Emir waarschuwt: Qatar kan Rusland als aardgasbron voor Europa niet vervangen – het heeft Russisch gas nodig!

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Weliswaar zou Qatar Europa in de komende jaren met aardgasleveringen kunnen ondersteunen, maar het Emiraat zou niet in staat zijn om Rusland als energieleverancier te vervangen, aldus de Emir van de Golf-monarchie (foto). Men zou een oplossing voor het conflict in de Oekraïne moeten vinden, waarschuwde hij. De westelijke sancties zouden de hele wereld schaden.

De Europeanen hebben de gevolgen van hun sancties tegen de energievoorziening of enorm onderschat, of ze gewoon goedkeurend op de koop toegenomen. Maar de wanhopige zoektocht naar vervangende leveringen voor het Russische gas toont aan dat de vooraanstaande Europese politici ook nauwelijks verstand hebben van de materie en een vervanging niet gewoon zomaar uit het niets geleverd kan worden. Ook niet uit het Emiraat Qatar, dat door de onwetende en op goed geluk handelende Duitse minister van Economische Zaken als leverancier voor vloeibaar gas werd uitgezocht.

Nu gaf sjeik Tamim bin Hamad Al-Thani, de heerser van Qatar, een interview aan het Franse medium “Le Point” (hier in het Engels na te lezen). Daarin probeerde de Emir zich zo mogelijk diplomatiek te uiten, hoewel er ook wat bedekte kritiek op de westelijke sanctiepolitiek in doorklonk. Op de vraag naar westelijke sancties tegen Rusland zei Al-Thani: “Men moet voorzichtig zijn met de soort sancties die de dingen voor de hele wereld moeilijker maken… Dat beslist er niet over of Europa gelijk heeft of niet.”

“We zien allemaal de problemen die door het tekort aan energieleveringen op het Europese continent veroorzaakt worden”, zei Al-Thani en merkte op dat Qatar Europa weliswaar “in de komende jaren” van gas zou voorzien, maar dat de Golfstaat “geen vervanging voor Russisch gas kan zijn”. De Emir benadrukte ook de noodzakelijkheid om een “oplossing” voor het aanhoudende conflict in de Oekraïne te vinden.

Daarmee wordt ook aangetoond dat men er van de kant van de Arabische Golfstaten blijkbaar geen groot belang bij heeft om de harde manier van optreden van het Westen tegenover Rusland mee te dragen of als “noodhulp” voor het energiepolitieke falen van de EU-leiding te fungeren. In het bijzonder ook daarom, omdat men heel goed weet dat de stemming van westelijke politici heel snel in het tegendeel kan omslaan en er plotseling om redenen van “mensenrechten” enzovoort sancties tegen de Golf-monarchieën opgelegd worden.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Emir waarschuwt: Qatar kan Rusland als aardgasbron voor Europa niet vervangen – het heeft Russisch gas nodig!

 1. bobzelf zegt:

  DUS ??
  GEINIG HE …
  WE ZETTEN NU VROLIJK , ALLEMAAL HET LIED IN !!!

  OLEEEEEEEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH OLLEHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ‘
  OLEEEHHHHHHHHHHHHHHHH
  OLEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

  NIET !! IK HERHAAL NIET. MIJN OOM BELLEN HOOR ??

  WHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

  ALLES KOMT GOED, DE VOORRADEN ZIJN ER OVERAL,,,

  WHAHAHAHAHHAHA , WHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

  KOUD HE OME BOB ?????

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   Zo we worden op z’n Oosters teruggefloten, “don’t rebel against the Roebel”…zo van; We will all be wounded at Ukraine…. You an

   Like

   • LUCIA zegt:

    Er is iets mis gegaan, heb vanochtend jus d’Orange op mijn toetsenbord gekregen en een meest gebruikte toets blijft steeds hangen, heb het al eruit gewipt en schoon gemaakt maar hij is erg stroef en moet er flink hard op drukken waardoor ik soms uitglij en dan gaat er iets mis…. hierboven bij mijn tekst moet er staan>>>> you and me!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s