Scholz: “Duitsland zal het best uitgeruste leger van Europa hebben”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD, foto) beloofde dat het Duitse leger een leidende rol in Europa zou innemen. Het Duitse leger zou een leidende rol bij de versterking van de Europese veiligheid op zich moeten nemen, zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Hij beloofde bovendien meer geld voor de strijdkrachten van het land en noemde Rusland op dit moment als belangrijkste tegenstander.

In zijn toespraak op een conferentie van het Duitse leger (de Bundeswehr) in Berlijn zei Scholz gisteren dat het de prioriteit van zijn regering zou zijn om van het leger van het land een “dragende pijler” van de Europese defensie te maken. Hij noemde Ruslands offensief tegen de Oekraïne als keerpunt, dat Berlijn ertoe gebracht zou hebben om zijn rol op het continent en binnen de NAVO nieuw te beoordelen.

“Duitsland is bereid om de verantwoordelijkheid in een leidende positie over te nemen”, zei Scholz. Het Duitse leger zou in de komende maanden en jaren de “best uitgeruste interventiemacht in Europa” moeten worden.

De bondskanselier wees erop dat de Bundeswehr nu al een sleutelrol bij de beveiliging van de oostelijke flank van de NAVO zou spelen. Een andere “Hercules taak” zou Berlijn volgend jaar wachten, wanneer het land de leiding van de Very High Readiness Joint Task Force van het militaire bondgenootschap op zich zou nemen, zei hij.

Scholz zei verder dat hij er van uit zou gaan dat Rusland in afzienbare tijd de belangrijkste tegenstander van de Europese Unie zou blijven. Om aan deze waargenomen bedreiging effectief het hoofd te kunnen bieden, zou het Duitse leger de “bestaande gaten in de capaciteiten” moeten dichten, aldus de bondskanselier.

Het zal de eerste taak van Berlijn zijn om de Bundeswehr zo snel mogelijk van meer wapens, munitie, reserveonderdelen en onderhoud te voorzien. Duitsland heeft een speciaal fonds van € 100 miljard ingericht om zijn leger te bewapenen.

Scholz gaf toe dat Duitsland lange tijd “een echte prioriteit” aan de verbetering van de toestand van zijn strijdkrachten vermeden zou hebben. Weliswaar zou het leger bij de pandemie Covid-19 en de overstromingen vorig jaar goed werk bij de humanitaire hulp in eigen land hebben verricht, maar zijn “kerntaak” zou altijd de “bescherming van de vrijheid in Europa” moeten zijn, aldus Scholz.

Hij beloofde de financiën voor het leger verder te verhogen en beloofde eveneens plechtig dat Duitslands jaarlijkse defensiebegroting het doel van 2% van het bruto binnenlands product van het land zou behalen – een niveau, dat de VS al lange tijd binnen de NAVO eisen.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

38 reacties op Scholz: “Duitsland zal het best uitgeruste leger van Europa hebben”

  1. karton zegt:

    Ik heb altijd wat medelijden met die Scholz; hij gedraagt zich als een jongetje wiens moeder niet mag weten waar hij is en wat hij doet.

    Geliked door 2 people

  2. Kanaloa01 zegt:

    Begon Hitler ook niet met dergelijke hoogdravende taal? Het uitroeien van delen van een bevolking zit dat volk in het bloed. Er is nog helemaal niets veranderd met dien verstande dat nu de Nederlandse Regering serieus mee doet.

    Geliked door 4 people

  3. Rene zegt:

    De tijd is dan nu gekomen dat Duitsland voor de derde en de laatste maal op de plaats gezet word waar zij dan uiteindelijk thuis horen als de grootste
    genocide pleger .En no 2 de VS met 200 jaar oorlog.

