Corrupte Oekraïne: groot deel van de hulpgoederen wordt achterovergedrukt

Vertaling: E.J. Bron)

Wapens, levensmiddelen, medicijnen

Nieuwe informatie uit de Oekraïne, die op dit moment in meerdere internetmedia en in video´s de ronde doet, tonen eens temeer de afgronden van corruptie, waarin de miljarden kostende westelijke hulpgoederen verdwijnen. Zo zouden alleen al in het afgelopen halfjaar alleen maar in de regio Zaporozje 22 scheepscontainers, 389 goederenwagons en 220 vrachtwagens met humanitaire hulp gestolen zijn, wat bijna overeenkomt met het totale volume van de leveringen voor de regio.

Volgens de bronnen zou volgens de tot de Europaraad behorende groep landen “Group of States against Corruption” (GRECO) goederen ter waarde van meer dan € 55 miljoen gestolen en deels op de zwarte markt, deels in Oekraïense supermarktketens terechtgekomen zijn, waar ze verkocht worden. Van de meer dan € 360 miljoen kostende hulpgoederen, die de EU tussen maart en augustus aan de Oekraïne geleverd zou hebben, zouden volgens informatie van GRECO goederen ter waarde van € 342 miljoen gestolen zijn.

Weliswaar kan de informatie niet door officiële zijde geverifieerd worden, maar wie de toestanden in de Oekraïne kent, die door de oorlog nog werden verscherpt, zal dit niet verrassen. Temeer daar het bij datgene past wat aan gegarandeerde informatie over de corruptie bekend is en ook door de journalistieke mainstream werd toegegeven.

Omkoopbaar en crimineel zoals altijd al

Ook al is sinds het begin van de oorlog de enorme omvang van de in de “Zelensky-voorbeelddemocratie” alomtegenwoordige corruptie weliswaar nauwelijks nog een thema (waaraan daarvoor zelfs linkse media steeds weer artikelen en reportages wijdden), zijn de berichten daarover desondanks schokkend.

Buitenlandse strijders, die zich uit idealistische redenen bij het internationale legioen hadden aangesloten om de Oekraïne te helpen, vertellen dat ze door hun eigen meerderen tot plundering van Oekraïense eigendommen zouden zijn aangemoedigd Bovendien zouden er in de strijdkrachten machtsmisbruik en een onverantwoordelijke omgang met de soldaten heersen.

Gestolen geschonken medicijnen duur in apotheken verkocht

In mei werd al bekend dat een groot deel van de aan de Oekraïne geleverde hulpgoederen achterovergedrukt en privé werd doorverkocht. Medicijnen, die eigenlijk gratis ter beschikking gesteld zouden moeten worden, worden gestolen en duurder verkocht in apotheken. Een arts klaagde in de Britse “Telegraph” dat zelfs nu, in tijden van oorlog, “99% van alle ziekenhuizen in de Oekraïne” corrupt zou zijn.

Desondanks krijgt de Oekraïne van westelijke donoren nog steeds hulpleveringen en miljarden aan financiële ondersteuning. Elke nog zo absurde som geld, die het land als wederopbouwhulp eist, wordt onmiddellijk goedgekeurd, zoals de € 350 miljard die de Oekraïense minister van Economische Zaken, Julia Swyrydenko, tijdens de bijeenkomst van de ministers van Handel bij de G7-top verlangde.

Desondanks ongebroken hulp- en opnamebereidheid van het naïeve Westen

Ondanks deze toestanden werd aan de Oekraïne de status van EU-toetredingskandidaat toegestaan en worden er bijna grenzeloze hoeveelheden van de modernste wapens geleverd, hoewel ook daarvan een groot deel op markten voor terroristen en criminelen terecht zal komen.

Ook de wederopbouwhulp zal grotendeels niet bij de geadresseerden aankomen, maar wegsijpelen in dubieuze kanalen. Dit alles houdt echter noch de EU-nomenklatoera noch de lidstaten ervan af om steeds meer belastinggeld in deze bodemloze put te gooien, hoewel hun Oekraïne-politiek heeft bijgedragen aan de energiecrisis, waaronder Europa bezwijkt.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Corrupte Oekraïne: groot deel van de hulpgoederen wordt achterovergedrukt

 1. Whahahahahahahaha.
  En ondertussen lopen die criminelen in Brussel te janken dat Hongarije een corrupt land zou zijn, terwijl ze hun ogen stijf dicht houden voor hetgeen in Oekraine gebeurd.
  Ondertussen probeert Brussel er alles aan te doen om de corrupte zooi van Oekraine binnen te trekken en lid te maken van de EU.
  Je zou je te barsten lachen als het niet zo in en in triest zou zijn.
  Het geeft natuurlijk ook het duidelijke failliet aan van het hele EU construct.

  Geliked door 5 people

 2. Gerrit de kRaay zegt:

  22 scheepscontainers, 389 goederenwagons en 220 vrachtwagens

  leugens, bij de kapper wist men te vertellen dat het 19 containers, 388 treinwagons en oke het waren 222 vrachtwagens en dat is de waarheid,
  ongelogen .

  Like

 3. henryN zegt:

  U moet nog maar eens vragen naar de bonnetjes hoe die 160mln, opgehaald door suffe Nederlanders, besteed is!😂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s