Politicoloog: Radicalisering van de klimaatbeweging herinnert aan de RAF

(Vertaling: E.J. Bron)

In naam van de klimaatbescherming bezetten activisten autosnelwegen, spoorlijnen, kolencentrales. Extremismeonderzoeker Alexander Straßner ziet een radicalisering van de klimaatbeweging en “frapperende” parallellen.

De extremismeonderzoeker Alexander Straßen waarschuwt met het oog op blokkades van straten en kolencentrales voor een radicalisering van de klimaatbeweging. “Dat herinnert me frapperend aan de eerste RAF-leden, die de illegaliteit zijn ingegaan”, zei de politicoloog tegen de “Neue Osnabrücker Zeitung”. Ze zouden er, net als de klimaatactivisten nu, van overtuigd geweest zijn: “Wie niet meedoet, moeten we dwingen.”

Straßner zei dat de beweging deels trekken van een sekte zou hebben en een absolute aanspraak op de waarheid zou verheffen. “De activisten beweren van zichzelf voor een hele generatie te spreken. Zo discrimineren ze systematisch andere meningen, en ook dat is een kenmerk van radicalisering.” De Rote Armee Fraktion zou exact deze argumentatie hebben laten zien, zei Straßner, die doceert aan de universiteit van Regensburg.

Hij is bijzonder kritisch over groepen als “Letzte Generation”, “Ende Gelände” en “Extinction Rebellion”. “Ze weigeren de parlementaire weg te bewandelen en beweren dat daarvoor geen tijd meer zou zijn.” Deze groepen zou het echter nog aan een boegbeeld ontbreken, die voor een militante instelling zou staan. Straßner gaat echter uit van een verdere radicalisering: “Aan de randen bewegen zich extremisten, die nieuwe klimaatpolitieke maatregelen niet voldoende vinden. Voor hen bestaan er geen compromissen, alleen maar de eigen eisen.”

Aanval op de verzorgingszekerheid”

Maandag hadden meerdere mensen spoorlijnen en lopende band installaties van de kolencentrale Jänschwalde in de Duitse deelstaat Brandenburg geblokkeerd en zichzelf deels met buizen, beton en kettingen vastgemaakt.

De woordvoerder van de energieonderneming Leag, Thoralf Schirmer, bevestigde dat de activisten zich bij de zogenaamde Grabenbunker zouden bevinden, waar kolen opgeslagen wordt. Hij sprak van een “aanval op de verzorgingszekerheid”. Volgens hem moesten vanwege de bezetting van lopende banden twee blokken volledig van het net worden genomen. Zodoende was volgens informatie van Leag de helft van de kolencentrale niet in bedrijf – dat zou een reductie van een Gigawatt schelen.

De voorzitter van de CDU-fractie in het deelstaatparlement van Brandenburg, Jan Redmann, verklaarde n.a.v. de blokkade: “Wie onze kritieke infrastructuur aanvalt, moet rekenen op de volledige hardheid van de rechtsstaat. Door deze daad van de activisten moesten al twee blokken van het net genomen worden. Zulke aanvallen nemen de bedreiging van de verzorgingszekerheid op de koop toe. Dat is geen overtreding, maar brengt mensen in gevaar wanneer de stroomvoorziening niet meer gegarandeerd kan worden.”

Ook protesten van de klimaatbeweging in Berlijn

De inzet van de politie zou tijdrovend zijn, omdat het moeilijk zou zijn om de vast geketende klimaatactivisten los te maken. “Duidelijk is dat het om een delict gaat”, zei een politiewoordvoerder. Er wordt een onderzoek gedaan wegens verstoring van openbare bedrijven en huisvredebreuk. De onderneming deed aangifte tegen individuele personen.

Ook in Berlijn hadden klimaatactivisten hun protest maandag voortgezet. Eerst blokkeerden volgens informatie van de politie ongeveer 50 mannen en vrouwen de kruising Unter den Linden, hoek Friedrichstraße in de buurt van de Brandenburget Tor. Iets laten kwamen volgens de politie ongeveer 100 mensen op de Potsdamer Platz bijeen en richtten daar een roze toren op, die leek op een boortoren.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Politicoloog: Radicalisering van de klimaatbeweging herinnert aan de RAF

 1. Julia zegt:

  Je kunt nu toch echt wel tot de conclusie komen dat de klimaathysterie bij velen tot krankzinnigheid leidt. Dat we allemaal wat doen aan het klimaat okee maar nu weer een stel idioten die weer wat nieuws van stal hebben gehaald gaat toch echt te ver https://www.telegraaf.nl/nieuws/1785437846/vegaclub-roept-vrouwen-op-weiger-seks-met-vleesetende-mannen. Triester kan de wereld niet meer worden. Ik zou zeggen plaats al dit soort doorgeslagen vrouwen in een klooster en sluit de kloosterdeuren voor goed dan kunnen ze als konijntjes leven, van hun eigen moestuintje op de binnenplaats. Welke man laat zich überhaupt nog in met dit soort doorgeslagen idioten.

  Like

  • Ravian zegt:

   “Welke man laat zich überhaupt nog in met dit soort doorgeslagen idioten.”

   Het soort man dat blij is met een hele gang aan “hygiëne producten voor mannen” in de plaatselijke supermarkt.
   Het soort man dat “uit protest” in een rokje gaat lopen als allochtonen zijn vriendin aangerand/verkracht hebben.
   Het droevige excuus voor een man dat onderwijs en media inmiddels al decennialang kweekt dus.

   Like

  • ronjaspers zegt:

   Julia.Dus volgens de nazigraaf de krant van slapend nederland.Mogen mannen geen orale sex meer hebben met vrouwen.

   Like

 2. karton zegt:

  Als een aantal van die dwazen zich aan elkaar hebben vastgeketend en ergens op straat liggen, dan zou de politie de hele omgeving moeten afsluiten, óók voor voetgangers, en zorgen dat niemand bij dat vastgeketende gajes kan komen.
  Géén drinken of vreten geven, maar gewoon laten liggen, daar een waterkanon op laten spuiten i.p.v. op een onschuldige oudere mevrouw in A’dam !
  Ik denk dat ze na 2 dagen zijn verdwenen.

  Like

 3. J.v.d.Heijden zegt:

  Prof.Herman Harde:
  Das Klima retten ist eine absolute WAHNVORSTELLUNG.
  PDF https://tinyurl.com/387pnkma
  Degenen die het klimaat willen “redden” door zich
  aan het asfalt vast te plakken(of andere waanzin),
  kunnen het beste aangepakt worden met de brandspuit.
  Iemand een beter idee? Ik hou me aanbevolen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Lekker toch als ze zich vast plakken aan de wegen.
  Schop hun gekke harses in elkaar terwijl ze niet weg kunnen wegens lijm.
  Vraag is dan hoe lang het nog duurt met deze onzin.
  Ik denk dat de volgende vastplakactie dan over iets van 10 jaar of langer weer eens voorkomt.
  Geen empathie voor dat Schwab tuig kapot rossen is de enige oplossing

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s