CITAAT Howard Zinn

(Howard Zinn)

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Vrolijk rechts“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op CITAAT Howard Zinn

 1. bobzelf zegt:

  ik wil het nog 1x proberen hier .!!!!!!!!!!
  om de zeg maar hersendoden zoals onze drs ,
  die dus nooit zijn studie heeft afgemaakt
  en de bende eu asholes die gisteren probeerden whahahahaha

  met OOM BOB IN DE BUURT WHAHAHAHAAHA

  THEIRRY AF TE ZEIKEN . DIE GEWOON VROEG WAAR HEB JIJ OP SCHOOL GEZETEN
  GENIAAL DIE GOSERT . !!

  NOU ZOU IK DUS VANDAAG OOK EVEN WILLEN VRAGEN WAAR DE NITWITSEN .,/. DE HERSENDODE RAGEERDERS VAN GISTEREN VAN DE AFDELING WE MOETEN MEER PAPPEN EN NATHOUDEN HIER OP SCHOOL HEBBEN GEZET ??

  OLO ?? . VRIJWILLIG PERENPLUKKEN ?? DE HERSENDODEN AFDELING ??
  OF SOORT SPINAZIE ACCADEMIE VOOR 1 WERKENDE HERSENCEL ??

  ALS U DENKT HIJ ZIT ME TE BELEDIGEN ??
  DAT KLOPT OOK . MAAR IK WEET NIET OF U DAT DOORHAD

  BIJ DEZE DUS !!

  ONS LAND IS DUS IN EEN 22 JAAR HELEMAAL NAAR GOD GEHOLPEN
  MAAR WIJ GAAN DOOR TOT HET LICHT UIT GAAT !!
  HE ???EU VRIENDEN VDD D 66 ASHOLES . DAT ZEG JE TOCH NIET

  NOU THEIRRY EN OOM BOB DACHTEN n.l VAN WEL .

  WANT HIJ EN IK HEBBEN NEDERLAND NIET VERNIETIGD . SNAPPU

  ZAL OOK WEL NIET .

  SNAPPIE FUCKING ASHOLES ??

  U VOELT ZICH BELEDIGD NU ????? MOOI REAGEER EFFE DAN ..

  WANT DAT WAS OOK HELEMAAL DE BEDOELING

  JULLIE AFZEIKEN NET BOVEN JE ENKELS .

  ENGE MENSEN . ENGE LANDVERRADERS .

  STEM GEEN FVD OF PVV HOOR . MISSCHIEN ZOU ONS LANDJE NOG GERED KUNNEN WORDEN VAN DE EU HORDES BARBARIANS

  DUS HIER ASHOLES . KLOOTZAKKEN . NITWITS HIER

  THEIRRY DID IT ????

  UW USA FAVORIETE ONSCHULDIGEN .. PUTIN DID IT

  MOET IK DIE KOLENSCHOP MEESTUREN OM JULLIE HERSENS PLAT TE SLAAN ??

  ·
  EN ONZE ONBETROUWBARE MEDIA STELLEN RUSLAND ALS DE AGRESSIOR VOOR.

  DE DAGELIJKSE EENZIJDIGE INDOCTRINATIE WERKT DUS.

  p 8 maart 2022 publiceerde de Congressional Research Service een uitgebreid rapport over Amerikaanse oorlogen en militaire interventies in de wereld van 1798 tot nu.

  Daaruit bleek dat men in de periode na 1991 tot nu 251 militaire interventies kan noteren waarbij de overgrote meerderheid bestaat uit illegaal gebruik van geweld door de Verenigde Staten.

  johhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ??

  De wereldwijde oorlogsactiviteit nam dus duidelijk toe toen de “verdedigingsorganisatie” NAVO werd opgericht als de wolvenroedel van de VS.

  Of de lopende oorlog tegen Rusland in Oekraïne in de lijst is opgenomen, blijkt niet uit het rapport.

  Al deze oorlogen en interventies hebben veel mensen het leven gekost.
  Na enkele jaren van onderzoek heeft professor James Lucas geconcludeerd dat de oorlog van de VS na de Tweede Wereldoorlog ongeveer; 25 miljoen mensenlevens heeft gekost – dan komt de vernietiging van huizen en de natuur er nog bij.

