TONEELSTUK IN TWEE BEDRIJVEN

(Door: “Kafir”)

 1. IN HET TORENTJE

Ja hallo” … “Ha Wopke, jongen, ik ben net thuis van reces, wat wil je?”
“Nou Mark, ik heb net de peilingen bekeken en ik kreeg haast een hartaanval. Het CDA is leeg gelopen. Geen een boer stemt nog op ons. Die zijn allemaal naar BBB overgestapt.”
Nou nou nou, Wopke, overdrijven is ook een kunst, hoor, het zal best allemaal meevallen en komt tijd, komt raad.”
Nee Mark, het is jouw probleem niet, dat begrijp ik, maar er moet nu iets aan gebeuren, anders blaas ik dat kabinet van jou op, kerel. Ik kan niet anders.”
Zo zo zo Wopke, dat valt me tegen van je, die blinde paniek. Kunnen we de boeren dan niet iets toewerpen?”
“Ja Mark, de boeren moeten iets krijgen, zodat ze weer op ons gaan stemmen!”

En Wopke, moet dat iets zijn dat echt wat voorstelt? Moeten de stikstofplannen van tafel? Je weet dat Urgenda dan weer naar de rechter loopt en je weet ook wat die dan gaan zeggen.”

“Nee nee nee, Mark, dat nou ook weer niet. Als ze er maar tot aan de verkiezingen in blijven geloven, dan mag het daarna wel weer van tafel.”
“Goed Wopke, dan heb ik een plan. Jij zegt morgen in de krant dat wat jou betreft de stikstofplannen aangepast mogen worden, dat 2030 geen heilige datum meer is, dat de boeren een paar jaar extra krijgen om op te tyfen…”
“Goed Mark, en dan zeg jij dat mijn uitspraak op het randje van staatsrechtelijkheid is of zoiets, dan denken de boeren dat wij serieus mot hebben en dat het CDA de boeren helpt. En die mot zal vanzelf wel komen, daar hoeven wij helemaal niets aan te doen. Wacht maar tot stikstofminister Christianne van de Wal aan het tetteren gaat. En daarna de rest.”
“Geweldig plan, Wopke, en intussen hebben wij de boeren HELEMAAL NIETS toegezegd.”

2. VERANDERING VAN DECOR. VERGADERING BIJ REMKES

Links van Remkes de natuurverenigingen, rechts van Remkes de boeren. De natuurverenigingen doen net alsof de landerijen van de boeren die weg moeten, zullen veranderen in natuur. Helemaal niet dat daar windmolens en huizen voor immigranten komen. Ben je belazerd? Hoe durf je zoiets te zeggen!

De boeren hadden gehoopt dat twee wetenschappers ook mochten komen. Die hadden een plan ontwikkeld, waarin dezelfde stikstofnormen in 2030 gehaald konden worden zonder dat er boeren weg zouden moeten. Uiteraard mogen die niet komen, want het gaat helemaal niet om de stikstofnormen, dat is maar een smoes. Het gaat erom de grond van de boeren goedkoop in handen te krijgen en daar huizen voor immigranten en windmolens op te zetten.

De boeren en de natuurverenigingen vliegen elkaar de hele tijd in de haren en Remkes zit erbij als een vaderfiguur. Hij sust de zaak als die uit de hand dreigt te lopen en roept een lakei als ze willen gaan vechten. Al met al is Remkes lang niet zo erg als de natuurverenigingen. Remkes groeit steeds meer uit tot een neutrale, objectieve bemiddelaar.

Remkes krijgt van de boeren gedaan dat zij alleen nog maar binnen de grenzen van de wet demonstreren. Zij zullen demonstraties van tevoren aanvragen en met minder dan 100 man op een veldje buiten de stad gaan staan met borden en spandoeken die van tevoren goedgekeurd zijn. Na 3 uur gaan ze weer ordentelijk weg.

De natuurverenigingen zeggen toe dat zij nog eens over die datum 2030 zullen denken.

Allen gaan vrolijk koutend naar huis. Remkes ontvangt daags erna de Willemsorde of zoiets van onze Willem.

Door:
“Kafir”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op TONEELSTUK IN TWEE BEDRIJVEN

 1. Julia zegt:

  Het nieuwe theater seizoen is van start. Wat een ongelooflijke doorzichtige komedie. In Amerika heet dat bad cop good cap tactiek. Ik zeg maar zo belazer de boel voor je zelf maar laat mij met rust stel WEF lamzakken ga eens wat nuttigs doen maar ja dat zit er niet meer in. Machteloos en geen daadkracht over de gecreëerde eigen chaos. Wopke Hoekstra een grotere onbetrouwbare slijmerd heb ik nimmer meegemaakt het gaat puur om CDA zieltjes winnen. Hoe hoger de christelijke geest hoe gevaarlijker het beest.

  Geliked door 5 people

 2. Andre zegt:

  WEF in de overdrive. Hoe was het ook alweer? De bedrijfsstructuur van Rutte, achterkamertjes , woordvoerders, spindocters en communicatie MSM met een heel groot tapijt dat lekker bol kan staan en veel ruimte onder de onderste steen. Oh en geen herinneringen aan hebben met een oude Nokia…………..hoe lang nog.

  Geliked door 2 people

 3. saddy zegt:

  Scherp en raak.

  We want more

  Geliked door 4 people

 4. Kijken hoe lang het duurt voordat Wopke zijn keutel in trekt, want een regeringscrisis wil Wopke niet want dan zijn er over een paar maanden verkiezingen en dan is het Bey bey CDA en nooit meer van gehoord van die huichelaars

  Geliked door 5 people

 5. BigLJohn zegt:

  Wie gelooft die Hoekstra nou, ook hij is een zogenaamde young leader die in de klas heeft gezeten bij Klaus Swab. Rutte, Kaag en Hoekstra, het zijn een stelletje vieze kakkerlakken die ons een rad voor onze ogen willen draaien. Konden we maar de ongedierte-bestrijding er op af sturen, die gespecialiseerd is in kruipend ongedierte.

  Geliked door 4 people

 6. Blaffertje zegt:

  Prachtig geschreven ‘Kafir’👍🏻
  Het is exact zoals ik het zie, het is allemaal poppenkast.

  Geliked door 4 people

 7. J.v.d.Heijden zegt:

  Pikant… dat ellendige clubje van M.Minnesma, urgenda dus, wat al
  jaren in leven wordt gehouden door U, de belastingbetaler, procedeert
  op UW kosten om U vervolgens op kosten te jagen, met het KUT-smoesje
  klimaat “redden…”. Mind you: in deze STIP op de wereldbol…
  En dat laatste is volgens Prof.Hermann Harde eine absolute Wahnvorstellung.
  PDF https://tinyurl.com/387pnkma

  Geliked door 2 people

 8. Alphons Mantel zegt:

  Het RIVM-stikstof-model is gebaseerd op achterhaalde gegevens uit 2018. Prof. H. Lindeboom bewees dat dit model niet overeenkomt met de werkelijkheid. Er is nog nooit stikstof-depositie gemeten in de Natura 2000 gebieden. Chemicus Prof. J. Hanekamp rekende het model door en zag dat bij nul koeien de stikstof norm (kritische depositie waarde) al overschreden wordt. Het RIVM-stikstofmodel zegt niks over het effect van koeien op de natuur. Het is dus een fictief stikstofprobleem en kost ons 25 miljard euro belastinggeld.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s