“We hebben geen haast”: Poetin kondigt meer aanvallen op het oosten van de Oekraïne aan

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet onder de indruk, bijna onbekommerd was de Russische president Vladimir Poetin over de nieuwste successen van de Oekraïne. Over het tegenoffensief zei hij: “Welnu, laten we kijken waarmee het eindigt.” Op dit moment zou niet het hele Russische leger vechten, maar slechts een deel.

Na de zware nederlaag van zijn leger in het gebied Charkow heeft de Russische president Vladimir Poetin meer aanvallen op gebieden in het oosten van de Oekraïne aangekondigd. “Onze offensieve operaties in de Donbas worden niet uitgesteld, ze maken vorderingen in een laag tempo”, zei Poetin vanavond op een persconferentie ter afsluiting van een top van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO) in het Centraal-Aziatische Oezbekistan.

Lof voor Erdoğan: Heeft “belangrijke bijdrage” ter beëindiging van het conflict

“Het Russische leger neemt steeds nieuwe gebieden in”, beweerde Poetin. Rusland zou geen haast hebben om een einde te maken aan zijn “speciale militaire operatie” in de Oekraïne. Men zou langzamerhand de controle over het Oekraïense gebied overnemen, verklaarde de Russische president. Het plan en het belangrijkste doel van Rusland zouden ongewijzigd blijven: de hele Donbas-regio te “bevrijden”.

Bovendien zou de Russische president Volodymyr Zelensky niet tot vredesgesprekken bereid zijn. Poetin prijst daarentegen de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die steeds opnieuw ontmoetingen met Zelensky voorgesteld zou hebben. De Turkse staatschef zou een “belangrijke bijdrage” aan de pogingen hebben geleverd om het conflict te beëindigen.

Poetin noemt voor het eerst het Oekraïense tegenoffensief

Onder druk van Oekraïense tegenoffensieven hadden Ruslands strijdkrachten zich vorig weekend bijna volledig teruggetrokken uit het Oost-Oekraïense gebied Charkow.

In het Oezbeekse Samarkand liet Poetin zich nu voor het eerst zelf uit over de successen van de tegenstander. “De leiding in Kiev heeft verklaard dat ze een actief tegenoffensief is begonnen en uitvoert”, zei hij. “Welnu, laten we kijken hoe deze zich ontwikkelen en waarmee ze eindigen.”

We vechten alleen met contractsoldaten”

De chef van het Kremlin beschuldigde de Oekraïne bovendien van pogingen tot aanslagen op Russische kerncentrales – en dreigde: “Mochten ze uiteindelijk niet begrijpen dat zulke methodes onacceptabel zijn, dan zal er een antwoord komen.” Tot nu toe zouden er tegenaanvallen als waarschuwing hebben plaatsgevonden. Als de situatie niet zou veranderen, zou het antwoord “harder” uitvallen.

Bovendien zei hij: “Ik maak u erop attent dat we niet met het hele leger vechten. We vechten alleen met een deel van het Russische leger, met de contractsoldaten.” In het bijzonder sinds de terugtrekking uit Charkow gingen in kringen rondom Poetin stemmen op voor een algehele mobilisatie in het land. Tot nu toe zei men echter vanuit het Kremlin, waar nog steeds sprake is van een “speciale militaire operatie” in de Oekraïne, dat men dat op dit moment niet van plan zou zijn.

Zware aanvallen op het Westen

Het Westen wil volgens Poetin Rusland verpletteren. Ruslands invasie in de Oekraïne in februari zou een poging geweest zijn om dit te verhinderen, zegt Poetin. Het Westen zou dit idee sinds decennia cultiveren. Poetin had in het verleden de ontbinding van de Sovjet-Unie de “grootste geopolitieke catastrofe van de 20e eeuw” genoemd en bij een andere gelegenheid de Oekraïne de eigen status van een staat betwist.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op “We hebben geen haast”: Poetin kondigt meer aanvallen op het oosten van de Oekraïne aan

 1. Ravian zegt:

  “Na de zware nederlaag van zijn leger in het gebied Charkow.”
  &
  “Onder druk van Oekraïense tegenoffensieven hadden Ruslands strijdkrachten zich vorig weekend bijna volledig teruggetrokken uit het Oost-Oekraïense gebied Charkow.”

