Enorme verspilling: EU-begrotingsrapporteur verlangt einde van de twee “hoofdsteden”

(Vertaling: E.J. Bron)

Iedereen heeft het over energie besparen – alleen de eurocraten veroorloven zich pure verspilling. In feite beschikt de EU met Brussel en Straatsburg namelijk over twee “hoofdsteden” met ieder een compleet uitgeruste parlementszetel. Bestuur, Europarlementariërs en duizenden parlementswerknemers pendelen dientengevolge elke maand tussen de beide parlementszetels heen en weer. De energiebalans is vernietigend.

De Europarlementariër van de Groenen, Daniel Freund, is rapporteur in de begrotingscontrolecommissie van het Europees Parlement. Hij eist nu met het oog op de energiecrisis een einde van het dure pendelen.

“We staan voor een zware energieschaarste in Europa”, schrijft Freund in een niet gepubliceerde brief aan de voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola. “Terwijl enkele Europese burgers er van uitgaan dat ze hun huizen in de winter niet voldoende kunnen verwarmen, stookt, verlicht en exploiteert het Europees Parlement op onnodige wijze twee gebouwencomplexen tegelijk.”

Het maandelijks pendelen naar Straatsburg zou het energieverbruik van het Europees Parlement significant verhogen, schrijft de parlementariër. Er zouden bijna 350.000 m² extra kantooroppervlakte verlicht en deels met aardgas verwarmd moeten worden. “Het maandelijkse pendelen van meer dan 3000 personen, vrachtwagens met kantoormateriaal, een deel van het wagenpark van het parlement en gehuurde treinen hebben eveneens aanzienlijke hoeveelheden brandstof en energie nodig”, schrijft Freund. “Tegen deze achtergrond zou het Europees Parlement het inefficiënte en dure maandelijkse pendelen tussen Brussel en Straatsburg moeten opschorten en meer mogelijkheden moeten creëren om, zolang de crisis duurt, vanop afstand te werken.”

De Europese Rekenkamer heeft al in 2014 berekend dat de Europese belastingbetalers elk jaar € 114 miljoen zouden kunnen besparen als de officiële vergaderplaats Straatsburg wegvalt. Ondertussen zouden de kosten nog wel eens veel hoger kunnen zijn. Frankrijk echter houdt vast aan de officiële parlementszetel. Daarom zou de verspilling wel eens gewoon door kunnen gaan, een einde is niet in zicht.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Enorme verspilling: EU-begrotingsrapporteur verlangt einde van de twee “hoofdsteden”

 1. VarAway zegt:

  Duidelijk staaltje van:
  “ Do as I say, not as I do “!

  Geliked door 1 persoon

 2. Rien E zegt:

  Mooie ruimte voor asieleisers, linea recta overbrengen naar brussel

  Geliked door 3 people

 3. karton zegt:

  Dit is toch niet te geloven !! Ik bedoel :
  dat zo’n EUSSR-begrotingsadviseur dat nú al in de gaten krijgt !!
  Daar moet je toch zeker wel wat voor gestudeerd hebben, denk ik.
  Potverdulleme, wát een slimmerik, die “adviseur” !
  (hij zal binnenkort wel ontslagen worden wegens “zieklijke ijver”.
  Totaal verziekt, de gehele EUSSR, m.u.v. een enkele lidstaat.
  (hoorde deze week Fransje Timmermans in een gesprek zeggen :
  “Macht is géén vies woord; macht is géén vies woord !!!!!” De gore viespeuk !
  Wat een ongelooflijke machtswellusteling die Fransje !

  Geliked door 1 persoon

 4. Geef de twijfelachtige “eer” maar aan straatsburg. Of beter nog; schaf die eu gewoon af.

  Geliked door 2 people

 5. Zo ver Ik begrepen heb krijgen die Eurokoekwouzen vet betaald om op en neer te reizen tussen Brussel en Strasbourg dus kan deze groene Daniel Freund kan gerust een ballonnetje oplaten waarvan hij weet dat er niks mee veranderd, maar wel politiek gescoord want de groene gekken lopen nou met het idee dat er werkelijk iets gaat veranderen maar zo lang Frankrijk daar niet mee in stemt verandert er niks.
  Het enige wat echt zou helpen is het opdoeken van het EU gedrocht, maar jah ook dat zal niet lukken zo lang daar een soort van goud geld betaald wordt want wie wil dit soort baantjes verliezen.
  Naar mijn mening niet eentje in Brussel.

  Geliked door 2 people

 6. Oliedom zegt:

  Die EU is één grote criminele bende, niet alleen dat pendelen, maar dat Asociale graaien van die bastaarden, zie de totale gekte van wat voor een salaris die nullen zichzelf geven/bedingen en dan ook nog eens 8,5% erbij plus die zelfgemaakte pensioen regeling , en die LUL rutte onze zuur verdienende €€€ erheen strooien.
  Straks komen er nog meer van het, aan het infuus liggende landen erbij, compleet gestoord om lid van deze verspillingen, oorlogszuchtige, incompetente EU te blijven, NEXIT!!!!!

  Geliked door 2 people

 7. Frits zegt:

  Berekening uit 2014. Het is al zolang de EU bestaat. Compliment voor de snelle opmerkzaamheid na tig jaar. En krijgen we ons geld ook terug met rente? Bij voorbaat dank.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s