  Maar aangezien het de VS zijn die, met hulp van andere NAVO-staten, dit hebben veroorzaakt, is het voor de massamedia niet interessant om ons hierover te informeren, daarom hebben we niets over de moord gehoord.

  Alleen als de Russische beer zich een beetje berenstof gedraagt, laten de massamedia de hysterie de vrije loop.

  De Congressional Research Service is een Amerikaanse overheidsinstelling die informatie verzamelt namens het Congres. Het huidige document is getiteld; “Instances of Use of United States Armed Forces Abroad, 1798 – 2022.”

  De doelen van Amerikaanse agressie zijn overal op aarde te vinden, maar Afrika en Latijns-Amerika zijn oververtegenwoordigd, en militaire interventies kunnen ook landen en regio’s betreffen.
  Dit alles om de Amerikaanse hegemonie en wereldheerschappij in stand te houden.
  Dat streven is na de val van de Sovjet-Unie steeds hysterischer en gaslozer geworden. Het is tegen deze achtergrond dat de oorlog tegen Rusland met Oekraïne als het gekozen strijdtoneel moet worden gezien. Een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de VS, Carl Gershman, kon kort na de Amerikaanse staatsgreep in Oekraïne verkondigen: “Oekraïne als de grootste trofee en een belangrijke stap op weg naar het omverwerpen van Poetin.”
  De hele oorlog had voorkomen kunnen worden met een beetje
  samenwerking.

  Ruslands eisen voor mogelijke vredesonderhandelingen waren betaalbaar. “Jullie erkennen ons recht op de Krim, (waar Oekraïne nooit wettelijk recht op heeft gehad), en we leven gezamenlijk het Minsk II akkoord na en houden de NAVO buiten de deur,”

  Dan hadden de kanonnen nooit de kans gehad om de mars naar de hel af te stemmen. Maar het lijkt waar te zijn wat de vredesonderzoeker professor, Johan Galtung verwoordde;

  “De conflicten hadden kunnen worden opgelost met een beetje geduld en creativiteit, maar de NAVO wil geen oplossingen. Zij gebruikt conflicten als ruw materiaal dat zij kan verwerken tot interventies om de wereld te vertellen dat zij militair gezien de sterkste is.”

  Uit het rapport van de Congressional Research Service blijkt dat de Verenigde Staten sinds 1991 251 oorlogen en militaire interventies hebben gevoerd.

  Slechts voor vijf afzonderlijke oorlogen zijn oorlogsverklaringen afgegeven. De andere zijn blijkbaar buiten de deuren van het Congres om afgehandeld. Aan hoeveel oorlogen en oorlogsavonturen is Rusland in dezelfde periode schuldig? In ieder geval zijn ze op de vingers van één hand te tellen.
  In 1939 kon de Amerikaanse ambassadeur in Londen, Joseph Kennedy,

  profetisch de woorden uitspreken: De oorlog zal doorgaan zolang de macht in Washington is. En het is in Washington dat de macht van de NAVO is gecentreerd, en hetzelfde geldt voor de EU.

  Desondanks is de westerse media-industrie erin geslaagd Rusland af te schilderen als agressief en onbetrouwbaar, en de Verenigde Staten als garant voor vrede en democratie. Voorwaarde voor een dergelijke duivelse omverwerping is een dictatoriaal gecontroleerd media-apparaat en een bevolking waarvan de kennis van de geschiedenis voortdurend afneemt en tegenwoordig vrijwel onbestaande is.

  De Syrische president al-Assad verwoordde het zo: De kennis van de geschiedenis van westerse politici gaat normaal gesproken slechts een week terug.” Het Westen is er helaas bij, tot vreugde van de oorlogszuchtigen.

  the nitwitsen hier zullen ook dit nooit begrijpen …..

  mocht u willen reageren . omdat je afgezeken bent hiet bij e.j. bron door een ouwe lul . reageer dan even beetje pissig
  dan trekt ik personnlijk voor je een heel uur uit.

  alejezusse KOTSFIGUREN

  ZO STRAND ROEPT
  WHAHAHAHA

  HEERLIJK HEERLIJK

  OOM BOB DID IT YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

  Geliked door 2 people

  • Tjah Sommigen willen het echt niet weten en wat Lavrov te vertellen had zie je ook nergens terug in de media maar hier een vertaling van de speech van Lavrov bij de VN veiligheidsraad.