    Like

  4. droevige mof zegt:

    De enige interessante vraag is of de Bundeswehr in het najaar tegen de eigen
    bevolking zal worden ingezet en of de bevelen dan zullen worden uitgevoerd. Tegen deze achtergrond krijgt Scholz’ oorlogsretoriek een andere betekenis. Maar hij is te laat: de “westerse waardengemeenschap” is in vrije val, corona fake, Oekraïne fake, inflatie, voedselcrisis, hoge ziekte- en sterftecijfers en koud, koud, koud. De stemming onder de bevolking is nog vooral depressief, maar kan elk moment omslaan in agressie.
    In 1989 heeft de Volksarmee geen schot gelost tegen de demonstrerende bevolking, en dat zal de Bundeswehr in 2022 ook niet doen.

    Geliked door 2 people

    • Skarsgärd zegt:

      Klopt ‘mof’ (haha), ik kom héél vaak in Duitsland en dat land is nét Nederland, alleen de taal is anders. De decadentie, de gemakzucht, het zichzelf geweldig vinden (weten jullie nog: Nederland ‘gidsland’) is precies hetzelfde. Een leger moet je werven onder jongeren, als ik die duitse jeugd nu zie (en nederlandse trouwens) dan krijgen ze nog geen klein écht leger bij elkaar. Scholz denkt nog aan de moedige duitse strijdkrachten van vroeger, maar ook stevigere buurlanden als Polen vindende duitse politie en leger mietjes en watjes tegenwoordig. In de jaren ’50-60 had het nog gekund, nu is het te laat, een leger in regenboogkleuren maakt niet echt indruk. Maar goed.

      Geliked door 2 people

      • droevige mof zegt:

        Daar ben ik het mee eens. De Bundeswehr is een lachertje, zowel technologisch als qua personeel. Met een oma aan het hoofd van het transgender inclusie leger. De Duitse jeugd mag dan wel met Oekraïense vlaggen zwaaien, maar ze zijn te bang en te verwend om in een tank te kruipen. De enige goed getrainde, gedisciplineerde, intelligente en gemotiveerde macht is de Bundespolizei (federale politie). En omdat ze slimme mensen in hun gelederen hebben, zijn het geen saaie ordernemers. Dat hebben ze de afgelopen twee jaar meermaals bewezen.

        Like

  5. ieznogoedh zegt:

    Dat best uitgeruste Duitse leger heeft Europa al een keer mogen meemaken.
    Liep toen ook niet goed af voor dat best uitgeruste leger en …
    het heeft miljoenen het leven gekost.
    Leren die Duitsers dan nooit ???

    Geliked door 1 persoon

  6. LUCIA zegt:

    Wij hebben natuurlijk straks het slechts uitgeruste leger van de EU maar wel het best uitgerutte d.w.z. dat de gemiddelde soldaat geen cent op zak heeft !!!
    Dit gedicht plaatste ik in 2019 op TPO bij het artikel; https://tpo.nl/2019/11/28/nieuw-tekort-bij-nederlands-afvoerputje-defensie-winterjassen-uniformen-schoenen/

    Uit het dagboek van dingen die echt niet meer kunnen; nr 1) De mensen die je moeten verdedigen in hun hemd zetten!

    Terwijl onze mini-sterren
    zich in design
    schoenen spiegelen
    moeten onze Jantjes
    blootsvoets met
    de tenen wriegelen*

    Weer geen jassen
    voor de winter
    en geen defensie
    die …Sinter
    klaas aanschrijft

    Misschien kan de
    kerstman iets aan
    de uniformen doen
    ze passen toch niet
    in de sint zijn schoen

    Terwijl parlementsleden
    zich door een jungle
    van leugens banen
    kunnen onze militairen
    zich niet eens in de
    kringloop wanen.

    Zoals met pepernoten
    men in EU & K-binet
    met geld smijt
    zijn ze bij Defensie
    centen-neukerig
    de weg kwijt!!

    * Overigens wriegelen is wel degelijk een bestaand woord
    het is een oud hollands woord; bewegen , wiebelen

    Like

  7. Andre zegt:

    Moeten worden jaja dat is weer het verhaal van de uitgestelde teleurstelling voor clowntje Scholz. En hoe gaat dat groene leger zich verplaatsen? klimaat neuraal op de fiets? Kennlijk weet hij het nog niet maar Duitsland is failliet en kapotter dan kapot. Niet door vertellen hoor.

