Hongaarse minister-president Viktor Orbán: “EU na het einde van de Oekraïne-oorlog zwakker dan daarvoor”

(Vertaling: E.J. Bron)

Na het einde van de Oekraïne-oorlog zal de EU er zwakker voorstaan dan daarvoor. Daar is de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) vast van overtuigd en voert tegelijk een groot aantal redenen voor zijn standpunt aan.

Viktor Orbán, de Hongaarse minister-president en een van de weinige EU-staatschefs die niet meedoen aan de hetze en oorlogspropaganda tegen Rusland, is zoals bekend een man van duidelijke taal. Daarom probeert Brussel ook steeds opnieuw met diverse dwangmaatregelen om Orbán, die zich niet wil onderwerpen, op de knieën te dwingen. Tot nu toe echter vergeefs.

In een interview met “Tichys Einblick” laat Orbán er geen twijfel over bestaan wie de grote verliezer van de Oekraïne-oorlog is: de EU. Ze zal er na het einde van de oorlog zwakker voorstaan dan daarvoor, zegt Orbán. Andere landen en regio´s daarentegen profiteren.

In de bijdrage staat letterlijk: “Ten eerste zou het Westen de Oekraïne-oorlog niet militair kunnen winnen, ten tweede zouden de sanctie Rusland geenszins hebben gedestabiliseerd, ten derde zou de schade voor Europa immens zijn, ten vierde zou de wereld zich niet achter de VS en de Oekraïne hebben opgesteld: de Chinezen, de Indiërs, de Brazilianen, Zuid-Afrika, de Arabische wereld, Afrika.”

“Het is heel goed mogelijk dat het deze oorlog zal zijn die op demonstratieve wijze een einde maakt aan de westelijke overmacht.”

Daar waar verliezers zijn, zijn natuurlijk ook profiteurs: Ruslands export naar de EU zou weliswaar met een vierde deel zijn afgenomen, maar desondanks zijn de inkomsten van Gazprom verdubbeld. China heeft de optie gebruikt om de navelstreng met de Arabieren, aan wie ze daarvoor quasi uitgeleverd waren, af te binden. “En natuurlijk profiteren de grote Amerikaanse concerns”, aldus de minister-president en wijst daarbij op de enorme winststijgingen van Amerikaanse concerns: verdubbeling bij Exxon, verviervoudiging bij Chevron, verzesvoudiging bij ConocoPhilips.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hongaarse minister-president Viktor Orbán: “EU na het einde van de Oekraïne-oorlog zwakker dan daarvoor”

 1. Frits zegt:

  De EU (zonder Hongarije) kan wat mij betreft niet snel en diep genoeg het ravijn in. Dan zand erover. Wat zeg ik: betonblokken😠😠

  Geliked door 3 people

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Ik vrees het ook !

  Like

 3. Ronald zegt:

  Dankzij de zelfverrijkende en in weelde levende, onnozele elite!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. johandederde zegt:

  sommige landen benijd ik, zij hebben politici die voor het volk opkomen.
  Wat heb ik een rutte een kaag een hoekstra een seegers een klaver met hun partijen om te huilen daar hebben mijn beide grootvaders en vader gevochten in WO2.

  Geliked door 1 persoon

 5. Andre zegt:

  Er slechter voor? hahaha kats naar de klote en kapotter dan kapot. Polen en Duitsland liggen een partij overhoop in alles zo ongeveer. Als de V4 zich loskoppelen van de EU is het over en uit met het circus te Bruxxel en hun fuhrer Frenske de klimaclown.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s