   Excellenties, collega’s!

   Voor zover ik heb begrepen, was de bijeenkomst van vandaag ingegeven door de wens van sommige delegaties om de kwestie van de “straffeloosheid” in Oekraïne te bespreken. Ik denk dat dit precies op het juiste moment komt. Deze term geeft precies weer wat er sinds 2014 in dit land gebeurt. Nationale radicale krachten, openlijke Russofoben en neonazi’s, kwamen toen met directe steun van westerse landen via een gewapende staatsgreep aan de macht. Onmiddellijk daarna zijn zij de weg ingeslagen van wetteloosheid en totale minachting voor fundamentele mensenrechten en vrijheden: het recht op leven, het recht op vrije meningsuiting, het recht op toegang tot informatie, het recht op gewetensvrijheid en het recht om de moedertaal te gebruiken.

   De misdaden van de Maidan in februari 2014 zijn nog steeds onbestraft. De daders van de monsterlijke tragedie van 2 mei 2014 in Odessa, toen ongeveer 50 mensen levend werden verbrand en gedood in de vakbondszaal aldaar, zijn noch opgespoord noch gestraft. Op deze lijst van onbestrafte misdaden staan ook de politieke moorden op Alexander Busina, Pavel Sheremet en andere publieke figuren en journalisten. Toch worden er vandaag pogingen ondernomen om ons een heel ander narratief op te dringen over Russische agressie als hoofdoorzaak van alle problemen.

   Dit gaat voorbij aan het feit dat het Oekraïense leger en de milities van nationalistische formaties de inwoners van de Donbass al meer dan acht jaar ongestraft doden en vermoorden, simpelweg omdat zij weigerden de resultaten van de criminele, bloedige en ongrondwettelijke staatsgreep in Kiev te erkennen en besloten om op te komen voor hun door de Oekraïense grondwet gewaarborgde rechten, waaronder het recht om vrij hun moedertaal Russisch te gebruiken.

   Vergeet niet hoe de toenmalige premier Yatsenyuk in 2015 zei dat in de Donbass “Untermenschen” wonen. Ook de huidige president Zelensky doet niet voor hem onder. In een interview in september 2021, toen hem werd gevraagd wat hij dacht van de mensen in de Donbass, zei hij dat er mensen waren en dat er “wezens”, “subjecten” waren. Dit is een consistent kenmerk van het Oekraïense regime, zowel onder Porosjenko als onder Zelensky.

   Zij hebben iedereen die het niet eens is met de resultaten van de staatsgreep tot terrorist verklaard. Al acht jaar voert het regime in Kiev een “militaire operatie” uit tegen de burgerbevolking. In Oekraïne vindt al vele jaren een totale mobilisatie plaats van de gehele volwassen bevolking, inclusief vrouwen, om hen te rekruteren in de gelederen van de nationalistische bataljons en de Oekraïense strijdkrachten.

   Terwijl de Kievse regering schijnheilig beweert zich te hebben gecommitteerd aan het Minsk-akkoord, heeft zij de uitvoering ervan ongestraft openlijk gesaboteerd. Voor de Donbass werd een financiële, transport- en energieblokkade ingesteld. De inwoners van de regio zijn afgesneden van sociale uitkeringen, pensioenen, salarissen, bankdiensten, communicatie, onderwijs en gezondheidszorg. Zij zijn beroofd van hun fundamentele burgerrechten, waaronder de rechten die worden gegarandeerd in het Internationaal Verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten en het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten van 1966.

   Op een gegeven moment werd Zelensky moe van het doen alsof en verklaarde dat het “maatregelenpakket van Minsk” alleen nodig was om de aan Rusland opgelegde sancties te handhaven. Zijn voorganger en medeopsteller van het Minsk-akkoord, Petro Porosjenko, was nog meer uitgesproken. Een paar maanden geleden verklaarde hij publiekelijk en trots dat noch hij, noch iemand in Oekraïne de door hem ondertekende overeenkomst zou uitvoeren. Het was alleen nodig om tijd te winnen om wapens van westerse landen te krijgen voor de oorlog met de Russische Federatie. De secretaris van de Oekraïense Nationale Veiligheids- en Defensieraad, Danilov, gaf dezelfde mening.