    Geliked door 1 persoon

  8. Olie bol zegt:

    En dan beginnen we de krieg no 3 ze leren het nooit

    Like

  9. Ravian zegt:

    “Hij beloofde de financiën voor het leger verder te verhogen en beloofde eveneens plechtig dat Duitslands jaarlijkse defensiebegroting het doel van 2% van het bruto binnenlands product van het land zou behalen”

    Ooh joepie, 2 % van niks, dat is dan, effe rekenen, ehm, hmm…

    Geliked door 1 persoon

  10. Paulus zegt:

    Dat is toch al eens eerder gebeurd… Als ik me niet vergis

    Geliked door 1 persoon

    • Groene Leeuw zegt:

      En twee keer eerder ook door de Russen verslagen waardoor het de Westelijke geallieerden mogelijk werden gemaakt het Westelijk deel van Europa te bevrijden.

      Like

  11. Harry zegt:

    Daar gáán we wéér !
    Alweer een klein hitlertje in wording !

    STOP DIE MOFFEN !
    Gewoon géén leger meer .
    Ze kunnen het immers niet laten !

    Geliked door 2 people

  12. Peter Rissing zegt:

    Als of de 2e WO niet heeft plaats gevonden! Haast onmogelijk, hoe het mij ook tegen de borst stuit, hier géén ‘Godwin’ the plaatsen. “Dat nooit meer” is bij deze een lachertje geworden. Twee keer hebben de Duitsers aangetoond niet te vertrouwen te zijn met een grote krijgsmacht. Nu, weer met een socialistische regering, gaan we de zelfde kant op. Alleen met een aan de huidige tijdsgeest aangepast excuus.

    Geliked door 1 persoon

  13. Q-en-Q zegt:

    Moedige uitspraken, gezien de historie! Nu verantwoord en beheerst handelen.

    Like

  14. Boike zegt:

    Als we de punten verbinden en tussen de regels doorlezen, ontwikkelt zich het plaatje. Dan zien we wat Olaf bedoelt. Het is een gevaarlijk plaatje.

    Kennelijk werkt Duitsland heel stiekem aan de opbouw van zijn leger. Het moet een sterk leger worden en het beste leger van Europa. Hé hé watte ???

    Ja, Duitsland heeft ambities. Wuitsland wil een leger dat angst inboezemt. Een leger dat Duitsland in staat stelt de macht in Europa te grijpen.

    Dit hebben we dus 90 jaar geleden ook gezien. Toen heette de man, die Duitsland groot maakte, Adolf. En waar dat toe geleid heeft, weten we maar al te goed.

    Wat Olaf nu verkondigt, is eigenlijk precies hetzelfde, als wat Adolf destijds verkondigde. Olaf wil “das Vierte Reich”.

    Dit belooft niet veel goeds. Duitsland grijpt als machtigste land van Europa naar de macht in de EU. De EU, das Vierte Reich, onder Duitse hegemonie.

    De Europese landen zijn woke en slapen en kijken niet uit de doppen. Ze laten zich weer eens door de Moffen foppen.

    Bedenk, dat Moffen zijn als vossen. Ze verliezen wel hun haren, maar niet hun streken.

    Wij vertrouwen op hun blauwe ogen. Wij geven ze een vinger. Ze pakken de hele hand. En eer we het beseffen, zijn we onze arm ook nog kwijt.

    De propagandamachine draait weer op volle toeren. De aandacht wordt afgeleid naar Rusland als de grote boosdoener, want Poetin did it.

    En terwijl Duitsland investeert in zijn leger, verkwanselen Europese landen hun wapentuig aan Oekraïne. Daardoor worden Europese landen alsmaar zwakker en Duitsland sterker.

    Wij zijn weer eens de onnozele sukkelaars, die met een kluitje in het riet worden gestuurd.

    Het Duitse volkslied begint niet voor niets met de woorden: “Deutschland, Deutschland über alles über alles in der Welt ….”.

    Pas op, wordt wakker en open je ogen. Kijk en zie, wat wel en niet wordt getoond. Luister en hoor, wat wel en niet wordt gezegd. De Moffen werken aan “das Vierte Reich”.

