Door de islamisering en de massa-immigratie, die een giftige mix vormen voor Europeanen, draait Europa nu naar rechts

(Door: “Balkanske priče”)

Europa maakt op dit moment een enorme ruk naar rechts. De toekomst ziet er somber uit voor de linkse partijen in Europa. Het is de laatste ontwikkeling in een bredere Europese trend: de groei van rechts en de onthoofding van links. Tijdens de laatste verkiezingen in Duitsland boekte de rechtse partij AfD een grote winst. In Brandenburg haalde de partij 24%van de stemmen en bleef daarmee net kleiner dan de regerende SPD. In Saksen boekte de partij haar beste resultaat ooit met 28% van de stemmen. De nationalistisch-katholieke Poolse regeringspartij PiS heeft met bijna de helft van de stemmen een absolute meerderheid gehaald in het parlement. Een blok van vier rechtse partijen heeft onlangs in Zweden de verkiezingen gewonnen. En de Zweedse premier Magdalena Andersson heeft haar aftreden bekendgemaakt, nadat haar centrumlinkse coalitie het bij de landelijke verkiezingen heeft afgelegd tegen een blok van rechtse partijen. Zondag aanstaande gaat een bondgenootschap van drie rechte partijen zeer waarschijnlijk de parlementsverkiezingen in Italië winnen. Links in Europa hangt nu in de touwen…

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Door de islamisering en de massa-immigratie, die een giftige mix vormen voor Europeanen, draait Europa nu naar rechts

 1. J.v.d.Heijden zegt:

  https://www.diepresse.com/596092/alice-schwarzer-kopftuch-ist-flagge-des-islamismus
  De hoofddoek is een VLAG.
  Het is de VLAG van het nieuwe nazi-fascisme.

  Geliked door 2 people

 2. J.v.d.Heijden zegt:

  Die Augen fest verschlossen, Alice Schwarzer in Der Spiegel van 15-11-2004
  Das Kopftuch ist eine Flagge.
  https://www.aliceschwarzer.de/artikel/interview-der-spiegel-15112004-die-augen-fest-verschlossen-264829
  En als klap op de vuurpijl pleit nationaal coördinator anti-discriminatie
  en racisme R. Baldewsingh nota bene voor hoofddoeken bij de politie…
  (Telegraaf van heden!)
  Maar de politieleiding heeft eerder besloten dat daarvan
  geen sprake kan zijn.
  Ziet u het voor u… zo’n ingepakte allahschreeuwer met pepperspray
  en schietijzer? Dat is hetzelfde als een allahschreeuwer met
  een vliegbrevet..!!!
  Kortom: vragen om grote moeilijkheden.

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Nou wordt al algemeen gedaan; Politie legers met harnas aan die allen islamitisch zijn. Zoals bij de Parijs rellen. Iemand filmde ze van beneden, liet zich vallen, en zij schreeuwden in accent je bent toch niet aan het filmen. Duidelijk was te zien dat zij islamitische gezichten hadden. En ook fysiek is het duidelijk te zien. Ik weet heus wel hoe een Nederlandse man er fysiek uitziet.
   Marokkanen, lebanezen, irakezen, zijn 85% indisch, deze mannen zijn vaak 1.55 of 1.65 m lang, korter dan de Nederlandse vrouw. Ook de mannen uit deze landen zijn vaak mijn grootte. En dus geen fysieke Nederlandse man. Dat islamistische volk wordt al ingezet als leger ter verdediging van de elite. En als aanval op ons. Dat kan het niets schelen. Die mensen, turken zijn er bekend om, nog steeds, dat zij graag mensen martelen. Een Duits parlementslid dat met anderen adhoc ontvoerd was en in een loods zich moest uitkleden en aangerand werd, vertelde dit aan het parlement, en niemand geloofde hen. Hoewel hier al vaker verhalen over waren. Dat is iemand vernederen, zwakker maken, en vooral het geeft hen plezier.
   Of zoals die andere aziaten, de thailand, zij zetten iemand 20 jaar vast, vaak engelsen, voor 1 gram wiet. Terwijl bij de golden triangle vooral in het noorden van het land, thaise mensen in de dorpen pampus op straat liggen van de cocaine en heroine, en dat mag. Waarom dat vastzetten van blanken, omdat ze met gluipend gezicht, staat beschreven in de oera linda, zich boven de blanken willen stellen, omzich zelf beter te voelen. Zij willen zich niet de mindere voelen van blanken, zij willen aan top staan. Tenslotte kunnen zij in die donkere landen van zuidazie niet veel. De hotels zijn in bezit van buitenlanders.
   Of je gelooft of niet, ik ben egalitair uit koeienland, en heb die behoefte om mij boven iemand anders te stellen totaal niet en niet jaloers.

   Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ J.v.d.Heijden op 22-9-2022 om 11.38 u.
   De door u genoemde R.Baldewsingh is nota-bene een buitenlander die hier wil gaan bepalen dat er hoofddoekjes mogen worden gedragen door de politie. Het soort als Baldew. is niet in staat om zinnige dingen te zeggen c.q. uit te voeren.
   Deze gekleurde figuur is zélfs tot “coördinator” anti-discriminatie en racisme in Nederland benoemd terwijl de man z’n eigen naam niet foutloos kan schrijven.
   Logisch dat het échte Nederland niet meer bestaat.

   Like

 3. Jean zegt:

  Willen wij Europa redden dan moeten wij héél snel ingrijpen door:
  1- De grenzen sluiten
  2- Starten met het terugsturen van de overbodige nutteloze én gevaarlijke ballast
  3- Islam verbieden in héél Europa
  4- Geweld zwaar straffen
  5- Landverraders resp. zakkenvullers opsluiten in gesloten instellingen

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Hoe wilt u dat doen? Makkelijkste is in een boot met schuifklep die van voren naar achteren het hele schip leegveegt. Achterklep gaat open en je schuift ze zo het strand op van thailand of noord afrika, of welk strand dan ook.
   Van mij mogen ze de overpopulatie van azie ook laten zinken met de boot in de oceaan.

   Like

  • Olie bol zegt:

   Nederland telt 3 miljoen die niet werken, waarvan 25% te ziek is om te werken die andere 75% moet je elke maand korten op hun uitkering moet u eens kijken hoeveel er weer gaan werken. Nu met alle subsidie die ze krijgen en nog wat zwart bijklussen hebben zij het beter dan dat iemand die werkt. Nederland is een krom land wat aan gaat wat de uitkeringen betreft

   Like

 4. Hovawart zegt:

  De rechtse beweging van kiezers en politieke partijen binnen de europese lidstaten heeft aan Brussel, het bolwerk van de Linksche Looney Brigade, haar grootste vijand………de grootste bedreiging, genau wie damals.

  Like

 5. Willem zegt:

  Juist Jean, wanneer beginnen we? Asap natuurlijk, nieuwe verkiezingen, M.Bosma als PM.

  Like

 6. Peacepipe zegt:

  Resolutie 1743: islam, islamisme en islamofobie in Europa

  by martijn · September 29, 2020

  Wat weet u er eigenlijk van?

  Van het achterliggende mondiale plan? En wat weet u van Resolutie 1743 dat daar onderdeel van is?
  Het is allemaal vooropgezet om u en uw kinderen te laten lijden. Uw vrijheid wordt bedreigd door het politieke satanistische pedo-kartel dat er in is geslaagd om islamofobie voorgoed te verbieden en moslims met allerlei misdrijven te laten wegkomen. Behalve dan, dat dit allemaal niet echt hout snijdt.

  Maar het is wel verhaal dat je af en toe tegenkomt en na de ongeveer vijfde mail die ik kreeg over het wangedrocht dat resolutie 1743 zou zijn, leek het me goed toch even een en ander op een rij te zetten.