   Het regime in Kiev dankt zijn eigen straffeloosheid aan zijn westerse curatoren, in de eerste plaats Duitsland en Frankrijk, en natuurlijk de VS. In plaats van te eisen dat de leiders in Kiev het Minsk-akkoord uitvoeren, hebben Berlijn en Parijs cynisch de ogen gesloten voor de openlijke dreigementen van Kiev om het “Donbass-probleem” met geweld op te lossen, het zogenaamde Plan B.

   De afgelopen jaren heeft het regime in Kiev een frontale aanval uitgevoerd op de Russische taal. Het heeft ongestraft de rechten van de Russische en Russisch sprekende bevolking van Oekraïne geschonden. Er zijn schandalige “taalwetten” aangenomen: “Over Onderwijs” (2017), “Over het waarborgen van het functioneren van de Oekraïense taal als staatstaal” (2019), “Over algemeen voortgezet onderwijs” (2020) en “Over de inheemse volkeren van Oekraïne” (2021). Ze zijn er allemaal op gericht de Russische taal te onderdrukken en zelfs helemaal te verbieden.

   Tegelijkertijd werden wetten aangenomen ter bevordering van de theorie en praktijk van het nazisme. Kiev negeerde de timide aanbevelingen van de Commissie van Venetië van de Raad van Europa, het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties en de Hoge Commissaris voor Nationale Minderheden van de OVSE om de taalwet te corrigeren. Van hun kant hebben deze multilaterale structuren niet de moed gevonden – misschien hebben ze gewoon geen toestemming gekregen – om de Oekraïense regering te dwingen haar internationale verplichtingen op het gebied van de mensenrechten na te komen.

   Het Oekraïense ministerie van Onderwijs heeft de Russische taal en literatuur uit het curriculum geschrapt. Net als in nazi-Duitsland worden Russische boeken verboden en vernietigd, en worden monumenten voor Russische schrijvers vernield.

   Met staatssteun wordt een ideologie van nationale onverdraagzaamheid tegen etnische Russen afgedwongen. Tegenwoordig verbergen de functionarissen van het land hun nationaalsocialistische identiteit niet langer en roepen zij openlijk en ongestraft op tot het vermoorden van Russische mensen.

   Hier zijn enkele voorbeelden. De Oekraïense ambassadeur in Kazachstan, Vrublevsky, die zich momenteel in Kiev bevindt, maakte de volgende opmerkingen in een interview op 22 augustus van dit jaar: “We proberen zoveel mogelijk van hen (de Russen) te doden. Hoe meer Russen we nu doden, hoe minder onze kinderen hoeven te doden. Dat is alles.” Heeft iemand daar aandacht aan besteed? De burgemeester van Dnjepr, Filatov, uitte afgelopen voorjaar hetzelfde sentiment: “De tijd van koude woede is aangebroken. Nu hebben we het volledige morele recht om deze beesten rustig en met een absoluut onbewogen geest over de hele wereld te doden, voor onbepaalde tijd en in de grootst mogelijke hoeveelheid.” Op 13 september van dit jaar verklaarde de secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad, Danilov: “In de nederzettingen waar Oekraïense troepen binnentrekken, zullen de inwoners ongeacht hun mening worden ge-Oekraïniseerd. Dit zal niet alleen gevolgen hebben voor Russen, maar ook voor vertegenwoordigers van andere nationaliteiten. Als u daarnaast nog andere talen wilt leren, Roemeens, Pools of Hebreeuws, ga uw gang, maar niet op kosten van onze staat, maar op uw eigen kosten.”

   Moet ik nog vermelden dat al deze Russofobe capriolen absoluut onbestraft zijn gebleven? Het gaat niet alleen om Russofobie. Hij heeft gesproken over vertegenwoordigers van andere etnische groepen die in Oekraïne wonen.

