Kabinetsplannen Prinsjesdag wéér gelekt: koopkrachtval deels gedempt, maar ja, de energieprijzen…

(Door: Wout Willemsen)

De Telegraaf heeft de kabinetsplannen, die met Prinsjesdag gepresenteerd worden, al in handen gekregen. Daaruit blijkt dat men er gemiddeld aardig op vooruitgaat. Het weegt alleen niet op tegen het verlies van dit jaar én het effect van de energieprijzen is hier niet in meegenomen.

Het klinkt allemaal heel leuk en mooi. Het kabinet komt met een miljardenpakket om de koopkrachtval te repareren en de toenemende armoede in Nederland tegen te gaan, meldt De Telegraaf. Lagere belasting op arbeid en energie, met hogere toeslagen en 10% hoger minimumloon er bovenop. Top! Behalve als je dit jaar een nieuw variabel contract moet afsluiten, dan hang je.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Kabinetsplannen Prinsjesdag wéér gelekt: koopkrachtval deels gedempt, maar ja, de energieprijzen…

 1. Ravian zegt:

  Enkel stoppen met het nazi regime in Kiev supporteren, en de sancties tegen Rusland opheffen, gaat nog soelaas bieden, de rest is met potjes schuiven, waar de werkende Nederlander dan ongetwijfeld uiteindelijk weer de rekening voor gepresenteerd gaat krijgen.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @Ravian;
   Juist, zei ik laatst ook al, als je een of 2 verdiepingen zit boven de minima, krijg jij het hele prijzenpaleis op je dak…. want niet alleen zit je in de groep die het voor de ondernemers betaald maar dan moet je het ook nog voor de underdog gaan doen, wie zakken dan door de enkels..juist de goede middenklasse….. precies wat ze willen.
   Een echte regering bestaande uit mannen met ballen , die zegt jongens, we gaan de energie prijzen bevriezen tot een niveau dat ze voor een ieder betaalbaar zijn en evt. vullen wij het tekort aan… want uiteindelijk is deze kwestie door onze stommiteit ontstaan en wie zijn bil brandt moet op de blaren zitten!!!
   Helaas in ons kabinet zitten geen echte mannen er zit niet een bal tussen…. ze hebben, kent u ze nog, die ouderwetse wattenbolletjes tussen de benen…allemaal….watjes

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    “vullen wij het tekort aan… ”

    Van onze belasting centen…
    Het blijft een sigaar uit eigen doos…

    Like

   • LUCIA zegt:

    @Ravian; Je hebt gelijk het is per saldo altijd een sigaar uit eigen doos maar ik heb dat toch liever… dan dat ze die uitdelen aan oekraine b.v.

    Like

 2. wauso zegt:

  Een alleenstaande met bijstandsuitkering (Euro 1.050,–) gaat er volgens de geleerden in 2022 1,9% op achteruit.
  Ik denk dat de gasrekening wel met meer als Euro 100,– p.mnd. omhoog gaat. Zijn tocht naar de Aldi (of de Lidl zo U wil) zal ook Euro 30,– p.mnd. hoger uitvallen. En dan nog water, tel., huur, verz. enz.
  En dan komen de geleerden uit op 1,9%. Let wel dit is geen schatting maar precies 1,9%.
  Wat leven er in dit land toch veel idioten !!!
  Zie verhaal in de Teleleugenaar: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1965026808/dit-gebeurt-er-met-uw-koopkracht-in-2022-en-2023

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   Die linkse club globalistische geleerden/wetenschappers die kunnen alleen rekenen met modellen en algoritmen.. het echte leven is veel te ingewikkeld voor ze, teveel variabelen..en dan moet je echt onderzoek doen en zo …moeilijk…..moeilijk, dus verhuur je je… dip-loma( een dieptepunt diploma) maar aan de heersende klasse, die voor jou bepaalt wat je moet vinden en welke z.g. studies je moet doen……. paar uurtjes achter je computer en de wereld heeft weer een nieuw wetenschappelijk dictaat dat naadloos past op allerlei snode politieke plannen …toeval ?????

   Like

 3. Hovawart zegt:

  We beseffen allemaal dat ‘roken’ slecht is voor de gezondheid, maar hoe verzin je het om steeds een kabinet te kiezen dat ons verplicht om
  enkel nog sigaren uit eigen sigarenkistjes te roken….