  Resolutie 1743 is een resolutie die in 2010 is aangenomen door de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (PACE). Deze PACE is één van de twee instanties van de Raad van Europa en houdt zich onder andere bezig met mensenrechten. Resolutie 1743 lijkt een zekere populariteit (of beruchtheid) te hebben in kringen die een omvolkingsmythe voorstaan: het idee dat de oorspronkelijke bevolking van een gebied vervangen zou worden door moslims, Afrikanen en anderen. Soms hoort daar nog bij dat dit een international complot is van de Joden (Soros). De volgende punten worden in deze kringen besproken en verspreid (onder meer via Veren of Lood, JD Report, E.J. Bron en meestal gebaseerd op deze tekst en vaak verbonden met complottheorieën waarin de mythen van omvolking en islamisering met elkaar worden verbonden) als het gaat om resolutie 1743. De versie die meestal in die radicaal-rechtse en/of complotkringen wordt verspreid staat in gewoon schrift. Daarachter volgt vetgedrukt de werkelijke tekst van deze resolutie die u in het Engels hieronder kunt terugvinden:

  1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims. De Parlementaire Vergadering merkt op dat islamitisch radicalisme en manipulatie van religieuze overtuigingen om politieke redenen in strijd zijn met mensenrechten en democratische waarden. Tegelijkertijd voelen moslims zich in veel lidstaten van de Raad van Europa sociaal uitgesloten, gestigmatiseerd en gediscrimineerd; ze worden het slachtoffer van stereotypen, sociale marginalisatie en politiek extremisme. De Vergadering maakt zich grote zorgen over islamitisch extremisme en over extremisme tegen moslimgemeenschappen in Europa. Beide verschijnselen versterken elkaar.

  1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt. De Vergadering herinnert eraan dat islamisme de opvatting is dat de islam niet alleen een religie is, maar ook een sociale, wettelijke en politieke gedragscode. Islamisme kan gewelddadig of mainstream en vreedzaam zijn, maar in beide gevallen accepteert het de scheiding tussen religie en staat niet, wat een fundamenteel principe is van democratische en pluralistische samenlevingen. De Vergadering herinnert er ook aan dat discriminatie van moslims onaanvaardbaar is en moet worden bestreden. Een grote meerderheid van de Europese moslims deelt de principes die aan onze samenlevingen ten grondslag liggen en het is essentieel om te vechten tegen islamofobie, die voornamelijk voortkomt uit een gebrek aan bewustzijn en uit negatieve percepties die de islam met geweld associëren. Bij gebrek aan een oplossing voor deze kwesties, effenen veel Europese regeringen de weg voor de opkomst van extremisme. De Islamitische Onderwijs-, Wetenschappelijke en Culturele Organisatie (ISESCO) en de Arabische Liga Educatieve, Culturele en Wetenschappelijke Organisatie (ALECSO) werken samen met de Raad van Europa aan het bestrijden van islamisme en islamofobie of andere religieuze discriminatie en het bevorderen van het respect voor universele mensenrechten. ISESCO en ALESCO kunnen bijzonder belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat hun leden het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (ICCPR) en het Internationaal Verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten (ICESCR) van de Verenigde Naties respecteren.

  1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting. Moslims zijn thuis in Europa, waar ze al vele eeuwen aanwezig zijn, zoals de Vergadering opmerkte in haar Aanbeveling 1162 (1991) over de bijdrage van de islamitische beschaving aan de Europese cultuur. De islam, het jodendom en het christendom – de drie monotheïstische religies – delen dezelfde historische en culturele wortels en erkennen dezelfde fundamentele waarden, in het bijzonder de hoogste waarde van het menselijk leven en waardigheid, het vermogen en de vrijheid om gedachten te uiten, het respect voor anderen en hun eigendom, en het belang van maatschappelijk welzijn. Die waarden zijn weerspiegeld in Europese filosofieën en zijn opgenomen in het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens (“het verdrag”; ETS nr. 5).

