De groteske retoriek van Ursula von der Leyen: “Slava Ukraini!” en “Stuurt u de gasrekening toch naar Moskou!”

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, hield vandaag voor het Europees Parlement, volledig gehuld in de nationale Oekraïense kleuren geel en blauw, een solidariteitstoespraak. Als eregast mocht niet ontbreken: Olena Zelenskaya, de vrouw van de Oekraïense president. Bovendien werd alles nog kleurrijk opgevrolijkt door meerdere vrouwelijke commissieleden van het Europees Parlement.

EU-zelftrots en “bestaanscrisis van Europa”

Trots herinnerde von der Leyen aan de meer dan zes afgelopen maanden sinds de Europeanen de Oekraïners geholpen hebben. Want: 15 jaar geleden, tijdens de financiële crisis, zou het jaren geduurd hebben om duurzame oplossingen te vinden. Nu echter, een decennium later, zouden er maar weken voor nodig geweest zijn om een “verenigd, betrokken en onmiddellijk antwoord” gegeven te hebben. Maar dit zou de “bestaanscrisis van Europa op de proef stellen.” En: “Er staat veel op het spel.”

Oorlog tegen onze waarden”

Dit alles zou echter “niet alleen een oorlog tegen de Oekraïne zijn, maar tegen onze waardegemeenschap, tegen onze waarden, tegen onze toekomst.” Von der Leyen was echter optimistisch dat Poetin en zijn regime zal mislukken en Europa zal zegevieren.

Slava Ukraini!”

Vandaag heeft moed een naam: deze naam heet Oekraïne. Hij heeft ook een gezicht, dat van de Oekraïense mannen en vrouwen, die zich verzetten tegen de Russische agressie.” Daarna brulde ze: “Salava Ukraini!”

Daarna richtte ze zich ook nog, geheel in het teken van geleefde vrouwensolidariteit, tot Olena Zelenskaya en sprak van haar moed:

Het Oekraïense volk vecht van straat tot straat. En we zien nu dat dit de moeite loont. De Oekraïne is zo sterk, omdat u de hele natie moed heeft gegeven.”

En daarna koppig:

We zullen de sancties niet opgeven.”

Groteske retoriek”

Ze benadrukte dat vanwege de “strenge sancties het Russische financiële systeem zou vechten om te overleven en dat de Russische industrie op de knieën gegaan” zou zijn. In totaal – zo onderstreepte ze – zou er meer dan € 90 miljoen extra militaire hulp beschikbaar gesteld zijn, en: “We denken op de lange termijn”. Koppig eiste ze verder: “We moeten af van de afhankelijkheid van Russische fossiele energie.” En: Hoewel “veel mensen zich zorgen maken of ze de rekeningen kunnen betalen, passen velen zich (echter) aan, zoals fabrieken die de arbeidstijd verplaatst hebben om de energie efficiënter te kunnen gebruiken.”

Stuurt u de gasrekeningen toch naar Moskou!”

Haar Self-Fullfilling-False-Hope bereikte haar groteske hoogtepunt door proberen grappig te zijn:

Ja, inderdaad, dat zijn absoluut exorbitante prijzen, maar stuurt u de rekeningen toch naar Moskou. Laten die ze maar betalen.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op De groteske retoriek van Ursula von der Leyen: “Slava Ukraini!” en “Stuurt u de gasrekening toch naar Moskou!”

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Von der Leyen, ziek mens

  Like

 2. Olie bol zegt:

  Is dit een kind van Hitler??

  Geliked door 2 people

 3. Niek zegt:

  Heeft zij dit echt gezegd? Is dat mens gek geworden ofzo?
  Wat een dwaas en een muppet, hoe durft ze, achterlijke marionet.
  Het is net een actrice of een toneel stukje, door wie wordt zij bestuurd?

  Geliked door 2 people

  • apollonia652014 zegt:

   Ook zij valt onder het WEF. duidelijk wie er dus beslist.

   Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   “Het gaat over autocratie tegen democratie” De vrouw praat tegen zichzelf. Het laat zien dat ze duidelijk alle contact met de werkelijkheid heeft verloren. Er is bijna niets autocratischer in West-Europa dan de EU en Frau Dr.med. von der Leyen. (God behoede ons voor al die heerszuchtige artsen die ons de laatste jaren het leven zuur maken.)

   Geliked door 1 persoon

 4. Niek zegt:


  Dat had ik eerder gezien

  Geliked door 2 people

 5. Olie bol zegt:

  Rechs wind de verkiezingen in Zweden.

  Geliked door 1 persoon

 6. BosscheBol zegt:

  … Wat een kutwijf …

  Geliked door 4 people

 7. Léon van Duren zegt:

  Deze schaamteloze nietsontziende klimaatfascistische pharma maffia horror dokter Ursula von der L heeft al haar burgerrechten verspeeld,vanwege haar vrijwillige medewerking aan het terroristische COVID-19 pharma maffia stappenplan!!Deze mevrouw heeft geen recht van spreken meer ,en dient derhalve ook preventief gedetineerd te worden,in afwachting van haar berechting door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal!! De herinvoering van de doodstraf zou een optie kunnen zijn vanwege de ernst van de gepleegde misdaden tegen de menselijkheid!!

  https://childrenshealthdefense.org/defender/mrna-covid-vaccine-vials-data-leak-cola/?itm_term=home

  Waarom mogen de COVID-19 inentings flacons niet onverwachts gecontroleerd worden door totaal onafhankelijke researchcentra!!

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 2 people

 8. Hans M zegt:

  Deze enge WEF-marionet is totaal incompetent. Zij zal er met haar niet gerechtvaardigde vette salaris geen last van hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Hans M. Sinds de oprichting van de EU-gedrocht werd de boel daar geleid door totaal incompetente- of verraderlijke zwaar corrupte voorzitters. Jose Manuel Barroso; de Maoïstische loopjongen van Goldman Sachs. Hij heeft twee waardeloze zwaar corrupte landen naar binnen geloodst, Roemenië en Bulgarije. Al wetend dat zulke landen kunnen volgens de EU-richtlijnen geen lid zijn. Hij heeft ze het beloofd! Was de argument. Zijn belofte – vooral aan de opdrachtgevers – legde geen windeieren voor hem. Hij is van een Maoïst tot multimiljonair geworden. Jean Claude Juncker was een aardige gozer, een totaal andere persoon als de Drek voor hem. Helaas was hij de meeste tijd dronken. Hij was soms zo bezopen, dat men moest hem ondersteunen. Nr. 3. is een wijf met een adellijke titel. Zij heeft een talent: kinderen baren. Voor de rest heeft zij iedere functie totaal verknald. Haar functie als Duitse minister van defensie was een horror voor het leger. Dat wijf kon niks en wist niks. Haar beleid heeft bijna het hele leger geruïneerd. Onze bezetters hebben besloten dat juist zij is de beste voorzitster op de EU-troon. De schaduw monsters die ons in hun macht hebben, willen op deze plek debielen, dronkaards en verraders. Een domme vrouw van adel is heel leuk. Past precies in hun plaatje.

   Geliked door 2 people

 9. Hans M zegt:

  Deze enge WEF-marionet is totaal incompetent. Zij zal er met haar niet gerechtvaardigde vette salaris geen last van hebben. In het geel gekleed dus een pisvlek.

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Hans M. Deze enge WEF-marionet en haar incompetentie past precies in het plaatje van degenen die haar hebben geplaatst. Deze in het geel geklede pisvlek is voor de WEF-gedrochten de moeite waard haar een vette salaris te betalen. Met haar zouden zij hun goal bereiken: ONS GELEIDELIJK KAPOT MAKEN.

