Inflatie in Groot-Brittannië tot over de 10% gestegen

(Vertaling: E.J. Bron)

Hoogtepunt met 13,5% in de herfst verwacht

Groot-Brittannië behoort tot de vooraanstaande voorvechters van sancties tegen Rusland en tot de oorlogshitsers tegen het land en zijn president. De boemerang kwam terug en raakte de Britse burgers vol: de inflatie steeg in het hele land naar meer dan 10%, het hoogtepunt moet nog komen.

Behalve de aan de andere kant van de Atlantische Oceaan liggende Verenigde Staten behoort Groot-Brittannië tot de oorlogshitsers tegen Rusland en zijn president Vladimir Poetin. Bovendien is Groot-Brittannië een van de grootste voorvechters voor verdere sancties tegen Rusland. Dat ligt er o.a. ook aan dat het eilandenrijk niet zozeer op energie- en grondstofleveringen uit Rusland aangewezen is als vele continentaal Europese landen. Omdat dit zo is, heeft men in Londen bij dit thema heel erg ver zijn nek uitgestoken.

Nu komt de boemerang echter terug en raakt de Britse burgers vol en precies daar waar het pijn doet – namelijk in de portemonnee. Op de een of andere manier leek men in Londen vergeten te zijn dat men met aardgas en aardolie uit de Noordzee weliswaar kan stoken en koken, dat het echter ook zinvol is om iets in huis te hebben om te koken. Dat kan het eilandvolkje echter niet voor iedereen zelf voor zorgen en moet kopen. Overwegend van de EU. En die berekent de hogere transportkosten volledig in de prijs om. Het resultaat: in Groot-Brittannië schoot de inflatie met 10,1% de hoogte in. En dat is nog niet einde, zeggen financiële experts van de BBC. Die verwachten voor de komende herfst een stijging van de inflatie naar 13,5%.

Veel Britten, zegt men in het bericht, zouden nu al blikvoer en andere lang houdbare levensmiddelen eten. Ze kunnen zich geen verse spullen meer permitteren, de koelkast blijft leeg en wordt daarom van de stroom gehaald. Ook dat zou geld besparen. Veel mensen hebben daarbij echter niet goed nagedacht: ze hebben de restjes van de eerste maaltijd bewaard om die nog een keer op te warmen. Het bewaren buiten de (niet aangesloten) koelkast zorgde er echter voor dat veel van de bedoelde opgewarmde maaltijden al niet meer te eten waren, deels zelfs bedreigend voor de gezondheid. Het aantal met typische symptomen in het ziekenhuis afgeleverde mensen – vooral ouderen – zou significant de hoogte in gesneld zijn, zei Jenny Harries, het hoofd van de gezondheidsdienst van het land. Ze riep ertoe op om niet gegeten restjes van een maaktijd in de (aangesloten!) koelkast te bewaren.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Inflatie in Groot-Brittannië tot over de 10% gestegen

 1. Niet alleen in GB hebben de zogenaamde rekenmeesters nogal een bok geschoten.
  In zowat de hele EU hetzelfde.
  Daarom kun je ook niet zeggen dat het echt rekenfouten zijn geweest maar eenvoudig kwade opzet.
  De reden dat Orban zo verguisd wordt is eenvoudig dat hij in deze oplichting niet mee wil gaan.

  Geliked door 3 people

 2. joojootje zegt:

  In Nederland is de inflatie voor de burger al veel verder gestegen Bureau GFK boodschappen stegen met 18,5 procent tot over de 18.5%, dus de UK is nog gunstig vergeleken bij Nederlandje.

  Like

 3. joojootje zegt:

  Een rekensommetje toont aan dat een gezin van vier personen zo’n 1500 euro meer aan boodschappen betaalt per jaar, ook hier toont een rekensommetje aan dat we behoorlijk wat geld betalen voor gas. In juli betaalden we 283 euro per megawattuur (MWh).

  Geliked door 1 persoon

 4. joojootje zegt:

  Ook stroom is tegenwoordig flink aan de prijs, met zo’n 419 euro per MWh in Nederland. Dat is inclusief heffingen én vermindering van de energiebelasting. Waarin wij in Nederland in de top-3 van duurste landen staan

  Geliked door 1 persoon

 5. saddy zegt:

  “”Nu komt de boemerang echter terug “”

  Ook hier weer, niks boemerang, niks onverwacht. Het was zo gepland. Ook al zit er een tory in downing street, de regenboogvlag staat 24 uur per dag op het dak.

  De engelse politie heeft een oplossingspercentage van 1,5%, maar staat wel met 5 man voor je deur als je iets eerlijks tweet. Even tot je door laten dringen: een percentage van 1,5%! Ideaal toch als je opdracht is om geen buitenlanders op te pakken?

  De engelse boeren waarschuwen dat er voor 60 miljard aan voedsel niet binnengehaald kan worden. Wegens gebrek aan werkkrachten. Is dat ook onverwacht of past het precies in het globalistische plaatje?

  Er is geen boemerang, er is alleen bewust beleid en bewust gevolg.

  Geliked door 1 persoon

 6. Belozersky zegt:

  In weerwil van een economische groei van 2,6% in het tweede kwartaal(Ned) verschijnt de kop, koopkracht historisch hard onderuit. Recessie onvermijdelijk. Dit hebben von der Leyen met haar vrienden(Rutte etc) op hun geweten met hun onbezonnen Rusland sancties en haat. Men is doorgeslagen.

  Like

 7. Svalbard zegt:

  Neem een pak volle melk van 1 liter. In februari kostte dat € 0,95. Daarna ging het naar € 0 99 en daar bleef het niet bij. Inmiddels is de prijs via € 0 99……..
  .€ 1,05……€1,09….verder gestegen tot €1,19 al weer een paar weken geleden. Dit betekent een prijsstijging van meer dan 25% in een half jaar!
  Crême fraiche, een bekertje van een kwart liter steeg van € 0,59 naar € 0,89! Dat is 50%!
  De inflatie in ons land is gewoon extreem, en de regering schuift miljarden naar stikstof en CO² onzin.
  Daar hebben ze wel geld voor, maar mrnsen met lage inkomens laten ze gewoon stikken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s