  Het Russische leger was helemaal niet aanwezig in dit gebied, er zaten enkel wat veiligheidstroepen uit de Donbass, die zich ordentelijk en zonder noemenswaardige verliezen teruggetrokken hebben.
  Het Oeki/NATO leger heeft vervolgens zware verliezen geleden bij deze aanval in het niets, en bevind zich nu niet meer in de goed verdedigbare stellingen rond Kharkov, maar in het open veld, binnen vuurbereik van de Russische artillerie.
  Een zekere Hannibal zegt dan altijd “I love it when a plan comes together.”

  Geliked door 3 people

 2. saddy zegt:

  Habeck onteigent belangrijke raffinaderij.

  Deze raffinaderij levert benzine, diesel, kerosine en bitumen aan heel duitsland. Nog meer afhankelijk van het buitenland en dat ging al zo goed toch? Zijn eigen ministerie waarschuwt voor spitzenpreise. Komt goed uit want de groenen hebben net weer uitgesproken dat een liter benzine minstens 5 euro moet kosten.

  Eigenlijk dezelfde waanzin als den haag doet: 1 kolencentrale sluiten in nederland terwijl er 500 bijkomen in zuid-oost-azie.

  Geliked door 4 people

 3. Het zal duidelijk zijn dat het leger van Oekraine nu op elk moment zware verliezen toe gebracht kunnen worden nu ze moeten opereren in het steppe gebied.
  Daarbij komt dat de winter aan gaat breken waarbij het Russische leger zich waarschijnlijk meer zal gaan concentreren op de mogelijkheid om de verwarming van de oekrainse soldaten te frustreren.
  Dus hier of daar in een gebouw even opwarmen komt neer op een bombarderment van zo’n gebouw.
  Uiteraard komen nu uit Oekraine weer verhalen over massagraven die ondekt zouden zijn wat de MSM graag over wil nemen want hoe je het ook wendt of keert de Russen moeten weggezet worden als beesten en meer van dat fraais

  Geliked door 3 people

 4. Andre zegt:

  Rusland bouwt rustig verder ook met het SSO. Nederland gaat een stikstof bouwstop krijgen met klimaat minister Rob Jetten voorop.

  Hier clowns van Zelinskii die met een grenspaal iets doen……….

  En hier Nederlandse boeren die iets met een duitse grenspaal doen………
  https://nos.nl/video/2434292-ook-bij-de-duitse-grens-wordt-geprotesteerd-door-boeren

  Eventjes een eerder artikel met op het einde een vraag…………
  https://ejbron.wordpress.com/2022/08/30/mannen-3/

  De eerste man met een tampon in zn reet is Rob Jetten.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Andre.Die rob jetten is een marionetpop van de rockefellers familie,1 van de machtigste en meest gehate families op aarde.

   Like

   • Andre zegt:

    Wat is macht op het moment? Als Frans Timmermans een puitsje uitknijpt dan komt er een kroket uit en als Klaus Schwab een puistje uitknijpt komt Frans Timmermans eruit. Ze kunnen beiden helemaal niets. Oh en het puistje van Rutte is 2500 verdwenen kinderen.

    Like

  • J.Lewis zegt:

   Wel een heel schone grenspaal. Deze zijn normaal met gor groen/zwarte aanslag. Trek je conclusie.