   Het hoogtepunt was het interview van Zelensky op 5 augustus 2021, waarin hij iedereen die zich Russisch voelt aanraadde naar Rusland te verdwijnen omwille van hun kinderen en kleinkinderen.

   Ik heb de indruk dat het besluit van de bevolking in sommige regio’s van Oekraïne om nu referenda te houden, het antwoord is op zijn wensen.

   Onder het mom van de bestrijding van “Russische agressie” en “separatisme” neemt de vervolging van dissidenten in Oekraïne toe. In maart van dit jaar werden 11 politieke partijen verboden onder het voorwendsel van hun “banden met Rusland”. De belangrijkste Russischtalige televisiekanalen van de oppositie zijn al geruime tijd gesloten. Websites die de overheid niet wil, worden geblokkeerd. Journalisten worden vervolgd als zij een andere mening dan de officiële verkondigen. De vooraanstaande Oekraïense activiste Berezhnaya, die herhaaldelijk bij de Verenigde Naties en de OVSE heeft gesproken over de opkomst van het neonazisme in Oekraïne, wordt vastgehouden in de gevangenissen van de SBU.

   Wij twijfelen er niet aan dat Oekraïne definitief is veranderd in een totalitaire nazistaat waar de normen van het internationaal humanitair recht ongestraft met voeten worden getreden. Geen wonder dat de Oekraïense strijdkrachten en nationalistische bataljons terroristische tactieken toepassen en burgers als menselijk schild gebruiken.

   Tegen deze achtergrond is de houding van de staten die wapens en militaire uitrusting in Oekraïne pompen en de Oekraïense strijdkrachten trainen bijzonder cynisch. Het doel is duidelijk, ze verbergen het niet maar verklaren het: de vijandelijkheden zo lang mogelijk verlengen, ondanks de verliezen en verwoestingen, om Rusland droog te bloeden en te verzwakken. Deze lijn betekent een directe betrokkenheid van de westerse landen bij het conflict in Oekraïne, waardoor zij partij zijn. Ook het opzettelijk aanwakkeren van dit conflict door het “collectieve Westen” blijft ongestraft. Natuurlijk zouden ze zichzelf toch niet straffen.

   Wij maken ons geen illusies dat de Russische strijdkrachten en de milities van de DNR en LNR het vandaag niet alleen moeten opnemen tegen de neonazistische formaties van het regime in Kiev, maar ook tegen de oorlogsmachine van het “collectieve” Westen. Met behulp van moderne systemen, vliegtuigen, schepen, satellieten en strategische drones voorziet de NAVO de strijdkrachten in real time van inlichtingen en verklaart dat Rusland op het slagveld moet worden verslagen – zoals EU-functionarissen direct verklaren – en als straf van alle soevereiniteit moet worden beroofd. Dit is al geen verborgen racisme meer, maar volledig open.

   Tegen de achtergrond van de massale beschietingen van nederzettingen in de Donbass verheugt Zelensky zich over de effectiviteit van westerse wapens. Hier is zijn citaat: “Ten slotte heeft men het gevoel dat de westerse artillerie, de wapens die we van onze partners hebben gekregen, zeer effectief zijn. De nauwkeurigheid is echt wat het moet zijn,” verklaarde de leider van dit staatsbedrijf cynisch. Toch werden geen militaire of strategische doelen geraakt in de gebombardeerde nederzettingen. Het is de burgerbevolking van de Donbass die lijdt.

   Sinds eind juli van dit jaar droppen de Oekraïense strijdkrachten op afstand verboden anti-personeel vlindermijnen boven het centrum van Donetsk en zijn voorsteden. Het gebruik ervan is een grove schending van het Verdrag inzake het verbod op antipersoonsmijnen van 1997, dat Oekraïne in 2005 heeft geratificeerd, en van het Tweede Protocol bij het Verdrag van Genève inzake conventionele wapens, dat mijnen zonder zelfvernietigingsmechanisme verbiedt.

   Deze wreedheden zijn mogelijk gemaakt en blijven onbestraft omdat de VS en hun bondgenoten, met de instemming van internationale mensenrechteninstellingen, de misdaden van het Kievse regime acht jaar lang systematisch in de doofpot hebben gestopt, waarbij zij hun beleid ten aanzien van de heer Selensky baseerden op het bekende Amerikaanse principe: “Off course he is a son of a bitch, but he is our son of a bitch.”

