Europese Commissie bereidt noodwetten inclusief “militaire managementrechten” voor

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Commissie wil graag buitengewone bevoegdheden krijgen

De Europese Commissie plant in geval van een crisis de invoering van noodbevoegdheden, namelijk effectieve militaire managementrechten – aldus Reuters onder verwijzing naar documenten die het persbureau heeft ingezien. Deze militaire managementrechten zien er zo uit: de Europese Commissie zou bepaalde ondernemingen ertoe kunnen dwingen om noodzakelijke producten te produceren of zou in geval van een crisis bepaalde goederen kunnen verzamelen. Overtreders zouden dan een geldboete krijgen.

Het plan, het “Common Market Emergency Instrument”, dient volgens Reuters op 13 september gepresenteerd te worden. Daarmee dient op verzorgingscrises op grond van de “Covid-pandemie” en de Oekraïne-oorlog gereageerd te worden.

Enorme ingrepen in de economie

De Europese Commissie zou de EU-lidstaten ertoe kunnen oproepen hun aanvoerketens te reorganiseren, evenals de koop of productie van in een crisis nodige producten zo snel mogelijk te verhogen. Daartoe zou ze ook de reorganisatie of de uitbreiding van bestaande productiecapaciteiten of prioriteit van bepaalde producten kunnen voorschrijven.

Hoge boetes bij het niet opvolgen van de bevelen

Ondernemingen, die verkeerde of misleidende informatie zouden geven, zouden een geldboete van tot € 30.000,- kunnen krijgen. Diegenen die de bevelen niet opvolgen, zouden dagelijks een geldboete van 1,5% van de dagomzet krijgen.

Bezorgde EU-landen spreken van machtsgreep”

Volgens Reuters maken meerdere EU-landen zich zorgen over deze plannen, die zij als machtsgreep omschrijven, in zinspeling op de naziheerschappij in Duitsland. Anderen schrijven over de invoering van een staatskapitalisme zoals in China. In werkelijkheid zou het echter nog een stap ter afschaffing van de soevereiniteit van de natiestaten zijn.

Reuters gaat er van uit dat de Europese Commissie de details met de EU-lidstaten en de EU-wetgevers zou bespreken, voordat er een beslissing over het voorstel wordt genomen.

De Europese Commissie deelde Reuters mee dat ze zich niet zou uitlaten over de uitgelekte documenten.

Europees links is de voorvechter van de speculanten, de wereldregering, en tenslotte van de wereldmigratie geworden, de doodgraver van de naties, van het gezin en van de christelijke levensvorm.” (Viktor Orbán)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Europese Commissie bereidt noodwetten inclusief “militaire managementrechten” voor

 1. Hovawart zegt:

  Het word nu toch wel schrijnend duidelijk dat een Nexit en gesloten grenzen van levensbelang zijn……..of blijven en niets meer mogen bezitten…zelfs geen kwaliteit van leven,…u kiest er zelf voor hé.,zwijgen is toestemmen.

