Achern (Baden-Württemberg): Daklozen moeten voor “vluchtelingen” wijken uit nood-onderkomens

(Vertaling: E.J. Bron)

Als het, zoals op dit moment, steeds kouder wordt, hebben steeds meer daklozen een nood-onderkomen nodig. Tot nu toe werden deze door de stad Achern (Duitse deelstaat Baden-Württemberg) beschikbaar gesteld. Maar nu moeten meerdere bewoners verhuizen om plaats te maken voor zogenaamde “vluchtelingen”, ofwel personen die via meerdere veilige derde landen de gewenste eindbestemming Duitsland zijn binnengekomen. De betreurenswaardige daklozen, de armsten van de armen in het land, moeten het stedelijke nood-onderkomen in Oberachern ontruimen. Niet omdat de welvaartsstaat zich zulke instellingen niet meer kan veroorloven, nee, daar dienen in het vervolg “vluchtelingen uit de Oekraïne te wonen”, zoals “karlsruhe-insider.de” bericht.

Verder kun je daar lezen dat de huidige bewoners zullen verhuizen naar een containerdorp. Dit werd hen al verteld. Daar moeten ze met twee personen in een kamer wonen. Dat kan men de bescherming zoekers schijnbaar niet aandoen, hoewel er onder de nieuwkomers heel wat gezinnen zitten. Deze woningen, waaruit de daklozen nu moeten vertrekken, zijn “perfect toegesneden” op de onder te brengen gezinnen, zegt men. En daarvoor gebruikt de stad deze woningen in het vervolg ook, zei men verder.

Hulpverleners geschokt over de omgang met daklozen

In de nood-onderkomens worden de daklozen verzorgd door vrijwillige hulpverleners. Daar zouden de bewoners “opgewonden en gefrustreerd” zijn, ze voelen zich “eruit gegooid”, bericht een hulpverleenster, die eveneens “gechoqueerd” is, zoals ze zegt. Want met deze actie zou men van de armsten van de samenleving hun thuis afpakken. Dat zou voor deze mensen het verlies van de laatste stabiliteit betekenen. Maakt niet uit – het belangrijkste is dat de “asielzoeker” zich goed voelt, wat boeit dan nog de nood van de in nood geraakte autochtonen?

Hoe het verder moet, weet niemand. De stad krijgt steeds meer “mensen uit de Oekraïne evenals asielzoekers” toegewezen en er is geen woonruimte voor hen.

In dit verband moet er één vraag gesteld mogen worden:

Waarom blijven Oekraïners niet in hun land? Het land is groot genoeg en de oorlog vindt alleen in het oosten plaats. Wat is eigenlijk de reden dat deze mensen uitgerekend naar Duitsland “vluchten”? Schande aan hem die er kwaad van denkt…

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Achern (Baden-Württemberg): Daklozen moeten voor “vluchtelingen” wijken uit nood-onderkomens

  1. Andre zegt:

    Het verhaal is maar bijzaak het gaat om het verdienmodel van links. Wij hebben geen enkele inspraak wat er bij de VN besloten wordt. De VN is ergens rond 1600 begonnen in de ridderzaal daar werden de oorlogen verkocht en verhandeld. Waar een klein landje groot in kan zijn en Duitsland is kapot gemaakt door Scholz Habeck Lauterbach en bearbock.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s