  Like

 4. Olie bol zegt:

  2022 2023
  Alle huishoudens. -6,8% 3,9%
  Inkomen tot 115% minimumloon. -5,3% 7,4%
  Tussen 115 en 184% minimumloon -6,8% 5,1%
  Tussen 184 en 281% minimumloon -6,8% 3,1%
  Tussen 281 en 414% minimumloon -6,8% 3%
  Boven 414% minimumloon. -6,8% 1,9%
  Werkenden. -6,8% 3,4%
  Uitkeringsgerechtigden. -1,9% 8,5%
  Gepensioneerden. -6,8% 4,3%
  Tweeverdieners. -6,8% 3,2%
  Alleenstaanden -6,7% 5,4%
  Alleenverdieners. -6,9% 3,5%
  Met kinderen. -6,7% 4%
  Zonder kinderen. -6,8% 3,5%

  Geliked door 1 persoon

 5. Léon van Duren zegt:

  https://www.blckbx.tv/corona/vws-misleidde-bevolking-met-vaccin-reclame-slogan-je-doet-het-voor-een-ander

  Deze sociopatische asociale klimaatfascistische pharma maffia oorlogsmisdadiger hoort op één plaats thuis en dat is de gevangenis!!

  Deze hufter heeft willens en wetens meegewerkt aan zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!! Deze psychopaat moet met behulp van een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal zeer zwaar gestraft gaan worden!!

  Elke dag dat deze levensgevaarlijke klimaatfascistische pharma maffia psychopaat illegaal premier van Nederland blijft is er één teveel!!

  https://www.blckbx.tv/corona/pfizer-vaccin-vernietigt-natuurlijke-immuniteit-toont-nejm-studie-aan

  De geïnstitutionaliseerde klimaatfascistische pharma maffia boevenbende genaamd; het kabinet van de schaamteloze nietsontziende psychopaat Mark R. is er niet voor de belangen van de Nederlandse bevolking!!

  Leugens werden gevolgd door leugens!! De doodstraf zou voor deze gewetenloze WEF marionet Mark R. misschien wel de meest passende straf zijn ,vanwege de ernst van de gepleegde misdaden!!!

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 1 persoon

 6. Maar ja de energieprijzen.
  Laat daar de criminelen uit Den Haag nou net het meeste geld aan over houden.
  Het is niet voor niets dat de energieprijzen in NL het hoogst zijn.

  Like

 7. saddy zegt:

  En de staatsschuld stijgt met …………..?

  Like

  • Oliedom zegt:

   Ja, dank je de koekoek met deze “sinterklaas regering” die gul , onze €€€ uitgeeft, aan de hele wereld behalve aan de Nederlanders, die roven en buiten zij uit en als dank worden de Nederlanders “beloont” met een tjunami aan asielkrijsers/statushouders om levenslang te onderhouden, naast die Oranje parasieten.

   Like

   • saddy zegt:

    Ook: Zouden er misschien verkiezingen aankomen?

    Tip: Oliedom is blijkbaar niet de goede omschrijving, tijd voor een nieuwe.

    Like

 8. Q-en-Q zegt:

  De autochtone bevolking wordt gediscrimineerd: naar de rechter!!!

  Like

 9. boorzalf zegt:

  Maar voorlopig blijven die wezenlozen in den haag maar strooien met geld naar het buitenland. En maar geld lenen van het IMF en uit geven als sinterklaas. 1,5 miljard voor Oekraïne. En dat achterlijke jaarlijkse ontwikkelings hulp moeten ze ook maar eens mee stoppen. Eigen volk nu eerst!!!

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Ontwikkelingshulp vorig jaar 4,76 miljard, hup, zo over de balk geflikkerd.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Nou, nou ze doen ook ’n hoop goets hoor en er zijn er ook die er een leuke boterham aan verdienen.
   Buiten de leuke exotische reisjes natuurlijk die er er aan overhouden.
   Deze ontwikkelingsdame gaat de dorpsbewoners in verwegisstan vertellen dat Open Riolen niet meer van deze tijd zijn, dat moet anders………..

   Geliked door 1 persoon

 11. Léon van Duren zegt:

  De nietsontziende schaamteloze recidiverende WEF klimaatfascistische pharma maffia psychopaat Mark R. is een ordinaire gewetenloze oorlogsmisdadiger zoals Nederland nog nooit iemand gekend heeft!!

  Dit stuk gewetenloos vreten laat zich omringen door eveneens totaal gecorrumpeerde corrupte klimaatfascistische pharma maffia ambtenaren die hem zogenaamd in het corrupte (WEF) zadel moeten houden!!