  1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden. De Vergadering roept de lidstaten op om de sociale en economische uitsluiting van moslims en andere minderheden in Europa doeltreffend aan te pakken – onder meer door de goedkeuring, uitvoering en regelmatige monitoring van uitgebreide antidiscriminatiewetgeving, -beleid en -praktijken om hen vanaf de dag van vandaag te beschermen. de discriminatie waarmee ze tegenwoordig worden geconfronteerd en om een ​​betere toegang tot rechtsmiddelen te verzekeren wanneer hun rechten zijn geschonden.

  1743-11: De islam is een religie van vrede. Het is noodzakelijk dat personen die tot een minderheidscultuur in hun land behoren, zichzelf niet isoleren en niet proberen een parallelle samenleving te ontwikkelen. Daarom roept de Vergadering de vertegenwoordigers van de moslimgemeenschappen op om de interculturele dialoog aan te moedigen en tegen verdeeldheid te vechten die anders tot maatschappelijke fricties en conflicten zou leiden. Onder verwijzing naar Resolutie 1605 (2008) en Aanbeveling 1831 (2008) over Europese moslimgemeenschappen die worden geconfronteerd met extremisme, nodigt de Vergadering moslims, hun religieuze gemeenschappen en hun religieuze leiders uit om elke vorm van extremisme onder de dekmantel van de islam te bestrijden. De islam is een religie die vrede handhaaft. Moslims zouden de eersten moeten zijn die met ontzetting en oppositie reageren wanneer terroristen of politieke extremisten de islam gebruiken voor hun eigen machtsstrijd en daardoor de fundamentele waarde van het menselijk leven en andere waarden die in de islam zijn verankerd, niet respecteren.

  1743-12: Haatzaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden. De Vergadering betreurt het dat een groeiend aantal politieke partijen in Europa de angst voor de islam uitbuit en aanmoedigt, en politieke campagnes organiseren die simplistische en negatieve stereotypen over moslims in Europa promoten en de islam vaak gelijkstellen aan extremisme. Het is niet toegestaan ​​om intolerantie en soms zelfs haat tegen moslims aan te wakkeren. De Vergadering roept de lidstaten op om politieke actie te ondernemen in overeenstemming met algemene beleidsaanbeveling nr. 5 (2000) van de Europese Commissie tegen racisme en onverdraagzaamheid (ECRI) ter bestrijding van onverdraagzaamheid en discriminatie van moslims. Het herhaalt dat het aan de lidstaten is om politieke uitspraken die angst en haat tegen moslims en de islam aanwakkeren, af te wijzen, met inachtneming van de bepalingen van het verdrag, met name artikel 10.2.

  1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden. De Vergadering blijft ook bezorgd over het beleid en de praktijken – door zowel nationale als regionale en lokale autoriteiten – die moslims discrimineren en over het gevaar van misbruik van populaire stemmen, initiatieven en referenda om beperkingen op het recht op vrijheid te legitimeren. religie en expressie die onaanvaardbaar zijn volgens de artikelen 9 en 10 van het Verdrag. In dit verband maakt de Vergadering zich met name zorgen over het recente referendum in Zwitserland en dringt ze er bij de Zwitserse autoriteiten op aan een moratorium in te stellen en zo spoedig mogelijk het algemene verbod op de bouw van minaretten voor moskeeën in te trekken.

