Indonesië overweegt import van Russische olie

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de president van Indonesië, Joko Widodo, dient de import van Russische olie er aan bij te dragen om de stijging van de energieprijzen op de binnenlandse markt af te remmen.

Indonesië overweegt de import van Russische olie om de energieprijzen op de binnenlandse markt te verlagen, zei de Indonesische president Joko Widodo maandag tegen de “Financial Times”.

Op de vraag of Indonesië Russische olie zou kopen, beaamt Widodo dit: “We bekijken alle opties. Als dit land bestaat en een betere prijs biedt, natuurlijk. Het is de plicht van de regering om verschillende bronnen te vinden om de energiebehoefte van de bevolking te dekken. We willen een oplossing vinden”, zei hij in een interview met de krant.

Mocht Indonesië zich aansluiten bij de beide landen India en China, die hun import van Russische olie dankzij een aangeboden korting duidelijk verhoogd hebben, dan zou dit Rusland helpen om een groot deel van zijn verliezen uit de gereduceerde leveringen aan Europa compenseren, schrijft de “Financial Times”.

Volgens informatie van het energieadviesbureau Rystad Energy hebben de landen in het Aziatisch-Pacifische gebied van maart tot mei 4,5 maal zoveel van het Russische Oeral-mengsel ingevoerd. De Russische export van ruwe olie naar Europa daalde in dezelfde periode met 554.000barrels per dag van 2,04 miljoen barrels naar 1,94 miljoen barrels. De import van olie van Russische herkomst door Aziatische raffinaderijen (inclusief China) steeg met 503.000 barrels per dag van gemiddeld 1,14 miljoen barrels per dag in januari-februari 2022 naar gemiddeld 1,517 barrels per dag in maart-mei, voegde Rystad Energy er aan toe.

Daarvoor had “Bloomberg” bericht dat Azië in april voor het eerst Europa als grootste afnemer van Russische olie heeft ingehaald, omdat enkele Europese landen de Russische energie de rug toegekeerd hebben, en dat de afstand in mei nog groter is geworden. India en China zijn de grootste afnemers van Russische olie.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Indonesië overweegt import van Russische olie

 1. Olie bol zegt:

  Laat jetten dit maar niet horen.

  Like

 2. Boike zegt:

  Ik voel aan mijn water, dat er achter dit bericht meer schuilt, dan wordt vrij gegeven. Tussen de regels doorlezend, zou het mij niets verwonderen, dat Indonesië een lidmaatschap van het BRICS overweegt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  En de olie die Indonesië nu koopt mogen wij daarna kopen, voor woekerprijzen natuurlijk, met dank aan de EU.

  Geliked door 1 persoon

 4. Svalbard zegt:

  Opmerkelijk dat Indonesië olie gaat kopen van Rusland. Indonesië produceert zelf ook olie, maar blijkbaar niet genoeg om voor 100% in de eigen behoefte te voldoen. Overigens zijn de brandstofprijzen aan de pomp er altijd al een feestje geweest vergeleken met onze prijzen hier.
  Na tientallen bezoeken daar was mijn tot nu toe laatste reis in november en december 2018.
  Daarna gooide Covid-19 al mijn reisplannen vanaf 2020 in de war. Indonesië is momenteel een problematische bestemming vanwege alle reisbeperkingen i.v.m Corona.
  En dat is erg jammer, omdat het een aangenaam land is om te bezoeken. De bevolking is erg vriendelijk en culinair is het top!
  Als de beperkingen eindelijk worden opgeheven, dan kan ik een reis naar de Gordel van Smaragd van harte aanbevelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s