De VS houden van oorlog – maar alleen buiten het eigen land

(Door: Micha Dinnebin – Vertaling: E.J. Bron)

DE Verenigde Staten bestaan sinds 1776. In de bijna 250 jaar van zijn bestaan voerde het land in bijna alle jaren oorlog. De VS houden er schijnbaar van om oorlog te voeren. Alleen als hij in het eigen land plaatsvindt, dan is men daar minder weg van. Maar op vreemd grondgebied mag het behoorlijk tekeergaan.

Er is één oorlog van de VS waarvoor zelfs ik een zekere sympathie heb: de Onafhankelijkheidsoorlog om het juk van de Engelse Kroon af te werpen. Een oorlog voor de vrijheid, voor de onafhankelijkheid, voor de zelfbeschikking, ja, daarmee kan ik het zelfs eens zijn. Net zoals de onafhankelijkheidsoorlogen hier in het land tegen de gewelddadige bezetting door Napoleon; een oorlogsmisdadiger, die men tegenwoordig in Frankrijk nog vleit. William Wallace voor Schotland, Michael Collins voor Ierland, zij en vele andere vrijheidsstrijders hadden verheven doelen, die ik wel degelijk kan goedkeuren; en dat, hoewel ik weet dat er in al deze gevechten en oorlogen ook burgers geleden hebben en de dood vonden.

Hun oorlogen echter hadden een geheel andere motivatiesituatie dan bijna alle door de VS gevoerde oorlogen. Daar ging het om expansie, verdrijving van de oorspronkelijke bevolking, uit de weg ruimen van andersdenkenden en het doordrukken van de eigen ideologie. Dat begon al met de indianenoorlogen in de 18e eeuw, waarbij de nieuw opgerichte VS tegelijk gebruik wilden maken van de optie om hun territorium ten koste van de oorspronkelijke bewoners uit te breiden.

Daarna volgde de eerste intocht in een ander land in 1812, toen men de destijds nog Britse kolonie Canada wilde onderwerpen. Dat mislukte en men moest zich verslagen terugtrekken. In 1846 voerde men oorlog tegen Mexico en bezette grote delen van het land. In 1854 werd Nicaragua bezet, in 1998 Cuba en de Filipijnen en in datzelfde jaar werden het tot dan toe onafhankelijke Koninkrijk Hawaï onderworpen en geannexeerd, evenals Puerto Rico.

Zo gaat het maar door, decennium na decennium, eeuw na eeuw. Overal in de wereld voerden de VS oorlog, bezetten, namen in bezit, annexeerden. Er was maar één ding belangrijk: de oorlog moest ver weg van huis gevoerd worden.

Nu willen ze weer een oorlog aanwakkeren. Tegen de al acht jaar voor hun onafhankelijkheid van de Oekraïne vechtende mensen in de Donbas, in Loehansk en Donetsk. Hun “fout”: ze zijn oorspronkelijk Russisch en verzetten zich tegen de uitbreiding van de door de VS gedomineerde NAVO-hemisfeer. Daarbij hebben de VS weinig te verliezen. Een paar soldaten misschien. Maar die worden er per slot van rekening voor betaald, het is hun risico.

Anderen moeten er voor de VS voor opdraaien en sterven: de mensen in de Oekraïne en in de Donbas namelijk. En de domme Europeanen, die zich voor het militaire karretje van Biden en zijn misdadigers laten spannen. Dat maakt Washington niks uit: de eigen bevolking wordt immers niet getroffen. En die paar soldaten die het zal kosten, daar komen ze wel overheen. Zoveel verliezen als in Vietnam zullen er waarschijnlijk aan de kant van de Amerikaanse strijdkrachten niet zijn, schijnt de berekening te zijn. Dat is nog een een verdere oorlog waard.

Ik zeg “Nee” tegen deze oorlogsplannen. Geef de mensen in de Donbas hun zin. Ze denken als Russen, ze voelen als Russen, ze beschouwen zichzelf als Russen, dus moeten ze ook Russen moge3n zijn. Wie geeft Washington het recht om te mogen bepalen wat andere mensen willen?

NIEMAND!

Bron:
freiewelt.net
Door: Micha Dinnebin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De VS houden van oorlog – maar alleen buiten het eigen land

 1. Eeen beetje off-topic, maar kan iemand mij vertellen hoe ik een plaatje.jpg in de comments/reacties kan invoegen/uploaden ?

  Like

 2. Republikein zegt:

  Onder een steen leven, oid? Of iets met reptielen, zeg maar wat.

  Like

 3. Ravian zegt:

  “Geef de mensen in de Donbas hun zin. Ze denken als Russen, ze voelen als Russen, ze beschouwen zichzelf als Russen, dus moeten ze ook Russen mogen zijn.”