  Ook de megalomane profiteur Willem Alexander en zijn collaborerende vrouw Máxima zijn met grote zekerheid eveneens medeplichtig aan zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!!”Wir haben es nicht gewusst “!? gaat niet meer op voor de zeer vele geïnstitutionaliseerde (WEF) pharma maffia bedriegers !!

  Alleen onafhankelijke tribunalen kunnen de zeer vele medeplichtige geïnstitutionaliseerde hooggeplaatste gecorrumpeerde immorele corrupte totaal verdorven ambtenaren en hun zeer vele handlangers nog berechten!!

  Rechters, officieren van justitie, advocaten, door de overheid betaalde denktanks zijn nu zelfs daders van zeer ernstige medische misdaden tegen de menselijkheid geworden!! Net als in de tweede Wereldoorlog,maar dan nog subtieler heeft het geïnstitutionaliseerde establishment zich laten misbruiken door een groep demoraliserende nietsontziende schaamteloze machtsmisbruikende pharma maffia psychopaten!!

  Aanklacht: doodslag met voorbedachten rade!!??

  https://gellerreport.com/2022/09/oxford-study-vaccines-cause-myocarditis-deaths.html/

  Niemand van de bovengenoemde gewetenloze klimaatfascistische pharma maffia oorlogsmisdadigers mogen vrijuit gaan!!(Ongeacht hun maatschappelijke positie, van koning tot GGD prikker!!)

  Shalom van Léon van Duren(een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen ,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Like

 12. Léon van Duren zegt:

  https://childrenshealthdefense.org/defender/courage-face-covid-john-leake-dr-peter-mccullough-cola/?itm_term=home

  Đe gewetenloze leugens van het van overheidswege georganiseerde gefaciliteerde klimaatfascistische pharma maffia establishment moeten onthuld worden!! De onderste steen moet boven komen!!

  Wie hebben de gewetenloze klimaatfascistische pharma maffia psychopaten gefaciliteerd!!Ook het louche ministerie van VWS onder leiding van de schaamteloze huidige minister gluiperd Ernst K .moet ontmanteld worden vanwege de ernst van de gepleegde misdaden!!!

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Like

 13. Léon van Duren zegt:

  De vaccinazi’s zijn springlevend in Nederland ,Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg!!

  Nederland en Europa hebben niets geleerd van de Holocaust!!

  https://commonsensetv.nl/de-brand-die-de-wereld-bedreigt-werd-in-odessa-gesticht/

  De verhoudingen liggen anders als dat de gewetenloze pharma maffia oorlogsmisdadiger Mark R. ons doet voorkomen!!

  Leugens werden gevolgd door leugens!!

  Like

 14. Léon van Duren zegt:

  https://www.frontnieuws.com/eu-prinses-ursula-wil-poetin-vervolgen-wanneer-hij-de-oorlog-heeft-verloren/

  Natuurlijk moet ook Vladimir Poetin vervolgd worden,maar eerst moeten mensen als de schaamteloze nietsontziende recidiverende WEF horror dokter Ursula von der L., Mark R.,en hun zeer vele geïnstitutionaliseerde klimaatfascistische pharma maffia trawanten zich verantwoorden voor een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal wegens de ernst van de door hun gepleegde misdaden tegen de menselijkheid!!

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  In principe werkt het zo; mensen die niet werken worden gecompenseerd en dat wordt betaald door mensen die werken. Dat we er allemaal iets op vooruit gaan is natuurlijk een leugen, maar de gemiddelde kiezer trapt er iedere keer weer in.
  En ja, prinsjesdag moet worden afgeschaft, wanneer de troonrede ieder keer weer oud nieuws is. Dat lekken is pure manipulatie.

  Like

 16. Léon van Duren zegt:

  https://brabosh.com/2022/09/17/amerikaans-congres-stelt-onderzoek-in-naar-haatonderwijs-in-de-scholen-van-unrwa-in-de-palestijnse-gebieden/
  Zou de klimaatfascistische pharma maffia terroristenvereerster Sigrid K. ook nog steeds van overheidswege georganiseerd terrorisme heimelijk financieren en ondersteunen,of heeft deze huidige minister van verspilling zich inmiddels al bekeerd van het terroristische gedachtegoed van de wijlen in Caïro geboren Egyptische massamoordenaar en Nobelprijswinnaar Yasser Arafat!!Nederland wordt werkelijk door gewetenloze klimaatfascistische pharma maffia demoraliserende machtsmisbruikende psychopaten geregeerd !!

