Indonesische president bevestigt deelname van Poetin aan G-20-top op Bali

De Indonesische president Joko Widodo en de Russische president Vladimir Poetin.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin zal in november aan de G-20-top op Bali deelnemen, bevestigde de Indonesische president Joko Widodo donderdag. Ook de Chinese president Xi Jinping wordt verwacht.

Volgens de gastheer, de Indonesische president Joko Widodo, hebben Vladimir Poetin en Xi Jinping beide aan hem bevestigd dat ze in november naar de G-20-top op Bali zullen komen. Widodo verklaarde dit in een interview met het nieuwsbureau “Bloomberg”:

Xi Jinping zal komen. President Poetin heeft me ook meegedeeld dat hij zal komen.”

“Bloomberg” kreeg echter noch van de Russische noch van de Chinese zijde nog geen officiële bevestigingen. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde niet op vragen of Xi Jinping daadwerkelijk zal komen. Sinds het begin van de Covid-19-pandemie reisde hij niet meer naar het buitenland. Ook het Kremlin heeft de persoonlijke deelname van Poetin tot nu toe opengelaten.

Als Vladimir Poetin daadwerkelijk komt, dan zou het zijn eerste persoonlijke ontmoeting met politici uit het Westen na het begin van de Russische speciale militaire operatie in de Oekraïne zijn. Michail Podoljak, een adviseur van de Oekraïense president Zelensky, zei begin deze maand dat Volodymyr Zelensky aan de G-20-top zou deelnemen als Poetin zou komen. Het gastland Indonesië had zich bereid verklaard om en ontmoeting tussen de Russische en de Oekraïense president te organiseren. De Indonesische ambassadeur in Moskou bevestigde dit vorige week.

Widodo zei verder in het interview dat de rivaliteit tussen de grote landen inderdaad zorgwekkend zou zijn. “Wij willen dat deze regio stabiel en vreedzaam is, opdat we een economische ruimte kunnen opbouwen. En ik denk dat niet alleen Indonesië dat wil, maar dat ook de Aziatische landen hetzelfde willen.” Indonesië zou streven naar handel en investeringen, die de economische groei zouden aanzwengelen, zei Widodo, en hij voegde er aan toe niet zou willen toetreden tot een bepaald blok. “Indonesië zou graag met iedereen bevriend willen zijn”, zei hij. “Wij hebben geen problemen met welk land dan ook.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indonesische president bevestigt deelname van Poetin aan G-20-top op Bali

 1. J.v.d.Heijden zegt:

  Als die kerncentrale bij Zaporizja (de grootste in de EU)wordt
  opgeblazen, zal de ellende ook hier vele malen groter zijn dan op 26-4-1986,
  toen de kerncentrale van Tsjernobyl ontplofte…!!!
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/198239414/live-erdogan-bespreekt-spanningen-rond-kerncentrale-zaporizja-met-poetin-stap-richting-wereldvrede

  Like

 2. Ravian zegt:

  “Michail Podoljak, een adviseur van de Oekraïense president Zelensky, zei begin deze maand dat Volodymyr Zelensky aan de G-20-top zou deelnemen als Poetin zou komen.”

  Gezien Oekraïne geen G-20 lid is is het niet aan Zelensky om te bepalen of hij aan een G-20 top gaat deelnemen.
  Dat is aan het gastland om te bepalen, in overleg met de overige G-20 leden.
  Voor onbeschofte mensen die zichzelf op feestjes uitnodigen daar hebben ze een naam voor, maar ik kan er zo snel even niet op komen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s