  Das ook hun recht volgens de verklaring van de rechten van de mens…
  Verder is Donetsk en Luhansk, net als een aantal andere etnisch Russische staten binnen Oekraïne, in 1991 onder valse voorwendselen het lidmaatschap van het nieuwe Oekraïne aangesmeerd.
  Hen is destijds namelijk wijsgemaakt dat dit lidmaatschap economisch goed voor hen uit zou pakken, en dat de gelijke behandeling van etnische Russen, en de Russische taal, in het nieuwe Oekraïne gegarandeerd was.

  Dit zijn allemaal leugens gebleken, wat hen het volste recht geeft de destijds aangegane verbintenis weer te verbreken.
  Maar Kiev wil hen niet laten gaan, of beter gezegd, ze willen dit rijke grondgebied niet laten gaan, de etnische Russen die er wonen zijn ze namelijk liever kwijt dan rijk. Vandaar ook de misdadige beschietingen door Oekraïne van de Russische bevolking in de inmiddels bevrijde delen van de Donbass en Kherson/Zaporizhzhia, en de moordpartijen uitgevoerd door Oekraïense nazi’s in door Oekraïne “bevrijde” gebieden (die ze vervolgens de Russen in de schoenen pogen te schuiven).

  Oekraïne is uit op “lebensraum” (en grondstoffen) in het oosten, en beschouwt de lokale etnisch Russische bevolking als “untermenschen” die gelijk kakkerlakken uitgeroeid moeten worden.
  Alle overeenkomsten met een bepaald Duits bewind uit de dertiger en veertiger jaren berust uiteraard zuiver op toeval, en het zelfde geld voor al die totenkopf, wolfsangel, en hakenkruis symbolen waar het Oekraïense leger ruim van voorzien is.
  En dat “Slava Ukraini” (Heil Ukraïne) roepen, onder het rechter oksel luchten, heeft ook niets met nazi’s en zo te maken natuurlijk, dat verbeeld u zich enkel maar.

  Ik wordt in ieder geval woedend van het feit dat de criminele nazi bende in Kiev dankzij mijn belasting centen genocide op onschuldige burgers kan blijven plegen.
  En ik wordt kotsmisselijk van zo’n corrupte NSBer die luid staat te verkondigen dat de oorlog in Oekraïne “onze” oorlog is.
  Ik houd er namelijk niet van om ongevraagd geassocieerd te worden met oorlogsmisdaden…

  Geliked door 4 people

  • LUCIA zegt:

   @Ravian: voor 300% met je eens , niets aan toe te voegen, dat klote Amerika moet eens ophouden met zijn agressie en not in my backyard /proxy oorlogen. De hele wereld hebben ze zo’n beetje fianancieel leeggezogen en getiranniseerd voor het stel verwende leeghoofdige dombo’s in gegoede kringen wat daar(Amerika) woont, braakneigingen krijg je van dat volk.

   Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    LUCIA.Ik haat onrecht,na ongeveer 16 jaar alternatief nieuws onderzocht te hebben weet ik het een en ander (zeker niet alles) Amerika heeft eigenaren,het is lang geleden al gekocht en betaald.De eigenaren zijn de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.Ze gebruiken amerika en de amerikanen voor hun talloze illegale oorlogen om landen te plunderen van hun grondstoffen en goudvoorraden.Ook doen ze wereldwijd legaal gekozen regeringen omver werpen en installeren “marionetpop regeringen” die naar de pijpen van de khazariaanse mafia danst.

    Like

 4. Blaffertje zegt:

  Ik hoop dat Bert het nog plaatst, maar Jordan Peterson slaat de spijker op zijn kop.

  Geliked door 3 people

 5. Astrid zegt:

  Kijk eens goed naar de landsvlaggen in de wereld, waarop de vijfpuntige pentagram-ster staat afgebeeld.
  Hoe groter de ster, of hoe meer sterren, des te oorlogszuchtiger.
  De VS hebben veruit de meeste sterren van alle landsvlaggen en die zijn dan ook bij vrijwel alle oorlogen in de wereldgeschiedenis betrokken geweest en stevenen inmiddels af op een tweede burgeroorlog op eigen terrein.
  China heeft tegenwoordig een groot pentagram en vijf kleinere pentagrammen in de vlag. Rusland had ten tijde van de communistische sovjetdictatuur een pentagram, hamer en sikkel in de vlag, maar die draagt nu de drie horizontale witte, rode en blauwe strepen.
  Het pentagram staat ook op de Venezolaanse vlag en we weten hoe de president daar zijn eigen volk onderdrukt. Ook veel islamitische landen hebben het pentagram in hun vlag en we weten inmiddels hoe ‘vredelievend’ de overtuigde moslims zijn. Zij zullen de menselijke eindstrijd inzetten, de invasie is al een tijdje aan de gang.

  Geliked door 3 people

 6. R. zegt:

  Sinds Biden is de wereld weer een hel geworden!!!

  Like

 7. Frits zegt:

  United Suicidal .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s