RECESSIE ZIT VOORAL TUSSEN DE OREN”, JUBELEN DE GELEERDEN

(Door: “Weethetwel”)

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de groeicijfers voor de Nederlandse economie over het tweede kwartaal 2022 bekendgemaakt. “We konden onze ogen niet geloven”, zegt de directeur van het CBS, “er was een groei van 2,6%. De economie is eerder oververhit”. “De recessie zit vooral tussen de oren” kopt de Telegraaf. En dan komt er een heel verhaal over hoe goed het allemaal gaat. De vraag dringt zich op in hoeverre dit soort mensen de bevolking voor absoluut dom verslijten of zelf het toppunt van stupiditeit zijn. Iemand met een klein beetje verstand prikt hier namelijk dwars doorheen.

Waar deze “geleerden” namelijk totaal geen rekening mee houden, is de enorme geldontwaarding die er momenteel plaatsvindt. Het is duidelijk dat ze de prijsstijgingen gewoon als “groei” tellen en dan kom je er wel. Als de mensen 7 % meer uitgeven, heb je in hun ogen een “groei” van 7%. Maar als de prijzen 15% stijgen krijgt de koper veel minder waar voor zijn geld. Dat is nep-groei in de huidige nep-maatschappij. “De groei zat hem vooral in de verkoop van levensmiddelen en chemische producten”. Hahaha, wat een humor. Beiden zijn enorm in prijs gestegen.

We zullen ze een handje helpen voor het volgende fake-bericht in het volgende kwartaal: “Consument zit er warmpjes bij, hij stookt drie keer zo veel gas”.

Zou je ze niet?

Door:
Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”. Alleen in de corona-periode al meer dan 60. Het is een interessante ontdekkingstocht naar pogingen om de mensheid te gronde te richten)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op RECESSIE ZIT VOORAL TUSSEN DE OREN”, JUBELEN DE GELEERDEN

 1. BosscheBol zegt:

  Klopt 100%.
  De consument wil zo lang mogelijk hetzelfde kopen. Maar dat wordt steeds duurder dus de consument geeft meer geld uit. HOERA! Bralt de staatspropaganda. De economie groeit. Ja, wacht maar tot oktober of zo, als de kachel aangaat en de energierekening komt.

  Geliked door 2 people

 2. Dewaere zegt:

  Onze ‘wetenschappers’ zijn al een hele tijd niet zo wetenschappelijk meer, “We konden onze ogen niet geloven” zegt die CBS-er en dat zegt alles: ze kijken op een computerscherm met de uitkomst van de modellen, modellen die gewoon de kale cijfers weergeven dat er meer uitgegeven wordt, dat klopt natuurlijk. Een échte wetenschapper weet dat hij vervolgens moet gaan kijken wat die cijfers betekenen, inhouden, waardoor dat komt: door de inflatie natuurlijk, de mensen moeten tóch eten (voedingsmiddelen), autorijden en andere producten hebben (petrochemie voor bijna alles tegenwoordig), als er dan een ‘groei’ te zijn is van 2,6% bij een inflatie van 11% dan zou je net zo goed kunnen zeggen dat er 8,4% mínder is uitgeven na inflatie-correctie (in ieder geval qua voeding en chemie). Daarbij komen nog de seizoens-invloeden, in de voorjaar- zomer-periode hebben mensen veel vrije dagen, vakantie etc. waarin ze weggaan, vaak met de auto, ze hebben vakantiegeld gekregen en nog wat belastingteruggave, al dat zorgt voor meer bestedingen in die maanden. Als september /oktober weer komt, het vakantiegevoel weg is, het vakantiegeld weg is, men weer dagelijks naar het werk moet pendelen, en de energie-rekeningen weer komen komt de klap pas en het besef. De herfst zal wel één grote ‘hittegolf’ worden…

  Geliked door 2 people

 3. jantjeuitnl zegt:

  Zolang niemand de daad bij het woord voegt, gaan de dieven uit Den Haag gewoon door.

  Geliked door 1 persoon

 4. wauso zegt:

  FAKE NEWS van het CBS. Maar dat mag want dat komt in het journaal (v/d Regenten) waar de ‘dommen’ naar kijken.

  Geliked door 2 people

 5. Jan de Vries zegt:

  Als het CBS over economische groei spreekt, dan is dat aan de hand van cijfers die al gecorrigeerd zijn voor inflatie. Dus een toename van het bbp die het alleen het gevolg is van inflatie wordt door het CBS geen economische groei genoemd. Het genoemde groeipercentage van 2,6% geldt dus na aftrek van de inflatie. De kritiek op de cijfers van het CBS die in dit artikel (en de commentaren op dat artikel) worden genoemd, klopt dus niet.