   Geliked door 1 persoon

 10. Ik begin me steeds meer af te vragen wat deze criminelen in Brussel te verbergen hebben, want voorop gesteld dat Oekraine geen EU lid is maar wel als lid wordt behandeld.
  Ondertusssen zijn 100 de miljoenen zo niet miljarden Europees geld naar dat corrupte hol gesluisd waarvan ondertussen al wel duidelijk is dat er nooit iets van terug gaat komen.
  Daarbij lopen de zogenaamde regeringsleiders te zwetsen dat na dit conflikt Europa wel zal komen helpen met geld om het spel weer op te bouwen.
  Met andere woorden nog een keer vele miljarden in die bedemloze put die verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  Ik n me niet aan het idee onttrekken dat ook Europese landen betrokken zijn bij heel erg veel louche zaken die in Oekraine spelen en men alles uit de kast trekt om de deksel op de beerput te houden.
  In ieder geval is wel bewezen dat met name Duitsland intensief betrokken was bij de biolabs in Oekraine, maar Ik denk dat er nog veel meer speelt

  Geliked door 6 people

  • LUCIA zegt:

   @henk ; Yes en reken maar dat al het geld daar naar toe gestuurd, via een omweg gesluisd wordt naar een leuke rekening op Aruba of the Cayman islands, op naam van zij die met ons gels deze “donaties” doen!!!

   Geliked door 1 persoon

  • Oliedom zegt:

   Ik zeg het al jaren, wij moeten heel snel uit deze Eu zooi, maar daar hebben wij nadenkende kiezers voor nodig en geen kiezers die op een partijpersoon stemmen omdat bijwijze, hij/ zij “zo mooi” is.
   EXIT en NEXIT!!!!!!

   Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Henk der Niederlander. 100% correct. De criminelen in Brussel zijn de sicarios en bedienden van de elite maffia van de WEF, NWO, Bilderberg enz. Heleboel namen voor een misdadige Junta. Zij hebben besloten dat wij zouden voor hun misdaden betalen en zelfs bloeden. Zij zijn dat al gewend. Oekraïne, Corona, vaccinaties, klimaat geouwehoer, vluchtelingen …enz. dat hoort allemaal in een agenda. Als wij geen pal en perk zouden zetten aan dat spelletje, hebben wij geen toekomst perspectief meer. Wij en onze kinderen cq. kleinkinderen zouden stap voor stap als slaven in een dystopische wereld instappen. Natuurlijk zijn de Europese vazallen (wij zijn geen vrije naties) samen met hun WEF Escobars betrokken bij heel veel louche zaken die in Oekraïne spelen. Men doet alles om de deksel op de beerput te houden.

   Geliked door 1 persoon

 11. Rensk. zegt:

  Ze zei het weer. Eerst was Oekraine (een half jaar terug) onze familie en nu Georgie en Slovenie ook volgens deze vrouw. Bizarre en idiote uitspraak.

  Like

  • R Thomasson zegt:

   @Rensk. Men kan van de EU niets anders verwachten dan bizarre en idiote uitspraken. Zij moeten van hun psychopatische drugsverslaafde Escobars en Guzmans elites (Sinaloa kartel) deze uitspraken doen. Niet gehoorzamen worden niet getollereerd.

   Like

   • ronjaspers zegt:

    R Thomasson.U maakt mij nieuwsgierig,het zijn toch niet die mexicaanse drugcartels die in europa de macht hebben.Bij mijn weten hebben de khazariaanse mafia (nepjoden) het vaticaan,de (nazi) bilderberg groep en het WEF de macht in europa.

    Geliked door 1 persoon

 12. Léon van Duren zegt:

  https://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=130

  De omgekochte boef van de pharma maffia WHO zegt dat de Corona plandemie geëindigd is!!Het onderzoek naar de fraudeurs van het terroristische COVID-19 pharma maffia stappenplan is in volle gang!!

  De zeer vele van overheidswege geïnstitutionaliseerde pharma maffia criminelen moeten zich in de toekomst verantwoorden voor een onafhankelijk Neurenberg 2.0!! Vanwege de ernst van de gepleegde misdaden ,moet de invoering van de doodstraf een optie kunnen zijn,om het aanwezige recidivegevaar van de zeer vele collaborerende pharma maffia verdachten te kunnen voorkomen !! Ook zou het goed zijn om de onterechte financiële winsten die geboekt zijn met het terroristische COVID-19 pharma maffia stappenplan te confisqueren!!