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Hier komt de aap uit de mouw. Staatsfascisme ala de nazi’s vóór WO2. Steeds meer bevoegdheden voor de grote leider (was toen hitler), heet nu EU.commissie maar is exact hetzelfde en het knechten van de EU.bevolking met coronawetten en bewijzen, verplichte vaccinatie, digitale identiteit, volgsysteem met 5G, electronische vinderafdruk en gezichtsherkenning, medische patientendossier, afschaffing van cashgeld, transferunie v.w. betreft schulden, pensioenen, spaargeld en nog veel meer. Schaf die EU alstublieft zo snel mogelijk af. Nederland stevent op de ondergang af met al die kleine Hitlertjes in brussel. Voor nederland ben ik bang van de handlangers van de brusselse hitlerianen, met name, het kaagwijf met haar 5e colonne dood66ers en de slang rutte van de voormalige vvd,nu verworden tot de bijwagen van dood66, die liegt zelfs met gespleten tong, met als voorbeeld, het verkiezingsprogramma van de vvd en zoals het verworden is tot de dagorders van dood66, met als meest zure appel, staatssecretaris v.d.Burg, van het ministerie voor economische gelukzoekers.
  Ik zie de toekomst als volgt. Vanwege voedselgebrek staan we 1 keer per dag allemaal met onze “Blechnap”in de rij bij de gaarkeuken. Vanwege gasgebrek en elektriciteit kunnen de burgers niet meer zelfstandig koken of hun woning verwarmen. Bij gebleken onderkoeling (lichaamstemperatuur van max 28 graden) mogen de betrokken burgers max3 uur in de gemeentelijke sporthal verblijven die speciaal daarvoor op 20 graden wordt verwarmd. Aldus opgewarmd worden ze weer weggestuurd. Degenen die dit niet overleven worden in koelcontainers achter de sporthal opgeslagen. Volle containers worden afgevoerd naar het crematorium en daar verwerkt. Ook de particuliere kleding aanschaf wordt vanwege de kosten, verboden, want kleding wordt slechts via het rijksinkoopburaeu via de stichting hulptroepen van Van Lienden aangeschaft in china. Om de kosten daarvan te drukken worden uitsluitend unisexkostuums aangekocht, alleen in de kleur donker blauw en een honkbalcap in dezelfde kleur. Buitenshuis dient zowel het kostuum als de daarbij behorende pet te worden gedragen. Dit geachte lezers is mijn visie op nabije de toekomst (als we dan nog niet zijn omgekomen door radioactiveit of bomexplosies vanwege onze actieve deelname aan de strijd tussen oekraine en rusland). Mijn toekomstvisie zal denk ik ingaan op 1 januari 2023.

  Geliked door 3 people

 3. LUCIA zegt:

  Jongens, kom op met de hele bron vaar Hongarije, we gaan daar gewoon een “neerlands dorp in den vremde” beginnen!!! Maak je niet druk over de kinderen en kleinkinderen wees een baken waar ze naar toe kunnen .

  Like

  • LUCIA zegt:

   Onze vrijheid
   steeds verder gefileerd
   ellende in porties

   van politieke onverschilligheid
   al dan niet uitgelekt, gedistribueerd
   Terwijl de vampieren
   nagels en tanden vijlen
   Checken wij knoflook, touw
   en scherpen de bijlen
   deze strijd is nog half
   niet gestreden, uit
   het binnenste der aarde
   zullen 2 fracties treden
   een voor hen en
   …..een voor ons

   Wij zullen opnieuw
   moeten worden
   wie we eens waren
   dappere strijders
   liever dood
   dan slaaf

   Geliked door 1 persoon

 4. BosscheBol zegt:

  De dictatuur wordt totalitair.
  Op naar het vierde rijk.
  Heil rutte!

  Like

 5. Frits zegt:

  Als elk land het lidmaatschap opzegt, is er geen EU meer. Gewoon doen en niet verder blijven zeiken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Hoogste tijd dat NAZI bolwerk in Brussel een flinke kop kleiner te maken omsingelen dat schorem en niet eerder weg gaan totdat dit NAZI tuig de biezen heeft gepakt zodat ze kunnen worden berecht en de zwaarste straf kan worden opgelegd.

  Like

 7. Oliedom zegt:

  Één dikke middelvinger naar die criminele oorlogszuchtige bastaarden EU!!!

  Like

 8. Hovawart zegt:

  De moderne ‘concentratiekampen’ zijn/worden al verplicht verspreid opgericht, men noemt ze nu nog een vrijheidbeperkende locatie en versoberde opvang voor asielzoekers uit veilig landen, maar weldra ook voor ongehoorzame burgers uit de onveilige EU-lidstaten…..
  Zijn de burgemeesters in de Pays-Bah al weer bezig met het samenstellen van lijstjes….?(een Brusselse bonus voor verklikkers)
  De Derde Wereldoorlog zal niet enkel burgers treffen die anders geloven maar ook die anders denken……..brrrr.

  Geliked door 1 persoon

 9. jantjeuitnl zegt:

  Dit is regelrecht uit Atlas shrugge van Ayn Rand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s