Midden-rechtse kamp wil na de verkiezingsoverwinning “orde op zaken stellen” in Zweden

(Vertaling: E.J. Bron)

Het historische recordresultaat van de Zweden-democraten met 20,6% van de stemmen zorgde bij de parlementsverkiezingen in Zweden voor een nipte overwinning van het midden-rechtse kamp op het linkse kamp van de sociaaldemocraten en minister-presidente Magdalena Andersson.

Harder optreden tegen bendegeweld

Hoewel de Zweden-democraten met haar voorzitter Jimmie Åkesson (foto) meer stemmen kreeg dan de Moderaterna (19,1%), geldt haar chef Ulf Kristersson als vermoedelijke nieuwe minister-president als het rechtse kamp het eens kan worden over een regeringscoalitie. Het zou moeilijk kunnen worden met de Liberalen die tot het bondgenootschap behoren. Kristersson kondigde na de bekendmaking van de uitslag in ieder geval al aan: “Nu stellen we orde op zaken in Zweden”. Daarmee maakte hij een toespeling op het escalerende bendegeweld, dat volgens veel waarnemers van doorslaggevende betekenis voor de verkiezingen was.

Sociaaldemocrate verklaart haar aftreden

Er waren drie dagen voor nodig tot vaststond dat het midden-rechtse kamp de parlementsverkiezingen in Zweden had gewonnen. Andersson gaf zich gewonnen, nadat de rechts-conservatieve oppositie er in de eindfase van de telling van de stemmen nog een zetel bij kon winnen en kwam daarmee op 176 zetels. Het linkse kamp veroverde 173 zetels in het Zweedse parlement. Andersson trok woensdag de consequenties en verklaarde haar aftreden.

Ruk naar rechts in Italië

Na Zweden zou ook Italië een ruk naar rechts kunnen beleven. Over ruim een week zal daar een nieuw parlement worden gekozen. De chef van de Lega, Matteo Salvini, zal – volgens de laatste peilingen – met de midden-rechtse alliantie weer regeringsverantwoordelijkheid krijgen. Zoals bericht, zorgt dat in Brussel voor zweetdruppels. Want Salvini bekritiseert de suïcidale sancties tegen Rusland fel en stelde op een politieke conferentie aan het Comomeer voor dat de Europese Unie de Italianen schadeloos zou stellen en de extra rekeningen zou moeten dekken die de huishoudens nu zouden moeten betalen. Anders zou Italië in september een miljoen arbeidsplaatsen kwijtraken.

Zowel in Zweden als in Italië is echter vooral het migratiethema overheersend, want in beide landen werden en worden een groot aantal illegale migranten opgenomen, die zorgen voor sociale spanningen en escalerende criminaliteit.

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Midden-rechtse kamp wil na de verkiezingsoverwinning “orde op zaken stellen” in Zweden

 1. Marc zegt:

  Zweden en Italië wel. Voor Nederland is er echter geen enkele hoop: het volk bestaat uit louter landverraders!

  Of zou er toch een plotse inkeer zijn?

  Ik betwijfel het.

  Like

 2. Htskday zegt:

  ulf kristersson gaat nu in Zweden orde orde op zaken stellen…..

  (Kuch)
  https://www.weforum.org/people/ulf-kristersson

  Like

 3. R. zegt:

  Nu ALLAH criminelen het Zweedse paspoort afnemen en terugsturen naar land tweede paspoort!!! Weg met deze islamitische ellenede!!!

  Like

 4. Dijkstra zegt:

  Als de EU o.a. Italië schadeloos gaat stellen, dan zullen er wel meer landen volgen. Maar wie gaat de schade van Nederland, die het oploopt door steeds maar de schades van andere landen op zich te nemen, vergoeden?

  Like

 5. Jan J zegt:

  Niet het volk bestaat uitlandverraders maar het volk is zo onnozel dat ze op landverraders stemmen, keer op keer vallen ze voor psychopaten met hun mooie praatjes. Iedere keer stemmen ze op dezelfde landverrader cq psychopaten en ieder3 keer betalen ze de rekening hiervoor. Zouden ze nu weer voor hun ondergang stemmen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s