  Like

 17. Léon van Duren zegt:

  De klimaatfascistische pharma maffia WEF oorlogsmisdadiger Mark R. heeft vrijwillig ,dan wel gedwongen meegewerkt aan het van overheidswege georganiseerde terroristische COVID-19 pharma maffia stappenplan!!

  Wir haben es nicht gewusst gaat niet meer op voor deze gewetenloze psychopaat en z’n zeer vele medeplichtige volgelingen!!

  Alleen onafhankelijke tribunalen kunnen deze geïnstitutionaliseerde boevenbende nog berechten!!!

  https://stichtingvaccinvrij.nl/nee-ik-wil-die-prik-niet-en-dit-is-waarom-115-redenen-om-te-weigeren/

  Like

 18. Léon van Duren zegt:

  17,4 miljoen Nederlanders zijn willens en wetens bedrogen door de demoraliserend machtsmisbruikende geïnstitutionaliseerde nietsontziende pharma maffia terroristen zoals Mark R.,en z’n zeer vele geïnstitutionaliseerde machtsmisbruikende gecorrumpeerde corrupte volgelingen!!De huidige bestuurscultuur is er op gericht elkaar met hand en spandiensten de hand boven het hoofd te houden!! De daders van de enorme huidige financiële tegenslagen zitten grotendeels in Den Haag!! De Nederlandsche bevolking moet het gelag betalen van het van overheidswege georganiseerde geldverslindende criminele COVID-19 pharma maffia stappenplan!!

  Like

 19. Léon van Duren zegt:

  Deze schaamteloze nietsontziende gewetenloze WEF oorlogsmisdadiger moet geweldloos gestopt worden,met behulp van een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal!! Stop de COVID-19 TIRANNIE !!

  Like

 20. Léon van Duren zegt:

  De oorlogsmisdadiger Mark R. is slechts geïnteresseerd in zijn eigen machtsbehoud!!

  Nu begrijp ik waarom de Nederlandse overheid 79 jaar geleden met behulp van overheidsinstanties mijn familie hebben laten vermoorden te Auschwitz!!Dankzij de joodse raad en met behulp van Nederlandse politieagenten zijn mijn familieleden op transport gesteld naar Auschwitz en daar vermoord op 19 november 1943!!Zelfs hun transport naar de dood hebben zij zelf betaald, de Nederlandse staat was en is een schaamteloze schertsvertoning!!

  Nog nooit heb ik als zoon van een vrijwel vermoorde joodse familie van de Nederlandse overheid één verontschuldiging vernomen vanwege het nalatige wangedrag van de Nederlandse overheid in en na de tweede Wereldoorlog!!

  Als het kalf verdronken is dempt men de put!!Als bijna alle nabestaanden van de holocaust zijn overleden komt de schamele hulp!!

  https://brabosh.com/2022/09/16/duitsland-bereid-om-zorgkosten-voor-holocaust-overlevenden-in-israel-te-vergoeden/

  Zal de geschiedenis zich wederom herhalen??

  Like

 21. Julia zegt:

  Prinsjesdag de nationale feestdag van leugens, list en bedrog. Wat een fake. Ondertussen worden we wederom besodemieterd en flink genaaid. Niets verlaging van energieprijzen alleen de laagste inkomens worden gecompenseerd. Middeninkomens en gepensioneerden hebben het nafluiten en moeten de compensatie voor de laagste inkomens opbrengen. Het elitair tuig blijft zelf buiten schot tot op heden betaalt Willie nog geen cent belasting op zijn torenhoge onterechte staatsuitkering en zal weinig last hebben van de inflatie ongetwijfeld wordt hij dit jaar voor gecompenseerd. Vooral met vlaggetjes staan zwaaien welke idioot haalt het in zijn of haar hoofd om met een vlaggetje haar of zijn eigen ondergang tegemoet te zwaaien dan heb je toch echt een flinke betonnen paal voor het hoofd en deug je zelf dan niet om met de de vijanden van het volk mee te heulen

  Geliked door 1 persoon

 22. Republikein zegt:

  Is het verstandig om Koning te worden?

  Voordat je aan een opleiding Koning begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Koning worden als de baankansen matig of slecht zijn.

  https://www.nationaleberoepengids.nl/koning/opleiding-omscholen#vakgericht

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s