  De zeer kwaadaardige horror dokter Ursula von der L zou zo snel mogelijk preventief moeten worden gedetineerd in afwachting van haar berechting door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal!!De verschrikkelijke uitgelokte Oekraïne oorlog moet zo snel mogelijk worden beëindigd!!
  Het sturen van zware wapens naar de zeer corrupte Oekraïne moet beschouwd worden als een zeer zware oorlogsmisdaad!!

  Stop en straf de zeer vele medeplichtige demoraliserende machtsmisbruikende pharma maffia psychopaten!!

  Stop de illegale vaccinazi’s!!Sluit per direct alle geldverslindende onzinnige waardeloze illegale GGD test en prik lokatie’s!!! De medewerkers van de GGD test en prik lokatie’s zijn eveneens verantwoordelijk voor de gepleegde medische misdrijven met de onbewezen onbetrouwbare COVID-19 inentingen!! “Wir haben es nicht gewusst?”

  Herstel de rechtsbescherming voor 17,4 miljoen Nederlanders!!

  Stop de demoraliserende machtsmisbruikende psychopaat Mark R. ,en z’n zeer vele medeplichtige geïnstitutionaliseerde hooggeplaatste gecorrumpeerde immorele corrupte totaal verdorven ambtenaren !!

  Leugens werden gevolgd door leugens!!

  https://brabosh.com/2022/09/12/de-europese-unie-is-een-voorzetting-van-het-derde-rijk-maar-dan-met-andere-middelen/

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 3 people

 13. Léon van Duren zegt:

  https://brabosh.com/2022/09/14/artsen-roepen-wereldwijde-medische-crisis-uit-wegens-sterfte-door-covid-vaccins/

  Aanklacht: doodslag met voorbedachten rade!!

  Ook de van overheidswege georganiseerde censuur op de feiten over de Corona plandemie moet per direct stoppen!! Het misbruiken van de mainstreammedia door het corrupte medische establishment moet gecompenseerd worden met herstelbetalingen vanwege het willens en wetens aangerichte schade (en leed)bij betrouwbare artsen en onafhankelijke wetenschappers!!

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 2 people

 14. Léon van Duren zegt:

  6 jaar medicijnen studie heeft de collaborerende corrupte pharma maffia vaccinazi psychopate horror dokter Ursula von der L gestudeerd!!

  Deze zeer kwaadaardige dame mag absoluut geen invloed meer hebben op het gecorrumpeerde politieke toneel!!De hele Europese commissie dient zo snel mogelijk in de boeien te moeten worden geslagen!!

  https://www.blckbx.tv/corona/pfizer-vaccin-vernietigt-natuurlijke-immuniteit-toont-nejm-studie-aan

  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel!!

  Geliked door 1 persoon

 15. Ravian zegt:

  Yeah, totaal van alle realiteit losgezongen.
  Het orkest speelt, de elite danst, en ondertussen klotst het ijswater over de “waterdichte schotten” heen.
  Titanic 2.0…

  Geliked door 3 people

 16. Léon van Duren zegt:

  Onder druk van de corrupte gecorrumpeerde misleiders in Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg is de meerderheid van de dokters in ieder geval in Nederland onbetrouwbare gebleken naar hun patiënten toe!!

  https://childrenshealthdefense.org/defender/federation-of-state-medical-boards-covid-misinformation/?itm_term=home

  Met voorbedachten rade is het COVID -pharma maffia stappenplan door de vaccinazi’s misbruikt om hun bevolkingen te bedriegen!!

  Ook de horror dokter Ursula von der L heeft vrijwillig aan deze medisch-ethische corrupte manipulatie meegewerkt!!

