Duitse peiling: Meerderheid tegen financiële nadelen door sancties tegen Rusland

(Vertaling: E.J. Bron)

Kou en honger lijden tegen Poetin? Nee, bedankt! Meerderheid tegen!

De sanctiepolitiek van de Duitse regering: we moeten de broekriem strakker aanhalen, koud douchen, financiële problemen accepteren, omdat het tegen Poetin is. Maar de meerderheid van de burgers is daar tegen.

Volgens een peiling van “Stern TV” is de meerderheid van de Duitse burgers er tegen om voor de Ruslandsancties politiek van de Duitse regering financiële nadelen te accepteren. 55% van de geënquêteerden is niet bereid om vanwege de sancties nog meer financiële nadelen op de koop toe te nemen. 41% staat echter achter de sanctiepolitiek en is bereid om nog meer offers te doen.

Omdat de peiling een maand geleden al een keer werd uitgevoerd, is er een tendens te zien: destijds was 47% van de geënquêteerden niet bereid om nog meer financiële nadelen voor lief te nemen. Het deel van de burgers dat met de sancties ontevreden is en/of al teveel geleden heeft, stijgt.

Horst von Buttlar, hoofdredacteur van het economische tijdschrift “Capital”, toonde in de uitzending van RTL ´s avonds zijn verbazing dat de stemming al voor de winter zou kantelen. Dat zou sneller zijn dan gedacht.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Duitse peiling: Meerderheid tegen financiële nadelen door sancties tegen Rusland

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Ik heb liever gas van poetin dan de nazis van oekraine in de EU. Waarom? Omdat ik de hele EU met vooraan Von der Leyen totaal niet vertrouw vanwege hun geheime agenda. Waarbij nog dat de kopstukken van d EU steeds brutaler worden en steeds meer de bevolkingen dwingen om aan hun eisen te voldoen. Dat is des temeer te merken in nederland waar slaafs door de nl.regering het gif wordt gedronken dat hen door brussel door de strot gedrukt wordt. Ze werken er zelfs nog aan mee ook, in hun domme veronderstelling dat ze het goede doen. Nl.regering, een dom clubje met een narcist aan het roer. Maar als ze doen wat ze doen niet uit dommigheid maar uit berekening, dan is het vele malen erger. Dan worden wij bestuurd door criminelen die zo snel mogelijk het veld moeten ruimen,

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @Scherpschutter; Overal wordt min of meer met kleine plaatselijke afwijkingen, dezelfde agenda uitgedragen, dat is geen toeval en berust niet op domheid, dat heet een agenda en ja, wij worden bestuurd door socio en psychopaten… oftewel criminelen.
   Het is altijd trouwens al zo geweest maar het werd verborgen en nu is het de tijd van ontmaskering en gaan ze voor de kill, dit is trouwens veel vaker gebeurd dan we denken maar op kleinere schaal maar een heleboel medium depopulaties tikken ook aardig aan …het zijn allemaal een soort clubje van Jack the Rippers alleen met macht en geld en politieke middelen … In sommige landen zal het denk ik tot bloedige opstanden komen…. maar hier niet hoor, hier blijven we op de bank zitten tot ze ons eraf rukken .

   Like

 2. Julia zegt:

  Het is en blijft een feit de VS, EU en de Navo hebben deze ellende veroorzaakt en zijn zwaar schuldig aan de enorme inflatie en crisis waarom omdat wij zogenoemd allemaal achter de corrupte Oekraïne dat geen EU lid of NAVO lid is moeten staan. Het is niet onze oorlog overals waar de VS haar neus in mengt blijft een hoop ellende achter voorbeelden genoeg. Daarbij is dit een onderdeel van de great reset volgens de WEF agenda om deze zogenoemde oorlog in stand te houden de burgers zullen nu moeten leven onder klimaatterreur, onderdrukking en armoede met alle gevolgen vandien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Olie bol zegt:

  Scholz: Poetin ziet inval niet als vergissing
  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die dinsdag voor het eerst in maanden weer eens telefonisch met de Russische president Vladimir Poetin sprak, heeft woensdag aan verslaggevers verteld hoe dat gesprek verliep. “Helaas kan ik jullie niet zeggen dat hij zich realiseerde dat de oorlog een vergissing was”, zei Scholz er onder meer over.
  De twee spraken anderhalf uur met elkaar. Tijdens het gesprek maakte Scholz de Russische president duidelijk hoe Duitsland over de oorlog denkt. “Ik ben ervan overtuigd dat Russische troepen zich terug moeten trekken zodat er vrede kan ontstaan”, zei de bondskanselier. Dat hij voor het eerst sinds eind mei weer direct met Poetin gesproken heeft, noemt Scholz wel positief. “Het is goed om met elkaar te praten en te zeggen wat er te zeggen valt.”
  De druk op Scholz om meer wapens naar Oekraïne te sturen, is de afgelopen weken alleen maar verder toegenomen. Vorige maand was de totale Duitse militaire bijdrage minder dan die van Polen, een veel kleinere speler in Europa, meldt de BBC. Zelf zegt Scholz in het gesprek met Poetin gemeld te hebben dat Duitse wapens “doorslaggevend” zijn geweest bij de strijd in het oosten van Oekraïne.
  Poetin gaf Oekraïne in het telefoongesprek de schuld van het aanhoudende geweld.
  Poetin voerde met meer Westerse leiders telefoongesprekken. Afgelopen weekend sprak hij nog met de Franse president Emmanuel Macron. Woensdag belde hij met VN-chef António Guterres.