   Like

 5. Johan P zegt:

  Gelieve een onderscheid te maken tussen een nederlaag en een georganiseerde terugtocht.
  Zelfs de Ukraine heeft toegegeven dat hun tegenaanval hen 5:1 aan verliezen heeft gekost.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Poetin mag wel op zijn tellen passen want onze koningin van het ongekozen zooitje in Brussel Ursula Von der Leyen is pissig. Wat een humor heeft deze draak die zo corrupt is als de kolere met haar deals met o.a. het moordwapen Pfizer. Over doden gesproken door het experimentele gif. https://www.frontnieuws.com/eu-prinses-ursula-wil-poetin-vervolgen-wanneer-hij-de-oorlog-heeft-verloren/ Dan heb ik al drie kandidaten namelijk Bush, Clinton en Obama voor de doden die zij in het midden oosten op hun geweten hebben. Dat stuk ellende dat bewust Europa naar de afgrond heeft gebracht en miljoenen burgers aan de hongerstaf heeft geholpen en in de kou gezet moet zo snel mogelijk zelf voor een tribunaal en veroordeeld worden tot de hoogste straf.

  Geliked door 3 people

 7. pietka zegt:

  het 3rde panzer leger wordt in reserve gehouden evenals een ander gemobiliseerde legerkorps oftewel 200000 man het oekrainse leger heeft de laatste tijd 150 a 200 000 man opgeofferd en kan alleen nog maar vechten met de hulp van Nato “huurlingen”iedere keer dat het oekrainse leger aanvalt gaat het gepaard met grote verliesen , Rusland is bezig oekraine te dwingen te onderhandelen

  Geliked door 1 persoon

 8. LUCIA zegt:

  Jongens even een vervelende mededeling, Rusland neemt alle tijd want die weet ook wat er met onze economie en prijzen gebeurt, hij weet dat we niet ver van een opstand verwijdert zijn en hoe langer dat zich opbouwt des te groter de knal uiteindelijk… en het liefst ziet ie zo de unie uit mekaar scheuren .
  Hij weet ook drommels goed, dat de prijzen in de landen met de beste economieën het hoogst zijn en dat, als die omvallen… ook hun steun aan het EU-gevaarte omvalt… dus hij heeft de oekraine in de slow-cooker gezet en wacht zijn tijd af,
  Deze man is intelligent hij is niet van het niveau 3e rangs politici van “Klaus zijn blijvenzittersklasje”. Hij kan ook als het mis gaat op zijn eigen benen staan en is onafhankelijk van het baantjescarrousel…. kortom , hij is een vrije speler op het bord en kan zich dus een heel ander spel permitteren.
  Dus voor ons wordt het een koude Qut winter en als iemand iets weet van een betrouwbare vrije energie-apparaat dan hoor ik het graag.

  Geliked door 1 persoon

 9. koosv8 zegt:

  Ik mis Bobzelf een beetje, klopt dat?

  Like

 10. Boike zegt:

  Hebben jullie iets opgestoken in de geschiedenislessen op school ???
  Het najaar begint. Dat is de tijd van de slush, de modder, waar elk leger in vastloopt.
  Daarom trekt Poetin nu terug. De Russen zijn op tijd weg. Dat is oude actische val.
  Ze laten de restanten van het Oekraïnse leger met zijn huurlingen komen. Die lopen vast.
  De lange en moeizame bevoorradingslijnen gaan de Oekraïners de das omdoen.
  Als de winter inzet, bevriezen de Oekraïners net zoals de legers van Napoleon en Hitler
  Het barre klimaat is nog altijd de grootste bondgenoot geweest van Rusland.

  Like

 11. Groene Leeuw zegt:

  Natuurlijk doen de Russen het rustig aan. Daarmee wetende dat ze hun mensen sparen en de economie van Oekraine en het Westen steeds meer in een wurggreep nemen. Dat is de economische oorlog tegen het Westen enerzijds en de Speciale Operatie in Oekraine anderzijds. De dollar en de Euro kelderen dankzij de torenhoge inflatie als de Titanic terwijl de Russische economie en China flink in de lift zitten. Ook de pijpleidingen worden omgeleid naar deze landen. Nordstream2 wordt in Rusland afgebroken en onder andere namen verplaatst. Gouden tijden voor Rusland, China, Iran en de andere landen die zich in de BRICS gaan verenigen. Dus zeker maken de Russen zich nu wat minder druk om de voortgang in Oekraine om zich goed voor te bereiden om de definitieve klap uit te delen aan dit land en het Westen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s