  Like

 17. Léon van Duren zegt:

  https://childrenshealthdefense.org/defender/uk-covid-shots-kids-normalizing-myocarditis-mary-polly/

  Het aanbieden van deze experimentele COVID-19 inentingen moet beschouwd worden als een ernstig medisch misdrijf!!!De aan overheden gelieerde (gesubsidieerde) instituten moeten in staat van beschuldiging gesteld worden!! Niemand van de door overheden gekochte wetenschappers mogen vrijuit gaan!!

  (Het gecorrumpeerde onbetrouwbare corrupte)RIVM= reinste intimidatie van mensen!!

  Like

 18. Frits zegt:

  Die is nog geschifter dan Biden. Rot lekker op naar Oekraïne, neem een tuinslang ter hand en spuit de Rus uit zijn loopgraaf. Dat kutwijf heeft geen idee waar ze over lult. Geen wonder dat alles verrot gaat. Een Vrouwtje Pis in Brussel.

  Like

 19. Htskday zegt:

  Kijk eens wat gezellig..
  Zij lachen u keihard uit terwijl zij u in alle gaten naaien..

  Selfies, laughter, smiles and good humor today in Brussels. They don’t seem worried. These are the ones who want to ration energy, make us eat in the dark and have us shower every two days with cold water. Meanwhile, they laugh. They are our real enemies.

  https://t.co/SIv4JTcy1J
  (https://twitter.com/RadioGenova/status/1570018745174704128?t=Om4tgj3nzp97XoNMGy08sA&s=03)

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Htskday.Hun zijn niet de echte vijand,het zijn “nuttige idioten” die bewust/onbewust de NWO agenda uitvoeren.De werkelijke machthebbers in europa en de hoofddaders zijn de khazariaanse mafia (nepjoden) het vaticaan,de (nazi) bilderberg groep,en het WEF.Als de installatie van de NWO een feit is worden ook hun afgemaakt door de schaduwregering.

   Like

 20. Meine zegt:

  ‘Who Are You? Who Voted For You?’
  Quote Nigel Farage, meer relevant dan ooit !!

  Geliked door 2 people

 21. Belozersky zegt:

  Von der Leyen was in haar nopjes tijdens haar state of union in het EP. De sancties tegen Rusland zijn zeer doeltreffend merkte ze op. De keerzijde is, dat steeds meer burgers in de EU hun energierekening niet betalen en bedrijven in de problemen raken.

  Like

 22. Harry zegt:

  Uit de laatste zin van het artikel blijkt toch maar weer dat mijn stelling dat Duitsers absoluut geen humor hebben , prima klopt .

  Wát een onbenul , dat wijf !
  En dan dat bespottelijke Engels van haar , ze kan daar mee wedijveren met die smerige Schwab !
  Twee gigantische rampen , wederom Duitstalig !

  Like

 23. koddebeier zegt:

  Achterlijk wijf !! De rekening vanm het gas zou door de EU betaald moeten worden zij zijn de aanstichters van de ellende !!
  Nog even en dan roepen de EU dwazen Sieg Heil EU, deze nazi ratten !!

  Geliked door 1 persoon

 24. Julia zegt:

  Wat mij betreft stuurt Poetin een raket richting dat Brussels paleis vol met ongekozen zakken vullende dictators. Mijn weerzin tegen die WEF marionetten in Brussel neemt met de dag meer en meer toe. Schande hoeveel salaris, onkostenvergoedingen al die ongekozen ratten in Brussel opstrijken en willens en wetens Europa en haar burgers naar de afgrond brengen. Geen straf kan meer hoog genoeg zijn. Kijk ook eens naar de energierekening van die gebouwen in Brussel en in https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/4996741/verhuiscircus-eu-europees-parlement-brussel-green-deal-klimaat De rekening voor elektriciteit en gas van het Parlement valt volgens een nieuwe berekening in 2022 zo’n 18 miljoen euro hoger uit dan begroot. Bespottelijk en schaamteloos miljoenen euro opgebracht door de kaal geplukte burgers die zelf de energierekening niet meer kunnen betalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s