  Like

  • wauso zegt:

   Nee, dat hoeft niet. Berekening kan op verschillende manieren. En berekening met inflatie correctie noemt men reële groei/economische groei.
   .
   Uit andere cijfers bleek al dat de volumegroei negatief was en de prijsgroei sterk positief.
   .
   Wat is economische groei en hoe komt het CBS tot dit cijfer?
   De economische groei wordt gemeten aan de hand van het bruto binnenlands product. Dit is, afhankelijk van de gekozen benadering, de optelsom van de totale productie, bestedingen of het inkomen van Nederland. De totale waarde van het bbp wordt bepaald met behulp van het systeem van nationale rekeningen. De toename van de waarde van het bruto binnenlands product (bbp) kan worden gecorrigeerd voor inflatie. De uitkomst hiervan wordt volumegroei genoemd en wordt gebruikt als een indicatie van de reële toename van de materiële welvaart, oftewel de economische groei.

   Nieuws en cijfers staan in het dossier macro-economie en het dossier conjunctuur.
   .
   Dit is van het CBS zelf.

   Geliked door 2 people

 6. Dat het tussen de oren zit zal het duidelijkst te bemerken zijn aan de kassa en ziet dat alles zo’n 10% duurder geworden is en dan nog niet te spreken over de energiekosten die zoals Ik begreep in nederland drie keer zo hoog is.
  Maar laten we wel wezen de regering is er om goed voor de bevolking te zorgen, Kots kots kots

  Geliked door 3 people

  • Triumph1971 zegt:

   Wat nou wetenschappers die lui zitten er constant naast met hun beweringen de aarde zou al tig keer moeten zijn vergaan.Die gasten kunnen wel meer domme opmerkingen maken net zoals Rutte en co.Met die topsalarissen wat ze overigens helemaal niet horen te verdienen denken ze de kluit te kunnen belazeren.De afgrond in met deze opichters.

   Geliked door 2 people

 7. Andre zegt:

  Het is goochelen en schuiven met getallen tot er iets moois staat wat links welgevallig is en daarom een puzzeltje…..want we zijn links moe geworden zo onderhand.

  Like

 8. Julia zegt:

  Tjonge, tjonge dommer dan dom, stommer dan stom sorry het geld rolt niet vanuit tussen mijn oren maar plundert dagelijks meer en meer mijn knip. Wat een meest domme berichtgeving, economie gegroeid aan mijn hoela ja velen hebben het afgelopen kwartaal nog hun vakantiecentjes besteed vanwege eindelijk eens weer een stukje vrijheid om te kunnen gaan en staan waar men wilde maar dat is met ingang van september afgelopen het najaar komt er aan dan zit de recessie niet tussen de oren maar voelen we het keihard in het maagje, het koud douchen, het lager zetten van verwarming, etc. en hebben velen geen luis meer hebben om dood te krabben. Kunnen we dat verloren geld wat die idioten bij het CBS de belastingbetalers kost niet eens en voor goed opdoeken. Vandaar dat ik dat CBS en haar fake cijfers helemaal niet meer serieus neem klopt nooit een hout van Propaganda instituut namens de slopers kabinet Rutte. Stel stommelingen meer dan miljoen huishoudens zitten nu al diep in de problemen.

  Geliked door 2 people

 9. saddy zegt:

  Als je op elke hectare grond een vogelversnipperaar neerzet, met geld wat je niet hebt en dus van iemand anders moet afpakken, tegen torenhoge kosten,
  Als je miljoenen vakantiegangers van alles gratis geeft met geld wat je niet hebt en dus van iemand anders moet afpakken,

  Wat denk je dan: Zou de economie dan groeien? Maar is dat dan een positieve ontwikkeling?

  Een economie die “”groeit”” met 2 % door een staatsschuld die in 4 jaar van 50% naar 92% stijgt, en een inflatie van inmiddels (opgeteld) 20% is misdadig beleid.

  En het wordt steeds erger: de grenzen blijven open en de kosten van de vogelversnipperaars beginnen pas echt als ze er eenmaal staan. Vestas maakt de meeste winst met onderhoud, niet met productie.

  Als je alle overheids-weggooi-geld weglaat dan zie dat het vrij besteedbaar inkomen bijna negatief is geworden.
  In oktober vallen 67.000 bedrijfjes om, zo ontzettend goed gaat het in nederland.

  Dank je wel, weetjewel voor het duidelijke verhaal want wat zijn er weer veel dombo’s ingetrapt.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s