Oekraïense vernietiging van bewijs: Gesneuvelde soldaten worden ter plaatse verbrand

“Werving” van huurlingen voor de Oekraïne – later op het slagveld schandelijk verbrand.

(Vertaling: E.J. Bron)

Soldaten van het verkenningsbataljon van de Volksmilitie Loehansk (LVR) hebben tijdens een verkenningsmissie op 11 augustus in de buurt van de stad Soledar in de Volksrepubliek Donetsk verbrande lijken van strijders uit de gelederen van de Oekraïense strijdkrachten ontdekt. Dit verklaarden ze tegenover het persbureau RIA Nowosti.

Met benzine overgoten en in brand gestoken

Volgens informatie van de verkenners lagen de lijken naast kraters, die afkomstig waren van artillerie-inslagen. Bij de terugtocht zouden de Oekraïense troepen de doden met benzine overgoten en in brand gestoken hebben.

De LVR-soldaten gaan er van uit dat het om de stoffelijke resten van buitenlandse huurlingen gaat, die voor Kiev gevochten hadden. Het verbranden van de lijken zou een identificatie moeilijker maken, zei men.

Dus niet alleen door hun commandanten in de steek gelaten als het hachelijk wordt, ook ter dood veroordeeld na de gevangenneming en rechtszitting, uiteindelijk ook nog op het “slagveld” verbrand. Zo vergaat het dus blijkbaar diegenen, die de Oekraïne in zijn “dappere strijd te hulp snellen”.

Nieuwst informatie over “Oekraïense” huurlingen

Volgens informatie van het Russische ministerie van Defensie van midden juli zijn er sinds 24 februari al meer dan 7100 huurlingen uit meer dan 60 landen in de Oekraïne aangekomen. Blijkbaar worden ze al in de “fase van voorbereiding op de binnenkomst” in de Oekraïne door de Russische strijdkrachten geïdentificeerd.

Op 8 augustus publiceerde het ministerie van Defensie een samenvattende tabel, waaruit naar voren komt dat Polen de grootste verliezen onder alle buitenlandse huurlingen heeft geleden die sinds het begin van de speciale Russische militaire operatie in de Oekraïne zijn aangekomen om aan de kant van de Oekraïne te vechten, namelijk 643, gevolgd door de Verenigde Staten met 241 en Canada met 213 gedoden huurlingen. Op de vierde plaats in de tabel staat Georgië met 195 gedode huurlingen, gevolgd door Roemenië en Groot-Brittannië met 156 respectievelijk 141.

Het ministerie van Defensie heeft er herhaaldelijk aan herinnerd dat buitenlandse huurlingen volgens het humanitaire volkerenrecht geen combattanten zijn en dat het beste wat hen te wachten zou staan dat ze levend gevangen genomen worden, een proces en maximale gevangenisstraffen krijgen.

Ook deze handelwijze van Rusland komt overeen met de internationaal geldende “gewoonten” en onderscheidt zich op geen enkele wijze door gedrag tegen het volkerenrecht.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oekraïense vernietiging van bewijs: Gesneuvelde soldaten worden ter plaatse verbrand

 1. hans-e-pans zegt:

  Wie had dit nu verwacht van die zielige Oekraïeners?

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Doen de Oekraïners ook met hun eigen troepen, die daarna als “gedeserteerd” in plaats van “gesneuveld” de boeken in gaan, dat scheelt namelijk flink in de kosten…

  Mooi hè, degenen die voor je land gesneuveld zijn “eren” door ze als landverraders te registreren, zodat je hun beschaamde nabestaanden geen cent hoeft uit te keren.

  Doneer nog eens wat via Giro 555, voor “de goede Oekraïense zaak”, zou ik zo zeggen.
  En zoek daarna eens op wat “useful idiot” nou eigenlijk precies betekend…

  Geliked door 1 persoon

 3. Groene Leeuw zegt:

  Zo komen we mooi van een hoop nazi’s af.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s