Dmitri Medvedev over Britse staats- en regeringschefs: “De ene zonderling volgt de ander op

Boris Johnson en Liz Truss.

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Russische president, Dmitri Medvedev, is er van overtuigd dat de nu gekozen Britse premier Liz Truss onvermijdelijk met fiasco´s en blamages geconfronteerd zal worden en daarmee in de voetsporen van haar voorganger Boris Johnson zal treden.

De voormalige Russische president Dmitri Medvedev voorspelde dat de nieuwe Britse premier, Liz Truss, de door haar voorganger Boris Johnson ingevoerde “traditie” zal voortzetten en haar ambtsperiode “in ongenade” zal beëindigen. Truss, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken in het conservatieve kabinet van de regering-Johnson, werd dinsdag jongstleden officieel benoemd tot premier van Groot-Brittannië.

Medvedev, op dit moment vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, becommentarieerde gisteren op zijn Telegram-kanaal de regeringsopvolging in het Verenigd Koninkrijk met de woorden:

Er gaat een zonderling figuur weg, en de zonderlinge Lady komt ervoor in de plaats.”

Hij omschreef de nieuwe premier als “een incompetente en middelmatige, echter thermonucleaire Russofobe, die geen elementair idee heeft van politiek, geschiedenis en geografie, maar Rusland in alles wil overwinnen.”

De voormalige Russische president voegde er aan toe dat Truss, de derde vrouwelijke premier in de Britse geschiedenis, zou proberen om de eerste vrouw in die functie, Margaret Thatcher, na te doen. “zonder ook maar over 5% van haar vaardigheden te beschikken.” En dat ze desondanks zou hopen de problemen bij de energiecrisis en de stijgende kosten voor levensonderhoud onder controle te kunnen krijgen, “die het resultaat van haar eigen krankzinnige sanctiemaatregelen zijn.” In haar eerste verklaring vanuit Downing Street 10 beweerde Truss dat de energiecrisis veroorzaakt zou zijn door “Poetins oorlog”.

“Ze zal met iedereen ruzie maken, ze zal in alles mislukken en in ongenade vallen, net zoals haar voorganger, de ongekamde Boris. Het lijkt erop dat er in Groot-Brittannië, dat bekend staat om zijn tradities, een nieuwe traditie is ontstaan”, schreef Medvedev verder.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, maakte gisteren de inschatting dat de verkiezing van Liz Truss tot premier een signaal zou zijn van een “crisis van de democratie”. En dat haar verkiezing door de partijleden van de Conservatieve Partij niets met de wil van het Britse volk te maken zou hebben, ook omdat het systeem van indirecte verkiezingen – zoals dit eveneens in de VS wordt gepraktiseerd – bij de Angelsaksen zou domineren.

Truss had afgelopen februari tijdens haar bezoek aan Rusland, enkele dagen voor het begin van de Russische militaire operatie in de Oekraïne, pijnlijke beroemdheid gekregen: de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss verwisselde de Russische regio´s Voronezj en Rostov aan de Don met Oekraïense regio´s en zei tegen haar Russische collega Sergej Lavrov dat Londen Ruslands soevereiniteit over deze gebieden nooit zou erkennen. Volgens berichten moest toen Deborah Bronnert, de Britse ambassadeur in Moskou, direct corrigerend ingrijpen. Lavrov beschreef de ontmoeting met Truss als een gesprek “tussen een stomme en een dove persoon.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dmitri Medvedev over Britse staats- en regeringschefs: “De ene zonderling volgt de ander op

 1. antiislamnu zegt:

  Het is toch niet te geloven wat een kompleet achterlijke er aan de macht zijn beangstigend dat deze clown’s de beschikking over kernwapens hebben

  Like

 2. Frits zegt:

  Ze kan beter vandaag nog zich zelf ontslaan. Zonder behoud van u weet wel

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  Die liz truss is een marionetpop van het WEF,ze is of omgekocht,gechanteerd of gehersenspoeld met het MK ultra programma.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s