   De ongemakkelijke waarheid die het prachtige beeld van Oekraïne als slachtoffer van Russische agressie overschaduwt, wordt ijverig verzwegen en schaamteloos verborgen gehouden. Zelfs de westerse mensenrechtenorganisatie Amnesty International, die er nauwelijks van kan worden verdacht met Rusland te sympathiseren, is scherp bekritiseerd en gebrandmerkt als een agent van het Kremlin, alleen omdat zij in haar rapport de bekende feiten bevestigt dat Kiev gevechtsposities en zware wapens stationeert in woonwijken.

   De criminele beschieting van de kerncentrale van Zaporzhye door strijders van het Kievse regime, met het risico van een nucleaire ramp, blijft onbestraft. Dit ondanks het feit dat personeel van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) sinds 1 september van dit jaar voortdurend aanwezig is bij de centrale en de partij die verantwoordelijk is voor de beschieting gemakkelijk kan worden geïdentificeerd.

   Ik herinner me dat het bezoek van de IAEA aan de kerncentrale kunstmatig werd uitgesteld omdat alle details al op 3 juni van dit jaar waren gecoördineerd en de missie er ongestoord heen had kunnen reizen. Vervolgens ontstond een ongepaste situatie toen de Veiligheidsdienst van het VN-secretariaat weigerde de door Rusland en het agentschap overeengekomen route goed te keuren. Vervolgens werd beweerd dat de IAEA alle parameters van de missie zelf zou bepalen. Dit gewetenloze plan vertraagde het bezoek van de missie van het agentschap aan de kerncentrale met drie maanden.

   Er bestaat grote bezorgdheid over het lot van de Russische soldaten die in handen zijn gevallen van Oekraïense nationalisten. Er is overvloedig bewijs dat zij in strijd met het internationaal humanitair recht worden mishandeld, waaronder standrechtelijke executies. Ik weet zeker dat degenen die geïnteresseerd zijn in de werkelijke gebeurtenissen in Oekraïne, videobeelden hebben gezien van het bloedbad dat de Oekraïense nazi’s aanrichtten onder Russische krijgsgevangenen, die op de grond werden gegooid met hun handen op hun rug gebonden en in het hoofd werden geschoten. Heeft een van de hier vertegenwoordigde landen commentaar geleverd op deze misdaad?

   We hebben ruimschoots bewijs van deze en andere criminele daden die het regime in Kiev sinds 2014 regelmatig begaat. In samenwerking met hun collega’s van de DNR en de LNR registreren en onderzoeken de Russische wetshandhavers zorgvuldig de feiten van de misdaden. Er zijn meer dan 220 betrokkenen geïdentificeerd, waaronder vertegenwoordigers van het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten en commandanten van militaire eenheden die burgers hebben beschoten. Tegen burgers van het Verenigd Koninkrijk, Canada, de VS en Nederland loopt een onderzoek wegens huurlingenactiviteiten en criminele handelingen in Oekraïne. Ik verzeker u dat alle verantwoordelijken, ongeacht hun nationaliteit, ter verantwoording zullen worden geroepen.

   Ik wil nogmaals op het volgende wijzen. Eind maart van dit jaar, toen de Russische en Oekraïense onderhandelaars in Istanboel praktisch akkoord waren gegaan met de door Kiev voorgestelde parameters voor een regeling, vond enkele dagen later de tragedie van Boetsja plaats. Niemand twijfelt eraan dat het een geënsceneerde gebeurtenis was. Onmiddellijk na dit in scène gezette incident hebben onze westerse collega’s de hysterie aangewakkerd en een nieuw pakket sancties tegen de Russische Federatie gelanceerd, waarbij zij ons ervan beschuldigden burgers te doden. Nadat het propaganda-effect was bereikt, herinnerde niemand zich Boetsja meer. Behalve wij. In aanwezigheid van de secretaris-generaal en de geachte ministers doe ik nogmaals een oproep: zorg er alstublieft voor dat de Oekraïense regering de eenvoudige stap zet om de namen te publiceren van de mensen van wie de lichamen in Boetsja zijn tentoongesteld. Ik vraag hier al maanden om. Niemand luistert en niemand wil reageren.