    Als we Duitsland niet snel tot de orde roepen, als dat nog kan, is “das Vierte Reich” een feit, voor we het beseffen. We mogen Duitsland de kans niet geven het te “schaffen”.

    De waarheid wordt getoond in het vole zicht en ze kraaien het van de daken. En wij zien niets, wij horen niets en wij zeggen niets, maar wij worden wel door Olaf bij ons pietje gepakt.

    Geliked door 1 persoon

    • reageerbuis zegt:

      “Deutschland, Deutschland über alles über alles in der Welt ….”
      En dat rijmde op:
      “Von der Maas bis an die Memel, von der Etsch bis an den Belt”.
      Dus opgepast resp. Nederland-België, Polen-Litouwen, Italië en Denemarken!

      Like

      • droevige mof zegt:

        Dit is het eerste couplet van het volkslied. Het mag niet meer gezongen worden sinds de oprichting van de Bundesrepublik. In rechts-nationalistische kringen wordt het evenwel gezongen, zoals het oude volkslied “Wien Neêrlands bloed” door bepaalde Nederlandse patrioten. Wilhelmina schafte het af in 1932(!). Sindsdien zingen de Nederlanders “Wilhelmus van Nassouwe
        ben ik, van Duitsen bloed”. Haar schoonzoon zal het graag gezongen hebben.

        Like

  15. Niek zegt:

    Daar gaan we weer maar dan beter, oorlog is vrede? George Orwell 1984. Ze zijn terug met de zelfde agenda, de Joden uitroeien? Komt dat ff mooi uit en 3x raaien wie daar goed in zijn?

    Geliked door 1 persoon

  16. ronjaspers zegt:

    Uit het draaiboek van de NWO agenda,het duitse leger zal ingezet worden om de europeanen te onderdrukken.De nazi,s regeren (weer) in europa.

    Geliked door 4 people

  17. P Klein zegt:

    Een leger neem je niet voor je veiligheid maar om oorlog te voeren ,wat is dat toch met die moffen??

    Like

  18. koosv8 zegt:

    Het is allemaal al eerder gebeurd, maar ze hebben er weer zin an, ze moeten dan ook maar weer vernederd en gesloopt worden door de Russen. Het ijzeren gordijn heeft heel veel linkse extreme socialisten vrij gelaten in onze richting, en daar plukken wij allen nu de onkunde van. Maar Rusland is anders geworden, maar nazi’s zijn ze nog steeds fel op, die hele EU is een socialistische nazi ploeg, en de burgers in Europa, zouden die wel oorlog willen? ik geloof dat niet eigenlijk. Poetin heeft meer wijsheid in zijn pink, dan al die LINKSE OORLOGHITSERS IN DE EU!!!

    Geliked door 2 people

  19. Léon van Duren zegt:

    Deze gewetenloze levensgevaarlijke satanische WEF bondskanselier moet ook zo snel mogelijk in de gevangenis worden gegooid in afwachting van zijn berechting door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal!!

    Deze nietsontziende pharma maffia oorlogsmisdadiger Olaf Scholz krijgt net als de schaamteloze horror dokter Ursula von der L. z’n bevelen uit het rijk der duisternis!! Deze geïnstitutionaliseerde psychopaat en z’n gecorrumpeerde corrupte medische wetenschappers hebben het niet goed voor met Duitsland en Europa!! De oorlog tegen het kwaad is gelukkig feitelijk overwonnen door YESHUA HAMASHIACH aan het kruis van Golgotha!! Maar wij moeten als strijders van het LICHT deze zeer vele geïnstitutionaliseerde pharma maffia vaccinazi’s een spiegel voorhouden vanwege hun zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!!

    https://www.frontnieuws.com/alert-de-eu-bereidt-een-nieuwe-massale-vaccinatiecampagne-voor/

    De Europese klimaatfascistische pharma maffia misleiders hebben het niet goed voor met ons!!Satan is hun god!!De verderver is hun bedriegende geest!!

    Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

    Haelen 6081CZ

    Geliked door 2 people

  20. Philippine zegt:

    Aan de uitspraken van de heer Scholz kun je zien dat Duitsland totaal overheerst wordt door de Verenigde Staten. De Duitsers doen wat de ‘Ami’s’ zeggen.

    Geliked door 1 persoon

  21. oudmarinier zegt:

    En waarom moet uitgerekend Duitsland weer het beste uitgeruste en grootste leger van Europa hebben ??? Hebben we dat niet eerder meegemaakt …zo’n 80 – 85 jaar geleden ??? En nog steeds leren ze het NIET . Hoogste tijd , om dat nu , voor eens en altijd , te vereffenen en hen daarna NOOIT meer toestaan om een leger op te bouwen. Laat hen dan maar afhankelijk zijn van bescherming door andere Europese landen .

    Like

  22. Julia zegt:

    Grootheidswaanzin komt voor de val. Leren ze het nog niet dan maar hopen dat 3x scheepsrecht is en voor goed wordt afgerekend met de Duitse ziekelijke machtswellust.

    Like

  23. koddebeier zegt:

    Niet weer he !!! Hebben we dat al is niet eerder meegemaakt ?????
    En ????? Laten we het nu weer gebeuren ??

    Like

  24. Léon van Duren zegt:

    Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg,inclusief de zetel van deze psychopaat Olaf Scholz te Berlijn kunnen per direct gesloten worden wegens aantoonbare deelname aan een gewetenloze satanische transhumanistische WEF klimaatfascistische pharma maffia organisatie !!

    Deze onverbeterlijke WEF pharma maffia psychopaat zou in een normale samenleving gewoon ter dood moeten worden veroordeeld!!

    Preventief optreden zou heel veel menselijk leed kunnen besparen,ook in Duitsland gaan dezelfde satanische geesten tekeer als waardoor de schaamteloze nietsontziende recidiverende pharma maffia psychopaat Mark R. zich willens en wetens door heeft laten besmetten!!

    Rechtvaardigheid is het fundament van ZIJN gerechtigheid!! De gerechtigheid is ver te zoeken in Nederland en Europa!! De totaal verdorven immoraliteit is tot aan de hemel opgestegen door al dit soort waardeloze geïnstitutionaliseerde criminele psychopaten!!!

    Ook in Spanje proberen de geïnstitutionaliseerde criminele overheden hun gepleegde terroristische COVID-19 pharma maffia misdaden te verdoezelen!!Europa en Nederland worden grotendeels door ongekende wetteloze gewetenloze klimaatfascistische pharma maffia geïnstitutionaliseerde hufters geregeerd!! Het huidige van overheidswege COVID-19 pharma maffia terrorisme overtreft zelfs het wereldwijde islamitische terrorisme!!

    Onafhankelijke tribunalen zijn nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde medeplichtige vaak hooggeplaatste gecorrumpeerde immorele totaal verdorven corrupte ambtenaren te gaan berechten!!!

    Rechters, officieren van justitie, advocaten, door de overheid betaalde denktanks,door overheden betaalde hoogleraren,de gecorrumpeerde corrupte(D’66?) Raad van State,enz…………….. zijn daders geworden i.p.v. van verdedigers van de rechtstaat!!!

    Stop het van overheidswege georganiseerde destabiliseren van Nederland!!

    Ook de collaborerende corrupte Spaanse regering wil doorgaan met het bedriegen van de argeloze onwetende bevolkingen!!

    MAAR AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACHTERHAALT HAAR WEL!!

    https://commonsensetv.nl/spaanse-regering-weigert-vaccincontracten-openbaar-te-maken/#respond

    Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

    Haelen 6081CZ

    Geliked door 1 persoon

  25. hw.rademaker zegt:

    schuld deze neander thaler is volkomen vand het padje af.
    het is een kakelende kip die op een windei zit te broeden.
    de economie van het reich staat op instorten en ik denk niet dat de duitsers weer met een schop als een geweer gaan marscheren.
    het ontbreek aan grondstoffen energie braunkool lijkt mij geen optie
    de groene communisten vinden dat een vloek en ga maar door.
    het leger zal moeten ingrijpen hun soldij komt in gevaar

    Like

Plaats een reactie