  1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden. Herinnerend aan Resolutie 1464 (2005) over vrouwen en religie in Europa, roept de Vergadering alle moslimgemeenschappen op om af te zien van traditionele interpretaties van de islam die gendergelijkheid ontkennen en de rechten van vrouwen beperken, zowel binnen het gezin als in het openbare leven. Deze interpretatie is niet verenigbaar met menselijke waardigheid en democratische normen; vrouwen zijn in alle opzichten gelijk aan mannen en moeten zonder uitzondering dienovereenkomstig worden behandeld. Discriminatie van vrouwen, al dan niet gebaseerd op religieuze tradities, druist in tegen de artikelen 8, 9 en 14 van het Verdrag, artikel 5 van Protocol nr. 7 en Protocol nr. 12. Er mag geen beroep worden gedaan op religieus of cultureel relativisme om schendingen te rechtvaardigen van persoonlijke integriteit. De Parlementaire Vergadering dringt er daarom bij de lidstaten op aan alle nodige maatregelen te nemen om radicaal islamisme en islamofobie, waarvan vrouwen de belangrijkste slachtoffers zijn, uit te bannen.

  1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden. Om deze reden wordt de mogelijkheid om het dragen van de boerka en de nikab te verbieden door parlementen in verschillende Europese landen overwogen. Artikel 9 van het Verdrag omvat het recht van individuen om vrij te kiezen om al dan niet religieuze kleding privé of in het openbaar te dragen. Wettelijke beperkingen van deze vrijheid kunnen waar nodig gerechtvaardigd zijn in een democratische samenleving, met name voor veiligheidsdoeleinden of wanneer openbare of professionele functies van individuen hun religieuze neutraliteit vereisen of dat hun gezicht kan worden gezien. Echter, een algemeen verbod op het dragen van de boerka en de nikab zou vrouwen die dat vrijwillig wensen, hun recht ontzeggen om hun gezicht te bedekken.

  1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie. Stereotypen, misverstanden en angsten met betrekking tot de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan adequate kennis onder niet-moslims in Europa. Evenzo missen veel moslims in Europa voldoende kennis van de islam, laat staan ​​van andere religies, waardoor ze kwetsbaar kunnen zijn voor ‘islamisme’ als een religieus verkapte vorm van politiek extremisme. In dit verband herinnert de Vergadering aan haar Aanbeveling 1720 (2005) over onderwijs en religie en roept zij de lidstaten op ervoor te zorgen dat kennis over de islam, het jodendom en het christendom op school en door middel van levenslang onderwijs wordt onderwezen.

  1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de zegeningen van de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert. Onderwijs over religies moet worden ondersteund door de lidstaten om het publiek bewust te maken van de gemeenschappelijke oorsprong en waarden van het jodendom, het christendom en de islam en hun impact op het moderne Europese humanisme. Instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek in Europa zouden islamitische studies moeten aanbieden om religieuze geleerden, leraren en leiders op te leiden en de islam te onderscheiden van het islamisme. De Vergadering is ervan overtuigd dat de meeste Europese moslims een gemeenschappelijke benadering aanvaarden die de islam verzoent met democratische waarden, mensenrechten en de rechtsstaat; inderdaad, velen hebben dat al een hele tijd gedaan.

  1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten. De Vergadering nodigt de Islamitische Onderwijs-, Wetenschappelijke en Culturele Organisatie (ISESCO) en de Educatieve, Culturele en Wetenschappelijke Organisatie van de Arabische Liga (ALECSO) uit om samen met de Raad van Europa te werken aan de strijd tegen islamisme en islamofobie of andere religieuze discriminatie, alsook aan het bevorderen van respect voor universele mensenrechten. ISESCO en ALESCO kunnen bijzonder belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat hun leden het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (ICCPR) en het Internationaal Verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten (ICESCR) van de Verenigde Naties respecteren.