   Beste secretaris-generaal!

   Gebruik tenminste uw autoriteit, alstublieft. Ik denk dat het voor iedereen nuttig is om deze episode te verduidelijken.

   Wij stellen vast dat de internationale rechterlijke macht steeds actiever wordt in de kwestie Oekraïne. Er worden enkele “inspanningen” aangekondigd om misdaden in Oekraïne te onderzoeken die worden toegeschreven aan het Russische leger. Dit alles is besteld. Dat zien we heel goed.

   Noch de bloedige staatsgreep in Kiev in 2014, noch de tragedie in Odessa op 2 mei 2014, noch de beschieting van vreedzame steden in de Donbass, noch het bombardement van Lugansk op 2 juni 2014, noch vele andere feiten hebben geleid tot een zichtbare reactie van het Internationaal Strafhof. Meer dan 3.000 aanvragen voor misdaden tegen inwoners van Donbass zijn naar het Hof gestuurd. Er is niet gereageerd. Blijkbaar heeft de leiding van dit “gerechtelijk orgaan” nu “van bovenaf” opdracht gekregen om een storm van verontwaardiging te veroorzaken. Wij hebben geen vertrouwen in dit orgaan. Acht jaar lang hebben we tevergeefs gewacht tot de strijd tegen de straffeloosheid in Oekraïne begon. Wij verwachten niet langer gerechtigheid van deze en een aantal andere internationale instellingen. De tijd van wachten is voorbij.

   Alles wat ik heb gezegd bevestigt nogmaals dat het besluit voor de militaire operatie onvermijdelijk was. We hebben het er meer dan eens over gehad. Wij hebben ruimschoots aangetoond hoe Oekraïne zich voorbereidde om de rol van “anti-Rusland” te spelen als springplank voor het creëren en uitvoeren van bedreigingen voor de Russische veiligheid. Ik kan u verzekeren dat wij dit niet zullen toestaan.

   Met dank aan Rommel voor de vertaling.

   Geliked door 3 people

   • bobzelf zegt:

    Henk der Niederländer zegt:
    24 september 2022 om 14:51

    HENK HENK HENKIO DANK JE WEL .
    OP DE SCHOUDERS ,, 12 POINTS MINIMAAL

    WAT EENSCHITTEREND STUK . WAT EEN GEWELDIGE UITLEG
    EN
    ALLES ER IN . NIKS VERGETEN

    IK GADIT UITPRINTEN . VOOR MIJN HERSENDODE KENNISSEN
    IN NEDERLAND .
    DIE OK DE MH -17 FILM NOOIT WILDE ZIEN . WANT DAN VALT 8 JAAR LEUGENS IN DUIGEN

    HENK . GE WELLLL DIGGGGGGG DANK JEWEL
    VRIEND BOBOBOBOBOBOBOB

    Like

 2. Hovawart zegt:

  Verwart u gehoorzaamheid niet met een laconieke inborst, de onmondigheid een resultaat van decennialange indoctrinatie in het onderwijs, de strijd- en slagvaardigheid bewust ondermijnt door virtuele onsterfelijkheid, de schone schijn op te houden met flixleugens en bedrog voor de ‘Screen-agers’, om de harde realiteit en de ware politieke richting van de EU te verhullen….het in slaap sussen van een hele Iphone-generatie met blind vertrouwen in het internet, maar die nu op hardhandige wijze, maar te laat worden gewekt…..wakey wakey!….
  Het is wel herfst, maar eigenlijk tijd voor de echte lente.

  Like

 3. saddy zegt:

  Dus ehh, de herstelbetalingen moeten nu naar de ongehoorzamen?

  Like

 4. Rini Willems zegt:

  Zolang de regering het volk slecht behandeld is…We zullen ongehoorzaamheid zijn….
  Dan zijn we geen kudde schapen…
  Dan kan de regering het niks beginnen…
  De regering moet VOOR het volk zijn,
  niet TEGEN het volk….
  Niet voor Mark Rutte en moslima Sigrid,
  HUN prestaties…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s