Hongaarse minister van Justitie: “EU zal niet eerder tevreden zijn, totdat Hongarije een linkse regering heeft”

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Onzin dat Hongarije geen democratie meer is, maar een electorale autocratie”

Dit zei de Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga (foto), die ook verantwoordelijk is voor Europese zaken, tegen de Portugese krant “Diáro de Noticias”.

EU werkt met politiek-ideologische meerderheden”

Want vier jaar geleden zou er al “een gelijksoortig (rechtsstatelijkheid)-rapport” geweest zijn: “En nu, vier jaar later, is er nu de volgende. Het is haar politieke missie om een heksenjacht te voeren tegen een land, dat niet accepteert dat zijn ideologie door het Europees Parlement bepaald wordt” – zoals Judit Varga verder formuleerde. Weliswaar “zijn wij leden van de Europese club, maar nationale belangen zijn voor ons prioriteit.”

Echte problemen moeten aangepakt worden”

Want: “Er liggen moeilijke tijden voor ons. De energieprijzen zijn de hoogte ingeschoten, in de buurt van Hongarije heerst oorlog, en er is een recessie aan de horizon. Het Europees Parlement zou zich met de echte problemen moeten bezighouden”, aldus Varga verder.

Je kunt niet 12 jaar lang ´Wolf!´ schreeuwen”

“De huidige Hongaarse regering kwam in 2010 aan de macht en werkt sindsdien voor het Hongaarse volk”, zei de minister. Hoewel: “Hongarije´s tegenstanders “zullen niet eerder tevreden zijn, totdat er een linkse regering in Hongarije is.” Op deze manier echter zou “het Europees Parlement noch de vrijheid, noch de democratie, noch de menselijke waardigheid respecteren. En het gedraagt zich respectloos tegenover de Hongaren.”

Constructieve onderhandelingen met de Europese Commissie

Ze zou zich weliswaar “in zeer constructieve gesprekken met de Europese Commissie betreffende de werkelijke problemen bevinden, maar desondanks zou het niet fair zijn om het saneringsgeld afhankelijk te maken van de beoordeling van de rechtsstatelijkheid. Omdat de Europese begrotingsbehandeling er niets mee te maken zou hebben hoe volwassenen hun kinderen opvoeden of wat ze van immigratie denken”, voegde ze er aan toe. Daarom zou “er geen sprake kunnen zijn van voorwaarden, alleen omdat wij anders over familiepolitiek denken”, zei ze.

Wij willen een Europa zien dat de christenen toebehoort”

En ze preciseerde verder: “Een continent, waarin de familie, de nationale soevereiniteit en de samenwerking tussen de lidstaten gerespecteerd worden.”

We kunnen pijpleidingen niet zomaar vervangen”

Tijdens haar verblijf in Lissabon wees Varga er op dat ze vrijdag een heel goed gesprek met de Portugese staatssecretaris voor Europese aangelegenheden gehad zou hebben. Deze had haar verteld dat het voor Hongarije veel moeilijker zou zijn om Russische fossiele energiedragers te vervangen – namelijk op grond van geografische en historische redenen.

Medeleven met het Oekraïense volk”

Want “er sterven ook Hongaren in Transkarpatië in de strijd voor de Oekraïne, er zijn ook Hongaarse slachtoffers van de oorlog.” En ze benadrukte dat Hongarije tot nu toe meer dan een miljoen vluchtelingen opgenomen zou hebben.

De vraag zou echter zijn “hoe we de Russische agressie veroordelen en hoe we op humanitair gebied kunnen helpen.” Desondanks echter zou “de andere zaak de realiteit van de energievoorziening” zijn. Want “de bouw van de hele infrastructuur voor gas- en energievoorziening was geen Hongaarse beslissing”, maar eentje uit de jaren ´60, toen Hongarije nog een deel van de Sovjet-Unie was. “Nu hebben we een situatie die door een politieke beslissing veroorzaakt werd. Wij kunnen de pijpleidingen niet zomaar vervangen”, zette Varga uiteen.

En verder: “Het gaat er niet om je solidair te verklaren met de Oekraïne, want dat is duidelijk.” Maar: “Op dit moment hebben we Russisch gas nodig. Dat heeft niets met Poetin of de oorlog te maken.”

De Visegrád-landen waren altijd al sterk”

Varga verzekert iedereen die “nu spottend lachen, omdat ze denken dat de V4 niet sterk meer is”, dat dit niet zo zou zijn. “Want Polen denkt precies hetzelfde over immigratie of familiepolitiek.” En: “We staan in deze vragen nog steeds zij aan zij.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hongaarse minister van Justitie: “EU zal niet eerder tevreden zijn, totdat Hongarije een linkse regering heeft”

 1. bobzelf zegt:

  MIJN GOD WAT BEN IK TROTS OP DIE ORBAN . MET ZIJN HULPTROEPEN ..

  MISSCHIEN EEN GEKKE VRAAG ??
  MAAR WAAAR IN JEZUS NAAM …. OF MANITOU ..
  ZIJN DE ANDERE KANJERS GEBLEVEN ..

  DIT MOET U TOCH . GEWELDIG VINDEN . ???

  WANNEER START HET NEDERLANDSE VOLK .

  OOM BOB DOET DIT PAS ?? JAARTJE OF 58 NOU

  GENIET NOG EVEN MEE ..

  WAAROM ZIJN WE NIET MET DE BRITTEN MEEGELOPEN ..

  LEKKER RUSSISCHE GOEDKOPE OLIE, SPOTGOEDKOOP GAS

  OMDAT U ALLEN DUS SCHIJTLUIZEN BENT . SNAPT U .. ??

  ZAL OOK WEL NIET ..

  ALDUS OOM NIGEL .. DIE DE HELE EU AFZEIKT .. GEWELDIG GENIET NOG EFFE MEE

  OOM SNEEUWSCOOTER… KOUD HE ??

  LATER

  Geliked door 4 people

 2. karton zegt:

  Als ik dit soort artikelen lees voel ik de woede langzaam in mij opstijgen; das niet goed, ik weet ‘t, slecht voor ’t hart enz.
  Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije hebben een lange bezetting meegemaakt en weten wat dát betekent : zij wensen géén onderdrukking meer, óók niet van de EUSSR.
  Dat smeerlappen als Fransje Timmerman, Sofietje in’t Veld, Verhofstadt of v.d. Leyen dát niet willen begrijpen is tekenend voor de EUSSR-“leiding”.
  “Hongarije is niet democratisch” zegt o.a. Fransje Timmermans; die vent is totaal geschift óf doorlopend bezopen, zoals z’n ex-baasje Jan Kloot Junckers.
  Als er één land binnen de EUSSR bestaat dat NIET democratisch is, dan is dat Nederland.
  Volgens de EUSSR is een land dus pas democratisch als ’t zich gedraagt én staatsrechtelijk is ingericht zoals de EUSSR eist !
  Daar zitten dus de échte “democraten”, in Brussel !!
  Ik moet ff kotsen !

  Geliked door 4 people

 3. Hans M zegt:

  En dan zitten wij met kakelkip Yesilgöz.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  “de bouw van de hele infrastructuur voor gas- en energievoorziening was geen Hongaarse beslissing”, maar eentje uit de jaren ´60, toen Hongarije nog een deel van de Sovjet-Unie was. “

  Ik betwijfel of ze dit zo gezegd heeft, want Hongarije is nooit een deel van de Sovjet Unie geweest…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s