VS hebben hun vloeibare gas zelf nodig: Slechte vooruitzichten voor Europa

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een nieuw bericht zouden de Europeanen niet te zeer op de levering van vloeibaar gas uit de VS moeten hopen om de winter door te komen. De VS hebben namelijk blijkbaar niet genoeg capaciteit.

Op dit moment zijn de VS de belangrijkste gasleverancier voor de Europeanen. Het duidelijk duurdere vloeibaar gemaakte fracking-gas uit Amerika heeft op veel plaatsen het via pijpleidingen geleverde aardgas uit Rusland verdrongen. Omdat men in de Europese hoofdsteden niet bereid is om diverse energiesancties tegen Rusland op te heffen, zal er ook in de komende maanden geen gas via Nord Stream 1 (of 2) naar het Westen stromen, wat de prijzen hoog en het aanbod laag houdt.

Dit is mede de reden voor het feit waarom de Amerikanen hun aardgas lieve rover de Atlantische Oceaan verschepen, temeer daar er grote winstmarges lokken. Tegelijkertijd echter laat een nieuw bericht onder verwijzing naar data van de US Energy Information Administration (EIA) zien, dat er in de VS zelf ondertussen een gat in het aanbod ontstaat. De aardgasproducenten daar zijn blijkbaar niet in staat om de vraag voldoende te bedienen, zodat de Amerikaanse gasbestanden zo laag zijn als sinds jaren niet meer. Dit ligt ook aan de stijgende vraag uit Europa en Azië, waar de prijzen duidelijk boven die in Noord-Amerika liggen en – overeenkomstig de marktlogica – ook zoveel mogelijk naartoe verkocht wordt.

Tegelijkertijd echter zetten de Amerikaanse stroomproducenten in toenemende mate in op gascentrales om elektriciteit te winnen, omdat de droogte in vooral het westen van de VS het opwekken van stroom door waterkracht sterk heeft beïnvloed. Dat betekent dat de binnenlandse vraag aantrekt en heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar al voor het op een na hoogste ooit gemeten gasverbruik voor de gasgenerators sinds het begin van het millennium heeft gezorgd. En in de zomermaanden was het niet beter, zodat men wat dat betreft al van nieuwe records uitgaat.

Dit betekent hoe dan ook echter eveneens dat de leveringshoeveelheden van Amerikaans vloeibaar gas aan Europa de komende maanden waarschijnlijk duidelijk zullen dalen om zo de stijgende binnenlandse behoefte te kunnen dekken. Want één ding is duidelijk: de Amerikanen zullen hun eigen economie zeker niet aan de Europeanen opofferen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VS hebben hun vloeibare gas zelf nodig: Slechte vooruitzichten voor Europa

 1. Lot zegt:

  Goede plaats om hier reactie te geven op. Warm blijven en toch weinig gas gebruiken. Als je de thermostaat (die de temperatuur in de kamer aangeeft) aandoet en de radiator is heet en het vlammetje blijft branden, dan neem je eigenlijk nutteloze gasmeters. Het warmt namelijk niets op en de radiator is al heet.

  Wat je doet is; Je zet sochtends de thermostaat een half uur aan totdat de radiator heet is. Dan zet je hem op 17 graden (beter 15), dit is belangrijk want bij koud weer 5 graden bijv., en ik doe dit al 3 jaren, dan blijft bij 18 graden op de thermostaat het vlammetje erop maar doorbranden. Dat betekent dat het meters blijft gebruiken.

  Dus je zet sochtends de thermostaat weer uit. En als na een paar uur het weer koud begint te worden om 13.00 uur, dan zet je weer voor een half uur aan. En dan begin van de avond weer een half uur de thermostaat aanzetten. En laat op de avond als het koud wordt ga je maar naar bed. Dit heeft mij elk jaar honderden euros gescheeld. Veel geld gaat natuurlijk naar Liander voor de leidingonderhoud.

  Maar nu gas veel duurder wordt 4x meer per meter, zal het nog meer geld opleveren. Om te voorkomen dat je duizend euro moet bijbetalen. Als het geen paar duizend is, maar dat is moeilijk voor mij om dat voor te stellen dat dat spekken zomaar mag.

  De overheid stelde toen ik klein was een melk en broodprijs in. Volgens mij was melk een bodemprijs om de boeren een bestaan te geven, en het brood een maximumprijs om dat iedereen een brood kon kopen. De overheid heeft daar geen wetten voor nodig gehad, het waren richtlijnen, en iets waar iedereen zich aan houden moest. En dus kan er ook een maximumprijs voor gas en elektra die uit gas komt, komen. In het buitenland hebben ze dat ook in frankrijk en spanje meen ik gehoord te hebben.

