Expert: De crisis die Europa treft, is uniek in de geschiedenis

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens experts is de komende economische crisis uniek in de Europese geschiedenis. Een vergelijkbare omvang zou alleen de “Great Depression” in de Verenigde Staten hebben.

De economische crisis, die zich in Europa als gevolg van de oorlog in de Oekraïne en de tegen Rusland opgelegde sancties aftekent, zal uniek zijn, zei Pawel Samijev, expert en hoofd van het analytisch bureau “BusinessDrome”, in een interview met Lenta.ru. Deze keer zouden de Europese staten tegelijkertijd te kampen hebben met moeilijkheden op economisch, energie- en levensmiddelengebied. De expert verklaarde:

De komende crisis is uniek, omdat er drie factoren tegelijkertijd samenkomen. Ten eerste zou er sowieso een cyclische globale crisis zijn, die rondom de jaarwisseling 2021/2022 verwacht werd. Maar tijdens de pandemie werden alle markten met geld overspoeld, zodat de crisis vermeden kon worden, hoewel een cyclische versie daarvan zelfs noodzakelijk is.”

De “overstroming van de markten met geld” zou de crisis, die we op dit moment meemaken, “alleen nog maar verscherpen, waardoor ze met de Great Depression in de VS vergelijkbaar zou zijn”, aldus de expert:

Parallel aan de economische crisis maken we, tenminste in Europa, een enorme energiecrisis mee. Daarbij komt een levensmiddelencrisis, die verband houdt met de oogst of de logistiek. Ook inflatoire factoren hebben hun deel daar aan bijgedragen. Dientengevolge hebben we met drie krachtige crisis tegelijk te maken. Dat is uniek – normaal gesproken is er of alleen maar een economische crisis of alleen maar een sectorale crisis.”

Volgens de expert zouden de gevolgen van de huidige crisis daarom niet te voorzien zijn, omdat ze zo uniek is.

In ieder geval zal de economische ruimte een zekere nieuwe oriëntering van de technologie, een herstructurering van de markten evenals dalingen in een serie marktsegmenten beleven, aldus de expert.

“Bloomberg” had daarvoor bericht dat 60% van de door haar geënquêteerde experts een recessie voor de economie van de eurozone voorspeld.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Expert: De crisis die Europa treft, is uniek in de geschiedenis

 1. Niet alleen door het bijdrukken van geld en de zogenaamde oogst en logistiekproblemen en daarbij een energiecrisis want die zijn allemaal veroorzaakt door regeringen in opdracht van een aantal miltimiljardairs.
  Dus het probleem benoemen zou je direct bij een aantal zwaar psychopaten uitkomen.
  Maar jah dit soort experts moet ook politiek correct blijven anders volgande week in de uitkeringscarroussel.

  Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  Met “dank” aan de kaagheks en de ruttopaat.

  Geliked door 1 persoon

 3. De “crisis” heeft niets te maken met de zogenaamde oorlog maar alles met de macht- en geldhonger van onze zogenaamde “elites”. Zij hebben dit willens en wetens veroorzaakt door wereldwijd en onder het mom van een “gezondheidscrisis” de wereld stop te zetten (maart 2020). Een oplossing kan bestaan in het opzeggen van supranationale instellingen alla WEF, WHO et all. Tijd voor volkeren om het eigen heft in handen te nemen. Totalitaire maatschappijmodellen (religieus (islam bvb), ideologisch (communisme alla pvda) mogen geen kans krijgen een 1984/BNW nachtmerrie te creëren.

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Een economische crisis in Europa omdat Europa sancties heeft opgelegd aan Rusland ?? Maar uhh…..’t is toch eigenlijk de bedoeling dat Rúsland gestraft wordt ?
  De EUSSR-“politici” met o.a. Rutte, frommelt ons van de ene crisis in de andere, de gek beweert zélfs dat de oorlog in Oekraïne ook ónze oorlog is.
  Die man stapelgek geworden. (voor zover hij ’t nog niet al lang was !)

  Geliked door 2 people

 5. Hovawart zegt:

  De politiek heeft gekozen voor de Grote Afbraak van onze welvaartsstaat, Europa afbreken om alle eu-lidstaten op een gelijk niveau weer op te bouwen, i.p.v. te hervormen en te onderbouwen met concrete plannen en steengoede stimulansen. Maar van opbouw komt ditmaal helaas weinig meer terecht, omdat er niets en niemand meer over zal blijven om weer op te willen/kunnen bouwen….zelfs het grootkapitaal vlucht vanwege de Linksche Looney Brigade met hun absurde milieueisen en klimaatwaanzin.
  Wie gelooft er nog in een Europese Unie dat word geregeerd door idioten, een Brussel-Straatsburg waar de incompetentie evenredig is aan de drankzucht………

  Like

 6. Gert zegt:

  We hebben een Noodwet Financieel Verkeer, Dan kan de [r]overheid beslag leggen op je banksaldo,er is maar 1 voorwaarde, Nederland moet wel in oorlog zijn.
  Dan ga je anders kijken naar de uitspraak van Rutte het is onze oorlog
  Die man is niet gek, maar slim in slechtheid

  Geliked door 2 people

 7. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Er gaat geen dag voorbij of ik denk hoe krijgen ze het yoch voorelkaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s