Salvini belooft Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

Op 25 september zijn er verkiezingen in Italië. Voorafgaande aan de verkiezingen belooft de leider van de Lega, Matteo Salvini (foto), ook de verhuizing van de Italiaanse ambassade naar Jeruzalem. Volgens peilingen staan zijn kansen goed dat hij zijn belofte waar kan maken.

De leider van de Italiaanse partij Lega, Mateo Salvini, heeft beloofd om Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te erkennen. Op de vraag van de krant “Israel Hayom” of hij zich na een mogelijke verkiezingsoverwinning aan deze belofte zou houden, antwoordde Salvini: “Ik sta volledig achter het Israëlische volk en ik zal mijn word houden.”

Bovendien zou hij van plan zijn om de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen als zijn coalitie de komende verkiezingen op 25 september wint.

Salvini maakt goede kansen om zijn belofte te kunnen inlossen, want zijn partij Lega staat in de peilingen met dit moment ongeveer 14% op de derde plaats. Ze maakt deel uit van een rechtse coalitie, die volgens de meeste opiniepeilingen een meerderheid in het parlement zou kunnen krijgen.

Zowel Israëli´s als Palestijnen maken aanspraak op Jeruzalem als hun hoofdstad. De regeringen nemen daarover zelden een standpunt in en hebben hun vertegenwoordigingen meestal in Tel Aviv.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in 2018 de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem verplaatst en daarmee een golf van verontwaardiging en woede veroorzaakt. In de daaropvolgende twee jaar hebben Servië en Hongarije eveneens of hun ambassade of handelsvertegenwoordigingen naar Jeruzalem verplaatst. De EU heeft deze stappen scherp veroordeeld, omdat ze spanningen zouden aanwakkeren.

Is Meloni een probleem voor de democratie in Italië?

Volgens “Politico” staat op dit moment de rechtse partij Fratelli d´Italia, een van de coalitiepartners van Salvini, met 24% bovenaan. Met Giorgia Meloni aan het hoofd noemt de partij zichzelf “nationaal-conservatief, nationalistisch, traditionalistisch, post-fascistisch en soeverein.”

Haar tegenstanders beschuldigen haar ervan te dicht in de buurt van Viktor Orbán en Donald Trump te staan. “Meloni onderhoudt nauwe betrekkingen met politici die Europa willen verzwakken”, zegt Enrico Letta, de top-kandidaat van de linkse Democratische Partij. “Wanneer Italië, een van de grootste landen van Europa, zichzelf met een regering onder leiding van Meloni ´orbániseert´, zou dit een groot gevaar voor het land zijn – maar ook voor Europa”, aldus Letta in een interview met de “Zeit”.

Na de verkiezingen in 2018 werd Salvini´s partij de grootste partij van het midden-rechts-blok en besloot een regering te vormen met de Vijfsterrenbeweging. Dit partnerschap met de linkse partij schaadde haar echter bij de kiezers van rechts, die toen naar Meloni gegaan zijn, schrijft “Politico”.

De journalist Davide Riccardo Romano, de leider van het Museum van de Joodse Brigade in Milaan, denkt dat Meloni “noch fascisme noch de een of andere vorm van geweld naar Italië zal brengen.”

“Ze zal een zeer conservatieve, niet-liberale politica zijn. Ze is tegen de gender-theorie en de LGBTQ-rechten, maar ik voorspel dat ze abortus niet zal verbieden, ook al zou ze de handhaving van de wet, die dit toestaat, kunnen afzwakken”, wordt hij door de “Jüdische Allgemeine” geciteerd.

Romano beschouwt de democratie in Italië als sterk, zodat ook Giorgia Meloni haar niet veel zou kunnen maken. De partij zou echter zeker niet ongevaarlijk zijn.

“We zouden niet moeten vergeten dat zich in deze partij nog steeds post-fascistische vertegenwoordigers bevinden, o.a. enkele die historisch gezien anti-Israëlisch en pro-Palestijns zijn”, zegt Romano.

Hij wil niet uitsluiten “dan men bij partijmanifestaties voor de verkiezingen de een of andere Romeinse groet zal zien”.

Salvini: Geen “fascisme alarmkreet”

Volgens Salvini zou deze partij zich echter gematigd hebben en hij zou hier niet van een “fascisme alarmkreet” spreken. Dit zou een thema zijn dat “Italiaans links bij elke verkiezing tegen alle tegenstanders inzet”, zegt hij.

Vele journalisten, aldus Salvini, die vroeger tot extreemlinks behoorden, zouden nu hoofdredacteurs van kranten en hoofdredacties zijn. De partij van Salvini zou het land al geregeerd hebben, daarom zou het belachelijk zijn om ongegronde bedenkingen te uiten.

Hij benadrukt: “We zijn en blijven een democratisch land, zonder enige nostalgie naar een gewelddadig verleden, dat gelukkig niet zal terugkeren.”

Bron:
epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Salvini belooft Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël

 1. karton zegt:

  Hier zal Qut Quag vast niet blij mee zijn !
  ´t Wordt de hoogste tijd dat er een andere wind gaat waaien door de EUSSR, wat het linkse gajes ons tot nu toe heeft gebracht kunt u dagelijks horen en zien via de media ± oorlog, dreigementen, armoede én dictatoriale maatregelen.
  Slechter kan een andere wind, i.c. een rechtse wind, het niet maken.

  Like

 2. Frits zegt:

  Salvini goede band met Trump en Orbán. Niks mis mee. Dat zijn precies de enige 2 die voor eigen volk zijn.

  Like

 3. Giny zegt:

  Zou geweldig zijn als hij de verkiezing zou winnen. Het is ook wel iemand die zich aan zijn woord houd. Toevallig ben ik aan een cursus Italiaans begonnen, dus het volkslied kan ik dan in elk geval meezingen.
  😀

  Geliked door 1 persoon

 4. loekie zegt:

  moeten ze eerst eens zien te winnen van de huidige technieken de er voor zorgen dat verkiezingen totaal anders uitpakken dan de peilingen….gelooft toch niet dat de verkiezingen in USA NL en zo meer eerlijk zijn verlopen….

  Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Linkse mensen kunnen we alleen maar wantrouwen, al die keurige praters, met hun empathie voor mens, dier, en aarde, zijn niets anders dan goedgelovige dombo’s met in de hoogste top, de criminelen. Die mijn vrije leven willen aansturen met hun krankzinnigheid!!!

   Like

 5. saddy zegt:

  is het slim om controversiele ideeen op tafel te leggen vlak voor de verkiezingen?

  De wef-pionnen doen het anders: die zeggen helemaal niets, draaien met het grootste gemak 180 graden bij alles maar laten vooral de msm en betaalde trollen het werk doen. En vooral blijven glimlachen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s