De ondersteuning van Europa voor de Oekraïne brokkelt af

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Instituut voor Wereldeconomie in het Duitse Kiel meldt vandaag dat de hulptoezeggingen van de zes grootste Europese landen voor de Oekraïne in juli bijna tot nul zouden zijn afgenomen. Het Instituut voor Wereldeconomie heeft een eigen tool ontwikkeld om de ondersteuning van westelijke landen aan de Oekraïne te meten. De “Ukraine Support Tracker” is een databank, waarin financiële, militaire en humanitaire hulp voor de Oekraïne geregistreerd wordt. De tracker laat voor de maand juli zien: de ondersteuning voor de Oekraïne brokkelt af. Er waren bijna geen hulptoezeggingen meer.

De tracker registreert de ondersteunende verrichtingen van in totaal 40 landen. Hij differentieert in drie categorieën: militaire, humanitaire en financiële ondersteuning. Bovendien maakt hij nog onderscheid tussen toegezegde en daadwerkelijk geleverde hulp. Behalve d eEU, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië komen er ook data uit Turkije, Australië, Noorwegen, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, China, India, Taiwan en Zwitserland binnen.

Uit de data voor juli komt naar voren dat de zes grootste Europese landen geen verdere toezeggingen hebben gedaan aan de Oekraïne. Alleen Noorwegen heeft de Oekraïne verdere ondersteuning in de vorm van financiële hulp ter waarde van € 1 miljard in het vooruitzicht gesteld.

De daling komt echter overeen met de trend: al in juni waren de toegezegde ondersteuningen duidelijk afgenomen.

De data maken echter ook duidelijk dat de daadwerkelijke opgebrachte ondersteuningen toenemen. Dat betekent dat de afstand tussen toegezegde hulp en feitelijk geleverde hulp kleiner wordt.

Christoph Trebesch, leider van het team dat de “Ukraine Support Tracker” opstelt, wijst erop dat bijvoorbeeld Duitsland in juli weliswaar geen nieuwe wapens heeft toegezegd, maar een deel van de tot nu toe toegezegde wapens in de betreffende maand heeft geleverd.

Tot nu toe blijken de volgens de data vooral de VS en Groot-Brittannië betrouwbare ondersteuners van de Oekraïne te zijn. Duitsland staat met Canada en Polen op de derde plaats. Dat komt overeen met de these dat vooral de VS belang hebben bij een zo mogelijk lange oorlog.

De Europese Commissie zou zich weliswaar verbaal regelmatig voor grote steunpakketen inzetten, maar het zou dan vaak op landenniveau tot vertragingen komen, schrijft het instituut uit Kiel. Deze onbetrouwbaarheid zou problematisch zijn voor de Oekraïne.

Of uit de dalende toezeggingen tot ondersteuning ook af te leiden valt dat het Westen rekening houdt met een spoedig einde van de oorlog, daar wellicht zelfs naartoe werkt, daarover zegt het instituut uit Kiel niets.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De ondersteuning van Europa voor de Oekraïne brokkelt af

 1. Niek zegt:

  Wat een klojo’s en Putin wist dat allang en de mensen die hier rondhangen ook, ze hebben geen verstand van oorlog of wat zoiets is en betekent. Lekker in je ingebeelde machtsbubbel er snel wat aan doen, maar de kogels blijken erg snel op en de rest van de ingebeelde voorraad stelt niet veel voor en dan komt de lange adem van de oorlog die ze niet kunnen blijven volhouden. Daar zit het venijn en Rusland is zo vreselijk groot dat je niet goed bij je hoofd bent als je het denkt te kunnen proberen, maar ze mogen hoor!

  Like

 2. R Thomasson zegt:

  “Tot nu toe blijken de volgens de data vooral de VS en Groot-Brittannië betrouwbare ondersteuners van de Oekraïne te zijn. Duitsland staat met Canada en Polen op de derde plaats. Dat komt overeen met de these dat vooral de VS belang hebben bij een zo mogelijk lange oorlog”. Natuurlijk heeft de VS groot belang bij een zo mogelijke lange oorlog. De meeste bloedzuigers die het land praktisch leegzuigen, komen uit de VS en VK. Neem bijvoorbeeld Hunter Biden met al zijn louche zaken. De hele globalistische maffia heeft sinds 2014 de boel daar kaalgevreten. Niets in Oekraïne is eigenlijk nog van de Oekrainiers. De Oligarchen tezamen met de regering van Zelensky mogen van kruimels genieten. Persoonlijk denk ik, dat het zal niet lang duren totdat de Oekrainiers, zouden beseffen dat zij vechten en bloedvergieten om andermans spullen, geld en interesses te verdedigen. EUROPA HEEFT MET DEZE OORLOG NIETS TE MAKEN.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Als de Duitsers hun anti-Russische koers voortzetten, zullen de keuken en de woonkamer in de winter koud blijven en zal het volk zich tijdens massademonstraties warmen met schnaps. Dat zal problemen geven, onoplosbare problemen voor Scholz.
  Er wordt dus een dubbel spel gespeeld, naar buiten toe pro-Oekraïne, maar er worden geen wapens meer geleverd. En dan is er nog de oude Schröder, Gas Gerhard, onze man bij Gazprom. Voor de bühne krijgt hij de schuld, maar ze zijn blij dat hij er is.
  Energiecrisis, prijsstijgingen en vaccinatiecampagne, dat is te veel, gelukkig.

  Like

 4. saddy zegt:

  De buit is binnen toch?

  Het stikt van de oekrieners in nederland, duitsland en polen.
  Oekriene wordt voor een habbekrats opgekocht door de grote jongens.

  Wat wil je nog meer?

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Een wereldoorlog financieren met geleend geld……….wat zou er kunnen mislukken.
  Het kaartenhuis stort vanzelf in,……na één zuchtje wind uit het oosten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s