  Like

  • Ravian zegt:

   “Ik ben ervan overtuigd dat Russische troepen zich terug moeten trekken zodat er vrede kan ontstaan”

   Die “vrede” ontstaat dan nadat de genocide op de etnische Russen in Oekraïne voltooid is, en duurt dan totdat de NATO aan de volgende uitbreidingsfase begint, waarbij uiteindelijk de genocide op ALLE Russen op de agenda staat.
   Guess what, dat gaat niet lekker werken met een volk dat over een gigantisch niet te stoppen nucleair arsenaal beschikt.
   Er gaat dus pas vrede kunnen ontstaan als de NATO zich terugtrekt achter de grenzen waarvan zij aan de aanvang van de negentiger jaren gegarandeerd heeft dat zij deze nooit zou overschrijden.
   Maar Scholz is een linkse drammer, een “gelovige” die het eeuwige heilige gelijk aan zijn zijde heeft, dus die gaat nooit uit eigen vrije wil de escaleren.
   De enige kans op blijvende vrede ligt dus in een Russische overwinning, en het wordt tijd dat dit eens tot de giro 555 spekkende, met Oekraïense vlaggetjes zwaaiende partijkartel stemmende kudde doordringt, voordat de paddenstoelen de stratosfeer in groeien.

   Geliked door 3 people

   • Olie bol zegt:

    Dat doet de nato nooit en scholz is een rooie met de rooien aan het bewind is alle ellende begonnen, denk maar aan Joop in 1973
    Helaas het zal zeer moeilijk worden om dat terug te draaien. Het is al te ver heen. Bozelf kan hier genoeg over schrijven alleen hij is nu even niet beschikbaar hopelijk leest hij mee.

    Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Niemand ziet de overeenkomsten in de EU-politiek, dat de welvaart in de Noord-Europese lidstaten hollend achteruitgaat, we overal de hoofdprijs voor betalen om zo op korte termijn een EU-brede Armoedeval te creëeren…
  Trap er niet in.

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Wie houdt er van financiële nadelen? Het is duidelijk dat de meeste mensen nee zeggen. Maar er is hier in Duitsland nog steeds geen meerderheid voor een verandering van het regeringsbeleid ten aanzien van Rusland. De publieke media zorgen daarvoor met een spervuur van emotionele berichten over wrede Russen en liefhebbende Oekraïense soldaten. Alles wordt geloofd, net als twee jaar geleden. “Eén prik en je bent beschermd tegen Corona.” En nu? “Ja, niemand kon het weten. De regering wilde alleen het beste voor haar burgers. Of ben je rechts?”

  Geliked door 3 people

 6. Ravian zegt:

  De meerderheid bestaat gewoon niet uit linkse drammers die koste wat het kost de mono polaire wereld gerealiseerd willen zien.
  Die 41% die nog achter de sanctiepolitiek staan zijn vervolgens merendeels meelopers die het nog niet slecht genoeg gaat.
  De werkelijke voorstanders van deze politiek zijn de pak hem beet 10% linkse idioten die zowel de ambtenarij als de media gekaapt hebben, en die vervolgens gebruiken om de overige 90% oftewel voor hun kar te spannen oftewel buitenspel te zetten.
  En dat is geen uniek Duits probleem, dat is een westers probleem.
  Het westen heeft de linkse ziekte meer dan een halve eeuw laten woekeren, in de ambtenarij, in de media, in het onderwijs, in justitie, en daar plukken we dan nu gewoon de zure vruchten van.
  Het is tijd ons westerse huis luchtdicht in te laten pakken, en het door de ongedierte bestrijding vol gas te laten pompen, voordat het zo ver door links is aangevreten dat het vanzelf in elkaar dondert.

  Geliked door 2 people

 7. Duitse peiling: Meerderheid tegen financiële nadelen door sancties tegen Rusland
  Leuke kop voor een artikel, maar de vraag is zullen de communisten in de regeringen Europa wijd zich daar iets van aan trekken.
  De vraag stellen is het antwoord formuleren.
  Nee dus.

  Like

 8. Jantje zegt:

  Zuerst das Essen und dan die Moral.
  Dat zijn de Duitsers. Niet dat zieke zooitje dat nu aan de macht is.
  Hetzelfde geldt voor Nederland.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Het citaat is van de communistische schrijver Bertold Brecht uit zijn Dreigroschenoper. Het verwijst naar de hongerjaren na de Eerste Wereldoorlog. De originele tekst luidt:
   Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral.
   Eerst komt het vreten, dan komt de moraal.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s