  En als de overheid het niet doet. Op het malieveld demonstreren heeft nooit was opgeleverd. Het is spectaculair maar ik ken geen enkel succes. Dus dan kunnen we bijv. de overheidsgebouwen in de vlam zetten ruiten ingooien benzine erin en brieven geven met als eis lagere gasprijzen.

  In Engeland hebben ze een miljoen mensen getekend helemaal niet meer te betalen. Hoe dat zit weet ik niet.
  Misschien goed idee om boven de huidige prijs niet meer te betalen.

  Wat de elite in gang heeft gezet, gaan ze gebruiken in de toekomst. De utiliteiten zijn commercieel gemaakt, post, telefoon en gas. Vroeger rond jaar 2000 vertelde de beste vriend van mijn vader, dat hij werkte voor de gas en elektra in overijssel. Nu is zijn baan vervangen door 4 mensen. Het creeert werk en mensen worden bezig gehouden. Vroeger 5 procent belasting, jaren 50 10% en nu voor de burger tussen 55 en 66 procent, gemiddeld is 45 maar bedrijven hoeven minder te betalen. Dat is incl btw belasting. Kom mensen uit het buitenland we hebben banen. Maar we hebben een enorme banenbubbel en waar komt het geld vandaan, de drukpers. En waarom kan de derde wereld, als het zo makkelijk is, niet opgetrokken worden met dit geld, en moet het tenkoste van onze welvaart gedaan worden. Wij 20 jaar geen inflatiecorrectie en derde wereld daarmee ophevelen. Dus toch geen gratis geld.

  De vriend van mijn vader ging naar de boeren zelf, hij kreeg telefoontje binnen, binnen 24 uur was hij ter plaatse bij het communale elektriciteitshuisje en repareerde de switch of schakelde iemand in. Het moest snel gerepareerd worden vanwege de houdbaarheid bij de boeren. Dit werk kon hij makkelijk aan en er was goede service. Toen kwam de commercialiteit en werd hij vervangen door 4 mensen. Iemand om de telefoon aan te nemen, iemand om in te plannen, dan naar de afdeling dan daar inplannen om te regelen, en die zoekt weer een reparateur voor dat gebied. Vroeger was dit in één hand bij één persoon en het gebied had het rechtstreeks telefoonnummer van hem. Je duurde daarna zeker 2 of 3 dagen voordat er iemand kan komen ter plaatse.

  Like

  • Lot zegt:

   Vergeten te schrijven elk gebied heeft vele/meerdere communale elektriciteitshuizen, maar hij wist precies waar hij moest zijn in zijn gebied. Dus de planner stuurde het naar een planner van dat gebied en die stuurde weer een reparateur en vertelde hem waar hij moest zijn. Tegen hem werd er zeer veel geklaagd over de inefficientie, en hij probeerde nog een paar jaar te helpen, maar kon er niets aan doen.
   En de mensen mogen dan blij zijn met het geld dat zij krijgen ook al is het een rotbaan.

   Als ik zou vertellen dat over honderden jaren na een grote oorlog voorspeld is dat er geen geld meer zal zijn, maar dat iedereen naar de supermarkt of mall kan gaan en materialen nemen kan wat hij nodig heeft en dat er genoeg is voor iedereen en dat er niet betaald hoeft te worden. En dat het werk veelal door machines gedaan wordt. Dat is waar wij naartoe gaan.

   Like

 2. Quote: Want één ding is duidelijk: de Amerikanen zullen hun eigen economie zeker niet aan de Europeanen opofferen.
  Het is al lang duidelijk dat Europa dus duidelijk zijn economie met liefde en plezier opoffert aan de Amerikanen.
  Dat past dus precies in het straatje van de globalisten die hoofdzakelijk te vinden zijn in het Amerikaanse grootkapitaal.
  Je hoeft geen helderziende te zijn om dat op te merken.

  Geliked door 2 people

 3. Niek zegt:

  Heb het toch ff opgezocht en dit is hoogkalorisch gas vloeibaar natuurlijk gas ofwel LNG de verhouding is 1 tot 250 dus 20.000ltr maakt 5.000.000 ltr gas (let op liters) delen door 1000 voor kubs.
  Er staat dus 20m3 vloeibaar wordt 5000m3 gas dus zo’n schip lijkt heel wat maar stelt dus niet zoveel voor en moeten constant heen en weer om het bij te houden. Ga ik ook opzoeken en uitrekenen hoeveel gas Europa verstookt en hoeveel schepen dat zijn.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s