  Lang verhaal kort: vrijwel ieder punt in de samenvatting is een enorm eenzijdige, onjuiste en manipulatieve weergave van het origineel. Er is geen sprake van een plan om islamofobie te verbieden en er is geen sprake van een plan om moslims met misdrijven weg te laten komen. PACE uit haar bezorgdheid (en veel meer dan dat is het ook niet) over zowel islamisme en islamofobie die zich tegelijkertijd voordoen en allebei intolerant zijn. Men roept de Europese overheden op om de burgerrechten van moslims en andere minderheden te beschermen. Men staat voor de vrijheid van godsdienst voor moslims, maar men vindt ook dat moslims islamisme moeten aanpakken. Zowel (radicaal) islamisme als islamofobie moeten volgens PACE aangepakt worden. Daarmee is deze resolutie een typisch voorbeeld van de scheiding goede en slechte moslims zoals die in beleidskringen gebruikelijk is en die zich inderdaad onderscheid van wat radicaal-rechts te melden heeft over islam, maar die in feite nog steeds islamofoob is. Maar in ieder geval is er geen sprake van dat moslims met dit document een status aparte krijgen. Het is een erkenning van de lange aanwezigheid van moslims in Europa en een pleidooi voor gelijkwaardigheid en vrijheid. Dat pleidooi voor gelijkwaardigheid en vrijheid van moslims neerzetten als een probleem omdat het zou bijdragen aan omvolking en islamisering, is een klassiek racistisch fenomeen

  Like

 7. Lot zegt:

  Ik heb het al vaker geschreven; we mochten pas een volksvertegenwoordiger tegen de immigratie, als die al niet meer terug te draaien was. Pas na de enige echte hausse aan immigratie van de jaren 90, veel groter dan die van de jaren 70.
  En dus komt er in Duitsland nu pas iemand als de AfD die mag opkomen. Zo van dat heeft het volk verdient, alsof, maar niet heus, er nog was aan gedaan kan worden. Natuurlijk kunnen we de afgelopen 15 jaar (zweden) ahum terugsturen geen uitkeringen meer geven, maar dat is onvoldoende. Wat hebben wij met 1 miljoen marokkanen en turken te maken. Met die landen hebben wij niets. Wegwezen met dat volk.
  Wij mogen daar niet wonen, en geen rechten hebben (zoals in Azie) dan mogen zij ook niet hier wonen, en niets kopen, geen bedrijven, geen land, geen woningen.

  Like

 8. Jackholland zegt:

  Het is allemaal zo simpel. Een moslim is 100% moslim of geen moslim . Hij dient 100% alle shit die bij islam hoort te accepteren. Er staat in de koran weet helaas niet meer welk no dat iedere moslim moet streven naar een wereldkalifaat waarbij christenen en joden op een nederige manier extra belasting moeten betalen aan moslims om als een soort 2e rangsburgers met minder rechten gedoogd te worden door moslims. Vraag in de 2 e kamer nu eens aan het denktuig of andere moslims of ze van het bovenstaand e in het openbaar afstand willen doen en deze schofterige opdracht van mo de pedo als abject verklaren . Let op :de eerste moslim die dit doet moet nog geboren worden en degene die het doet is gelijk moslim af. Heb ook nooit van wilders begrepen dat hij deze opdracht die elke mossel heeft nooit voor de voeten gooit van denktuig.

  Geliked door 1 persoon

 9. J.v.d.Heijden zegt:

  @Jean 22-9, 12:07
  Islam verbieden is helaas niet mogelijk, om dat verzonnen
  hersenspinsel in meer dan 2,1 miljard islamitische rotkoppen
  zit. Er bestaat dus slechts één manier om deze wereld voor eens
  en voor altijd te zuiveren.
  @Peacepipe 22-9, 15:43
  Wat je hierboven schreef over islamofobie is grote nonsens.
  Islamofobie werd verzonnen door de Iraanse mullah’s, vlak
  na de Iraanse revolutie van 1979, toen de ayatollah Khomeini
  terugkeerde uit Parijs. Bron: de in 1993 naar Frankrijk gevluchte
  Iraanse Chadortt Djavann in haar pamflet “Was denkt Allah
  über Europa, pag.79.
  Zie van dezelfde schrijfster ook WEG MET DE SLUIER,
  uitgegeven in Nederland in 2004.

  Like

 10. J.v.d.Heijden zegt:

  En toen zaten ze allemaal met de mond vol tanden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s