen voelden zich na inzet van de Gezondheidsinspectie bedreigd in hun professionele en dus totale bestaan. Befaamde internationale hoogleraren die het waagden af te wijken van de vaccinatie-agenda werden gecancelled, terwijl het heil van de nieuwe vaccins (die geen traditionele vaccins zijn, en zo eigenlijk niet genoemd hadden mogen worden) werd gepredikt. Ondeugdelijke middelen als lockdowns, mondkapjes, het sluiten van onderwijsinstellingen en een avondklok werden met behulp van een volgzaam parlement afgedwongen. Wie de meeste media en de staatsradio- en -televisie volgde had geen idee van het bestaan van serieuze tegenstemmen van topvirologen en topepidemiologen, die enkel aan het woord kwamen buiten de ’corporate media’. Covid-19 is een rotvirus, gevaarlijk voor zieken en ouderen, maar voor de grote meerderheid van de bevolking minder schadelijk dan een felle griepgolf, zeiden de dissidenten. Maar de elites hadden hun musical geschreven, en bleven de liedjes zingen.

  We hebben te maken met een onwrikbare consensus bij de elites – en daarmee bedoel ik de mensen die de netwerken bevolken die de politiek, de media, de bestuurslagen van grote bedrijven, de ngo’s beheersen (en vergeet niet de miljonairs die de gelden van de Postcodeloterij naar de ngo’s leiden). Bij deze elites leven ’narratieven’ die hun professionele bestaan, nee, ook hun persoonlijke bestaan, inhoud en zingeving verlenen. Ze vertonen cultgedrag: niet vatbaar voor kritiek, demonisering van afvalligen, heilig geloof in de eigen opvattingen, de overtuiging een uitverkoren voorhoede te vormen die de niet-verlichte massa’s moet leiden, bereid het welzijn van vele anderen op het spel te zetten om het eigen gelijk te bewijzen.

  Speciale agenda’s
  Het verborgen houden van speciale agenda’s versterkt het groepsgevoel van de ingewijden, en wil voorkomen dat buitenstaanders, die misschien wel meer dan de helft van de bevolking vormen, gaan begrijpen dat het stikstofprobleem een middel is om iets anders te bereiken dan alleen het terugdringen van stikstofuitstoot. De professoren Lindeboom en Sanders bieden oplossingen aan die afbouw van de landbouw onnodig maken, dus zouden hun stemmen luid moeten klinken. Nee, ze worden gemeden.

  Nadat ik een leven lang vertrouwen heb gehad in de fundamentele integriteit van de bovenonsgestelden, na Lubbers, Kok, Balkenende, de vroege Rutte, neem ik na Covid-19, The Musical veel van wat zij zingen met een baal zout. Zolang zij niet leven naar wat zij prediken – geen vliegtuiggebruik, geen exotische reizen, geen auto’s, alleen vega-voedsel en insectenproteïne, geen grote huizen (laat staan meerdere), geen salarissen van tonnen – zijn zij ongeloofwaardig, en dat is om te janken. Hou op ons te piepelen, speel open kaart met ons. Geloof me, we weten het: de stikstofcrisis gaat niet over stikstof.

  Geliked door 5 people

 3. Troy Ivory zegt:

  Lijkt op:
  de W.H.O. = de Winkel Heel Ongezond
  het W.E.F. = de Winkel Erg Fout

  Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Jammer genoeg reikt het IQ van de gemiddelde Nederlander niet ver genoeg om dit te begrijpen !!

  Geliked door 4 people

 5. saddy zegt:

  Waarom zou je iets weer willen opbouwen?

  Leer van Qatar: laat de buitenlanders het zware werk doen en schop ze dan het land uit. Met niets doen, behalve dan ongestraft crimineeltje spelen, krijgen ze hier veel meer dan die lui in Qatar. Dat moet dus anders.

  En aangezien de zakkenrollers, huisinbraken enz weer enorm toenemen misschien ook eens kijken welke strafmaat in Qatar daar op staat.

  Cru? Nee hoor, anders zouden al die politici op bezoek in Qatar niet met gebogen hoofd op de foto staan. Blijkbaar doen ze daar iets heel erg goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s