Rusland stationeert hypersonische raketten in Kaliningrad

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Het Russische leger heeft donderdag bekend gemaakt dat het gevechtsvliegtuigen, uitgerust met de modernste hypersonische raketten, naar Kaliningrad gestuurd zou hebben. Er zijn drie, met hypersonische Kinzhal-raketten uitgeruste, MiG-31 gevechtsvliegtuigen (foto) op de luchtmachtbasis Tschkalowsk geland – ter “strategische afschrikking” – zoals het Russische ministerie van Defensie meedeelde. De vliegtuigen blijven nu 24 uur in staat van alarm.

Confrontatie met het Westen”

De woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Iwan Netsjajew, maakte bekend: de gebeurtenissen in de Oekraïne zouden hebben aangetoond dat een confrontatie met het Westen een realistische mogelijkheid zou zijn. “Een directe confrontatie met de VS en de NAVO zou echter niet in ons belang zijn.”

Nieuw wonderwapen

Volgens informatie van het Russische leger beschikken deze raketten over een reikwijdte van tot 2000 kilometer. Omdat ze tien keer snelle vliegen dan het geluid zijn ze nauwelijks te onderscheppen. Het wapen werd al meerdere keren in de Oekraïne ingezet.

Exclave Kaliningrad

In het kader van de anti-Russische sancties was het in de door Rusland gecontroleerde exclave, gelegen tussen Polen en Litouwen, al in juni tot sterke spanningen gekomen: Litouwen wilde destijds goederen, die op de sanctielijst van de EU staan, niet per spoor laten binnenkomen. Wat daarna echter toch niet werd uitgevoerd.

Spanningen in het Oostzee-gebied nemen toe

Zoals het ministerie van Defensie van Finland donderdag meedeelde, zouden twee Russische MiG-31 gevechtsvliegtuigen het luchtruim in de Finse Golf, ten zuiden van de stad Porvoo, ten westen van Helsinki, hebben geschonden. De grensbewaking is een onderzoek naar het incident gestart (AP News).

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Rusland stationeert hypersonische raketten in Kaliningrad

 1. J.v.d.Heijden zegt:

  Niet on topic, wel zeer belangrijk… (zag ik tussen 11 en 12 op
  op de Duitse infozender ZDF info)
  Want wat is gevaarlijker?
  De opmars van de aanhangers van de verzonnen maangod
  of de toenemende expansiedrift van Xi Jingping..???
  Meneer Jingping houdt niet van mensenrechten en democratie…
  (dat wat in het Noordwesten van China met de Oeigoeren gebeurt
  laat ik gemakshalve buiten beschouwing)

  Like

 2. Boike zegt:

  Rusland geeft hiermee een niet mis te verstane boodschap af aan het Westen. Het klinkt als een laatste waarschuwing.

  De zelfbeheersing en incassatie van Rusland heeft zijn grens bereikt. De maat is vol. Rusland is paraat om op te treden.

  Deze raketten kunnen zowel conventioneel als nucleair explosief vervoeren.

  Het is nu dus aan het Westen; dimmen en inbinden, zoniet, dan volgt WO-3.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Schaak…….

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Wie wind zaait, zal storm oogsten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Svalbard zegt:

  Alle aandacht gaat momenteel naar de oorlog in Oekraïne, maar er zijn andere ingrijpende gebeurtenissen die in het nieuws niet eens aan bod komen. Neem de korte oorlog tussen Israël en de Palestijnse Islamietische Jihad in Gaza. Die duurde kort, slechts 3 dagen.
  Normaal is de situatie, dat er raketten op Israël worden afgeschoten, en als Israël het zat is, volgen er bombardementen op de militaire infrastructuur van Gaza.
  Dit keer was er sprake van een zeer ernstige terreurdreiging, waarbij er met scherpschutters en antitank raketten op voertuigen in Israël zou worden geschoten. Ondanks waarschuwingen vanuit Israël, ging men door met de voorbereidingen, en was Israël genoodzaakt om een lockdown in het gebied rond de gazastrook in te stellen.
  Wegen werden dus afgesloten en het treinverkeer werd ook stilgelegd.
  Ondanks de waarschuwingen werden de voorbereidingen niet gestaakt, en als Israël niet was overgegaan op een preventieve aanval, dan zouden de terreuraanslagen een groot aantal slachtoffers onder de Israëlische bevolking hebben veroorzaakt, omdat o.a. ook treinen het doelwit zouden zijn.
  Tijdens de drie dagen van deze oorlog zijn iets meer dan 1000 raketten op Israël afgevuurd.
  Omstreeks 160 haalden het Israëlische luchtruim niet eens, en veroorzaakten schade, gewonden en doden onder de eigen bevolking. Dat hebben we niet gezien op het journaal!
  In Yemen verklaarden de Houthirebellen dat ze Gaza wilden helpen. Ten Oosten van de hoofdstad Sa’ana werden op een militaire basis raketten in gereedheid gebracht om afgevuurd te worden naar Israël. Dit waren precisiegeleide raketten die door Iran waren geleverd. Deze voorbereidingen werden samen met Iraanse en Libanese specialisten van de Hezbollah getroffen. Op maandag 8 augustus heeft Israël deze plannen verijdeld door toe te slaan voordat deze raketten werden afgevuurd. Ook hierover werd niets vermeld door de media.
  Er gebeurt heel veel in het Midden-Oosten, terwijl wij hier niets van weten.
  Er dreigt een grote oorlog, die voor de wereld veel ernstiger gevolgen zal hebben dan de oorlog in Oekraïne. Voor betrouwbare informatie wil ik graag verwijzen naar Amir Tsarfati, die via zijn Telegram kanaal te volgen is. Dagelijks meerdere berichten te zien, vaak ook met videofragmenten.

  https://t.me/beholdisraelchannel

  Like

 6. Ravian zegt:

  “Zoals het ministerie van Defensie van Finland donderdag meedeelde, zouden twee Russische MiG-31 gevechtsvliegtuigen het luchtruim in de Finse Golf, ten zuiden van de stad Porvoo, ten westen van Helsinki, hebben geschonden. De grensbewaking is een onderzoek naar het incident gestart”.

  Porvoo ligt ten oosten van Helsinki…
  En ten zuiden van Porvoo bevinden zich internationale wateren…
  Gewoon nog wat extra Finse angstporno dus.
  Voor die Finnen die het toetreden tot de NAVO niet zo zien zitten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s